Win 10 a MSTS

Ahoj kluci.
Vůbec si nevím rady, nevím, jestli to dělá něco na moji setstavě PC, vesrus Win10, nebo co. V minulém týdnu mi začal z ničeho nic padat AE MSTS, a to tímhle způsobem:
- Pokud mám v activities jakýkoliv soubor ACT s PC dopravou, otevřu editor aktivit (nabídku) a pokud se pokusím otevřít záložku pro tvorbu aktivit, tak to okamžitě spadne bez jakékoliv hlášky.
- Dám li soubor ACT ze složky activities v trati bokem, třeba na plochu, takže je složka prázdná, tevře se jak zakldní nabídka tratě, kabiny a aktivity a záložku pro tvorbu aktivit otevřu.

Pak musím dát nový úkol, načíst trať a vkopírovat zpět do složky activites v trati aktivitu (act soubor) na kterém chci dále pracovat. Poté dát otevřít úkol (bez toho abych zavřel celý editor), takže jen ze záložky a kliknout na nabízený soubor na kterém pokračuji v práci a to mi normálně editor otevře a mohu pokračovat v práci na aktivitě. Jakmile ale uložím a editor celý zavřu, musím opět otvírat způsobem popsaným výš.

Nestekla se stímle někdo, nevé někdo co s tím?

Ahoj. Mne to robí už dlhodobo, že pred tvorením aktivity musím vyprázdniť zložku activities. Zatiaľ som na nič neprišiel. Mám Win 7. Naviac mi robí, že raz za čas mi spadne AE, aj keď nepridám žiadne vozidlo a vtedy musím zmazať jednu zložku s csd vozidlom (podľa abecedy) a editor ide. Takto som už vyradil asi 5 zložky z trainsetu.

Ahoj, tak u mne vyřešeno, dělal to vadný kabel k HOD. Tím to nechtělo načítat z disku, někdy jo, někdy ne, proto padal editor a navíc se nechtěly ke konci načítat ani consisty.

Tak pánové, "chyba lávky", editor padá stejným způsobem, myslel jsem, že opraveno, ale omyl, měl jsem nahozenou trať 310 a tam v pohodě, tohle začalo dělat rotiku u rozsáhlých tratí, jako BP a 321, vše běhalo do nějaké aktualizace vidlí 10. Takže u těchto tratí BP a 321 je chování a né jen u mně, potvrzeno po konzultaci s Alcaponem:
Editor a jeho nabídka se otevře normálně:
AE.jpg
Ale jakmile stisknu záložku "Editor úkolu" a složka ACTIVITIES obsahuje aktivitu, následuje okamžitý pád. Pracovat lze pouze tak, že ze složky ACTIVITIES odložím bokem všechny soubory ACT., Otevřu editor, pak zatržítko "Editor úkolu", nechám otevřit editor:
AE2.jpg
Pak opět vložit do složky ACTIVITIES soubory ACT.
A zadat: Soubor/Otevřít úkol.

Pak lze pokračovat v pracech na aktivitě.

To je zajímavé, zrovna o víkendu jsem si opravoval jednu potrhanou trasu. A žádný problém. Jediný problém je, že časem klesá FPS v editorech. Na to je jedna vychytávka. Vytvořit si bod obnovení a hned jít do obnovení systému a "vrátit se" do tohoto bodu. A po přechroustání tímto nástrojem editory chodí znovu jako za mlada.

Zdravím,
u mně editor na trati BP naprosto v pohodě. V adresáři mám celkem 7 aktivit a otevřu je v editoru bez problémů.

Neoponuji, já ji sem tam otevřu taky, novou udělám bez problémů, když je složka prázdná, ale když tam jsou aktivity a třeba používají stjný počítačový provoz, nastane tohle a dneska jsem mluvil s Joskou a stejný problém. Bohužel AE MSTS je starý program a to co je v ORTS je nepužitelné. Je to pstavené nahlavu, Prvně měl být pořádný editor aktivit a pak se mohly dělat kosmetické věci okolo. A HLAVNĚ, editor aktivit pro OR měli spoluvývojovat lidi, co tvořili aktivity v AE MSTS, aby to bylo stejně jednoduchá a přehledné.

Pekný deň,
nie je to síce problém W10 ale W11 a tak neviem, či píšem správne.
Vo W10 som MSTS rozbehal len veľmi ťažko, aj to len trať ŽSR130 na biedny 10 FPS. Po preinštalovaní na W11 spustím dokonca BP s FPS-40. Voľná jazda ide v pohode ale pri načítaní aktivity celé MSTS spadne. Vo W10 sa dal vyhľadať crash súbor v C:\Users\<User>\AppData\Local\Microsoft\Windows\Wer\ReportQueue. Viete niekto, kam to dáva W11?

Ahoj,

našel jsem na YT návod, jak spustit MSTS AE na novějších strojích pod Windows 10 a 11 a při AMD grafice. Program se jmenuje dgVoodooCpl a jedná se o utilitku, která nastaví virtuální grafiku. Mě osobně nepomohl ani patch na atiumdag.dll a s tímto programem to spustím v pohodě. Stačí si tady stáhnout zip soubor a vše extrahovat do složky s MSTS. Pak přejít do složky s MSTS a tam spustit dgVoodooCpl.exe a přejít do záložky DirectX a v záložce Videocard vybrat GeForce 9800 GT dále v záložce VRAM vybrat 1024 a v záložce Behavior vše vypnout. Dát Apply a hotovo. Nyní spustíte MSTS AE a šlape to jako hodinky. Dávám i obrázky. Zkoušel jsem spustit takto i samotné MSTS, ale nefungují tam klávesy, takže to berte jen jako návod na MSTS AE.

dgVoodooCpl.jpgzáložka.jpgvyběr a potvrzení.jpg

Ahoj,

našel jsem na YT návod, jak spustit MSTS AE na novějších strojích pod Windows 10 a 11 a při AMD grafice. Program se jmenuje dgVoodooCpl a jedná se o utilitku, která nastaví virtuální grafiku. Mě osobně nepomohl ani patch na atiumdag.dll a s tímto programem to spustím v pohodě. Stačí si tady stáhnout zip soubor a vše extrahovat do složky s MSTS. Pak přejít do složky s MSTS a tam spustit dgVoodooCpl.exe a přejít do záložky DirectX a v záložce Videocard vybrat GeForce 9800 GT dále v záložce VRAM vybrat 1024 a v záložce Behavior vše vypnout. Dát Apply a hotovo. Nyní spustíte MSTS AE a šlape to jako hodinky. Dávám i obrázky. Zkoušel jsem spustit takto i samotné MSTS, ale nefungují tam klávesy, takže to berte jen jako návod na MSTS AE.

Zobrazit přílohu 37133Zobrazit přílohu 37134Zobrazit přílohu 37135
Neviem prečo, ale všetko mám nastavené podľa teba a aj tak mi to nefunguje. MSTS mi sústavne padá.

Neviem prečo, ale všetko mám nastavené podľa teba a aj tak mi to nefunguje. MSTS mi sústavne padá.
Ale to není návod na pády MSTS, ale na to, aby šel spustit MSTS editor aktivit na novějších počítačích především s AMD grafikou na kterých nefunguje ani patch přes atiumdag.dll ostatně to tam i píšu. Pokud máš starší počítač, tak s pády musíš počítat. Tratě BP a 321 jsou náročnější.

Ja som si myslel že to je na MSTS a nie MSTS Editor. A MSTS mi vôbec nepadá, len s týmto programom.
Jak ti MSTS nepadá? Vždy jsi psal, že ti v určitém místě spadne. Víš ty vůbec o čem píšeš? V jednom vlákně, že ti MSTS padá a tady zase, že ti MSTS nepadá.

Psal, že mu MSTS padá v aktivitě v Ostravě na hlavním, ne celkově. Což je běžný jev i pod Win7. Celkově mu padá po instalaci utility, takže myslím, že ví dobře o čem píše.

Psal, že mu MSTS padá v aktivitě v Ostravě na hlavním, ne celkově. Což je běžný jev i pod Win7. Celkově mu padá po instalaci utility, takže myslím, že ví dobře o čem píše.
Hádat se nebudu. Psal jsem jasně, že pro hraní MSTS tento program není. Přikládám i překlad, co tento program konkrétně dělá. PS: Nechápu, proč dotyčný nehledá příčiny u sebe (slabý počítač, warez verze tratě, uniglobal atp. (příčin může být více) ) a zkouší všechno možné, aby to rozběhal.

dgVoodoo 2 je grafický obal, který převádí stará grafická rozhraní API na Direct3D 11 nebo Direct3D 12 (od verze 2.7) pro použití v systému Windows 7 nebo novějším. Obal opravuje mnoho problémů s kompatibilitou a vykreslováním při spouštění starých her na moderních systémech a také umožňuje použití různých přepsání a vylepšení a nástrojů třetích stran, jako je ReShade, pro vylepšení herního zážitku.

Back
Nahoře