Editor aktivit do Open rails

V tom prípade AdamS vie čarovať.
Ahoj Dem.
Zas tu budem řešit editor? Vždyť to tu bylo napsáno přímo i od jiných, když jsem se ptal jak nasadit traffic v Track Viever, že tam cesty traffic a třeba zprávy dělat nejdou. Takto a jasně jsem byl vyveden z omylu:
Čemu říkáš editor aktivit pro OR? Ujasni si správné názvy.
Acitivity OR editor skutečně existuje, ale je nepoužitelný. Autor je neaktivní cca 3.5 roků. Je to soubor Contrib.ActivityEditor.exe co je v složce Open rails.

Takže hádám, že máš na mysli TrackViewer, proto ty správné názvy. Jedná se pouze o tvořič cest. Kdyby jsi četl manuál tak víš, že např. startovním bodem se hýbe Ctrl+levé tlačítko myši. Pozor! Na stránkách nemají zatím aktuální verzi.

Dále máš TSRE5. Do activity editoru se přepíná F4. Prozatím neumí vytvořit soubor path. Jedná se o samostatný soft produkt. Autor nepodléhá schvalování hlavního vývojáře. Může si programovat co chce. Ale to co chce musí mít potom podporu v OR. V určitých věcech mezi ním a programátory OR panují neshody. On chce nové věci zapisovat do definičních souborů MSTS. Programátoři OR chtějí pro svoje editory definiční soubory typu Json. Na toto dojely značky pro napájecí systémy.

Aby jsi toho neměl málo, tak OR má ještě režim Timetable a pro něj editor.
.
Tak nechápu, proč zrovna ty, který aktivity netvoříš furt obhajuješ jednu myšlenku? V AE MSTS se dělají aktivity pro OR úplně skvěle se všemi vychytávkami, zprávami a podobně. Pokud ví AdamS jak v Track Viever nasadit traffic a dávat písemné zprávy, tak ať sem hodí návod, rád se poučím. Zatím mi přijde, že v jiných editorech tvoří ti, co zkrátka nerozchodí v novém compu MSTS. Tvorba aktivit v AE pro MSTS je nejkratší cesta, vše ostatní je zatím řešení v nouzi.

Ja neobhajujem nič. Len mi nejde do hlavy ako to robí AdamS keď napísal, že AE nepoužíva.

AdamS, AE ani MSTS nikdy neměl. Zkoušel jsem mu to nainstalovat, ale marně. Vytvořil již několik aktivit pomocí editoru pro OR a na funkčnosti to nemělo žádný vliv a nebylo poznat, zda-li je to tvořeno v OR editoru či AE editoru. Traffic i hlášky fungovaly korektně.
Když jsem viděl na slezině v Blavě, jak v tom tvoří, tak mi osobně přijde přehlednější editor AE.
Také se přikláním k tomu, že by bylo fajn, vytvořit nějaký návod, kde by bylo popsáno, jak na to :)

AdamS, AE ani MSTS nikdy neměl. Zkoušel jsem mu to nainstalovat, ale marně. Vytvořil již několik aktivit pomocí editoru pro OR a na funkčnosti to nemělo žádný vliv a nebylo poznat, zda-li je to tvořeno v OR editoru či AE editoru. Traffic i hlášky fungovaly korektně.

@Dan J. To je všetko na čo sa snažím poukázať. Reagoval som preto, lebo na predošlej stránke tlačíš mladému kaleráby do hlavy....(po česky asi kedlubny, alebo tak nejak)
Ty s tým zatiaľ pracovať nevieš. Ok. Nikto ťa ani nenúti, ale pri odpovedi potom nepresadzuj len svoj názor, ktorí je scestný. Buď objektívny. Toť vše.

Dam, já jsem se snažil se na to podívat a tehdy mi Hroch napsal citát výš, že to zatím nejde. Tak jsem právě odpověděl, to, co jsem napsal výš, otázkou je:
1. Zda tvorba mimo AE MSTS není znouze cnost, když ti nejde instalace MSTS.
2. Tím pádem jestli není jednoduhší tvorba v AE MSTS, pokud ti běží, než třeba složitější tvorba přes nějaké doplňkové programy.
Když jak je napsáno výš je výsledek stejný. Ale opravdu mne samotného zajímá jiný postup při tvorbě aktivit mimo AE MSTS.

Vôbec nič neriešim okolo tvojej tvorby. Je to len a len tvoja vec ako budeš tvoriť. Ale napísať , že len v AE sa dá urobiť aktivitu s trafikom a pritom to pravda nie je je zavádzanie a neobjektivita. Toto nerob. Bodka.

Je to ako by som ja tvrdil, že v ničom inom ako v maxe sa model do OR spraviť nedá.

Dem,, četl jsi co jsem napsal výš? Bylo mně řečeno, že tvořit traffic v Track Vieveru nelze a proto jsem to napsal, sám jsem se snažil na to přijít a nepřišel jsem. Tak jsem to bral za bernou minci.

Dan ja ti neviem, ale AdamS to vravel vo vlákne kde si diskutoval aj ty. Tak teraz je niekto s nás dvoch mimo. Ja končím.

To je marné, marné a marné. Niekedy mám pocit že je pernamentne zatmené....Keď nerozumieš čo ti vysvetľujem, tak mi napíš sz. Tu sa na to nabalia dobermani a pitbuli a nebude to dobré.

p.s: alebo sa na to vykašleme a bude to rovnako dobré.....

Návod môžem spracovať, bude to síce trvať pár dní, ale pokúsim sa. Upozorňujem však, že je to práca s dokumentmi .act, .trf a .srv. Ide v podstate o ručné prepisovanie súborov, kde záleží na každej medzere a písmenku. Spočiatku chaos, stres, panika ale postupom času pomerne rýchle vytvorenie aktivity.
Ono AE pre OR je na tom pravdepodobne stále rovnako. V TrackViewer je skutočne možné vytvoriť len vlakovú cestu, nie však iba pre hráča. A o tom je vlastne prepísanie vyššie uvedených súborov. Trafficu možno udeliť xy vyčkávacích bodov v podobe hh:mm alebo mm:ss, rozpojenie/spojenie súpravy, vyžiadanie si posunu proti stoj, zapísakanie atď., bez nejakých kódov a neviem čoho.
Priznám sa, že prvú aktivitu som vytvoril na trati Lokálka a to na základe skúmania súborov z aktivít Ostravských električiek, ktoré neboli zabalené. Preto, ak ste si všimli, dávam do priečinka nezabalené súbory, pretože je možné, že niekto bude postupovať rovnako a príde na to. A aj preto, aby boli aktivity schodné pre užívateľov, ktorí nemajú MSTS a zabalené súbory nerozbalia, pretože ... (toť v inom vlákne).

Čau chlapi. Tak na to jsem zvědavý. Přepisovat ručně srv. třeba v chystané aktivitě Pn 49091pp kde je 189 souborů sev. a pat. a to nejsem ani v polovině aktivity je mamutí výkon, který v editoru absolutně neřeším, trasy se zapisují automaticky. Takže práce mimo Activity Editor MSTS, kterou popisuje VáclavS, je daleko složitější náhradou pokud nerozchodím editor MSTS. Avšak se tomu asi nikdo z nás tvůrců aktivit nevyhnem. Poněvač při updatech systému půjde časem asi celá instalace MSTS do kytek. Ale zatím mi AE funguje a celá situace je pro mne asi taková, že bych tahal cihly po schodech v pazourech (OR a práce mimo editor MSTS) a vedle měl kladku, kde bych to vyvez výtahem (editor MSTS). Ale návod určitě chci, z důvodu popsaných výš a opravdu obdivuji práci člověkka, kterému nejede editor a umí s tím vychcat. Musím si projet a otevřít nějakou Václavovu aktivitu. Nevím, kolik má v aktivitě traffic a jak zaplněná nádraží.
Dan

Back
Nahoře