Už mám první praktické dojmy ze stavění tratí v Desítkách. Klasika jako v Sedmičkách, v uživatelském účtu u MSTS nefungují naprogramovaná tlačítka v myši Logitech (ctrl C ctrl V), je nutno zadávat klávesnicí. Vytvořil jsem si adminastrátorský účet (verze Profesional) a tam už vše funguje i jako v Sedmičkách. Jenomže. Včera jsem pokládal nějaké koleje, které bylo nutné ve W přepsat na koridorové. (ze Studénky směr Mošnov). Jeden čtverec OK, další čtverec, chci také uložit změny a zákaz. Byl jsem v uživatelském účtu. Zkusil jsem účet Administrátor a tam také nešly uložit změny. Pak jsem kopíroval na flešku víkendové stavění, abych si změny přenesl do práce. Soubory mám poskládané podle data a kopíruji jen co jsem dělal o víkendu. World OK, ale v Tiles mám nejnovější záznam 14.10., ale včera bylo 18.. Tak jsem zkopíroval celou složku Tiles na flešku a tam když jí otevřel, tak jsem konečně viděl soubory vytvořené i 18. 10. A tam šel i změnit w soubor. Nechápu. Možná víc chráněný adresář Program Files. Jen je zajímavé, že jeden soubor dovolí změnit, jiný ne.
Jinak ten Administrátorský účet se chová divně a moc použitelný není. Nefungují v něm předinstalované aplikace s hláškou, ať je otevřu v jiném účtu, což mi nevadí. Ale co mne včera dostalo, že OneDrive v tomto účtu něco louská a k mému úžasu to stahovalo všech 31 giga z úložiště. Jdu do nastavení složek a zde jsem proti uživatelským verzím měl zatržené vše, aby se synchonizovalo. Tak jsem to změnil jak to má být, dám potvrdit a vyskočí hláška, že nejprve musím dokončit stahování a až potom mohu vybírat složky. Tak jediné řešení bylo vytrhnout napájení od Routeru a smazání složek, které v počítači nechci. Ale v uživatelských účtech, tam mám nastavení v pořádku. Takže oproti starším windows je administrátorský účet spíš jiná komplikace a moc použitelný pro práci není. Ale zajímavé je, že v MSTS editoru poprvé vidím stíny osazených objektů. Možná jsem je zapomněl vypnout ve hře.
Ale jinak Desítky na PC i notebooku fungují. Jen je škoda, že MSTS nechodí správně i na grafikách geForce. Editor se na SSD disku načte mnohem rychleji, ale v editoru se nedá otáčet a pohyb je možný jen šipkami klávesnice vlevo vpravo, nahoru dolů. Myší se dá jen označovat a pokládat. Žádný pohyb.Tedy ke stavění tratí nepoužitelné.