Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Hezký den.
Nevím kde bych to napsal a tak to hodím sem do vlákna svých aktivit. Takže po úpravách souboru soundcfg.dat dle návodu ve vlákně Zvuky Jacek, zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/902&page=8 a návodu u Zbyňka Šamory ohledně nastavení MSTS zde: http://www.semora.cz/msts/desatero.htm mi MSTS šlape, jako nikdy předtím. Tam kde aktivity bezpečně padaly, jak po informačních hláškách v úkolech, pokud je člověk hned neodkliknul kl. "Esc", tak i ve větích stanicích s hustýn provozem. Nutno podotknout, že to vyřešila hlavně ta úprava soundcfg.dat a jedině s tou hodnotou 800. Od tohoto okamžiku se z MSTS stal úplně jiný simulátor. Nejen, že v moji aktivitě "Historický Motorák", kdy v Praze hln. mi předtím hra bezpečně tak 3x spadla, tak teď jsem si mohl informační hlášku pro hráče v klidu přečíst, ba si hru pauznout onou klávesou Esc, jít si uvařit kafčo, sednout k PC a pokračovat dále a bez pádu. O venkovních zvucích ani nemluvě. Tam, kde byl traffic bezpečně hluchý a venkovní pohled např. při připojení vozů a hlášce zaručoval pád, vše opět OK. (Vyzkoušeno na mých všech aktivitách, kde mi MSTS bezpečně padal. A mohl jsem lítat čipkama kolem vlaku jako ďas.:D) Takže můj názor a vlastně i takový návrh pro úpravu pro nový MSTS Bin, nebo i přímo pro stavitele tratí by byl zenést tuto hodnotu, již přímo do Global / soundcfg.dat, aby běžný uživatel, který neví co kde přepsat nemusel zmatkovat, "ono mi nejdou zvuky atd.."
S pozdravem Dan :)

Naposled editoval moderátor:
Zdravím, chtěl bych se zeptat ne zednu věc ohl. nákladních vlaků.
Mn = Tam je to jasné s posuny
Pn = přímý nákladní, když je veden tanto vlak, šibuje se někde s vozy? Myslím tím, např. Jedu na DVK z Dvorce a v Boroticích odpojím ze svoji soupravy jen 2 vozy, které pak přebere posun a já jedu dále na místo určení. Tak pokračuji ve vybraných stanicích. Nebo je to jen přímý vlak z bodu A do bodu B.? a jaký je rozdíl mezi Pn a Vn. Vím že se to tu někde kdysi psalo, ale já mám v těch nákladních vlacích trochu zmatek.;) Chystám se na aktivitu s Kremákem a ten řadit do Mn vlaku je dle mne hovadina. Ještě uvažuji na kterou trať, jestli BP, náklad uhlí z Ostravy pro Prahu a nějaké cisterny do Pardubic, ty by se po cestě odpojily v Pardubkách, proto i ten dotaz. (příznivci koridoru jistě prominou:D). Nebo DVK.
S pozdravem Dan.;)

Dan J. napsal:
... jaký je rozdíl mezi Pn a Vn. Vím že se to tu někde kdysi psalo, ale já mám v těch nákladních vlacích trochu zmatek.;) Chystám se na aktivitu s Kremákem a ten řadit do Mn vlaku je dle mne hovadina. Ještě uvažuji na kterou trať, jestli BP, náklad uhlí z Ostravy pro Prahu a nějaké cisterny do Pardubic, ty by se po cestě odpojily v Pardubkách, proto i ten dotaz. (příznivci koridoru jistě prominou:D). Nebo DVK.
S pozdravem Dan.;)
Pn je průběžný nákladní (z bodu A do bodu B) a Vn je vyrovnávkový nákladní (většinou prázdná ucelená souprava) Pěkně je to popsáno na zde Nevím, proč by měl být kremák na Mn hovadina. Vždyť ke konci parního provozu jezdily na Mn i pětasedmy a štokry. Nejlepší pro uhelné Pn a Vn je podle mě trať 090 - vyjedeš na 121.017 z Ústí n.Labem Západ s Fallsy jako Pn do EMĚ a tam přebereš na vlečce Vn s prázdnými Fallsy nazpět do Západu ;) Ale pro parní loko bych preferoval jednoznačně DVK, to je jasné :)

Pikku napsal:
Pn je průběžný nákladní (z bodu A do bodu B) a Vn je vyrovnávkový nákladní (většinou prázdná ucelená souprava) Pěkně je to popsáno na zde Nevím, proč by měl být kremák na Mn hovadina. Vždyť ke konci parního provozu jezdily na Mn i pětasedmy a štokry. Nejlepší pro uhelné Pn a Vn je podle mě trať 090 - vyjedeš na 121.017 z Ústí n.Labem Západ s Fallsy jako Pn do EMĚ a tam přebereš na vlečce Vn s prázdnými Fallsy nazpět do Západu ;) Ale pro parní loko bych preferoval jednoznačně DVK, to je jasné :)
Pikku díkes za vysvětlení a link. No 090 sice mám, ale nějak jsem ji moc neprojížděl. Pokud není hovadina Krenák na Mn, tak je volba jasná:D:D "Slibiji před svými druhy..." bude manipulák pro DVK, až se hráč zapotí.:D:D:D
S pozdravem Dan.
Ps: Jo teď jsem si vzpomněl, že jsem ti měl poslat screen no nocméně kdysi jsi psal něco v tom duchu, že jsi s Taxem řešil něco ohl. studených parniček bez ojnic, sešlo z toho? K té aktivitě co udělám by to nebyla špatná volba. Prásknu ji do období 1980 - 81. Ale až po víkendu. Za chvilku mizím na zkoušku a tlukot pražců vystřídá Heavy - Metalovy dusot kopáků.:twisted::twisted::twisted:

Ahoj Dane,tak bohužel mám ten samý problém v aktivitě Pn 8843 jako alcapone.Prostě v depu jsem taky skončil a to mi s....,to mi věř(nedávám vinu tobě)jedu takovou dobu a potom tohle,jde opět o to že není možný přejít na druhé stan. Pomeranče. Přitom TÁÁÁK PĚKNÁ AKTIVITA!!!!Takže alcapone není sám komu se to stalo. :(

Banán napsal:
Ahoj Dane,tak bohužel mám ten samý problém v aktivitě Pn 8843 jako alcapone.Prostě v depu jsem taky skončil a to mi s....,to mi věř(nedávám vinu tobě)jedu takovou dobu a potom tohle,jde opět o to že není možný přejít na druhé stan. Pomeranče. Přitom TÁÁÁK PĚKNÁ AKTIVITA!!!!Takže alcapone není sám komu se to stalo. :(
Tak to mně mrzí. Já normálně udělal toto. Nasunul páru do depa v KU, Teď nevím zda jsem měl zabrřděno či nikoliv. Přešel jsem na 2. stanoviště a páru jsem normálně odpojil.

Tady však vzniká otázka co teď. Jaký má smysl dělat např. manipuláky a drbat se s posuny, když to pak uživateli nepojede. Já mám konkrétně problém, v aktivitě Ranní šichta OKD doprava pro 321 (opraveno pro posl. ubdate. Končím s vlakem v OV Svinov a nepustí mne stůj. Kdysi jsem to normálně projel, v editoru mi traffic normálně odjede a fyzicky při hraní si MSTS postavil hlavu a nic. Takže aktivita je v šupkiku a uvidím jek a co, jak dám dohromady nový PC, cca za měsíc bych ho měl mít a jsem vážně zvědavý jak se MSTS bude chovat.:D:D
S pozdravem Dan.

Ono dělá právě problém ta pára. Tady je jediná možnost, vyměnit páru, klidně i za jinou, ale s vyladěným engem. Pokud je vyladěný, tak na F5 musí být 0,00 km/h, i když mám kompletně odbržděno.

Nevím jestli je chyba v páře,ale nejde mi přejít u Pomeranče na druhé stanoviště,přitom ve volné jízdě je vše v naprostém pořádku!!! To je mi divný.No,ale jak píše Dan, MSTS si dělá co chce a u každého se to asi opravdu chová jinak. :roll: Přitom Dane, včera jsem odjel na BP Historický motorák a musím uznat to nemá chybu!!!!Ten Traffic,fakt moc pěknýýý!!!Přitom to mělo něco kolem 5 hodin a žádný problém!!

MOs 3358

Zdravím!
Už asi dvě hodiny hledám všude možně pro aktuvitu DJ_2k_MOs3358.apk toto vozidlo 'DVK_servis\snih.WAG' .Kde se prosím prosím sehnat.
Děkuji

RE: MOs 3358

Medo napsal:
Zdravím!
Už asi dvě hodiny hledám všude možně pro aktuvitu DJ_2k_MOs3358.apk toto vozidlo 'DVK_servis\snih.WAG' .Kde se prosím prosím sehnat.
Děkuji
Kde všude možně ? ! Je to přece ke stažení přímo na stránkách trati, tak proč to hledat jinde ?!

Banán napsal:
Nevím jestli je chyba v páře,ale nejde mi přejít u Pomeranče na druhé stanoviště,přitom ve volné jízdě je vše v naprostém pořádku!!! To je mi divný.No,ale jak píše Dan, MSTS si dělá co chce a u každého se to asi opravdu chová jinak. :roll: Přitom Dane, včera jsem odjel na BP Historický motorák a musím uznat to nemá chybu!!!!Ten Traffic,fakt moc pěknýýý!!!Přitom to mělo něco kolem 5 hodin a žádný problém!!
Tak jsem skončil taky tak. Prostě se na druhou stranu pomeranče nedostanu i když zkouším všechno možný. Je to škoda člověk jede dvě hodiny ,vše je v pořádku a na konci aktivity to přestane jít. Jinak ta aktivita je dobrá ,ale bohužel konec už nejde. Má někdo nějaký fígl jak se dostat na druhou stranu?

MOs 3358

bob57_cz napsal:
Medo napsal:
Zdravím!
Děkuji
Kde všude možně ? ! Je to přece ke stažení přímo na stránkách trati, tak proč to hledat jinde ?!

No tam jsem se díval prvně ale nic stále nenacházím. Jestli ty tam něco vidíš tak tu hoď na to prosím odkaz.

Ono to tam, kde je ta aktivita, opravdu nebylo vidět, ale na základě Tvé poznámky jsem tuto informaci doplnil. Takže mrkni ještě jednou tam, odkud sis aktivitu stáhl a pokud s tím bude ještě nějaký problém ozvi se mi skrze SZ či mail.

Zdravím. Vím, že jsem sliboval Mn se Štokrem, (ve vývoji:D) ale po vydání Jackovy Singrovky a nové kabiny šlo vše stranou, aktivita je skoro na světě. Chtěl bych se tím zeptata čí byl skin ČD Byz. Tím ho i poprosit o znovuzveřejnění, samo s úpravou pro Bin.:D (kterou mám díky Jardovi na HOD) Poslal bych to Jiříkovi, ale to už přes SZ.:D
Dan.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/12b6ee57b17d080c71aa34c920223343.jpg

Hezký den, prosím vás, netuší někdo, co je s webem http://trainsim.wz.cz/
velice často v aktivitách používám Rybáky a teď jsem zjistil, že stránky k nefungují.:?:
S pozdravem Dan.;)

Já je mám jestli je chceš poslat dej mi email.
Chci se zeptat jestli náhodou nevíš adresu kde sehnat sešitoví jízdní řády a GVD dík?

ondra135 napsal:
Já je mám jestli je chceš poslat dej mi email.
Chci se zeptat jestli náhodou nevíš adresu kde sehnat sešitoví jízdní řády a GVD dík?
Ahoj ondra135, já je mám taky. Jde mi o to, co ostatní uživatelé. Já ty Rybák používám skoro všude i v aktivitách pro ČD na různých odstavných kolejích a tak. A teď se šiknou tuplem v aktivitě, kterou už mám dlouho rozdělanou a nyní mne chytla chuť ji dotáhnout. Bude se jednat o Osobák situovaný do roku 1948. Tím bych chtěl zároveň poprosit někoho sečtělého, kdo by potom aktivitu testnul ohl. pravosti vozů, ať nevyplodím totální fantasmagorii.:D Nicméně jsem v úplném začátku a největší obtíž je s nákladními vozy. Z tohoto období je jich v MSTS opravdu jako šafránu.:D

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/1c95f90bfa225792d08b0e1eb9b6e8d3.jpg

S pozdravem Dan.:cool:

Jo jasně už se na aktivitu těším jen mi řekni jestli nevíš jaká je stránka s GVD 2008 a sešitovími jízdními řády dík?

ondra135 napsal:
Jo jasně už se na aktivitu těším jen mi řekni jestli nevíš jaká je stránka s GVD 2008 a sešitovími jízdními řády dík?
Ups. To jsem nějako neodpověděl. Já ani nevím. Používám sešiťáky u trati 310 a když chci dělat nějaký konkrétní vlak např. pro BP, tak si vyhledám na netu IDnes CZ, http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/ a řazení vlaků zde: http://www.zelpage.cz/ a jedu podle toho. Ale takové aktivity mám asi jen 2. Jinak dělám hlavně období ČSD a to si spoje vymýšlím.:D
S pozdravem Dan.

Ps: pokud by někde byla přímo stránka se sjř. taky bych přivítal nějaký odkaz.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře