Win 10 a MSTS

Takže se mi atiumdag.dll načetl do msts adresáře přímo z ovladačů AMD přes BUG fix. A nyní mi píše při spuštění simulátoru toto níže.
Jinak jsem samozřejmě zkontroloval desatero, aby se msts mohlo rozběhnout. vypnul indexování na disku, kde je adresář msts, nastavil ve vlastnostech msts jako správce při spuštění, nastavil virtuální paměť.po atiumdag načtené z ovladačů graf. karty AMD RX 570XVýstřižek.JPG

Přečti si znovu pomalu a pozorně, co jsem napsal před chvílí před tebou. Nad i pod obrázkem.
Virtuální paměť žádnou nastavovat nepotřebuješ, jen zdržuje systém a ty máš přebytek fyzické RAM, tak se může vypnout úplně. Pokud bys měl disk SSD tak vypnout povinně.
Jak a čím jsi spouštěl? Skype mám momentálně aktivní.

Bobe - Tak z které knihovny přes BUG FIX mám natáhnout ty ovladače do msts adresáře? Píšeš že se usídlí v sys 32? Žádné jsem tam nenašel, ani ve skrytých podle doporučení p. Šemory. Našel jsem je nainstalované pod ovladači od AMD přímo a tam se mi BUG FIX načetl s atiumdag.dll.

Mám celou knihovnu s ovladači natvrdo překopírovat do sys32?

Přečti si znovu pomalu a pozorně, co jsem napsal před chvílí před tebou. Nad i pod obrázkem.
Virtuální paměť žádnou nastavovat nepotřebuješ, jen zdržuje systém a ty máš přebytek fyzické RAM.
Jak a čím jsi spouštěl?
To vím taky, že žádnou spouštět nemusím, když mám ramku 16 G. Spustím BUG FIX jako správce, pravou myší.

Našel jsem je nainstalované pod ovladači od AMD přímo a tam se mi BUG FIX načetl s atiumdag.dll.
V adresáři AMD na systémovém oddílu máš jen rozbalenou instalačku. Ovladače musí být přímo v System32 po správném nainstalování. Pořád mícháš páté přes deváté. Napsal jsem ti jasně, které ovladače máš nainstalovat. Ty poslední určitě ne, výrobce GK by je jinak dal k té kartě sám, kdyby byly vhodné.
Kde máš obrázek, který jsem včera požadoval?
Mám celou knihovnu s ovladači natvrdo překopírovat do sys32?
V žádném případě!!!
Opravdu máš ten systém blbě nainstalovaný od počátku.

Jo, tak nyní se mi už natáhl atiumdag.dll automaticky i ze sys WOW 64, poté, co jsem BUG FIX spustil jako správce. Nicméně, pořád mi tam píše, že není něco v pořádku a vyhledat řešení. A já vím proč. Bobe psal si, že systém automaticky natáhne ty soubory do sys WOW 64, ale já je natvrdo pak překopíroval z ovladačů AMD do sys WOW 64. Takže já ted znovu všechno odinstaluji přes Uninstal driver, jak jsem si ho včera stáhnul podle tvého návodu. Znovu tam nahodím nenovější ovladače od AMD Edition 2020 19.12.2 a pak jako správce přes BUGfix stáhnu atiumdag.dll do adresáře msts. Pak by to mělo fungovat.

Znovu tam nahodím nenovější ovladače od AMD Edition 2020 19.12.2
Tak dnes už tam jsou pro tuhle GK tyhle. Když jsem tam psal link a hledal včera, tak tam byly uvedené jako poslední vhodné nějaké z 2016. Asi se databáze pak po projevení zájmu přepsala.
Rozbalenou instalačku už máš v tom adresáři AMD, tak konečně pořádně nainstalovat a nic nikam násilně nedokopírovávat. Spustit Setup.exe jako správce.

Tak dnes už tam jsou pro tuhle GK tyhle. Když jsem tam psal link a hledal včera, tak tam byly uvedené jako poslední vhodné nějaké z 2016. Asi se databáze pak po projevení zájmu přepsala.
Rozbalenou instalačku už máš v tom adresáři AMD, tak konečně pořádně nainstalovat a nic nikam násilně nedokopírovávat. Spustit Setup.exe jako správce.
Odinstaloval jsem oladače od AMD a pak nainstaloval přes exe. jak si psal Edition 2020 19.12.2.
Bug FIX mám v adresáři msts. Když ho nahodím přes správce a dívám se do knihovny sys WOW 64, tak atiumdag.dll nevidím. Mám atiumdag překopírovat z ovladačů od AMD přímo do adresáře msts a pak spustit BUG FIX?

Po nainstalování nových ovladačů AMD 19.12.2 se mi neuložily do sys 32. Zkontroloval jsem to podle návodu od p. Semory a vyhledal všechny skryté soubory v sys 32, jestli tam bude atiumdag.dll a proto také atiumdag nevidím v sys WOW 64. Mám přeinstalovat win 10? atiumdag se mi uložil jen do ovaldačů od AMD s celou knihovnou.

Vypadá to, že nejsi pánem svého stroje a vše, co děláš pod svým uživatelským účtem, se ti odehrává jen ve virtuálním prostoru omezeného uživatele.
Bez přímé viditelnosti tvého systému nemohu zjistit potřebné. O to hůře, že nejsi schopen opakovaně ani ukázat, co požaduji shlédnout.

Já už opravdu nemůžu :) Zapnu počítač, otevřu například totalCMD dle návodu, jak jsem napsal výše, vyhledám ten diskutovaný soubor ati ve Windows. Asi 30 sekund času. Označím, vedle si otevřu adresář MSTS a tam to jednoduše zkopíruji. Tedy já už nemusím, mám jej tam od počátků instalace MSTS :) A tady tento 30 sekundový úkon řešíte už pomalu měsíc. :)
ATI.JPG

Atiumdag jsem nakonec našel přes F vyhledat v sys 32. Pak jsem si chtěl stejným způsobem vyhledat atiumdag v SYS WOW 64. Není tam. Pak jsem otevřel cmd a nalevo jsem si našel SYS WOW 64. Přes F7 vyhledat zadám atiumdag, ale tento soubor tam není. atiumdag v sys WOW64 chybí.jpg

Omlouvám se. Tak nyní jsem našel atiumdag v sys32/drivers store/repository a pře kopíroval do adresáře msts podle obrázku ve Windows commander. a pak jsem atiumdag odpatchoval přes BUGFIX. Pak jsem přešel na tools okno a přes správce jsem se chtěl podívat do msts editors tools a opakovane se mi objevila hláška, že msts přestal pracovat. Nic jsem neměnil, atiumdag jsem musel najít v podsložkách sys32. jedinné možné řešení. Domluvit se na určitý čas a nastavím bránu v příkazovém řádku msdos, aby se ke mně mohla připojit vzdálená podpora. atiumdag patched v msts.JPGatiumdag ze sys32 drive store repository do msts adresáře.JPG napetchoval v msts přes BUG FIX níže screen
atiumdag ze sys32 drive store repository do msts adresáře.JPG

Nic si z toho nedělejte. Já dnes dělal zkušební jízdy nové aktualizace BP93 a že vyzkouším po delší době MSTS. :) Haha. Kliknu na ikonku a hned spadne. Netuším. Před půlrokem to fungovalo. :) Třeba nějaká aktualizace Desítek. Není čas to řešit. Editor MSTS funguje a to je hlavní. Zkusil bych MSTS přeinstalovat, ale nedávno jsem zjistil, že CD2 originálka MSTS je nečitelná, respektive pomalučitelná. Asi jako bylo kdysi telefonické připojení k internetu. Tedy asi za hodinu a půl se data nainstalují. Zřejmě nějaké kurvítko, protože tato média opatruji jako v bavlnce. Naštěstí jsem tohle předvídal a mám v zálohách obraz disků. Tak si je musím vypálit a uvidím. Nemám rád, když mi něco nefunguje. Třeba se budu nudit o svátcích, tak na to kouknu. Ale i tak. Lepší požitek z jízdy je v Openrails. Při návratu do MSTS je to takové divné, poplatné roku 2001 Obrovský ovládací pult s hejblátky a malý průzor oknem ven na trať. V OR máme naklopené oblouky, vozy pěkně pohupují, atd. MSTS bych asi nechal pro muzeum a dál to neřešil. Včetně problémů výše. :) Tedy kromě editorů, ty ještě myslím OR plnohodnotně nenahradil.

Tak nyní jsem našel atiumdag v sys32/drivers store/repository
Není nad to, když se rejpeš tam, kde nemáš a pořád neděláš přesně to, co se po tobě chce.
Nic jsem neměnil, atiumdag jsem musel najít v podsložkách sys32.
Taková složka ani podsložka tam normálně není. Není divu, že ti nic nefunguje, když nejsi schopen ani dodržovat názvosloví, natož pak podle toho správného něco udělat. Jsi prostě flink a podle toho to vypadá. Jenže tady to není u řezníka šup sem, šup tam, mohu to tak nechat? V IT je nutná přesnost, jinak to jde do kopru. Co odflákneš, to se ti vrátí = zhroutí.
Pak jsem si chtěl stejným způsobem vyhledat atiumdag v SYS WOW 64. Není tam.
Pak je jasné, že nemáš dostatečná práva pro přístup k systému a tudíž je třeba sjednat nápravu. Uživatelský účet s patřičným oprávněním nebo nová instalace s těmiž právy.
(Ikdyž v tvém případě bude nejlíp, když nebudeš smět vůbec nic, co bys dodrbal ještě víc, přestože se jedná o jednoduché procesy.)
jedinné možné řešení. Domluvit se na určitý čas a nastavím bránu v příkazovém řádku msdos, aby se ke mně mohla připojit vzdálená podpora.
Napsal jsem ti jasně, jak máš zřídit dálkovou podporu. Ani vzdálená plocha tomu neodpovídá. (Ta má být vypnutá kvůli bezpečnosti.) Na tuhle partyzánštinu neslyším.
Pak jsem přešel na tools okno a přes správce jsem se chtěl podívat do msts editors tools a opakovane se mi objevila hláška, že msts přestal pracovat.
To je správně, nejsi dost trpělivý. Nicméně pořád neděláš ani to základní, co je napsáno v desateru a já jsem se tě tady několikrát ptal a ty nikdy neodpověděl na položený dotaz.

Ráno před odchodem do práce mi to ještě nedalo a zkusil jsem zjistit proč mi nejde spustit MSTS hra. Když v minulosti hra spadla, vždy pomohlo odinstalovat a znovu nainstalovat MSTS BIn. Tak jsem tak učinil a ejhle. MSTS BIN nešel nainstalovat. Padal během instalace. Podařilo se až když jsem instaloval v režimu kompatibility WIN XP. Pak spustím MSTS a opět hned to spadne. Pomohlo zatržení "Režim kompatibility XP SP2" (tohle bylo v sedmičkách zakázáno kvůli FPS) Pak už MSTS normálně jde spustit. Zkusil jsem Railjet z Třebové a normálně šlape. FPS kolem 40. Jen pozadí rozmazané, nemám v nastavení grafiky pevné hodnoty u anizotropního filtrování. Což je podmínka čistého obrazu v MSTS. Jen je škoda, že u Railjetu stále nemáme v OR funkční návěstní opakovač a hodnoty EDB se zobrazují mimo ciferníky.
Zkrátka Microsoft vydává všelijaké aktualizace a prostředí se mění a to co doposud fungovalo najednou fungovat přestane. Nedávno jsem chtěl aktualizovat webovky ve starém dobrém Frontpage 2003 :) A také mi to začalo padat. Opět pomohlo nastavení kompatibility pro WinXP.

Tak jestli Radek Pešorna nemá i tento problém.

Zbyňku, tebou popsaný problém náhlého znebojeschopnění MSTS se mi objevil i v prostředí Win7. Zkrátka nějaká zázračná aktualizace. :confused:
To mě dovedlo v létě při celkové reinstalaci PC k řešení, kdy jsem nainstaloval POUZE MSTS s český prostředím (z disku BP) a MSTSBinem jsem se vůbec nezabýval. A jezdím jen na OpenRails, nástroje v MSTS mám dostupné i bez onoho zkresleného zobrazování trati v AE. Vyhovuje to tak na 90%, protože trati a trainset musím mít ve složce MSTS a nemohu využít definici profilů, které nabízí OR. Zároveň odkaz na složku MSTS vyžaduje řada podpůrných nástrojů (CB, AC3, TS...), které jsou jinak k ničemu. Nebo je tam nějaké ojebávátko, o kterém nevím. A pokud, jak už poznamenáno, nebudou plnohodnotné náhrady za uvedené nástroje, vč. těch, co jsou součástí MSTS, a pokud nebude vyřešeno připojení trainsetu k vybranému profilu tratí v OR bez nutnosti ručního přesouvání, nezbývá nic jiného.
Teď obecněji:
A protože vlastním obdobnou GK jako Radek, chtěl bych poznamenat, že informace, podle níž nejnovější ovladač není vždy ten optimální, je naprosto správná a každý slušný ajťák ji potvrdí. Mě se něco podobného stalo asi před rokem, kdy po určité aktualizaci Software Radeon (18.10.2) mi nechtěl pracovat MSTS Editory a Nástroje (podobné hlášení o nemožnosti zobrazování 16 bitové grafiky), ačkoliv všechny ostatní programy vč. OR fungovaly. Vyřešil jsem to tím, že jsem si našel starší ovladač, kdy vše fungovalo a provedl reinstalaci (18.9.1). Hotovo. Od uživatele to vyžaduje kousek systematičnosti - mít v záloze nějakou, pro něj bezproblémovou verzi, ke které se může kdykoliv vrátit. A zároveň mít zažitý názor, že bezhlavé aktualizování ovladačů čehokoliv může být i kontraproduktivní a že nejnovější ovladač vždy nepomůže.
Takže Radku - koukni se na web AMD Radeon Software, zkus najít ovladač na svou GK s ohledem na OS (já vidím pouze 64 bit) a podívej se (i jinde) zda není k dispozici starší verze. Stáhni si ji, odinstaluj původní ovladač a nainstaluj jiný. Restart - a zkoušet. Nic jiného nejde. Když jsem na podzim 2017 svou RX560 kupoval, byl k ní přiložen disk s tehdy aktuální verzí AMD Radeon Soft. Měl bys jej taky mít.
Ale abych napsal vše: po reinstalaci PC a nahrání tehdy aktuálního AMD Radeon (tuším 19.7.2) a po vlastně nové instalaci MSTS, už jen jako podpůrného prostředí podle výše popsaných principů, chodilo vše korektně vč. onoho MSTS Editory. Nyní mám instalovanou verzi 19.11.2, vše funguje dobře, takže instalák této verze mám stažený v zálohách (externí disky jsou úžasná pomůcka) a nepospíchám s další aktualizací. Až příští rok nebo až se objeví informace o rozšíření funkcí apod. Samozřejmě, že v zálohách už bude AMD Radeon Software v některé předchozí verze, odzkoušený a plně funkční. ;)
Hlavně však asi pomohla reinstalace celková, tzn. přeformátování disku, tj. odstranění veškerého balastu a zbytků.

Není nad to, když se rejpeš tam, kde nemáš a pořád neděláš přesně to, co se po tobě chce.
Taková složka ani podsložka tam normálně není. Není divu, že ti nic nefunguje, když nejsi schopen ani dodržovat názvosloví, natož pak podle toho správného něco udělat. Jsi prostě flink a podle toho to vypadá. Jenže tady to není u řezníka šup sem, šup tam, mohu to tak nechat? V IT je nutná přesnost, jinak to jde do kopru. Co odflákneš, to se ti vrátí = zhroutí.
Pak je jasné, že nemáš dostatečná práva pro přístup k systému a tudíž je třeba sjednat nápravu. Uživatelský účet s patřičným oprávněním nebo nová instalace s těmiž právy.
(Ikdyž v tvém případě bude nejlíp, když nebudeš smět vůbec nic, co bys dodrbal ještě víc, přestože se jedná o jednoduché procesy.)
Napsal jsem ti jasně, jak máš zřídit dálkovou podporu. Ani vzdálená plocha tomu neodpovídá. (Ta má být vypnutá kvůli bezpečnosti.) Na tuhle partyzánštinu neslyším.
To je správně, nejsi dost trpělivý. Nicméně pořád neděláš ani to základní, co je napsáno v desateru a já jsem se tě tady několikrát ptal a ty nikdy neodpověděl na položený dotaz.
Akorát si psal, že nemusím nastavovat virtuální paměť, když mám 16 Giga ramku a je fakt, že jsem moc Tvé rady nedbal, protože to je vždycky smršť toho, jak je všechno špatně, takže by to nebylo z toho důvodu, že jsem flink, ale spíše z toho důvodu, že raději koukám na printscreene, které mně jasně ukážou, jak má postupovat. To stejné s těmi ovladači od AMD.. Podívej, mám win 10 koupené a stáhnuté od microssoftu. Dal jsem si je do flašky. Včera jsem to všechno přeinstaloval a ovladače od AMD jsem nainstaloval přesně podle Tvých pokynů. Pokud jde o samotné msts, stáhl jsem si ho na 2 DVD a pak nainstaloval do počítače. Nikde žádný problém normálně se nainstaloval. Pak jsem ještě někde viděl nějaké aktualizace , aby to bylo msts 1.4. Pokaždé byl ale stejný výsledek. Za to, že se mi ovladače od AMD nainstalují do podsložek sys 32 a postupoval jsem přesně, jak jsi psal, za to fakt nemůžu.
Když jsem aktualizoval win 7 , tak mi paní z microsoftu řekla, abych otevřel příkazový řádek a normálně se mnou spojila a podívala se do mého PC, jak je všechno nainstalované. Ty tomu tady říkáš partyzánština - takže Microsoft lidi jsou partyzáni.
Hele, pokud nechceš partyzánštinu, tak já zavolám do Microsoftu, ať se mi podívají na instalaci, aby oficiálně potvrdili, že win 10 na mém PC jsou správně nainstalované.
Napiš mi systematicky, co mám všechno zkontrolovat krok po kroku s print screenem a já to udělám, aby si pak zase nenadával, že na Tebe kadím z 10 metrů. Měj se Bobe. Radek

Akorát si psal, že nemusím nastavovat virtuální paměť, když mám 16 Giga ramku a je fakt, že jsem moc Tvé rady nedbal
Konečně potvrzuješ, co jsem psal. Tvůj problém.
Napiš mi systematicky, co mám všechno zkontrolovat krok po kroku s print screenem a já to udělám, aby si pak zase nenadával, že na Tebe kadím z 10 metrů.
Už jsem ti toho napsal dost a ty jsi nic z toho neudělal přesně a v mnoha věcech ani neodpověděl a neukázal, co bylo požadováno.
Takže ty hele, další zlaté podnosy ti nebudu poskytovat a dělat ti speciální návody pro úplné blbce. Těch návodů je tu všude dost a i v tomhle vláknu ti to tu psalo více lidí. Máš možnost si to tu pořádně prolézt a pročíst si to, něco se hlavně naučit a nefňukat, že nemáš hračku hned. Učili jsme se to postupně všichni.
I kdybys nakrásně zrovna teď začal dělat přesně to, co bylo vyžadováno, z mé strany už s pomocí nepočítej. Trpělivosti jsem měl dost a hranice jsi už překročil. Pokud si to nejsi schopen nastudovat, třeba ti to dá do pořádku ta paní, co jsi s ní telefonoval. Nakonec je to jejich produkt. Na druhou stranu jej zase ty nemáš legálně s těmi dvěmi staženými DVD, takže smolík.
Učit se, učit se, učit se!

Back
Nahoře