Stavba sloupů trakčního vedení

Ještě bych doplnil, pokud stavíte včetně drátů, tak doporučuji si nejprve postavit dráty (mám na mysli mít je jako samostatný objekt), uložit, ukončit editor, zapnout ho znovu a oporavit menší nedostatky a pak už jen osazovat (já to dělám ručně) sloupy. Ale v zatáčkách je třeba si dávat pozor, aby se dráty nedostávaly mimo sběrač, tzn že když mám A2t250r20d. tak je třeba dát kratší dráty např. já používám na dvě koleje délku 40 metrů a na rovině třeba 70 metrů dlouhé.

Zápisy v Gantry.dat

Prosím prosím vás,nikde sem tu nenašel odpověď ale je to pro mě poměrně důležité ještě sem nepřišel na to jak se to vlastně dělá,ale jak se zapíše více položek do gantry.dat ?? jde mi měnit jen jedna a pokud chci rozmisťovat třeba sloupy,brány apod tak jak to zapsat,zkoušel jsem to takto ale nefunguje to ) :( :cry:

Tr_GantryFile (
GantrySets ( 1
GantrySet(
Name ( "CD Stlp1" )
Style ( 00000002 )
Separation ( 40 )
GantryTable ( 1
GantryTableEntry (
Filename ( "CDstlp1.s" )
Distance ( 11.373 )
)
)
)
)
)
Tr_GantryFile (
GantrySets ( 1
GantrySet(
Name ( "CD Stlp2" )
Style ( 00000002 )
Separation ( 40 )
GantryTable ( 1
GantryTableEntry (
Filename ( "CDstlp2.s" )
Distance ( 11.373 )
)
)
)
)

A když sem to skusil ještě takto tak to taky nejde...

Tr_GantryFile (
GantrySets ( 1
GantrySet(
Name ( "CD Stlp1" )
Style ( 00000002 )
Separation ( 40 )
GantryTable ( 1
GantryTableEntry (
Filename ( "CDstlp1.s" )
Distance ( 11.373 )
)
Tr_GantryFile (
GantrySets ( 1
GantrySet(
Name ( "CD Stlp2" )
Style ( 00000002 )
Separation ( 40 )
GantryTable ( 1
GantryTableEntry (
Filename ( "CDstlp2.s" )
Distance ( 11.373 )
)

Poradíte mi prosím jak se to dělá budu moc rád,díky mějte se :)

Nemôžeš všetko kopírovať hlava-nehlava. Prvý riadok je akýsi základ, druhý riadok s GantrySets (x , kde x je počet položiek, až od tretieho riadku sú samotné definície rozmiestnenia. Tu máš príklad od nás:

Tr_GantryFile (
GantrySets ( 2
GantrySet(
Name ( "ÖBB Betonmasten HLAG" )
Style ( 00000002 )
Separation ( 75 )
GantryTable ( 7
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbm1glua.s" )
Distance ( 5 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbm2ghlag.s" )
Distance ( 10 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbmat3.s" )
Distance ( 15 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbtm2.s" )
Distance ( 20 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbtm3.s" )
Distance ( 25 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbtm4.s" )
Distance ( 30 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbtm5.s" )
Distance ( 35 )
)
)
)
GantrySet(
Name ( "ÖBB Betonmasten" )
Style ( 00000002 )
Separation ( 50 )
GantryTable ( 7
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbm1glua.s" )
Distance ( 5 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbm2g.s" )
Distance ( 10 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbmat3.s" )
Distance ( 15 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbtm2.s" )
Distance ( 20 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbtm3.s" )
Distance ( 25 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbtm4.s" )
Distance ( 30 )
)
GantryTableEntry (
Filename ( "oebbtm5.s" )
Distance ( 35 )
)
)
)

KaMat napsal:
kdyz s tim mate problemy tak proc neumistujete sloup po sloupu rucne ? :-)
No protože nepasuje správně na dráty,a vzdálenost mezi sloupy je taky nepřiměřená :wink:

KaMat napsal:
CD242220 napsal:
KaMat napsal:
kdyz s tim mate problemy tak proc neumistujete sloup po sloupu rucne ? :-)
No protože nepasuje správně na dráty,a vzdálenost mezi sloupy je taky nepřiměřená :wink:
tak to musis napasovat tak aby to pasovalo ne ?
To sice jo ale to není nic pro začínající,jo když ten člověk už je zkušenější tak mu to už jde,no je fakt že začátky jsou vždycky všude těžký... :wink: :roll:

Davide, jestli to moc nespěchá, mám už dlouhou dobu v plánu tyhle jediné chybějící v mém sortimentu dodělat.
Jinak ty moje koridorové sloupy jsou v modifikaci TVpawK1zeb respektive TVpawK2zeb už v mnohých tratích použité.
Je to provizorní řešení, pod tímhle názvem se skrývá klasický betoňák, ale po dodělání té žebříkové modifikace bude změna jen otázkou překopírování novým modelem.
Změna se pak promítne všude tam, kde stavitel trati sloup s tímto názvem umístil.
Dál tuším, že Perinax si moje orezlé žebříkáče přeskinovával na koridorové, to by bylo také prozatímní řešení.

A u mě jsi něco nenašel?Dělal jsem kdysi nějaké úpravy pro Tygyho ze zdrojáků od Tomiho,ale už ani nemám přehled,co to všechno bylo.Vím,že jsem ale nedávno upravoval náhledy,aby bylo patrno,co v balíčku na stažení je.Mám to v sekci "všehochuť"

ahojte. som v msts zaciatocnikom skusam sa hrat s editorom a chcel by som skusit pridat do mapy troleje a trolejove stlpy take akosa pouzivaju bezne u nas no neviem bud som slepy alebo hlupy :-)neviem ich nikde najst kde by sa dali stiahnut a popripade ako ich do mapy pridat a zostavovat.

dakujem za odpoved pripadne linky na stiahnutie

Doteraz si hral predpokladám Trainz..... Pretože MSTS žiadne mapy nemá. To by ale ani nevadilo, ale že sa ti nechce nič čítať len nezmyselne písať to už trochu vadí. Len dva príspevky nad tvojím je to čo akože hľadáš, lebo nehladáš len čakáš že ti to niekto strčí pod nos.

Nechci vypadat jako hnidopich a asi to i pěkně schytám, ale pro všeobecnou informaci musím reagovat. Slovo SLOUP je v trakčáckých kruzích slovem sprostým a téměř zakázaným. Navrhuji používat slovo STOŽÁR. To je ten správný a elegantní výraz Když jsem nastoupil do práce, říkal jsem to výše zmíněné sprosté slovo tak často, že mi už kolegové začali hrozit výpraskem A jak to najednou šlo... :D

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře