Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak opravy aktivit jsou pomalu v polovině. Jedna ukázka virtuální reality MSTS a skutečnosti. R 791 ve stanici Potštejn v roce 2010.
R 791 read me.jpg

Tyto srovnání s realitou mám nejraději, je na nich vidět až kam pokročilo umění našich tvůrců v komunitě MSTS.
Za mně jednoznačně palec nahoru. Dobře jsi to Dane zabral - paráda.

Ahoj, technická otázka. Může se šibovat přes spádoviště i když se nespoští vozy? Jestli ne, tak mne drbne, bo budu muset předělat celu trasu v aktivitě. :-)

Ahoj, nevíte, co se vozilo do Kostěnic za "komančů" na vlečky, mrazírny jsou jasné, ale zbytek?

Já v těch mrazírnách shodou okolností pracuji, tak se ti pozeptám pamětníků :)
Díky moc. Aktivita s posunem v Pardubicích je skoro hotová, vozy manipuláku směr HK sestavené, taď právě dojde na druhý díl a ten bude začínat v Kostěnicích, kde se sešibujou vozy z vleček, pojede se do Pardubek, tam se přihodí k soupravě směr HK. Mražáky pojedou do Opatovic a na vlečku masokombinátu v Březhradě. Škoda, že Zbyněk nemá vlečku ve Stéblové, tam bych taky zavezl nějaké vozy. Ale vynahradím si to v Rosicích. Bohužel jsem nemohl počáteční aktivitu protáhnout až tam, poněvač mi odmítal vjet jakýkoliv traffic z Rosic do Pardubic. :-)
Dan

Takže k těm vlečkám, Mrazírny Dašice s.p. - dříve zde byli mrazírny - tak jako v současné době, ale v poměrně velkém množství se zde vyráběly zmrzlinové kornouty. Ty se vyvážely vlakem někam na Slovensko - stále tam stálo několik vozů Ztr, do mrazíren se po kolejích vozilo hlavně maso z jatek. Co jsem zjistil, tak odsud vlakem téměř nic, kromě těch kornoutů neodjíždělo - vše se vozilo auty. Nikdo už dnes přesně neví, jaké chladírenské vozy tady byly, ale údajně měly jakousi budku pro doprovod. Dnes se celá firma jmenuje MD Logistika Dašice a.s. Vlečka je mimo provoz a na kolejích parkují kamiony. V původní výtopně máme uskladněné palety. Dále MAGNET Kostěnice - tam dříve fungoval jakýsi zásilkový obchod - jezdilo tam poměrně dost vozů se zbožím - co přesně, a v jakých vozech nevím. A vlečka AGRO - tam dříve fungovala zásobárna krmiv pro zvířata a něco jako výzkumný ústav pro pěstování osiva a krmiv. Mělo to údajně něco společného s JZD v Kostěnicích a místním hřebčínem. Dnes ten hřebčín funguje jako karanténní stáje, ale dříve fungoval jako kravín již zmíněného JZD. Na této vlečce údajně slouží i jejich lokomotiva. Dále je tam posledních funkčních pár metrů kolejí do kovošrotu, hned vedle nádraží, tam se nakládá železo.... Tak snad ti to pomůže :)

Ahoj.
Poněvač mi už z oprav starých aktivit pomalu začínalo hrabat, odložil jsem opravy starých kousků prozatím bokem a začal jsem uvažovat co bych spáchal za novinku. Na trati 321 už jedno dílko manipuláků s názvem "Ranní šichta OKD" mám, na Dvojkoljce několikadílnou aktivitu taky a tak bylo zapotřebí udělt konkurenci Zbyňkově aktivitě "Topírna noc". Na trati BP jsem žádnou aktivitu s posuny neudělal a tak vzhůru do toho. Aktivita má název "Služba v koněpůlkách" a jak název napovídá, jde o službu ve stanici Pardubice hl.n., ale né jaen tam. Vše se odehrává v roce 1988/89, i když řazení některých osobních vlaků jsem musel použít až z roku 90/91, ale myslím, že na rozmanitosti aktivity to nijak neubere.

Aktivita začíná na lokomotivě ČSD T334 v teplárně Pardubice ve 14:00 hod.. kde sešibujete vyložené vozy od uhlí...
SVK_001.jpg
...ty odstavíte na hlavním a od soupravy Pn odvěsíte vozy ložené a v teplárně je odstavíte...
SVK_002.jpg
SVK_003.jpg
...pak pojedete na vlečku kávovin a tam vyzvednete vozy ČSD Gags a od soupravy Pn přistavíte vozy prázdné.
SVK_004.jpg
SVK_005.jpg
SVK_006.jpg
SVK_007.jpg
Poté přestoupíte na silnější stroj ČSD T466...
SVK_008.jpg
...od soupravy Pn odvěsíte cisterny a vzhůru na vlečku Paramo, kde sešibujete ložené kotle a místo nich hodíte prázdné.
SVK_009.jpg
SVK_010.jpg

SVK_011.jpg
SVK_012.jpg
SVK_013.jpg
Pak se vrátíte do hlavního, kde přistavíte costerny k vozům z teplárny a vlečky kávovin, najedete na soupravu od Pn na 21. koleji, vyvezete ji a najedete na cisterny pro vlečku Agrochem Kostěnice.
SVK_014.jpg
SVK_015.jpg
Z Pardubic se v 17:55 směr Kostěnice.
SVK_016.jpg
SVK_100.jpg
SVK_101.jpg
Tam si posun přebere místní lokomotiva ČSD T444.
SVK_102.jpg
SVK_103.jpg

Na koleji odevzdávkové vyvěsíte vozy pro Agrochem s do Mrazíren Dašicích hodíte vůz Ibops, tam vyzvedne 5 vozů, odvěsíte na vyzvedávací koleji...
SVK_104.jpg
...na vlečce Agrochemu vyzvednete vozy pro vlak do Hradce a hodíte je k mrazákům z Dašic na vyzvedávací koleji...
SVK_105.jpg
SVK_106.jpg
...pak na vlečku kovošrotu, tam vyzvednete ložený vůz Uae, vyvezete jej na vlečku Agrochemu, objete, vyvezete za vyhybky a hodíte jej k vlaku do Hradce...
SVK_107.jpg
SVK_108.jpg
...pak hodíte do Agrochemu vozy z Pardubic, najedete na sestavenou soupravu na vyzvedávací koleji a pojedete do Kostěnic...
SVK_109.jpg
...přivěsíte vozy k soupravě z Pardubic a pak se vydáte na vlečku Magnet (zásilkový prodej domácích potřeb)...
SVK_110.jpg
...tam vyzvednete vozy a přivěsíte je k lokomotivě ČSD T466...
SVK_111.jpg
SVK_112.jpg
SVK_113.jpg

SVK_114.jpg
SVK_115.jpg
Zde práce na posunu vleček končí a vy s mašinou ČSD T466 budete pokračovat přes Pardubice hlavní do Rosic nad Labem:
SVK_116.jpg
SVK_200.jpg
V Rosicích nad Labem odvesíte část soupravy pro vlak do Hradce, odstavíte vozy na vedlejší kolej a pojedete pro dva vozy ČSD Gkks do zastávky Pardubice závodiště...
SVK_201.jpg
SVK_202.jpg
SVK_203.jpg
SVK_204.jpg
...pak opět do Rosic a vozy Gkks přihodíte k vozům do Hradce, vyzvednete vozy s uhlím, se kterými jste pendlovali z Pardubic do Kostěnic a zpět až do Rosic a pojedete je odstavit k vyložení na vlečku elektrárny Semtín, tam vyzvednete vozy prázdné, ty odstavíte v Rosicích pro ranní vlak...
SVK_205.jpg
SVK_206.jpg

SVK_207.jpg
SVK_208.jpg
...poté pojedete na vlečku Aliachem, kde vyzvednete dva vozy ČSD Has a přišibujete je k vlaku směr Hradec Králové a zde zatím aktivita skončila, poněvač jsem špatně nadefinoval bod změny směru. Takže to celé jedu znova... :-) Ale prozeadím, ano dostanete se až do Hradce králové, zatím má aktivita nějakých devět hodin.
SVK_209.jpg
SVK_210.jpg
SVK_211.jpg

Dnes odesláno k vydání. Kdy Blackwolf aktivitu vydá netuším, sledovat můžete zde: http://www.blackwolf-msts.wz.cz/
sluzba v konepulkach forum.jpg
Poněvač mi už opravování starých aktivit pořádně leze na nervy, rozhodl jsem se udělat jeden nový kousek. Aktivita nese název "Služna v koněpůlkách" a jak název napoví, jde o více jak 9 hodinovou službu po okolí Pardubic a né jen tam. K této aktivitě ještě přibude díl druhý, na němž se intensivně pracuje a vyjde až po menším update tratě BP. Ale zpět k aktivitě samotné. Píše se rok 1989, je páteční letní den a vy svou službu začnete na "Rosničce" ČSD T334.025 v teplárně Pradubice. Po posunu ve stanici, vlečce tepláren a kávovin přeberete "Pilštyk" ČSD T466.0181, s nimž pojedete šibovat do pardubické rafinérky Paramo. Poté se vydáte do Kostěnic, kde si posun přebere "Karkulka" ČSD T444.0055 na vlečkách mrazíren, Agrochemu, kovošrotu a zásilkové služby domácích potřeb Magnet. Až bude hotovo i tam, tak si "Pišta" opět přebere manipulák a vydá se do Rosic nad Labem, kde zavítá jak do zastávky Pardubice Závodiště, tak ale i do elektrárny Semtín a vlečky Aliachemu. V Rosicích aktivita končí a mohu prozradit, že v dalším díle se pojede směr Hradec Králové, takže se určitě podíváte na vlečku masokombinátu Březhrad a panelárny v Opatovicích.

Dúrazně neodporučuji měnit vozidla v aktivitě, mimo popsaných v přiloženém souboru Read Me, číst pozorně písemne příkazy v aktivitě samotné a neměnit verzi MSTS Bin, za jinou něž je uvedená u aktivity. Jinak neručím za zdárně dojetí do cíle.

Přeji příjemnou zábavu, Dan J.

Prosím nevíte někdo jaký zvuk bych mohl přiřadit této jednotce DRG, ten defult na Dash 9 je hrozný. :-) Kabinu pro MSTS bin už mám hotovou.
DRG B6vT.jpg
Dík Dan.

Ahoj a tenhle máš odkud? Nebyl u Havla? Nebo je to Taxův Ganz? :-) Nicméně potřebuju ten DRG, co jsem tu dával screen, proč, to zatím nemohu prozradit, snad jen že půjde o balík aktivit k 70. výročí konce 2. sv války. :) Od Berouna na trati 321 jede ten DRG a z Břeclavi do Brna a... (na trati BP) pojede 2x toto:
OBB motor.jpg
+ dva německé vozy, motor je upraven pro MSTS bin (i vozy) má otevírací dveře a moc pěknou kabinu, alespoň mně se líbí. :)

Máš to v mailu, pane. Pikkův model se dvěma druhy zvuků. :)
Ahoj a tenhle máš odkud?

Kluci, ten první model rozhodně není Pikkův, Pikku se jen snažil namachlovat jakýs takýs skin na prastarý (autor Torsten Drabe?) model. Ten druhý model je stažený z rakouských stránek, autorem je Stefan Pausch a u ČSD nikdy nejezdil :) Model, co shání DanJ je novější model Torstena Drabeho stažený z německých stránek. Překvapuje mě, že u modelů nejsou ReadMe, kde byste se o těchto skutečnostech dozvěděli. Tato informace mě stála pět minut času pro vyhledání informací na Internetu.

Ten modrý M494 je ke stažení u Blažováka. Ten horní fialový je v našem značení M297 a je tam též. Ale pravděpodobně ve starší verzi. A nejspíš i s readme. Pokud je to dolní OeBB VT42 (5042), tak tomu jsme svého času kabinu s Arnoldem z Německa upravovali. Poněkud vylepšená verze je možná v mém úložisti. Když ono těch neveřejných nebo ještě nevydaných věcí je už tolik, že ztrácím přehled.
cabVT42.jpg

Kluci, ten první model rozhodně není Pikkův, Pikku se jen snažil namachlovat jakýs takýs skin na prastarý (autor Torsten Drabe?) model. Ten druhý model je stažený z rakouských stránek, autorem je Stefan Pausch a u ČSD nikdy nejezdil :) Model, co shání DanJ je novější model Torstena Drabeho stažený z německých stránek. Překvapuje mě, že u modelů nejsou ReadMe, kde byste se o těchto skutečnostech dozvěděli. Tato informace mě stála pět minut času pro vyhledání informací na Internetu.
Ahoj.
Já vím, že ten prastarý skin je ze stránek od Havla z prvopočátků MSTS, s tím Gnzem jsem chtěl popíchnout Taxe... :) Ano, ten vůz OBB u nás nikdy nejezdil, ale zavítá sem v roce 2015 ve fiktivní aktivitě k 70. výročí konce 2. sv. války na zvláštním vlaku Wien - Břeclav - Brno - Přerov - Ostrava - Oscětim, tak a už jsem vybonzoval jeden z dílů. Model nesháním, jen jsem chtěl vědět, jaké zvuky použít na ten DRG směrovaný na Dash9. Na aktivitu Berlín - Praha a dále použiji tento:
http://www.thetrain.de/de/downloadarea/drg-svt-hamburg/ novější jsem nenašel a Hamburčan tu na návštěvě kdysi při jiné příležitosti byl.

Okey. Beru zpět. Chudák Pikku, teď jsem shodil jeho Dokonalé addony. :rolleyes: Já jen testoval jeho bdělost. :p

Autorem modelu pro msts je Uwe Franke ( staženo z www.thetrain.de ), úprava pro ČSD je provedena podle knihy "Atlas lokomotiv 2." autora ing.Jindřicha Beka . Z této knihy je i fotografie originálního vozu ČSD.
Drobné rozdíly proti skutečnosti jsou dány texturováním originálního modelu.

Pikku 18.2.2003.

Jinak mám nějaké DB_VT137_BC4ivS-34b s cabem, bez zvuků. I ČSD verzi.

Ještě jsem našel tohle, ale určitě bude na thetrainu.

a.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře