Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jupííííííí, tak aspoň jsem přešel a svítí zatím kužel a koncovky na vozech. Pokud bych si chtěl upravit pohled kl. 5, kde se to nastavuje? v engu "het aut", to je pohled šipkama tuším, ale ten druhý nevím kde hledat. A ještě jedna věc, při pohledu přes k.l 5. je Papoušek úplně bez zvuků, jde to někde nastavit?
Předem díky moc. Dan

Dane, pohled na "5" by se měl nastavovat v Globalu v camcfg.dat, tzn. zasáhlo by se uživatelům do nastavení MSTS. Já bych spíš viděl řešení v nastavení rv cvf. Základní pohled by byl na kotel, čili při jízdě po tendru zpět, vpřed by se koukalo na šipku vlevo (fíra) a vpravo (pomocník). Jen je problém, jak pohled vzad ztvárnit graficky. Zkusím něco vymyslet.

Klávesa 5 je snad "pasažérský" pohled a ten lze doplnit do engu přidáním sekce:

Inside (
PassengerCabinFile ( cd_122032.s )
PassengerCabinHeadPos ( -1.6 3.0 6.58 )
RotationLimit ( 0 190 0 )
StartDirection ( 0 180 0 )
)

Chlapi díky, jen otázečka, pohled jsem si už upravil, ale nevíte proč, už v originál nastavení nejdou pod kl. 5 žádné zvuky? U jiných mašin to jde a u Papouška ne.
Dan

To už bude v asi problém v tom, že ve zvucích pro Papoušky není ten zvuk nadefinován. Ke světlům mne napadlo, že by to možná šlo udělat i bez rv kabiny. Pokud by bylo možné, tak by bylo dobré, aby v poloze světla "tlumené" pára svítila dopředu a v poloze "plné" by svítila vzad.

lukas matura napsal:
To už bude v asi problém v tom, že ve zvucích pro Papoušky není ten zvuk nadefinován. Ke světlům mne napadlo, že by to možná šlo udělat i bez rv kabiny. Pokud by bylo možné, tak by bylo dobré, aby v poloze světla "tlumené" pára svítila dopředu a v poloze "plné" by svítila vzad.
Tak pokud by toto šlo, tak by to bylo asi nejlepší řešení, poněvač by výhled z okna zůstal na šipkách, kde jsou slyšet pěkně zvuky jak mašinky, tak vozů, přeci jen je zvuk přes 5-ku poněkud odlišný, ne-li ořezaný. Jenže někde se tu kdysi řešilo, jestli se nepletu, že má pára jen jedu pozici scětel a to už v základu hry samotné, nebo jak to bylo. Nevýhodou je, že teď při testech posledního dílu, buďto jedu potmě, nebo přejdu, ale jedu bez zvuků když kouknu z okna a tím neslyším jak reagují brzdy při dojezdu do stanice a to se bez venkovního pohledu dojet nedá.

No a hned jsem zjistil, že jsem blbě otočil zadní mašinu, samozřejmě jede do Olmiku uhlím vpřed.:-)

Tak jsem dneska zjistil nemilou věc, všem co jsem odeslal balík aktivit pro 310 na test se velice omlouvám, ale měl jsem staré apk. soubory a například ve 2. díle Hanušovice - Opava mi až v koncové stanici na koleji hráče zůstal pracovní Loose Consists, takže se do koncové stanice nedostanete. Dále ve čtvrtém díle aktivity Olomouc - Bruntál mi MSTS najednou z nepochopitelných důvodů nepustí vlak hráče do Bruntálu k vykřižování až po load před Domašovem, už překopávám křižování, i když to předtím fungovalo na 100%, takže celý balík 11 aktivit projíždím a "učesávám" do finální podoby a ještě přibydou dvě další, jedna do Hradce nad Moravicí s ČSD M131 a jedna s Puklíkem do bývalého Ostroje na exkurzi ke dni otevřených dveří k onomu 155. výročí tratě, naštěstí nejsem pověrčivý, ale finální balík bude obsahovat 13 aktivit z toho jednu pro trať 321. Pak už snad konečně vydám i Zálohu Letohrad s Chrochtadlem pro trať BP. :D
Dan

No to zas bude šichta dát to všechno dohromady, obzvláště když jsem si já blbec při reinstalaci systému smazal omylem datový disk kde jsem měl i MSTS. Ale i přesto se těším až si zajezdím

Naposled editoval moderátor:
;)
JaromirR napsal:
Pánové, mám takový problém. Jedu aktivitu vojenský transport. Po dojetí do Bubenče zastavím, zmizí symbol pro otočení, odpojím F9 čmeláka, a při pokusu o odjetí od soupravy mi tato automaticky přiskočí znovu k lokomotivě. BIN mám správný. Jedu na čas a dělá to ať zastavím kde zastavím. Prosím o radu, děkuji.

;) A je po problému. Instalací nějakých poláků se přepsal TRAINSET/DEFAULT/default.wag na spřáhla 80 cm. Stačí přeinstalovat na původních 30 cm a je problém vyřešen. Vše nyní funguje O.K.:P Problém bývá většinou mezi počítačem a židlí. :D

JaromirR napsal:
;)
JaromirR napsal:
Pánové, mám takový problém. Jedu aktivitu vojenský transport. Po dojetí do Bubenče zastavím, zmizí symbol pro otočení, odpojím F9 čmeláka, a při pokusu o odjetí od soupravy mi tato automaticky přiskočí znovu k lokomotivě. BIN mám správný. Jedu na čas a dělá to ať zastavím kde zastavím. Prosím o radu, děkuji.

;) A je po problému. Instalací nějakých poláků se přepsal TRAINSET/DEFAULT/default.wag na spřáhla 80 cm. Stačí přeinstalovat na původních 30 cm a je problém vyřešen. Vše nyní funguje O.K.:P Problém bývá většinou mezi počítačem a židlí. :D

Ahoj. Problém mezi počítačem a židlí nepřeceňuj. Nejdůležitější je, že jsi přišel na řešení problému a předal je ostatním, kteří by na to těžko přišli.. Pro mě to třeba znamená mít někde v záloze i soubor DEFAULT.WAG a při podobných neplechách jej zkusit použít. ;)

Naposled editoval moderátor:
Zdravím.
Než testři dijedou chystaný balík aktivit pro trať 310 a aktivitu Záloha Letohrad pro BP, tak jsem se pustil do dílka historického rychlíku na trati 321 v úseku Ústí nad Labem - Praha - Česká Třebová - Olomouc - Přerov - Ostrava - Bohumín - Petrovice u Kraviné a další pokračévání bude na Polské trati CMK Krakow - Warszawa. Dovoluji si zde dát link na stažení screenů, které jsem tentokrát nechal ve větším rozlišení, tak jak mám nastavený MSTS a je jich opravdu hodně, aby bylo jasné, na co se můžou příznivci historických vlaků těšit. Takže tu je odkaz:
http://www.ulozto.cz/xqwQepv/321-historicky-rychlik-berlin-warszawa-rar
Jinak bych se chtěl pozeptat, neví prosím někdo jaká je maximální povolená rychlost u mašinky PKP OI-49?
Dan

Pánové zdarvím.
Prosím vás jak je to se Zanračenýma (Bardotkami). Které mašinky měly vozbu nákladních a které osobních vlaků? Jde mi o to, že jsem chtěl nasadit na rekreační vlak mašinku ČSD T478.2080 do Carlose a v textu je psáno, že mašinka byla univerzální lokomotivou pro vozbu nákladních vlaků, takže asi za osobák ne? A tak nevím, které tyto mašinky T478.xxx (ne Brajle) jezdily s osobákama a která vozily nákladní vlaky.
Dan

Dan J. napsal:
Pánové zdarvím.
Prosím vás jak je to se Zanračenýma (Bardotkami). Které mašinky měly vozbu nákladních a které osobních vlaků? Jde mi o to, že jsem chtěl nasadit na rekreační vlak mašinku ČSD T478.2080 do Carlose a v textu je psáno, že mašinka byla univerzální lokomotivou pro vozbu nákladních vlaků, takže asi za osobák ne? A tak nevím, které tyto mašinky T478.xxx (ne Brajle) jezdily s osobákama a která vozily nákladní vlaky.
Dan

T478.1 - měla parní generátor pro vytápění vlaků, T478.2 měla místo parního generátoru jen balast a proto jen náklady.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře