Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
JiříkTK napsal:
Os 4711, GVD 2013 a vozy ČSD ??
Na pracovních vlacích jezdí kde co... :P Jako dílna nebo převoz kolejí nebo vozy Utz. Hold s logem ČD pracovní soupravy nemáme. A to používám všechny vozy ŽSR u Duusa. Když člověk poctivě osazuje vozy na odstavné koleje, tak zjistí, že jich je hold nedostatek.;)

Pánové zdravím.
Chtěl bych se zeptat opravdu na začátečnickou otázku, mám velkou železniční mezeru.:D Dělám aktivitu situovanou do roku 1976 a vůbec nemám tucha, byly vůbec v té době dvousistemové elektrické lokomotivy? Bobiny a Laminátky už v té době jezdily, ale ty jsou pro jednotné napájení stejsnosměrné, nebo střídavé, ale byly tedy elektriky něco jako dnes 362, 363?
Dan

Lokomotivy 363 se vyráběly v letech 1980-1990, jelikož většinou nebyly úseky kde se dnes napájecí soustavy setkávají tehdy ještě elektrifikovány, nebylo jich ani potřeba, vše vozila dieselová loko.

lukas matura napsal:
Správně. Tenkrát jsem chodil do posledního ročníku SPŠ a tato lokomotiva se testovala na Slovenské strele. Tenkrát jsem se tam drze vetřel na stanoviště na praxový sešit, když jsem jel do Prahy si vyřizovat budoucí zaměstnání. Nechali mě svést se jen do Kutné Hory, protože tam přistupovali fírové na seznání. Do té doby všechny EX tahaly laminátky a bobiny a v Kutné Hoře se přepřahalo. Ale jak jsem ve 4. ročníku jezdil filmovat mašinky (1976), tak ES499 se rychle rozšířili a jezdily všechny rychlíky do Prahy.

Ano to je pravda, bral jsem v potaz ty 363, první 350ky jezdili od 75/76 na Slovensko po trati 250, která byla do Brna zadrátovaná komplet v roce 1966, styk byl jako dnes v Kutné Hoře a přepřahalo se tam.

Chlapi díky.
Jinak trať Přerov - Nedakonice - Břeclav, ta byla v 76. pod dráty? Ať nevyrobím průs.. Bo mi tahá rychlík Ov - Přerov - Luhačovice (zadní polovina soupravy Brno) E499.005 (do Starého Města u Uh. Hr.) a já najíždím na jeho zadní půlku soupravy a valím Přerov - Brno. Tentokrát ne s párou ale zkušebně vlak veze Kyklop.:D Jen dodám, že aktivita je úplná fikce, jen zařazená do roku 1976. Takže všechny vlaky a soupravy si vymýšlím, jen chci aby seděly vozy do období těchto let. A ještě jedna otázečka pro znalce, měl Štokr 556 vytápění vozů? 457-dmy jsou nestažitelné, takže Brněnskou bych mohl použít jen pro sebe, ale v sjř. z roku 76 je řazen Štokr na vlaku NHKG - Opava Východ. Ale dle popisu to byla nákladní mašina, proto se ptám na vytápění vozů. Poněvač se aktivita odehrává v zimě.

lukas matura napsal:
V roce 1976 začínaly jezdit nové Krysy ;)
Neboli řada ES499.0

Jen pro doplnění, nepatří to sem, ale roku 1978 začaly jezdit stejnosměrné Krysy E499.2, odvozené od ES499.0. Důvodem byla - modří už vědí - síla bobin E499.0 a E499.1, které nestačily na provoz těžkých rychlíků mezi Prahou a Košicemi a musely být zdvojovány.
Jinak do roku 1987 vlastně neexistovala změna systému na širé trati, jediná styková stanice, kde se skutečně přepřahalo byla Kutná Hora, kde se přepřahá dodnes (pouze nákladní vlaky). Něco jiného jsou Nedakonice, kde je také stykové místo, ovšem zde se díky výskytu lokomotiv řady 363 nemuselo přepřahat.
Nicméně od roku 1987, kdy byl uveden do provozu elektrický provoz Beroun - Plzeň, se realizují přechody mezi stejnosměrnou a střídavou trakcí pomocí stykových míst na širé trati (Benešov - Bystřice u Benešova nebo Kadaň - Klášterec nad Ohří).

Teď čekám jestli mě někdo opraví, přestože se zabývám železnicí, přesto mám nějaké mezery, o kterých vím.

Takže jsem dnes odesla Blackwolfovi k vydání Vánoční balíček aktivit 2013. Můžete na jeho webu očekávat zvěřejnění, kdy to netuším. Jinak já jsem taky do konce roku mimo. Tudiž se k MSTS dostanu až v roce 2014.

d61bba898281f690764534d221e9a23e.jpg

Letos vám přináším vánoční aktivity s malým zpožděním. Důvodem je nedostatek volného času k tvoření aktivit pro MSTS a tak i aktivit je necelá třetina, jenž měly na vánoce vyjít, ale i tak věřím, že si těch pár zrovna vydaných užijete dosyta. Další aktivity budou doplňovány okolo Silvestra a po Novém roce. No a nyní k balíčku samotnému. Aktivity jsou určeny pro zkušené uživatele MSTS, je třeba umět vyměnit některá vozidla dle návodu a je použito mnoho vozidel mimo trainset BP. Vše ostatní popsáno v balíčku samotném. Doporučuji tedy číst pozorně instrukce uvedené u aktivit. Balíček obsahuje tyto aktivity:

Trať 310
1. díl. Os 3530 a Os 3627:
Jízda s vozem ČD 814.2 dle GVD 2013 v páteční letní den. Nejprve na Os 3530 v úseku Moravský Beroun – Olomouc hl.n., kde připojíte vůz ČD Ddax a budete pokračovat na Os 3627 z Olomouce hl.n. – do Uničova, Šumperka a Hanušovic. Tam 1. díl zakončíte.
2. díl. Os 3664 a Os 13013:
Pokračování oběhu vozu ČD 814.2, kdy jedete na Os 3664 zpět z Hanušovic do Šumperka, tam ale přeberete úlohu na posunu v depu, aby jste nemuseli dvě hodiny nečinně čekat a pak se opět vrátíte na vůz ČD 814.2 a pokračujete v oběhu na Os 13013 v úseku Šumperk – Zábřeh na Moravě.
Os 23506:
Jízda s vozem ČD 810 dle GVD 2013 za zimního jasného dne ze stanice Opava Východ do stanice Rýmařov.

Trať BP
Os 4153:
Jízda s vozem ČD 854 v podzimní podvečer jasného pracovního dne, ze stanice Brno hl.n dle GVD 2013. do Brna Židenic. V tomto úseku budete sunout a pak normálně pokračovat v jízdě přes Blažovice do Slavkova u Brna a kousek za, kde trať zatím končí.
Os 4711:
Jízda s elektrickou jednotkou ČD 560 v uchcaný podzimní pracovní den dle GVD 2013, takže v celé jeho trase z Letovic přes Blansko, Brno hl.n., Sokolnice – Telnice do Křenovic horního nádraží.
Os 4900 “Flamendrák”:
Pojedete s motorem ČD 842 v brzkých ranních hodinách, sobotního jarního a deštivého dne, dle GVD 2013 z Hustopečí u Brna do Brna hl.n., pak jako Sv do Židenic a Brna dolního nádraží, kde vyzvednete vagón Balm-d a přistavíte soupravu opět na hlavní pro Os 4824.
R 733 Radegast:
Povezete rychlík v čele s lokomotivou ČD 362 za zimního ranního jasného dne dle GVD 2013 v úseku Brno hl.n, Blažovice, Vyškov na Moravě, Nezamyslice, Kojetín, Přerov, Hranice na Moravě a kousek za stanici Polom, kde trať zatím končí.

Naposled editoval moderátor:
Přeji hezký den.
Malinko zpožděný vánoční balíček aktivit mužete tahat zde:
http://www.blackwolf-msts.ic.cz/

Jen podotýkám, že je aktivita určena pro zkušené "pařmeny" MSTS. Je třeba mít znalosti s výměnou "některých" vozidel a tím pádem mít znalosti o typech vozů na železnici, aby jste věděli co popřípadě měnit tak, aby z aktivity nebyl nesmysl. Více v přílohách u aktivit samotných. Další aktivity vyjdou až po aktualizaci BP.

Přeji ničím nerušenou jízdu.
Dan J.

Dnes jsem odesla Blackwolfovi k vydání další pět hodin třicet, devět minut dlouhou aktivitu, takže se snad brzy objeví na jeho webu. :D Další aktivity opravdu až po únorové aktualizaci.

b0fc4c979e53dc4c5dcd1c483aafa2ea.jpg

Původně jsem myslel, že další aktivity budou postupně vycházet až po únorové aktualizaci tratě BP, ale našel jsem na disku jednu skoro hotovou, které se ubdate tratě nedotkne. Rozhodl jsem se ji vydat předčasně ze dvou důvodů. 1. ve vánočním balíku aktivit chybí jízda historického vlaku a za 2. je mi líto, že se v MSTS málo tvoří pro lokální tratě. Takže:
Je říjnová sobota roku 2013 a v okolí Hodonína, Břeclavi a Kútů probíhají jízdy historických vlaků k oslavě vzniku samostatného Československa, 28. Října 1918. Vy povezete vlak ve složení ČSD T444.0 + dva vozy Bam a vůz Da-k po lokálních tratích. Nejprve z Hodonína do Zaječí a zpět. Pokračovat budete do stanice Holič nad Moravou, Kbely a Kúty. Tam soupravu objedete a vydáte se po hlavním tahu tratě do Břeclavi, opět objedete soupravu a pojedete po další lokálce do stanice Boří Les a Lednice, kde se aktivita končí. Jen doplním, že je aktivita fikce, ale historické soupravy jsou zařazeny do GVD 2013, i váš vlak Hodonín – Zaječí – Hodonín jede dle skutečného jízdního řádu. Pak už byl jízdní řád dotvořen. Aktivita je určena pro zkušené uživatele MSTS se znalostmi typu železničních vozů.
Přeji příjemnou zábavu. Dan J.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím, chtěl jsem si zajet jednu z tvých Vánočních 310desítek, ale narazil jsem u Os 23506 na takový, pro mě neznámý problém ...

Přeinstaloval sem trať i aktivitu a výsledek stále stejný. :(

fma_0526 napsal:
Zdravím, chtěl jsem si zajet jednu z tvých Vánočních 310desítek, ale narazil jsem u Os 23506 na takový, pro mě neznámý problém ...

Přeinstaloval sem trať i aktivitu a výsledek stále stejný. :(

Spustil jsi nejdřív volnou jízdu?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře