Win 10 a MSTS

Ahoj,
měl jsem na svojem starším záložním noťasu sedmičky.Noco,říkám si,vyzkouším desítky.Disk se sedmama jsem naformátoval,čistá instalace desítek,automatický aktualizace krásně stáhly ovladače.... až na jeden! Vykřičník byl ! koprocesor !,fajn hledám coto za čorta a hle noťas léce na jedno jadýrko.Ovladač na to je součást ovladače chipsetu,ten výrobce pro desítky už nepodporuje.Tak jsem si s desítkama pohrál a formát disku a instalace starejch dobrejch sedmiček... jenže ouha! Zaboha nejde dát do chodu Windows Update.To newa,říkám si asi nějakej chybus při instalaci,new formát disku a new instalace... asi po desátým opakování jsem to vzdal! Nelze uvést Windows Update do chodu. Vyzkoušejte, doufám,že se pletu....
X.

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli jde MSTS nastavit na celou obrazovku jinak než v nastavení grafiky (Škálovat na celou obrazovku). Stáhl jsem si Windows 10 přes Upgrade a přes Windows Update mi to stáhlo ovladač, ale bohužel bez programu. Na stránce výrobce Intel je ovladač pouze pro Windows 7 a ten mi při instalaci hlásí chybu. Předem děkuji za odpověď.

TAX: No instaloval jsem ženě Win10 na notebook a důrazně tvrdím, že pokud se hned v instalátoru povypínají různé přenosy všech možných pitomin k Microsoftu, tak je to bezproblémový systém, příjemný na práci, nebál bych se dokonce použít slovo intuitivní.

Starý presne tak! Toto som aj ja hovoril niektorým že treba čítať a nie expresná inštlácia a nech všetko pozapína a nech ma sledujú. Všetko sa dá vypnuť, ja som dneska nainštaloval Win 10 a zatial si myslím pohoda. Nešlo MSTS ale čekol som tu a našiel som navod a pohoda ide sa dalej. 60FPS ani sa nepohne nikde inde. Takže za mňa ok. Dokonca existuje program ktorý Vám napovie čo máte vypnúť a čo možete nechať pustené. Program sa vola OandO ShutUp 10.

Sapphire R9 380 4GB ale blbne to zase nechce sa mi spustiť trať budem musieť sa nato ešte pozreť. Pri načítaní trate to padne takže nejaká chyba v globali asi ...

Zdravím, mám problém. Již od srpna mám Win 10 a nemůžu si na ně stěžovat. Dnes jsem na ně instaloval MSTS + BP + jsem pokračoval podle návodu zde na záčátku tohoto vlákna, který odkazuje na nějakou knihovnu .dll a soubor bugfix.exe. MSTS se naisntalovalo normálně BP také. Hru jsem pustil, zapnul aktivitu, ale během loadování se objeví hláška: program Microsoft Train Simulator 1.4 přestal pracovat a hra se musí vypnout. Setkal se někdo s něčím podobným? Stávalo se mi to už na Wi. 8.1. Můj stroj: Win 10, GeForce GTX 960, i5-4460 a 8 GB RAM (zkrátka tohle: http://www.czc.cz/fqmdga186qjenb57ches0drkue/seznam). Díky moc za odpověď :)

Už mám první praktické dojmy ze stavění tratí v Desítkách. Klasika jako v Sedmičkách, v uživatelském účtu u MSTS nefungují naprogramovaná tlačítka v myši Logitech (ctrl C ctrl V), je nutno zadávat klávesnicí. Vytvořil jsem si adminastrátorský účet (verze Profesional) a tam už vše funguje i jako v Sedmičkách. Jenomže. Včera jsem pokládal nějaké koleje, které bylo nutné ve W přepsat na koridorové. (ze Studénky směr Mošnov). Jeden čtverec OK, další čtverec, chci také uložit změny a zákaz. Byl jsem v uživatelském účtu. Zkusil jsem účet Administrátor a tam také nešly uložit změny. Pak jsem kopíroval na flešku víkendové stavění, abych si změny přenesl do práce. Soubory mám poskládané podle data a kopíruji jen co jsem dělal o víkendu. World OK, ale v Tiles mám nejnovější záznam 14.10., ale včera bylo 18.. Tak jsem zkopíroval celou složku Tiles na flešku a tam když jí otevřel, tak jsem konečně viděl soubory vytvořené i 18. 10. A tam šel i změnit w soubor. Nechápu. Možná víc chráněný adresář Program Files. Jen je zajímavé, že jeden soubor dovolí změnit, jiný ne.
Jinak ten Administrátorský účet se chová divně a moc použitelný není. Nefungují v něm předinstalované aplikace s hláškou, ať je otevřu v jiném účtu, což mi nevadí. Ale co mne včera dostalo, že OneDrive v tomto účtu něco louská a k mému úžasu to stahovalo všech 31 giga z úložiště. Jdu do nastavení složek a zde jsem proti uživatelským verzím měl zatržené vše, aby se synchonizovalo. Tak jsem to změnil jak to má být, dám potvrdit a vyskočí hláška, že nejprve musím dokončit stahování a až potom mohu vybírat složky. Tak jediné řešení bylo vytrhnout napájení od Routeru a smazání složek, které v počítači nechci. Ale v uživatelských účtech, tam mám nastavení v pořádku. Takže oproti starším windows je administrátorský účet spíš jiná komplikace a moc použitelný pro práci není. Ale zajímavé je, že v MSTS editoru poprvé vidím stíny osazených objektů. Možná jsem je zapomněl vypnout ve hře. :)
Ale jinak Desítky na PC i notebooku fungují. Jen je škoda, že MSTS nechodí správně i na grafikách geForce. Editor se na SSD disku načte mnohem rychleji, ale v editoru se nedá otáčet a pohyb je možný jen šipkami klávesnice vlevo vpravo, nahoru dolů. Myší se dá jen označovat a pokládat. Žádný pohyb.Tedy ke stavění tratí nepoužitelné.

mě to na NTB HP ProBook 6555b W10 prof v editoru jde otáčet myší ( graf ATI Mobility Radeon HD 4200 series
jinak profil Administrator používaj pokud možno co nejméně. je lepší u sveho User učtu být součástí skupiny administrators a pak pokud mám msts v C:\Program Files (x86) tak si musim na slozku Train Simulator upravit práva pro řízení složky, na jiném disku to není potřeba upravovat

Na grafice AMD nemám v desítkách žádný problém.
Zkusil jsem na D/Program Files (x86)/Train Simulator zadat plná práva, ale nic se nezměnilo. Dnešní večerní změny v Tiles jsou opět neviditelné. Ale zkusil jsem adresář otevřít v TotalCMD a tam už je vidím. Tak asi tudy povede cesta.

Nebylo by lepší nainstalovat si MSTS jinam, než do C:\Program Files (x86) ? Je to jen nápad...

Tak já to tak mám, od samého počátku MSTS jsem simulátor nikdy neinstaloval do PF i na novém PC, kde jsem měl W8.1. A nikdy nebyl problém.

Na XP i na Win7 vždy na druhý disk (neobsahující systém). Žádné problémy nebyly, ani při směrování pomocných programů typu ConBuilder, TrainStore, S-View či Activity Converter. Zde je ale nutné mít všechny tyto podpůrné programy na stejném disku jako MSTS. :);)

Back
Nahoře