Win 10 a MSTS

Na XP i na Win7 vždy na druhý disk (neobsahující systém). Žádné problémy nebyly, ani při směrování pomocných programů typu ConBuilder, TrainStore, S-View či Activity Converter. Zde je ale nutné mít všechny tyto podpůrné programy na stejném disku jako MSTS. :);)
Tvrzení o nutnosti mít tyto programy na stejném disku s MSTS je naprostý nesmysl.

Možná... Ale zkus používat TrainStore pro odkládání nepoužívaných souborů při hraní aktivity (eng, wag, con atd.), když máš odkládací složku TrSt na jiném disku, než MSTS. A to přes to, že správně určíš cestu k MSTS i k odkladišti. Takže zas až takový nesmysl to není.
Pak už je jen na dotyčném, zda má pomocné prográmky rozstrkány po všech možných složkách a discích nebo je má pěkně pohromadě s MSTS na jednom místě. Mě vyhovuje ten druhý způsob. ;)

Dovolím si do toho taky vstoupit - princip fungování Trainstore si tuším přímo vynucuje, aby odkládací složka byla na stejném disku jako hlavní složka MSTS - jinak přesouvání trvá neskutečně dlouho (je rozdíl, jestli se jen přepíše záznam v alokační tabulce nebo se soubory přesouvají fyzicky).

U ostatních programů už je to šuma fuk - jak píše Miran.... Nicméně mi třeba osobně rovněž vyhovuje mít vše na jednom místě "all-in-one" - třeba jen z důvodu zálohování - vím, že vezmu jeden adresář a mám tam vše a nemusím to honit po celém disku s tím, že bych mohl na něco zapomenout.

Dobrý večer,

rád bych se podělil o pár postřehů z nových Windows 10. Po čisté instalaci Windows jsem začal uvažovat, jestli existuje nějaká cesta, která by dokázal nový systém "přeměnit" na stařičký Windows XP (přeci jen je k tomuto systému často přirovnáván). Podotýkám, že když jsem měl klasické nastavení sytému, tak MSTS moc dobře nechodilo. Proto jsem zabrouzdal na internetu a našel jsem tuto stránku: http://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows-10-udelat-desktopovy-system Po tomto kroku MSTS šlape perfektně. Pokud se někdo rozhodne pro tento krok, tak doporučuji předem číst, protože Vám to odinstaluje i nějaké programy a taky Vám to změní úplně nastaveni. Mě toto nastavení vyhovuje a proto jsem nic z návodu neměnil. Jen si lámu hlavu z jinou věci. Jde nějak ve Windows umístit okna na stálo? Myslím tím to, aby se po otevření nezobrazovali pokaždé jinde (jednou uprostřed, podruhé někde na hoře atd.) Předem budu rád za tuto malou radu. PS: Kdyby si někdo nevěděl s něčím rady, tak mi napište do SZ.

My o tej stránke vieme, ale nechceli sme to publikovať, pretože to nie je návod pre ľudí ktorí majú problém preeditovať 1 riadok vo WordPade ;) S tým tu narobíš viac škody než úžitku.

Krásný podvečer, po 3 letech se mi povedlo si pořídit počítač schopný parametricky rozjet MSTS s českými tratěmi (ten poslední toho byl schopný taky nebýt permanentně se odlepujícího větráku grafické karty), bohužel po instalaci MSTS jsem byl nemile překvapen, když jsem se chtěl svézt z Brna do Blanska na 814.001 a cestu jsem ukončil po 15 minutách v Babicích nad Svitavou, kvůli FPS +-7, nevěděl by někdo poradit, jak nějak pořešit nastavení na W10 pro MSTS, je hezké, že zde některým členům jede MSTS na 10-tkách automaticky, je hezké, že se zde prachobyčejní, ale strašně "vyčůraní" Slované (sorry Míšo aj.) nenachají sledovat od FBI, CIA, NSA, NASA, FSB, KGB...

Ale najít zde konstruktivní radu pro to jak rozjet MSTS na W10 s grafikou NVidia jsem zde nenašel, omlouvám se za mírně útočný ton příspěvku po tolika letech, ale viděl jsem, že nejsem sám, kdo tu prosí o nějakou radu.

Parametry PC:
RAM: 8GB
GPU: NVIDIA GeForce 940M/4096GB
HD: SSD 256GB

Dopředu děkuji za jakoukoliv informaci, chybí mi už jenom jedno "NEPOJEDE" a i já to tento boj vzdám.
T. Rybka

Číslo příspěvku 3 prosím nehodnoťte, že si tu vyskakuji (něco k viz. poslední odstavec), měl jsem, popř. možná mám ještě jeden profil na který se nejsem sto rozpomenout...

Problémem je nVidia Optimus, který MSTS vyhodnotí jako starou aplikaci a spouští jí pod integrovanou grafikou... Dodnes sem nenašel jak onen Optimus "očůrat" a tak sem přešel z MSTS na OR....

Zkoušel jste někdo na desítkách gamepad či joystick přes aplikaci Xpadder ? Když jsem jej chtěl spustit, tak chyba. Kompatibilita se Sedmičkami nefungovala, jedině s XP. Ale, konfigurace na joystick se nenačetla. Zkusil jsem novou sestavu, ale nic nereaguje. Další věc, která mi přechodem ze Sedmiček na Desítky chybí. Budu muset zaoblení terénu nechat do práce, tam mám stará dobrá XP, kde šlape vše jako hodiny. Ale nejsem si jistý, jestli to není například joystickem, ale ve správci zařízení mám čisto a systém se chová, že nový HW přijal.

Včera jsem chtěl něco udělat v MSTS, zrovna ještě dolaďuji okolní terén, napouštím řeky, atd. Jenomže potřebuji vyhlazovat terén a mlátit do klávesy F je moc zdlouhavé. Přes xpader mám F naprogramované jako turbo a s tím se dělají kopečky jak v pohádce. Verzi mám 5.2 Měl jsem i vyšší, ale tam byl tenkrát nějaký problém.

Dobrý den,
potřebuji prosím opravdu poradit. Po nainstalování W10 jsem nějak rozchodil MSTS a celkem i pěkně šlapalo. Nyní se ale začalo příšerně sekat, stejně jako jiné některé hry. Technice okolo počítačů nerozumím. Mám takový pocit, že by to mohlo být od té doby, co se stáhla ta nová verze AMD (nastavení Radeon).
Můžete mi prosím poradit, co mám kde přenastavit, aby šlo MSTS opět krásně a bez škubání? (seká se i myš v hlavím menu MSTS)
Děkuju moc za odpověď

zde posílám screeny obrazovky, pokud to nějak pomůže:
2016-01-07.jpg
2016-01-071.jpg

Klasický stolní sestavený PC. Žádný chudáček to podle mě není, ale jak říkám, opravdu se v tom nevyznám.
2016-01-072.jpg

To by se nesekalo hned po spuštění. Sekají se i jiné hry, krom Omsi2, které má svůj vlastní profil v této nové nastavovací grafice.
Ostatní aplikace běží na jedno nastavení a sekají se. Jenže v tohmle deb****m nastavení grafiky nemohu ani najít, jestli preferuju výkon, nebo kvalitu.

Zdravím
Chci se zeptat, zda už někdo rozchodil na noťasu ovládání pravého tlačítka myši v editoru trati na Win10. Používám grafiku NVidia GeForce a stále to nejde rozchodit. Na noťasu mám Win10 Home, v PC NVidia GeForce a Win10 PRO, kde myš funguje bez problémů.

S grafikou GeForce na Desítkách MSTS dobře nechodí. Mám podobný notebook. Obraz není pěkný, okno má ustřižený dolní a pravý okraj, fps plavací, nehratelné. Zato OpenRail běží naprosto bezproblémově, krásný čistý obraz a jízda téměř bez škubání. Chodí to lépe než na stolním počítači. A to mám jen ultrabockový procesor i7. Jinak samozřejmě používám myš. Touchpad na hry asi moc pohotový nebude.

Win 10 si dost přísně hlídá exe soubory, jestli jsou od ověřeného vydavatele, jinak vyletí modrá obrazovka "že mne právě ochránili před nebezpečným SW" když jsem potřeboval přenést své aktualizační soubory trati na notebook. Naštěstí se dají otevřít podrobnosti a tam zvolit spuštění.
Nabízí se otázka, zda pak dělat aktualizaci v samoinstalačním exe souboru. Nebo se stát ověřeným vydavatelem. :) Může být i podobný problém s instalací z DVD. To jsem ještě nezkoušel.

Back
Nahoře