Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dan J. napsal:
1. Já si tam dám originál jednotku DB.
DR!!! V době, kdy Delfín na Vindoboně jezdil, bylo NDR a DR!!!
Dan J. napsal:
Pokud by mi někdo poslal odkaz na placený addon, dám jej do aktivity a "labužník", který bude chtít mít ve svém trainsetu origoš model si addon zakoupí.
VT 18.16 alias BR 175 alias Delfín v nátěru červená/slonová kost je součástí addonu ProTrain Extra 4 a je k mání třeba na Amazonu.

Dane, mně se Delfín taky jako jednotka líbí, ale zvaž, zda by nestálo za úvahu vydat aktivitu z GVD (1969-72), kdy na Vindoboně jezdila naše souprava z M 296.1 (BR 175 jezdila před i po M 296.1) a jen uživateli nabídnout možnost náhrady.

Ahoj Honzo.
Takže tak, já už jsem jednu Vindebonu dělal společně s Joskou. Jde mi ale o toto. Prosím vás nemáte někdo doma knihu Toulky s Párou první vydání? Já mám obě vydání a v tom druhým ta fotka tuším není a navíc ve druhém vydání není ani popis k fotkám. Navíc mám knížky v Ostravě a tak tu fotku nemohu skouknout, na konci je totiž fotka Delfína na trati a úplně vzadu v knize je pod číslem popis fotky, kde je focená. No a mně se zdá že je tam napsáno, že je to na trati Beroun - Praha, jistý si tím ale vůbec nejsem. Takže kdyby jste někdo měli tuto knížku doma a mohli se kouknout na onu fotku a hodit mi prosím sdělení zda se nepletu a pokud je to opravdu mezi Berounem a Prahou, tak na jakém vlaku by to mohlo být, když tudy Vindebona nejezdila.
Dan

Ahoj Dane! Po urputném stahování a doplňování trainsetu pro Gerlach II. díl (trať 321) po mě CB neustále vyžaduje eng/wag stroje s názvem "465-0_vrak". Ani usilovné pátrání v Readme mě nedovedlo k odkazu, kde kýžené vozidlo získat. Mohu požádat o přesnější specifikaci, případně lopatický odkaz, kde se dostaví úspěch? ;-) ;-) ;-)
Zároveň chci upozornit, že odkaz na stránky pro Jiříkova vozidla • http://jirik-msts.wz.cz/ je zřejmě neplatný: Chyba 404 - soubor nebyl nalezen. Bylo by asi vhodné odkaz upravit v second edition, aby hráči požadované mašiny a vagóny našli a nezpůsobovali si náhodnými náhradami pád simulace, jak se stalo mě ve stanici Český Těšín, kde jsem kdovíco nahradil kdovíčím a dál se prostě nehnul. P.T. uživatelé to jistě ocení.
Též by se patřilo uvést další hesla pro polské modely - např. pro PKP Eamos je to "StormerDSR", protože ne každý je schopen hledat v polském textu dostatečně trpělivě, co si budeme povídat. :cool::cool::cool:
Jinak děkuji za pěknou aktivitu, spojenou s dobrodružným vyhledáváním doplňkových vozidel a jejich případných náhrad. Takto získané dovednosti při používání C.B. se nikdy nezapomínají. :D:oops::P

Naposled editoval moderátor:
Dan J. napsal:
Tonik napsal:
Ahoj Dane,jedu tu tvoji oddechovku R971 a v HK mám zádrhel a už nevím jak dál....... Nemáš nějakej tip,kde udělal soudruh z NDR chybu?
4. Po odvěšení se musí zobrazit hláška o dalším posunu....

Ahoj,první tři body jsou v pořádku,to se mi zobrazuje správně,ale ta hláška v bodu 4,už se mi nezobrazí,místo ní už jen po několika minutách konečník....
....tak mě napadá,zkusím tam v tom šturcu couvnout o kousek dál,něž je hláška o zastavení....

Ahojky, tak jsem našel tu fotku a v popisu je napsáno "Motorová jednotka DR s expresem Vindobona, Bedrč 1979. Je to cca 5 km před Benešovem.

Ahoj Venny.
Úplně jednoduchá věc, vrak lokomotivy, který nemůžeš najít, je součástí servisu DVK na Jiříkových stránkách, stahneš li si jej, tak tam ten vrak mašinky mít budeš.:D Jinak, pokud jsi jenou absolvoval ukrutné stahování trainsetu vozidel převážně ČSD do mých aktivit, máš z 90% vyhráno a při hraní nějaké jiné mé aktivity už toho tolik na stahování nebude.:D:D:D Tak a teď k Read Me, jež přikládám k aktivitě. Narovinu si myslím, že je to poloviční zlatý podnos, všechna vozidla mám vypsána podrobně. A pokud si stahuji dílka jiných tvůrců, tak zdaleka není výpis použitých vozů takto podrobný. Může se stát, že jsem možná něco opoměl, ale prosím vás, nechťejte po mne, abych ještě k vozidlům vypisoval hesla z Read Me k modelu samotnému, jež si máte neinstalovat. Nebo abych měnil Read Me podle toho, že autor ty či ony modely odstraní z webu. To už pomalu zavání šikanou.:P Navíc mám napsáno v Read Me nedoporučuji měnit vozidla za vozidla jiného typu, ne označení, takže pokud vyméníš například ČSD M262 za ČD 830, nic se technicky s aktivitou neděje, jen to bude vypadat kosmeticky blbě.:D A bude hůř. Jiřík TK odstranil spoustu vozidel ČSD jež byla neveřejná pod heslem, takže, kdo si je nestihnul stáhnout, bude muset nahrazovat vozidly ČD, viz ČSD Gss za ČD Gbkks atd. atd.... Ostatní vozidla z jeho stránek jsou přemístěná jinam. Tyto vozidla vypisuji v Read Me zvlášť do tabulky jako neveřejná, či zaniklá v propadlišti dějin. A vozy jež jsou jinde, tak jsou odkazy u Jiříka na stránkách.
S pozdravem Dan.

Bohužel mám také až 2.vydání, ale Dane, i kdyby to bylo mezi Prahou a Berounem, mohlo se to stát, nezapomeň, že Vindobona jezdila z Prahy na jih přes Tábor, Veselí n. Luž., Třeboň a Č.Velenice a když na hlavní trati byl zádrhel, mohla díky vozbě motorovými jednotkami (nezávislá trakce, snadná úvrať) jezdit i oklikami. Ví se třeba i o cestě z Prahy do Čerčan přes Vrané, tak proč ne přes Beroun, Protivín a Budějovice.
Jinak ten červený (starší) nátěr je dokonce stále ještě ke staženi na stránkách autora.

Tonik napsal:
Dan J. napsal:
Tonik napsal:
Ahoj Dane,jedu tu tvoji oddechovku R971 a v HK mám zádrhel a už nevím jak dál....... Nemáš nějakej tip,kde udělal soudruh z NDR chybu?
4. Po odvěšení se musí zobrazit hláška o dalším posunu....

Ahoj,první tři body jsou v pořádku,to se mi zobrazuje správně,ale ta hláška v bodu 4,už se mi nezobrazí,místo ní už jen po několika minutách konečník....
....tak mě napadá,zkusím tam v tom šturcu couvnout o kousek dál,něž je hláška o zastavení....

Teď jsem otevřel editor a ta hláška tam je správně, je to definiční hláška "dovézt vlak na pozici" a po odvěšení 163 se musí objevit tento text:
"Mas to odvesene, muzes za veksle a zpet k souprave R 791."
Takže to musí fungovat. Zkus spíš zastavit dále od šturcu. Pokud se ti hláška po odpojení neobjeví, neaktivují se další hlášky a tím tě vyřadí onen časový bod.
Spacir148 napsal:
Ahojky, tak jsem našel tu fotku a v popisu je napsáno "Motorová jednotka DR s expresem Vindobona, Bedrč 1979. Je to cca 5 km před Benešovem.
Aha, takže už jsme doma. Díky moc. Takže to byla chybná paměť.:D

Dan

Dan J. napsal:
....a po odvěšení 163 se musí objevit tento text:
"Mas to odvesene, muzes za veksle a zpet k souprave R 791."
Takže to musí fungovat. Zkus spíš zastavit dále od šturcu. Pokud se ti hláška po odpojení neobjeví, neaktivují se další hlášky a tím tě vyřadí onen časový bod.

Ahoj,právě sem to znova vyzkoušel,zastavit blíž ke šturcu i dál od šturcu,zastavit zastavit hnedle na hlášce stůj a prostě hláška o odvěšení a posunu zpět se mi už nezobrazí.Vždy končím v 17:02:30 hláškou o ukončení... nikdo jiný s tím problém nemáte? tonik

Tonik napsal:
Ahoj,právě sem to znova vyzkoušel,zastavit blíž ke šturcu i dál od šturcu,zastavit zastavit hnedle na hlášce stůj a prostě hláška o odvěšení a posunu zpět se mi už nezobrazí.Vždy končím v 17:02:30 hláškou o ukončení... nikdo jiný s tím problém nemáte? tonik

Když odvěsíš mašinku, tak se ta hláška zobrazit prostě musí, aktivační úroveň má 1, takže není nijak závislá na jiných hláškách. Pak leda, že by nějak nestíhal PC a MSTS by nechtěl reagovat, jinak si to nedovedu vysvětlit. taky mne zajímá, zda s tím nemá problém i někdo jiný.

Dan J. napsal:
Ahoj Venny.
Úplně jednoduchá věc, vrak lokomotivy, který nemůžeš najít, je součástí servisu DVK na Jiříkových stránkách, ... jako neveřejná, či zaniklá v propadlišti dějin. A vozy jež jsou jinde, tak jsou odkazy u Jiříka na stránkách.
S pozdravem Dan.

Zdravím Dane! Jak vidno, vše se vším souvisí, takže nemám vrak 465.0, protože nebyl funkční uvedený odkaz na Jiříkovy "vjecy". Zato je funkční toto: http://jirik-tk.sweb.cz/, kde už DVK servis s úpravou a doplňky je. Činím tak např. i s uveřejněním hesla pro Eamos za Tebe, aby to nevyznělo šikanou. Já si poradím, nějak, když vím co hledám a pokud možno kde to hledat, v krajním případě čím to nouzově nahradit (vzpomínaná Kredenc v označení ČSD / ČD). Jen mi připadlo trochu zvláštní, když heslo u jednoho vozu je a u dalšího není - obé ke stažení na stejných stránkách. Ale je to tvé dílo, z nějakého důvodu tak činíš... ;-)
Mým zvykem ostatně je, pokud najdu nějaký renonc či chybičku, s níž jsem schopen se vyrovnat, problém popsat a uveřejnit zde na fóru. Kdyby tak zpětně učinil každý, odpadla by řada zbytečných dotazů. Teď by se mohla rozvinout polemika, zda nefunkční odkaz na stránku s celou řadou zásadních, vesměs nenahraditelných vozidel stojí za to, aby byl v Readme opraven. Je třeba zvážit co je výhodnější, to je též tvé dílo... , polemizovat dál nebudu. ;)
Samozřejmě děkuji za odpověď, která mě navedla k vyřešení problému 465.0 - jinde se tak nějak dařilo modely získávat a zakomponovat je do systému Trainsetu. Těším se na další aktivity a další putování po stránkách českých, slovenských, polských, německých, rakouských, .... tvůrců.:D:D:D
A jen takovou zajímavost ohledně Vindobony. V polovině 70. let tato souprava jezdila z NDR (asi Plavno) přes Františkovy Lázně do Karlových Varů (a možná dále), v provedení červená / slonová kost (jak popisuje Honza). Viděl jsem ji ve Frantovkách několikrát, byl jsem tam na léčení asi 2 měsíce. Měl jsem i fotku, bohužel zmizela nenávratně v hlubinách času.
Přeji hezký den, hodně úspěchů při práci na dalších aktivitách a jdu k obědu. :oops:
Venny

Když se koukneš na aktuální stránky Jiříka.TK, zjistíš, že dole má odkaz na lidičky, co u něj kdysi měly modely. A vrak páry je u jednoho z nich. Ten Gerlach je starší, tak tam prostě už některé věci nebudou sedět.
Tonik, opravdu je chyba u tebe, já jsem do osudného napojení na Brejlovce to projel v pohodě, stavíš špatně. Já jsem mám dojem to zapikoloval až u zarážedla.

alcapone napsal:
Tonik, opravdu je chyba u tebe, já jsem do osudného napojení na Brejlovce to projel v pohodě, stavíš špatně. Já jsem mám dojem to zapikoloval až u zarážedla.
Tam je právě sranda, že to zastavení vůbec nemá vliv, když se ti u šturcu po zastavení neobjeví hláška, tak se nic neděje. Ta dáva hráči jen zprávu, že má odpojit 163 od brejlovce. Důležitá hláška je ta, co se aktivuje odpojením oné 163 a proto jsem ji nechal aktivační úroveň 1. Jak jsem psal, je to hláška úkolová, dovézt vlak na pozici, tedy nadefinovaná na loose consists a nákladní kolej ve šturcu. Takže pokud se někdo fyzicky nehrabal v aktivitě tím, že LC smazal a pak tam dosadil jiný, nebo že by nestíhal PC, tak hláška musí fungovat a na ní je navaznost na další hlášky až po napojení vozů a deaktivaci kontrolního časového bodu.
Dan

alcapone napsal:
....stavíš špatně. Já jsem mám dojem to zapikoloval až u zarážedla.

...odpojit 163 sem zkoušel na několika místech,mimo jiné,i přímo u šturcu....

Dan J. napsal:
Takže pokud se někdo fyzicky nehrabal v aktivitě...

...no,blbej sem,to jo,ale že by zase až tak moc?
No nic přátelé,už mě to nebaví,aktivitka letí do košíčka,prdím na to.Díky za rady. tonik

No, já tím nechci říct, že jsi se zrovna ty hrabal v AE. Já jen přemýšlím co může být příčinou. Takže se znova ptám ostatních, stalo se někomu v HK to samé?
Dan

Zdravím.

Něco málo mých poznatků a postřehů k aktivitě R 971.
Hradec jsem dal také až na několikátý pokus, ale mým zádrhelem bylo spojení Esa s Brejlovcem. To se podařilo asi až na pátý pokus a z "záchvatu radosti" jsem si odklikl hlášku, aniž jsem si jí přečetl, takže jsem pro změnu nevěděl jak dál :) Takže LOAD, znova spojit (zase asi až napotřetí) pořádně přečíst a pokračovat dál. Proč to ale píšu? Všechny hlášky se v celé aktivitě zobrazovaly včas a správně (i ta po odpojení Esa ve šturcu) a furt jsem věděl co mám dělat.

Jinak pro ty co nemohou najít italské vozy FS ARS, tak já je našel tady.

Ad Delfín
Kdysi jsem měl k dispozici jednotku ve spolupráci s jedním ze zasloužilých členů komunity (nejsem oprávněn uvést jeho nick) a podílel se na ladění. Tehdy jsem se trápil s engy jednoho krásného dne jsem přišel o všechna data, nejen z MSTS, ale i osobní. Něco bylo zálohováno, něco ne. Tehdy jsem skončil se spoustou věcí (kvůli datům i rodině) a dneska se k MSTS postupně vracím.
Proč to píšu? Našel jsem pár obrázků, na kterých je jednotka VT zachycena tak, jak u nás jezdila. Možná i obrázek cabu někoho inspiruje
http://kazan.rajce.idnes.cz/DR-VT175#175cab.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://kazan.rajce.idnes.cz/DR-VT175#175cab.jpg
Více obrázků je v albu na Rajčeti

A jen takovou zajímavost ohledně Vindobony. V polovině 70. let tato souprava jezdila z NDR (asi Plavno) přes Františkovy Lázně do Karlových Varů (a možná dále), v provedení červená / slonová kost (jak popisuje Honza). Viděl jsem ji ve Frantovkách několikrát, byl jsem tam na léčení asi 2 měsíce. Měl jsem i fotku, bohužel zmizela nenávratně v hlubinách času.
Přeji hezký den, hodně úspěchů při práci na dalších aktivitách a jdu k obědu. :oops:
Venny
[/quote]

Souprava jezdila přes Vojtanov do Karlových Varů na dvou párech vlaků. Jeden byl pod názvem Karlex, druhý Karola. Jeden pár jezdil z/do Berlína, druhý myslím skutečně do Plauen. Nezajízděla do Chebu ale jela spojkou z Františkových Lázní do Tršnic a rovnou na trať 140. Zde odkaz na obrázek ze září 1981 - další obrázky včetně diskuze se spoustou údajů se dá najít v sekci Tratě v Karlovarském trati na K-reportu.

Blackwolf napsal:
Zdravím.

Něco málo mých poznatků a postřehů k aktivitě R 971.
Hradec jsem dal také až na několikátý pokus, ale mým zádrhelem bylo spojení Esa s Brejlovcem. To se podařilo asi až na pátý pokus a z "záchvatu radosti" jsem si odklikl hlášku, aniž jsem si jí přečetl, takže jsem pro změnu nevěděl jak dál :) ............
Jinak pro ty co nemohou najít italské vozy FS ARS, tak já je našel tady.
Ahoj.
Super díky moc za odkaz už mám stránky oět v záložkách. Jinak proč to u toho Brejlovce padá, na to jsem zaboha nepřišel, to dělalo i mně a musel jsem uložit těsně před najetím, pak pád, load a pohoda už jsem najel. Původně jsem myslel, že je to Win7, na který jsem přešel, ale pak jsem testoval aktivitu na mém starém železe, ketré jsem daroval mé drahé polovičce a výsledek byl stejný i pod XP, po najetí pád a při přechodu na stanovišti FPS 0 a pád, jde ale o opravdu stařičký PC a když jsem ubral v HK detajly v nastavení MSTS tak jsem HK projel. Ale při spojení to padlo vždy.
Dan

Ahoj Dane.
Díky moc za výbornou oddychovku na Zbynďově trati. Jinak jsem jí projel uplně bez problémů a pádů,podle doporučení uložení a načtení před Hradcem. Spojení na Brejláka mi vyšlo na poprvé mám Vistu a FPS v Hradci létalo 7 až 11. Je pravda že díky aktivitám od Josky jsem měl naistalovaný bin 1.70521 a ne doporučený. Všechny hlášky v Hradci byli naprosto v pohodě a směr Týniště jsem odjel tak jak bylo v SJŘ.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře