Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ahoj.
Můžete stahovat dva blíčky aktivit pro trať BP verze 89.00: http://blackwolf-msts.ic.cz/ (v Mozille se mi však aktualni stranky nezobrazují, jen v IE)
Prvním kouskem je fiktivní balík aktivit "Pražský okruh", zařazen do skutečného provozu v roce 2012. Povezete historický vlak nazvaný Pražský okruh po prakticky celém okolí Prahy a jízdu zakončíte na Krlštejně. Ve druhé části se budete se stejným vlakem vracet do Prahy hlavního a následně na ONJ. Třetí a štvrtý díl jsou přípojné vlaky, které potkáte po cestě v prvním díle.
Zobrazit přílohu 8472
Druhým kouskem je opět balík aktivit jako tématický celek s názvem "Jesenickoorlické lokálky 2011", ale tentokrát dle skutečného provozu zařazen do roku 2011 a povezete mtoráky po okolí Šumperka, Zábřehu na Moravě, Hanušovic, Dolní Lipky, Štítů a Lichkova. Jde o oběh dvou lokomotiv ČD 810 a Regionovy.
Zobrazit přílohu 8473
U obou balíčků aktivit je přiložen sjř. a Read Me, které doporučuji číst. Případné dotazy nebo připomínky směrujte zde do tohoto vlákna mých aktivit.
Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu. Dan J.

Tak ještě jedno "videjko" z oprav balíku aktivit pro 310ku, tentokrát kousek nové aktivity co v balíku přibyla.

Dan

Zdravím.
Ve videu výše historický vlak do Hlučína potkal v Kravařích historický vlak do Chuchelné a nyní se setkají v aktivitě s mašinkou ČSD 310 právě na historickém vlaku Os 23454, který dorazil z Chuchelné do Kravař a mašinka zahájí posun k vozu s uhlím a vodou. Mezi tím dorazí vlak z Hlučína do Opavy a z Opavy do Hlučína, pak přebere další "kolečko" vlaku ČD 809 a pak zase ČSD 310. Tak a nyní jedna technická věc, zmiňoval jsem ji ve vlákně motorové vozy od Pikka. Poslechněte si, jak se nekorktně chovjí nové zvuky u "Šukafónů" 810 a 809. Dělá to pouze traffic. A teď by mne zajímalo, zda to dělá jen mně. Video pošlu i Jackovi, jestli s tím nepůjde něco udělat.

Dan

Zdravím.
Další video z oprav balíku aktivit pro 310ku k 155. výročí tratě. Tentokrát oprava aktivity již vydané. Jízda historického vlaku z Bruntálu do Olomouce. Ukázka na videu: Vjezd do stanice Vlašov, kde na vlak hráče najede historická souprava vlaku Rýmařov - Valšov, předchozí díl aktivity v balíku:

Ahoj.
Chtěl bych poprosit o pomoc s tvorbou jedné aktivity. Poněvač Zbyněk na moje přání dokončil vlečku do elektrárny v Rosicích n/L., rozhodl jsem se spáchat aktivitu nákladního vlaku OKDD (AWT) v čele s šestikolákem, ale narazil jsem na zádrhel, kterému jaksi nerozumím. Takže popořadě:
Vlaky smluvních dopravců:
nd sd.jpg
Vlak Vn 59633, má napsán příjedz do Pardubic 20:23 a poznámku "Křídlo k vlaku Vn 59631"
Zde ještě jř.:
sjř 1.jpg
V čele jede šestikolo 181, to je mi jasné, přetah prázdných vozů z elektrárny, jaké vozy tam jezdí, Eas-u, nebo Falls? Jinak je vlečka pod proudem, nebo posun zajišťuje ČDC a vyveze vozy do Rosic n/L.?
No a co nechápu, když je vlak Vn 59633 psán jako křídlo vlaku k Vn 59631, jak na něj najede, když Vn 59631 v Pardubicích dle jř. vůbec nestaví?
sjř 2.jpg

A další věc, z Prahy už je psaná 181čka, to z Pardubic jedou 2 šetikoláky? O tom bych docela pochyboval.
No a aby toho nebylo málo, tak ať hned nedělám blud, kdy se začalo jezdit mezi Dluhonicemi a Ostravou vpravo? To jsem nějak pozapoměl. :-)
Předem díky za každou informaci, šestikolo už dlouho nikdo pořádně neprotáh po trati a myslím, že by to mohla být zajímavá aktivita.

Ahoj, jezdí souprava Fallsů a tahá to diesel, dráty končej v Rosicích. Dle mě, to prázdné doveze diesel na hlavní, buď couve celou dobu z Rosic, nebo pak mašina objede soupravu, tu vytáhne na zhlaví, přijede Vn z Prahy a na něj napojí. http://www.k-report.net/clanky/terminal-db-schenker-logistics-pardubice-semtin/, dole máš fotky. Nejlepší by bylo lepší se jet podívat, máš to kousíček. Budu rád, když někdo udělá prázdnou verzi, neboj, já jsem protáhl šestikola z Ostravy do Prahy.

Tak proč by pak stával 6 kolák ve šturcu v Rosicích a byl uveden už v jř. jako Vn 59633 z Rosic jako křídlo vlaku?

Pak te jednoduché, přitáhne diesel z elektrárny do Rosic, na konec se napojí šestikolo, společně dojedou do Pardubek, kde se to pak vytáhne do šturcu a po příjezdu Vn se napojí, ale nemá tam čekačku, dle jř, tak pak je taky možné, že to z Rosic odjede až do Ostravy.

No jo, tak to bych pak musel čekat v Pardubkách hpdinu, abych odjel dle jř. Vn 59631. Jinak Josko dík, jsem zvědav, jestli se ozve ještě někdo, kdo třeba dělá v Pardubkách a ví jak to je. Nechci tvořit hovadinu a nechci dělat náklad Praha - Ostrava. :-)

Tak zatím se mi s informacemi k nákladnímu vlaku OKDD vyjadřil jen Joska, Poisonovi díky za info k levostrannému provozu, tudiž aktivitu zatím odkládám a pokračuji v opravaách balíku aktivit k 155 výročí tratě Ostrava - Opava. Zde je video dalčího historického vlaku, tentokrát s lokomotivou ČSD 477.040 z Olomouce do Bruntálu (posun a odjezd z Olomouce). V Olomouci os.n. zadni čast vlaku Hanušovice - Šumperk - Olomouc, kterou posun chysta do kuse koleje, pro připojeni k ČSD M 274 + Calm:

Pánové zdravím.
Prosím vás, ač hledám na netu a něco hodně málo jsem našel, chtěl bych požádat o pomoc do 2 dílů aktivity k 155 výročí tratě Ostrava - Opava. Sháním jakékoliv informace k tratím v Polsku, jde o rok 2011:
Opole - Kedzierzyn Kozle
Kedzierzyn Kozle - Nysa
Nysa - Glucholazy - Glucholazy Zdroj

1. Provoz, co se na trati pohybuje za vlaky
2. Pokud by byly nějaké jř., super (ale jinak vlaky vymyslím, jen musím vědět co tam jezdí na Ex, R, Os, bod 1 výše)
Předem díky za pomoc.
Dan

Jedna malá ukázka, aktivita na trati tratě Opole - Kedzierzyn Kozle: (jizda až do Nysy a Glucholaz)
Prudnik hist os.jpg

Aktivita pro MSTS z balíku k 155 výročí tratě Ostrava - Opava (fikce).
Jizda historického vlaku na trati PKP pro MSTS "Prudnik" Opole - Nysa- Glucholazy.
Video v úseku: Glogówek - Raclawice Ślaskie. A odjezd přípoje Rclawice - Baborów.

Ahoj.
Najde se prosím někdo, kdo by si udělal čas a přeložil jeden díl aktivity k 155. výročí tratě Ostrava - Opava do polského jazyka. Jde o hlášky posunovače, ale i překlad instrukcí na trati PKP Prudnik, pro pařmeny MSTS v Polsku. Pokud ano, kontaktujte mne prosím na mejl: salamandra5.dan@seznam.cz
Ps: Nechi překlad přes Google překládač, tan je k ničemu. Polsky rozumím, umím i číst, ale psát bohužel ne. :-)

Ahoj.
Další díl do opravovaného balíku aktivit k 155 výročí tratě Ostrava - Opava se odehrává na polské trati pro MSTS s názvem Prudnik: http://psk.trainsim.pl/ , trať mne natolik nadchla, dovolím si tedy ve svém vlákně aktivit nezveřejnit jen obrázky, ale i malinkou recenzi tratě.

Jde o trať v příhraničí s Českou Republikou v úsecích: Ople Glówne - Nysa (tento úsek je zatím ve výstavbě), Opole Glówne - Kedzierzyn Kozle - Gliwice a v poslední řadě úsek Kedzierzyn Kozle - Nowy Šwietóv - Nysa a Nowy Šwietóv - Glucholazy - Glucholazy Město - Glucholazy Zdroj. Trať tedy navazuje do železniční sítě ČD pod číslem 311: Krnov - Glucholazy - Jeseník. Přiznám se, že jsem zatím projel jen úsek Opole - Kedzierzyn Kozle - Nysa a Glucholazy Zdroj, takže víceméně názory k zpracování tratě budou z těchto míst, takže vzhůru do toho...
Ač zatím dílo nedosahuje kvalit českých tratí Brno - Praha, tratě 321, či tratě 310, je Prudnik zpracován velice pěkně. Je to hlavně tím, že autoři asi neměli tolik originálních objektů, jako je tomu u našich tratí, ale dojem z jízdy to určitě nekazí. Velice mne nadchlo zpracování počasí při letním rozednívání, ozvučení tratě je taky velice pěkně zpracováno, jak hlášení ve stanicích, tak ale i okolní ruchy, jako štěkot psů, kostelní zvony, ozvučení ptáků v lesích a tak podobně. Velice hezky je zpracován úsek zdevastované dvojkolejné trati Kedzierzyn Kozle Zachodnie - Twardawa. Hned na odjezdovém zhlaví ve stanici Kedzierzyn Kozle Zachodnie směr Twardawa objíždí vlak poničený most a pak už jede po jedné koleji a je opravdu na co koukat, zarostlá nepoužívaná 2. traťová kolej, napůl vyvrácené sloupky nechráněných přejezdů, povalené sloupy po okolí tratě. Navíc v úseku do Nysy potkáte několik zrušených odboček, kde byl provoz na tratích zastaven. Zpět k trati Opole - Kedzierzyn Kozle.
Stanice Opole Gl. zatím rozpracovaná stanice, kde je asi ještě hodně práce, některým kolejím zatím chybí výhybky a vedou od nikam nikde, terén občas končí ostrými hranami, ale jak jsem psal, stanice je zatím ve výstavbě, alespoň doufám. Kousek za ní autorům zasahuje kulisa lesa, ta protíná obě traťové koleje, dále směr Kedzierzyn Kozle už je trať v pořádku. Opět spoustou vychytávek zarostlých kolejí, pobořených skladištních budov. Za zmínku stojí stanice Górazdze, kde stojí pěkný objekt dolu, co se zde těží, to jsem nezkoumal. Další stanice, která je rozsahem velká a stojí za to se o ní zmínit je nádraží Zdieszowice, s tímto nádražím sousedí koksovna a snad i hutě spol. Mittal, a ty jsou zpracovány mnohem lépe, než je tomu například na trati 321 pro MSTS v Třinci. Při vjezdu do stanice Kedzierzyn Kozle mne uchvátil mostní monument, který je dle foto mapy Gogole opravdu zdařilý a stanice se opět vydařila. Tak a toť tak vše, co jsem zatím projel, ještě se chytám na úsek Kedzierzyn Kozle - Gliwice, ale jen tak brzy to nebude, času je pomálu. Ještě bych doplnil takových pár bodů, které malinko tvorbu aktivit na trati malinko kazí a na které by se mohli autoři díla Prudnik zaměřit:

1. je dost podstatné, že nefunguje ozvučení kl. Tabulátor a hráč tak neví, zda může, či nikoliv proti návěstidlu stůj. Pokud není upraveno písemnou zprávou.
2. z tzv. konce světa, tedy míst kde trať končí a začíná, nefunguje, vždy odjezd vlaků do přilehlých tratí, vždy zůstanou viset na odjezdovém návěstidle ve stanicích, z nichž má vlak odjet a někde do stanic vlak zase nevjede.
3. nefunguje balení aktivit do apk. souboru, tedy zabalit aktivitu lze, ale rozbalit nikoliv, ale to není problém jen u této polské tratě, Maďaři mají ten samý problém.
4. je škoda, že autoři tratě zrušili na svém webu trainset k této trati, jako základ pro zahraniční “pařmeny“ MSTS to byl velice dobrý základ polských vozidel.

Takže podtrženo a sečteno, myslím, že i přes pár drobností stojí za to si trať stáhnout a projet. Tak a nyní docela velké množství obrázků z chystaného dílu aktivity, kde si můžete taky udělat obrázek z toho, jak je trať pěkně udělaná. Přeji tak autorům hodně chuti do další tvorby v MSTS.

Opole Glówne, zvláštní vlak před odjezdem do stanice Opole Groszowice:
PR155_001.jpg
PR155_002.jpg
Vlak odjíždí ze stanice Opole:
PR155_003.jpg
PR155_004.jpg
PR155_005.jpg
Opole Groszowice
PR155_006.jpg
PR155_007.jpg
Míjení s nákladním vlakem a odjezd směr Opole Grotowice:
PR155_008.jpg