Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ano, ale mám obdobný problém třeba s nedávno vydaným odklonovým ECčkem, ten mi prozměnu zamrzne za točnou v Olomouci a když se podívám jakoby z venku, tak to vypadá jako kdyby chyběly před výhybkou tak 1-2 pražce a byla tam jen zelená tráva a na tom místě se to vždy kousne ...

fma_0526 napsal:
Ano, ale mám obdobný problém třeba s nedávno vydaným odklonovým ECčkem, ten mi prozměnu zamrzne za točnou v Olomouci a když se podívám jakoby z venku, tak to vypadá jako kdyby chyběly před výhybkou tak 1-2 pražce a byla tam jen zelená tráva a na tom místě se to vždy kousne ...

Asi to zní divně, ale máš nainstalovanou aktualizaci 3.0?

Jo, právě po ní mi to takhle začlo blbnout, dal sem si 3x Zábřeh - Šumperk (tam - zpět - tam) a problém nebyl, chtěl sem si zajet to odklonové ECčko a vyhodilo mě to 8x za točnou (viz. vlákno autora aktivity, ale těch pražců sem si všiml až při zkoušce dnes), tak si říkám že si zajedu něco jiného a pro změnu sem skončil takhle. Nicnémě aktivitu jsem již zprovoznil, načetl jsem jinou, zase problém, restart, kopletní odstranění, restart, nový instal (traťi), volná jízda a aktivita funguje ... Asi nějaký šotek Win 7 :rolleyes:

alcapone napsal:
Bohužel, i mě. Stačí nejprve volnou jízdu a pak aktivitu.
Přesně tak. Možná jsem to zapoměl napsat k aktivitě. Jinak nedělá to trať, dělá to traffic odjíždějící od vozů. Takže nejprv volná jízda, pak spustit aktivitu. Jakmile odjede posun od vozů a uložíte, už nahrajete rovnou.
Dan

Tak "další" problém s Os 23506 ... cca v km 2.27 (do Krnova z Cvílína) začnou vyskakovat chybové hlášky CSDvagCe a chybí mu okno.ace (ve složce však je), složku sem smazal, stáhl znova od Pikka (včetně Šmejkiho základu jak se píše), nainstaloval, přečetl TrainStore a chyba se opakuje ...

Tak za pomocí odpočinku od MSTS, chladné hlavy, brejlí na nose místo na stole a "strýčka" vyřešeno ... oknA.ace nejsou oknO.ace. :oops:

Naposled editoval moderátor:
fma_0526 napsal:
Tak za pomocí odpočinku od MSTS, chladné hlavy, brejlí na nose místo na stole a "strýčka" vyřešeno ... oknA.ace nejsou oknO.ace. :oops:
Jenže, to se obreť na Pikka, to není chyba v aktivitě, ale chyba v modelu rybáků, kde chybí soubory a né jen okna, ale i kamna.ace, nebo jak se ta textura jmenuje a musel jsem ji nakopírovat z vozů Bai.
Dan

Nebudem z toho dělat drama, no ne? Ano, je to chyba v modelu, kterou sem opravil, stejně jako nemáš v readme napsané olomoucké tramvaje, které sem si nějak nahradil z olomouckého trainsetu a ejhle před Olomoucí chybka a tak sem zjistil že je u Pikka celý olomoucký balíček, takže pojedu znovu ... Nicméně když už si k "Vanočnímu balíčku" přidával opravu, myslím že dva soubory navíc by tě nezabily ...

Jakou opravu? Žádnou jsem nedělal, navíc ono to není tak jednoduché. Aktivity nevydávám na svém webu a tak kdybych měl co chvíli něco předělávat, nešlo by ven nic. :D Jinak ty olomoucké tramvaje, to máš pravdu. Na ty jsem zapoměl.:D Nicméně aktivity už v PC ani nemám a dělán na dalších co leží na HOD a půjdou ven až po únorové aktualizaci. Když už jsme u chybek, tak v balíku k 155. výročí tratě Opava - Ostrava nefungují po aktualizaci 310 asi dvě aktivity a kosmeticky nesedí ani Hanušovice, na tom se taky maká a pár aktivit k tomuto výročí přibyde.

Jakou opravu? Žádnou jsem nedělal... Opravdu? No tak to mám v tom "RARu" v sekci traťi 310 asi jako jediný a omylem složku TRAINSET s podsložkami mvr_742, zd_010, zd_810_141 a zd_810_221 ... myslím že jedna CSDvagCe s texturkou okno.ace by se už ztratila ... A zlob se nebo ne, toč si téma jinam jak je ti libo, ale TY si vozidlo použil, TY si o chybě věděl a TY si na to nijak neupozornil (pomiňme tramvaje) ... tedy pro mě jako pro uživatele je to chyba AKTIVITY, nikoli tvůrce vozů.
Nicméně ale zdá se, že s tím Vánočním balíčkem si zapomněl na více věcí ... Co aktivita, to nějaký kix.

fma_0526 napsal:
Jakou opravu? Žádnou jsem nedělal... Opravdu? No tak to mám v tom "RARu" v sekci traťi 310 asi jako jediný a omylem složku TRAINSET s podsložkami mvr_742, zd_010, zd_810_141 a zd_810_221 ... myslím že jedna CSDvagCe s texturkou okno.ace by se už ztratila ... A zlob se nebo ne, toč si téma jinam jak je ti libo, ale TY si vozidlo použil, TY si o chybě věděl a TY si na to nijak neupozornil (pomiňme tramvaje) ... tedy pro mě jako pro uživatele je to chyba AKTIVITY, nikoli tvůrce vozů.
Nicméně ale zdá se, že s tím Vánočním balíčkem si zapomněl na více věcí ... Co aktivita, to nějaký kix.

Musíš brát doslova větičku: "Pouze pro zkušené uživatele"... Pokud nevíš co je to CB, nebo Activity Converter, nemá cenu Danovy aktivity hrát. Nakonec ti vždy nějaká ta chyba vyskočí.

No jenže ona kouzelná větička "pouze pro zkušené uživatele" je dnes téměř všude, z toho mi vyplývá že pro nováčky vlastně nemá ani cenu se do toho vůbec pouštět, protože u každého druhého add-onu, aktivity, modýlku ... tedy "Ty ty ty, ty troubo začátečníku ani se o nic nepokoušej!" ConBuilder samozřejmě znám, ale i po 8 letech mě MSTS dokáže překvapit a jak si sám uznal, Danovy aktivity jsou jedny z "nejhorších" (pardon) na zprovoznění a když ti po hodině jízdy vypadne chybka i po projetí ConBuilderem, máš chuť rozmlátit počítač ... Pravdou je, že když to vydržíš a nerozmlátíš ho, aktivity stojí za to. To jen abych tady "velmistra" nehanil ...

fma_0526 napsal:
No jenže ona kouzelná větička "pouze pro zkušené uživatele" je dnes téměř všude, z toho mi vyplývá že pro nováčky vlastně nemá ani cenu se do toho vůbec pouštět, protože u každého druhého add-onu, aktivity, modýlku ... tedy "Ty ty ty, ty troubo začátečníku ani se o nic nepokoušej!" ConBuilder samozřejmě znám, ale i po 8 letech mě MSTS dokáže překvapit a jak si sám uznal, Danovy aktivity jsou jedny z "nejhorších" (pardon) na zprovoznění a když ti po hodině jízdy vypadne chybka i po projetí ConBuilderem, máš chuť rozmlátit počítač ... Pravdou je, že když to vydržíš a nerozmlátíš ho, aktivity stojí za to. To jen abych tady "velmistra" nehanil ...

Neházej flintu do žita! Tím, že do readme přidá autor ten úryvek: "pouze pro zkušené uživatele", chce jen docílit toho, aby aktivita fungovala. Např: Právě jsem dojel 23506 až do Rýmařova bez jakýchkoli chybových hlášek, které by mi MSTS shodily. To, že ty aktivitu nerozjedeš není problém Dana, ale tvůj. Nikdo tě nenutí jezdit Danovy aktivity a jestli máš problém s nahrazováním vozidel, jezdi ZS aktivity na BP a neplevel Danovi vlákno...

Ale já si myslím, pokud tedy MSTS hraji už 8 let, tak za ten čas ty opravy v trainsetu si udělám jen jednou a pak už jen jezdím do úplného uježdění. Za ten čas bylo i hodně slezin příznivců MSTS a nebyl problém si tam nějaké chybějící vozidla od kamarádů poshánět, abych nemusel v conbuilderu vyměňovat. Nebo si nějaké podobné vozidlo přejmenuji na chybějící, abych stále nemusel opravovat consisty. Po 8 letech přece nejsem žádný začátečník a musím si umět poradit.

fma_0526 napsal:
Jakou opravu? Žádnou jsem nedělal... Opravdu? No tak to mám v tom "RARu" v sekci traťi 310 asi jako jediný a omylem složku TRAINSET s podsložkami mvr_742, zd_010, zd_810_141 a zd_810_221
POZOR! Zde jsem opravil pouze chybu v eng a sd souboru mot. lokomotivy od Ondry, jinak by ti šel MSTS nemilosrdně k zemi a ostatní wag a eng soubory jsem opravil spřáhla pro stařičký skin 810 + 010 ŽD,tekže jen textový soubor. Textury modelů, ani modely k aktivitě přikládat nelze.
1) by to byl ranec dat jako prase
2) porušení licenčních podmínek autorů
Jinak, že se ti moje aktivity sprovozňují nejhůř mne mrzí. Jenže, já používám a budu používat modely přímo ze stránek autorů, poněvač vychází neustále nějaké ubdate vozů a v TBP například nejsou. To samé platí o nových modelech, které neustále přibývají. Takže nezbývá nic jiného, než sledovat dění na MSTS scéně a stahovat a stahovat... Já si myslím, že mám jinak odkazů u aktivit dostatek a pokud postahuješ základ, tak pak už je to jen to doplňování nových vozů. Ale zlob se nebo ne, vánoční balík stáhlo 141 uživatelů MSTS a zatím jsi jediný, kdo si takhle stěžuje. Pak jsem ještě dostal mejla v angličtině, ale tam šlo o prosbu na heslo k polským vozům, takže si uživatel asi poradil.
Dan

No on je hlavní problém spíše ten, že před Vánoci mi kompletně odešel HDD a ono po těch 8 letech sem musel vše kompletně instalovat znova a to už nemáš šanci kdekoli cokoli "sehnat" ve smyslu "chybka je támdle, odstraň todle, překopíruj támhle to ..." ... Když už tady Zbyňku píšeš, taky sem ve tvém vlákně psal, že mi chybí jedna aktualizace, resp. je poškozená, všichni se přetrhli aby reagovali, tedy "vyřešil" sem to tak, že jaxi BP 70.1 (mé CD s Tvou traťí) asi bude již hodně přežitkem, tedy čekám na aktualizaci (abych si mohl objednat nové) a zatím hobluju 310 ... Ale to je vedlejší, já jen, k čemu je tedy pak to Read Me když vlastně všecko mám dávno umět sám a aktivitář není povinen nic přikládat? :roll:

Tak to tě lituju, já ztratit trainset, tak už na to asi...:D Ale nicméně aktivitář nemůže přihazovat modely k aktivitě, jak jsem psal dopustil bych se tím porušení licenčních podmínek. Ale pokud pojedeš v únoru na slezinu do Prahy, určitě tam budu mít sebou přenosný HOD.:D Teda zatím to vypadá, že tam pojedu, pokud nezasáhne vyšší moc (práce).
Dan

No, řekněme že už třetí týden běsním, zatím sem to nějak naistaloval a teď se to snažím dát do zprovoznitelného stavu, holt prostě jediné co zůstalo byly RARové zálohy, ze kterých sem naistaloval co šlo (co bylo poškozeno stáhl znova ...) no a teď se to projevuje ... Bohužel to vyšlo zrovna na tvoje aktivity a zahraniční vozidla a podobně, tak si to vyfasoval z první ruky ... ono otázkou je, jestli já se toho Unora dožiju, to je věc druhá a tady nevyřešitelná, ale to je jiná ... Prostě MSTS je takový můj útěk od reality a tak sem se do toho boje s větrným mlýnem pustil :D Ono, jak píšeš, že si Vánoční balíček stáhlo 141 lidí (mimochodem teď už 142) je "pěkné", ale kolik má stáhnutí trať 310 a kolik Zbyněk prodal DVD, kolik lidí to stahuje jen kvůli té či oné traťi a kolik lidí si skutečně projede všechny aktivity, na to statistiku nemáš ... a že sem jediný kdo se ozval? No, řekněme, že jsem více méně celou dobu jen sledoval a snažil se poučit, ale občas musíš i vystrčit růžky ...

Z Rokytky u Přerova odjíždí osobní vlak tažený novým řídícím vozem ČD "Sysel", možná další chystaná aktivita.:D:D:D

e24499362bb359adc145237244bb24fd.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře