Win 10 a MSTS

Dobrý den
Dnes se mi stala nemilá věc ve spojení Win10 a MSTS. Zkoušel jsem spustit "Train Simulator Editor & Tools" a program přestal úplně reagovat. Zkontroloval jsem zástupce programu a cestu, včetně nastavení dle desatera. Nic jsem nenašel, vše bylo v pořádku. Ani nebyla vypsána žádná změna v kompatibilitě. Zkusil jsem vše znovu přepsat a nastavit kompatibilitu s Win XP sp3. Program jsem spustil, ale další zrada nastala, když jsem jej chtěl ukončit. Program nereagoval a šel ukončit jen přes správce úloh. Něchtěl bych přeinstalovat celý MSTS, pokud existuje něco schůdnějšího. Předem díky.
:(

Zdravíčko,
předevčírem mne opustil starý počítač (win XP) a tak jsem se rozhodl nainstalovat MSTS na notebook s win10 (v době, kdy jsem na něm měl 7 mi MSTS běželo perfektně). Vše jsem nainstaloval pohodička, MSTS i editor fungují, avšak když si chci nainstalovat aktivitu, tak mi to vyhodí, že to nemůže najít instalaci msts. Přitom to mám z originálních cd's nainstalované do klasické složky. Na C do program files(x86)\ Microsoft Games \ Train Simulátor.
Poradí mi někdo? :)

Já mám také na notebooku MSTS v oddíle C, protože relativně malý disk SSD rozdělený nemám a už dvakrát jsem do složky Global/Textures ze zálohy z jiného počítače musel doplňovat jeden soubor. Tedy jak se doporučovalo, MSTS dávat na jiný oddíl než je systém, se jen potvrzuje. Jinak se občas nějaký ten soubor sám smaže. Také mám win10. Ale jestli MSTS normálně funguje a nejde jen rozbalit APK, pak to vše jen souvisí se zatržítkem "spustit jako správce" Nutno podotknout, aktivitu jsem v desítkách ještě rozbalovat nezkoušel, ani nevím, jestli jsem si dělal opravu v registrech, která se pro rozbalení apk udělat musí (registr_fix.exe)

TSunpack i registr_fix jsem si samozřejmě stáhl a ,,nainstaloval". Spouštím to jako správce v režimu kompatibility XP SP3.
Nevím, v čem by mohla být chyba.

Blbý dotaz, u kterého tuším, že odpověď bude znít, že nic takového nejde, alé... No, dá se aktivita rozbalit nějak jinak? Třeba pomocí editoru nebo tak?

Jedine pomoci registr fix nebo tsunpack.
Sla by jeste jednou cestou. Nekdo by ti musel poslat soubory ze slozek Consists, Traffic, Services, Paths, Activities

Takze myslel som si ze som msts na win 10 rozbehal...setko islo krasne zakladne trate idu bez problemov plynulo..tak som naistaloval trat zsr 150 a tam uz stara znama hlaska program prestal pracovat takze netusim ako to je mozne...NB je Lenovo G510 s i5 a amd grafou a 8GB RAM....a par krat sa mi podarilo dostat aj do volnej jazdy ale mizive FPS a do editoru sa tiez nedostanem fakt zahadne

Blbý dotaz, u kterého tuším, že odpověď bude znít, že nic takového nejde, alé... No, dá se aktivita rozbalit nějak jinak? Třeba pomocí editoru nebo tak?
Divím se, že dosud neporadil, že to jde, zdejší rádobyajťák, co chce brát za rady jen 500 na hodinu. No nic, já to udělám zdarma.

V totalcmd si rozbalíš soubor *.apk a vznikne ti soubor stejného jména bez přípony.
Tento soubor je textový a otevřeš jej třeba programem Notepad++ nebo Notepad2.
(V žádném případě needitovat Wordpad, Word, Notepad od MS.)
V tomto textovém souboru jsou za sebou sesumírované všechny soubory dané aktivity (act, con, pat, srv, ...).
Jednotlivé soubory se oddělují mezi sebou řádkem (hlavičkou), kde je uvedena cesta k souboru a jméno s příponou každého souboru.
Stačí tedy rozsekat na jednotlivé soubory, které jsou také ve výsledku textové a umístit je do příslušných podadresářů, jak mají předepsáno v hlavičce a správně je pojmenovat podle vlastní hlavičky.
Hlavičku vymazat až k NUL a ponechat SIMISA...
Správná celistvost vyexportovaného souboru se pozná verifikací závorek, proto některý z uvedených editorů.

Dovolím si příspěvky z vlákna Aktivity RJ nasměrovat sem, protože se ukázalo že se nejedná přímo o problém s aktivitou.
Ahoj, nainstaloval jsem si aktivitu Os8826. V TS i CB je v seznamu vidět a funguje bez problémů. Přímo ve složkách Activities, Paths, Services a Traffic to ale vypadá, jako by byly prázdné - žádný ze souborů spojených s touto aktivitou se mi v nich nezobrazil. Přitom tam logicky asi něco být musí, když aktivita funguje. Řeším tedy otázku jak se k aktivitě dostat a smazat ji. Jsem jediný, kdo má tento problém? Neuměl by někdo poradit?
Zároveň tohle byla moje první aktivita instalovaná na windows 10. Doteď jsem žádné podobné problémy neměl. Díky za případné rady.

Tohle vypadá, že nemáš správně provedeny instalace s právy administrátora a také nesprávně spouštěné. „Chybějící” soubory budou nejspíše v uživatelské složce ve virtuálu. (Ani se raději neptám, kde máš nainstalovaný simulátor.)
Děkuji za odpověď, problém jsem vyřešil - v celé složce s TS byl atribut jen pro čtení, takže je jasné proč se do náležitých složek nic nezapsalo (nainstalováno mám v C:\Program Files (x86)...). Nyní už vše opět funguje. Ještě bych se chtěl zeptat co si představit pod výše zmíněnou uživatelskou složkou ve virtuálu? Přiznávám se, že nemám tušení, kam se mohla aktivita rozbalit.

Ano, to je přesně to, co jsem předpokládal. Ten atribut "r" tam asi nedal nikdo jen z legrace, vytvořil se systémově díky určitým podmínkám při nedodržení správného instalačního postupu. Doporučené návody k instalaci se zásadně nedodržují, protože se nečtou. Špatná instalace do systémové part a sys složek nemůže vést jinam než ke konfliktům. Připočte-li se uživatelská neznalost základní adresářové struktury systému, je na pohromu zaděláno.
Zatím máš pouze jeden problém s nenalezením nainstalovaných komponent. Toto se bude časem prohlubovat a chyb bude čím dál víc.
Náprava je možná jenom jedním způsobem:
Provést novou instalaci simulátoru (jako administrátor!!!) jinam než do systémových prostředků (starou zrušit a vyčistit v registrech - napsal bych přepsat novou cestu v registrech, ale na to nemáš, podle toho, co vidím, když ani netušíš, kde je uživatelská složka, ta není ve virtuálu, ale virtuál je v uživatelské složce), nejlépe na jiný oddíl/disk pokud možno FAT32 místo NTFS - odpadnou problémy s indexováním.
S programem TeamViewer se to dá zvládnout i na dálku, ale není to na 10minut ani hodinu. (Případná dohoda možná.)

Ahoj, mám od června 2016 nový notebook Asus X540S s grafikou Intel a ve složce SysWOW64 soubor atiumdag.dll nemohu najít. Dosud MSTS hrál na starém noteboku Toshiba Tecra s Win XP. Není tu, prosím, návod (krok po kroku) jak vlastně nainstalovat MSTS do nového notebooku s WIN 10 Home? Potřeboval bych získat úplnou jistotu, že mi to v mém novém notebooku půjde. Je možné mi i poradit kam nainstalovat Trains Simulator? Do Program Files nebo Program Files (x86) ? Snad nezklamu, že jsem jen byl donedávna pár let aktivním hráčem. Ne tvůrcem.

Díky. Co si mám představit pod NT6 ? A ta grafika nová grafika Intel(R) HD Graphics to umožňuje nebo ne? Pod W XP jsem hrával i více tratí a s něčím pomáhal Luděk - spolutvůrce trati 240. Budu rád za jakýkoliv další odkaz. Už druhý den studuji odkazy spojené Windows 10, ale zatím marně. Ve skutečnosti jsem přes ze staré Toshiby všechno související s MSTS překopíroval do nového. Nefunguje pod W 10 ani originál MSTS. Předem díky.

W xp a w 2000 jsou NT5, takže jiné jádro systému a tudíž i jiné ovladače. NT6 jsou všechny novější od Vista ... po w10. Přitom w6 a w7 jsou příbuzné, ale ne s w8 a w10, které jsou příbuzné zase jen ve své skupině. A všechny NT5 i NT6 mají verzi 32 i 64 bit.
Neškodilo by se drobátko samovzdělat, zdrojů je na www habaděj.
Ve w10 msts běží, pokud je nainstalováno novější letošní distro (ne ten loňský upgrade). Tohle vše tu už ale bylo psáno.

Díky. Dnes se mi povedlo spustit originál MSTS s cizími tratěmi, co jsem si nainstaloval na D: Při tom tam není nic z Windowsu. Spuštění se povedlo přes průzkumníka a soubor TRAIN.exe. Je to dobrý začátek? MSTS v té podobě jak jsem hrával na XP mám na C: v Program files (x86) v adresáři Microsoft Games. Ten se dosud nikdy nenačetl. Vlastně vždy zablokoval celý notebook. Co, prosím, dělám špatně? Kam to mám, prosím, nainstalovat v novém notebooku? Skoro si myslím, že ani adresář Microsoft Games zde původně nebyl. Díky. Opravdu nejsem IT technik (45 let).

Ahoj kolegové, mám na vás takovou prosbu. Chci si k vánocům udělat radost a koupit si nový stolní počítač. Jedná se o to že všude už dávají windows 10 jenomže nové PC si kupuji právě kvůli MSTS na Notebooku mám osmičky, ale grafiku AMD Radeon a s tou mám problém že mi hra naběhne, ale v obraze mi poskakují různá písmenka a čísla viz forum zde http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/4438/. Tak bych potřeboval poradit co vše by bylo potřeba abych ve windows 10 MSTS rozjel myslím tím třeba typ grafické karty apod. Něco jsem zde četl, ale zase se tu píše něco o tom že u windows 10 je nutné mít AMD Radeon. A nebo jestli by pomohlo jedině sehnat např. windows 7 a nainstalovat jej do nového pc?? Moc děkuji za odpovědi

Back
Nahoře