Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ad Ranní šichta OKD

Rád bych poprosil Dana nebo kohokoliv šťastnějšího při řešení problému u této aktivity.
Po příjezdu do Českého Těšína jako Lv připojím modré polské vozy a potáhnu je k perónu. Podle hlášky a itineráře mám čekat na zelenou v 8:05, takže čekám a čekám a čekám... A zelená nejde a nejde a nejde... :(

Zde je časový přehled:
8:48 - přijíždím do ČT se zpožděním cca 20-30 vteřin. Zastavuji u semaforu, po hlášce jedu pro vozy. Už zde je menší problém s připojováním, proto musím zastavit, změnit stanoviště a pro PKP nacouvat. Při normální jízdě vpřed je i při rychlosti 1,4km/h způsobeno "vykolejení soupravy".
8:51 - dle výše popsaného postupu připojeny vozy, začíná kontrola posunovačem (hláška).
8:58 - kontrola dokončena - hlášení, odjezd. V té době se fláká okolo i nějaká polská mašina a projíždí dlouhý náklad od Ostravy do Třince.
8:59 - po vedlejší koleji přijíždí pantograf od Třince (modrý). Předjíždí mě a zastavuje u perónu tak půl minuty přede mnou.
9:00 - zastavuji u perónu na předepsaném místě (hláška o čísle vlaku, odjezdu na zelenou - až bude atd.). :o
9:02 - přijíždí R od Ostravy, zastavuje.
9:04 - odjíždí R směrem Třinec a MOs směr FM.
cca 9:04:50 - odjíždí modrý pantograf směr Ostrava. Dle itineráře bych mě za chvíli odjet. Čekám, těším se. :D
9:06 - tak bych měl asi odjíždět, ale nic se neděje.
9:10 - stále se nic neděje (červená), odjíždí pantograf směr Třinec (zelený). Chytám nerva :?
9:13 - projíždí náklad od Ostravy. Stále červená.
cca 9:20 - ukládám hru, a jdu spát (bylo 23:30 v reálném čase).

To by byl zhruba popis situace. Dopředu děkuji za všechny inspirativní a kreativní podněty. Humorné silvestrovské průpovídky si necháme na zítra...

Naposled editoval moderátor:
Re: Ad Ranní šichta OKD

Venny napsal:
Rád bych poprosil Dana nebo kohokoliv šťastnějšího při řešení problému u této aktivity.
Po příjezdu do Českého Těšína jako Lv připojím modré polské vozy a potáhnu je k perónu. Podle hlášky a itineráře mám čekat na zelenou v 8:05, takže čekám a čekám a čekám... A zelená nejde a nejde a nejde... :(

Zde je časový přehled:
8:48 - přijíždím do ČT se zpožděním cca 20-30 vteřin. Zastavuji u semaforu, po hlášce jedu pro vozy. Už zde je menší problém s připojováním, proto musím zastavit, změnit stanoviště a pro PKP nacouvat. Při normální jízdě vpřed je i při rychlosti 1,4km/h způsobeno "vykolejení soupravy".
8:51 - dle výše popsaného postupu připojeny vozy, začíná kontrola posunovačem (hláška).
8:58 - kontrola dokončena - hlášení, odjezd. V té době se fláká okolo i nějaká polská mašina a projíždí dlouhý náklad od Ostravy do Třince.
8:59 - po vedlejší koleji přijíždí pantograf od Třince (modrý). Předjíždí mě a zastavuje u perónu tak půl minuty přede mnou.
9:00 - zastavuji u perónu na předepsaném místě (hláška o čísle vlaku, odjezdu na zelenou - až bude atd.). :o
9:02 - přijíždí R od Ostravy, zastavuje.
9:04 - odjíždí R směrem Třinec a MOs směr FM.
cca 9:04:50 - odjíždí modrý pantograf směr Ostrava. Dle itineráře bych mě za chvíli odjet. Čekám, těším se. :D
9:06 - tak bych měl asi odjíždět, ale nic se neděje.
9:10 - stále se nic neděje (červená), odjíždí pantograf směr Třinec (zelený). Chytám nerva :?
9:13 - projíždí náklad od Ostravy. Stále červená.
cca 9:20 - ukládám hru, a jdu spát (bylo 23:30 v reálném čase).

To by byl zhruba popis situace. Dopředu děkuji za všechny inspirativní a kreativní podněty. Humorné silvestrovské průpovídky si necháme na zítra...
Zdravím, vše by mělo sedět, po tom panťáku směr Vítkovice by ti mělo skočit volno. U návěsti proti stůj než napojíš vozy PKP bys měl být nejposději v těch 8:48, (respektive za náv. na zhlaví směr Karviná) protože trasu hráče směr Karviná začne blokovat servis_2 a při pozdějším příjezdu může dělat aktivita bordel. To volno směr Karviná skočí o něco později cca 9:05:30, jakmole ten panťák směr Vitkovice uvolní tracu hráče. (panťák směr Třinec vůbec nemáš vidět odjíždět a ten druhý náklad máš potkat u Chotěbuze) Záleží i pod jakým binem to hraješ. Musí to být MSTSPatch1.7.081920, ale to mám psané hned u aktivity. Já osobně jsem projížděl celou aktivitu asi 10x a pokaždé mi to klaplo. Pokud tak zkus v 9:05:45 škubnout mírně dopředu, to už se mi párkrát stalo u jiných aktivit, že nechtěla naskočit cesta hráče a to pomohlo. Jinak fakt nevím, ony se totiž chovají aktivity na každým compu jinak. S pozdravem a přáním vše naj v roce 2008 Dan. :D

Ps: Určitě se ozvi a dej prosím vědět jestli jsi to projel a jestli má někdo jakýkoliv problém, ať to tu napíše. Určitě to pomůže při tvorbě dalších aktivit.

Ad Ranní šichta OKD

Dan J. napsal:
... U návěsti proti stůj než napojíš vozy PKP bys měl být nejpozději v těch 8:48, (respektive za náv. na zhlaví směr Karviná) ... Pokud tak zkus v 9:05:45 škubnout mírně dopředu, to už se mi párkrát stalo u jiných aktivit, že nechtěla naskočit cesta hráče a to pomohlo.
Ps: Určitě se ozvi a dej prosím vědět jestli jsi to projel a jestli má někdo jakýkoliv problém, ať to tu napíše. Určitě to pomůže při tvorbě dalších aktivit.

Nazdar Dane, tak po několika pokusech se podařilo hnout dále... Asi pomohlo projetí trasu Lv trochu svižněji, než byla povolená rychlost (asi 3 pokusy, jel jsem cca z Havířova, rychlost nakonec až 86 km/h) a přijet do ČT o pár vteřin dříve, tj. projíždět karvinské zhlaví právě okolo 8:48. Potom jsem mírně popotáhl a dostal jsem odjezd. Radostně jsem dojel do Bohumína, kde jsem pod tlakem dcery musel zaparkovat a pokračovat budu zítra.

Jinak tedy děkuji za podnětné rady a přeji rovněž PF 2008 a mnoho perfektních aktivit. K jedné jsem zveřejnil námět v sekci Náměty na aktivity - Aktivity + tvorba aktivit. Takže kdyby...

OKD šichta

Ahoj Dane,
tak mě dnes vychytává další "drobnůstka" a tou je příjezd do Ostravy. V předepsaném čase odbočím na nákladní, vlevo mě mine pantograf a cca 150-200m před lokomotivou ve šturcu u nástupiště (vidím ji vlevo) se počítač sekne a asi po 20 vteřinách shodí MSTS.
Zkoušel jsem zjednodušovat zobrazení, grafiku atd., ale nic nepomáhá. Při použití AE je vše v pořádku. :(
Děkuji dopředu za radu / vodítko i dalším, kteří mi mohou pomoci.

Re: OKD šichta

Venny napsal:
Ahoj Dane,
tak mě dnes vychytává další "drobnůstka" a tou je příjezd do Ostravy. V předepsaném čase odbočím na nákladní, vlevo mě mine pantograf a cca 150-200m před lokomotivou ve šturcu u nástupiště (vidím ji vlevo) se počítač sekne a asi po 20 vteřinách shodí MSTS.
Zkoušel jsem zjednodušovat zobrazení, grafiku atd., ale nic nepomáhá. Při použití AE je vše v pořádku. :(
Ahoj, to vypadá, že jsi tam správně, spíš to nestíhá comp a v tom asi nebudu nápomocen. :( Zkus to nejak ochcat, vypnutím stínů atd. (ale to píšeš, že jsi zkoušel) jo a musí být nastavený parametr mem 512, ale to asi má každý kdo teď MSTS hraje. Taky jsem tu někde na fóru četl, že někomu padá MSTS když jsou použity modely Eas-u v aktivitě, je to problém, právě v tom, že se MSTS chová u každáho jinak. S pozdravem Dan. :D

OKD šichta

Dan J. napsal:
Venny napsal:
Ahoj Dane,
Ahoj, to vypadá, že jsi tam správně, spíš to nestíhá comp a v tom asi nebudu nápomocen. :( Zkus to nejak ochcat, vypnutím stínů atd. (ale to píšeš, že jsi zkoušel) jo a musí být nastavený parametr mem 512, ale to asi má každý kdo teď MSTS hraje. Taky jsem tu někde na fóru četl, že někomu padá MSTS když jsou použity modely Eas-u v aktivitě, je to problém, právě v tom, že se MSTS chová u každáho jinak. S pozdravem Dan. :D

Ahoj Dane, tak jsem ještě několikrát zkusil do Ostravy přijet v jiném čase, než bych měl dle itineráře (dříve, později), abych zjistil, zda pád nezpůsobuje něco z trafficu. Bohužel - zhroucení programu je asi vázáno na nějaké místo; zřejmě nějaká chyba v trati... Žádná hláška o chybějících souborech.
No - nebudem to asi dál řešit, počkám si na stav tratě po aktualizaci. Předpokládám, že budeš tak zajímavou aktivitu rovněž aktualizovat - bylo by škoda o ní přijít. Jinak přeji pěkný Nový rok a spoustu dalších aktivit.

Ahoj Venny, tak to mě mrzí, je fakt, že kolem Ostravy nabíhá trafficu dost a tam je možná zakopaný pes, ale fakt nevím, jinak po aktualizaci 321, aktivitu určo opravím na aktuální verzi, jenže tam jenom opravím trasy, ale traffic zůstane stejný, takže jestli je to trafficem, tak ta oprava asi moc nepomůže, aby ti to v té Ostravě nepadlo znovu. Je to ale divné, myslel jsem, že nejhorší to bude v Č. těšíně a v Bohumíně. Dan :D

Aktivita Poslední den páry.

Hezký den, dnes jsem pro vás připravil novou aktivitu a to pro fiktivní trať Dvojkolejka. Jedná se o poslední den služny na parní lokomotově ČSD 434. Více v aktivitě samotné. Přeji všem příjemnou zábavu u MSTS s pozdravem Dan. :D

Toto dílko je ke stažení na http://jirik-msts.wz.cz/

aktivita Rekreační vlak

Hezký den, dnes mám pro vás další aktivitu pro trať Dvojkolejka. Tentokrát pojedete s lokomotivou T478 1001 + vozy Bap jako rekreační vlak ROH ze stanice Vary do žst. Borotice. Trainset je dle TBP + opět něco navíc. Aktivitu opět naleznete na stránkách tratě. http://jirik-msts.wz.cz/
S pozdravem Dan. :D

aktivita "Odpolední Šourák"

Příjemný den, dnes si můžete stáhnout mé další dílko pro trať Dvoukolejka. Tentokrát povezete více osobních vlaků, za né zrovna vlídného počasí. Aktivitu jsem orientačně situoval do roku 1993 z důvodů smíšení vozů ČD a ČSD. Chtěl jsem použít trošku rozmanitější trainset, tak prosím o trochu schvívavosti, pokud jsem vymyslel totální krávovinu. :D Dále je třeba aby si uživatel upravil Eng soubor u vozu 830 224-2 ze stránek http://www.trat240-msts.uvadi.cz/. Bližší info u aktivity, jinak NEDOTANKUJETE a úkol se ukončí s hláškou o došlé naftě. Přeji příjemnou zábavu, s pozdravem Dan

Aktivitu naleznete na: http://jirik-msts.wz.cz/

Připravovaná aktivita Trať Vysočina z roku 1945. ( zatím jen scénář )
Zdravím, po dokončení moji poslední aktivity pro Dvoukolejku, jsem dostal nápad vytvořit aktivitu z doby těsně po 2. sv. válce, tedy z roku 1945 - 6. Už jsem začal stahovat mašinky a různé osobní i nákladní historické vozy z německých stránek The-Train de (válečná kořist). Avšak jsem zjistil, že to asi sám dokupy nedám. I když nejsem nejmladší (co se týká železnice a vláčků, tak se cítím tak na 12let :D :D ), tak přeci jen o této době toho moc nevím, co se na našich tratích pohybovalo za vozy jak DB, tak ČSD. Tím bach chtěl poprosit, jestli není někde odkaz na netu k tomuto období a zároveň se zeptat jaké mašinky, či vag. ČSD ze stránek od Pikka bych mohl použít. Je mi jasné, že to s parních mašinek nebude rosničky a tak. Ale třeba je li možné použití rychlíkáčů Ringhofer Ca CDa... i když jsou v pův. nátěru hned po vyrobení. Nebo mi i zde napsat návrhy co by se dalo ze současného traincetu ČSD dostupného na webu ke stažení použít. Budu vděčný za každý návrh. Dále jsem na svém starém CD našel vozy ještě od Havla Ciz r.1945, ale zaboha jsem nevyčetl kdo je autorem těchto vozů (ani z wag souboru), ty by se daly použit určo, třeba i jako traffic, ale bez souhlasu je stejně nemohu umístit nikde na web ke stažení. To CD jsem kdysi dostal od kolegy a jek jsem zjistil, tak tam nemá read me, které se povětšinu k modelům/skinům přikládá :(

Aktivita 1945/46

Ahoj Dane, kvůli os. vozům zkus navštívit i Taxovo stránky. Má velký výběr, v popisném souboru je napsáno, kdy asi byly vozy nasazovány. U parních lokomotiv to bude asi jednodušší - koukni se do nějakého internetového atlasu na typy a doby jejich používání. Napsal bych ti více, bohužel nejsem doma, takže nemám k dispozici přímé odkazy. Zkusil bych to přes ZELPAGE nebo obdobné. A nebo použít aspoň vyhledávač. Doufám, že ti pomůžu aspoň trošku. :idea:
P.S. : Šichta OKD pro Aktualizaci 10? :?:

Dan J. napsal:

Pokud sháníš nějaká vozidla z doby poválečné, můžeš s klidem použít Staryho čtyřkolák 434.2 (snad ani není třeba upravovat textury) popřípadě moje 524.1 (ale mám dojem, že tyto stroje mají stále engy nekompatibilní s binem). Rovněž by šly použít 475.0, 456.0 a 464.0 (provedení bez hvězd) Od Taxe šel kdysi stáhnout můj skin na Vitéze. Od Taxe rovněž některé motorové vozy s přívesnými vozy za ně. Dvounápravové nákladní vozy Ztr a Vtr z mých stránek by snad s přimhouřením oka šly použít taky :wink: Osobní Ringhoffery určitě ano. Vozy Ciz dělal Sven Sprenger, skin na čs.provedení je opět moje práce. Sven Sprenger dělal i mnoho dvounápravových vozů pro přepravu uhlí nebo krytých vozů, vše je ke stažení na jeho stránkách. (Zkus vyhledávač, nevím je zpaměti) Od Syrdy lze stáhnout německé kořistní diesly T234 a T334. No a v TBP jsou moje repainty 555.0 od Uwe Franka. Vozidel jak máku, určitě si vybereš. :D

Pikku napsal:
Dan J. napsal:

Pokud sháníš nějaká vozidla z doby poválečné, můžeš s klidem použít Staryho čtyřkolák 434.2 (snad ani není třeba upravovat textury) popřípadě moje 524.1 (ale mám dojem, že tyto stroje mají stále engy nekompatibilní s binem). Rovněž by šly použít 475.0, 456.0 a 464.0 (provedení bez hvězd) Od Taxe šel kdysi stáhnout můj skin na Vitéze. Od Taxe rovněž některé motorové vozy s přívesnými vozy za ně. Dvounápravové nákladní vozy Ztr a Vtr z mých stránek by snad s přimhouřením oka šly použít taky :wink: Osobní Ringhoffery určitě ano. Vozy Ciz dělal Sven Sprenger, skin na čs.provedení je opět moje práce. Sven Sprenger dělal i mnoho dvounápravových vozů pro přepravu uhlí nebo krytých vozů, vše je ke stažení na jeho stránkách. (Zkus vyhledávač, nevím je zpaměti) Od Syrdy lze stáhnout německé kořistní diesly T234 a T334. No a v TBP jsou moje repainty 555.0 od Uwe Franka. Vozidel jak máku, určitě si vybereš. :D
Pikku díky moc za vyčerpávající odpověď. :D Určitě ještě vyhledám nějaké další info. Dneska jsem poztahoval z The train rachlíkáče a nějakě Ci - čka,i pěkné vozy na opravu traťe (poničený svršek po 2. sv. válce atd.), abych to mohl kombinovat. Trainset BP mám, o těch 555 vím, ještě jsem koukal na parní mašinky na tom The train, ale díky moji neznalosti angličtiny to trošku dýl trvá, než dohledám kabiny a zvuky. :D Na stránky od Taxe samozřejmě myslím. Už se to začíná rýsovat. :D S pozdravem Dan.

Venny zdravím, taky dík za info. Co se týká Šichty OKD, pro aktualizaci 10, tak už ji mám hotovou, jenomže jsem zjistil, jak už jsem tu někde psal, že díky tomu, že stavitel použil statické objekty vozů, tak mi trasa hodně traffic prochází přes vagóny a já se nějak nemohu dokopat to fyzicky projet, abych zjistil kde. Takže to zatím odkládám na neurčito. Chci právě udělat novou aktivitu a pak se vrátím k těm starším. Dan

Pikku zdravím, tak je rozhodnuto, 1. mašinka se kterou hráč začne, tak bude ČSD 464 048. Teď jsem však narazil na můj opětovný problém, který mi snad bude brzy noční můrou a to, že aktivita začne v depu a mám lokomotivu dozbrojit vodou, ale ač stojím u vodního jeřábu, v editoru mám zadáno 100% u mašinky jsem vodu stáhnul skoro k 0, doplnit vodu se mi za živého boha nedaři a to popojíždím po kousíčkách kolem jeřábu tam i zpět. koukal jsem tedy do Engu abych zjistil rozhraní tolerance a v každém řádku:
IntakePoint ( -8 2 FuelCoal )
IntakePoint ( -8 2 FuelWater )
Ten první je uhlí, druhý voda, ale to rozhraní jak zastavit jsem nějak nepochopil. 1. hpdnpta -8 je vzdálenost tankovacího otvoru pro vodu, 2., je tolerance v metrech (jestli jsem to dobře pochopil, jak je to tu někde uvedeno u náv. k tankování). Takže tolerance u jeřábu je 4 m. Jinak velký dík za upozornění na modely od Svena Sprengera. Tam jsem našel spoustu věcí, které určitě v aktivitě použiji.

Dan J. napsal:
Pikku zdravím, tak je rozhodnuto, 1. mašinka se kterou hráč začne, tak bude ČSD 464 048. Teď jsem však narazil na můj opětovný problém, který mi snad bude brzy noční můrou a to, že aktivita začne v depu a mám lokomotivu dozbrojit vodou, ale ač stojím u vodního jeřábu, v editoru mám zadáno 100% u mašinky jsem vodu stáhnul skoro k 0, doplnit vodu se mi za živého boha nedaři a to popojíždím po kousíčkách kolem jeřábu tam i zpět. koukal jsem tedy do Engu abych zjistil rozhraní tolerance a v každém řádku:
IntakePoint ( -8 2 FuelCoal )
IntakePoint ( -8 2 FuelWater )
Ten první je uhlí, druhý voda, ale to rozhraní jak zastavit jsem nějak nepochopil. 1. hpdnpta -8 je vzdálenost tankovacího otvoru pro vodu, 2., je tolerance v metrech (jestli jsem to dobře pochopil, jak je to tu někde uvedeno u náv. k tankování). Takže tolerance u jeřábu je 4 m. Jinak velký dík za upozornění na modely od Svena Sprengera. Tam jsem našel spoustu věcí, které určitě v aktivitě použiji.
Tak jsem v noci ještě makal na aktivitě a doplnit vodu se mi povedlo, ale dost záhadným způsobem. Konkrétně lokomotiva 464 048, musí stát u jeřábu tak, aby zadní hrana schůdků do kabiny lícovala s 2. hranou betonové plochy ve směru jízdy (v toleranci skoro nulové). Asi hodinu jsem zkoušel lokomotivu ustavit tak, aby při spuštění aktivity šlo doplnit vodu, ale bezvýsledně. Dotankovat se mi povede jen tak, že s mašinkou popojedu malinko dopředu, pak couvnu (k té hraně), jde fakt o pár cm a tak na 3 pokus se to povede. Dan

Dan J. napsal:
Venny zdravím, taky dík za info. Co se týká Šichty OKD, pro aktualizaci 10, tak už ji mám hotovou, jenomže jsem zjistil, jak už jsem tu někde psal, že díky tomu, že stavitel použil statické objekty vozů, tak mi trasa hodně traffic prochází přes vagóny a já se nějak nemohu dokopat to fyzicky projet, abych zjistil kde. Takže to zatím odkládám na neurčito. Chci právě udělat novou aktivitu a pak se vrátím k těm starším. Dan

Díky Dane za info, už jsem o té aktivitě a obsazených kolejích četl jinde. Snad tě to od aktualizace neodradí, byla by to škoda. :cry:
Co se týč onoho zmiňovaného atlasu lokomotiv, zkus toto: http://www.k-report.net/odkazy-zeleznice-vozidla.htm. Je tam řada dalších věcí, z kterých by se dalo čerpat.
Pěkný den.

Zdravím, chtěl bych se zeptat někoho zkušnějšího ohledně vozů Ce ( rybáků ) pro aktivitu z r. 45. Z katalogu vozů jsem vyčetl, že první série byla vyrobená
1939 - 46, ale služební Dsd 1948 - 51, takže ten je pro mě v chystané aktivitě nepoužitelný. Ale co mě zajímá je, jestli jsou rybáky, tedy Ce vozy na stránkách p. Poláka nějak hodně odlišné ( vzhledově ) od 1. série vyrobených vozů. S nákresu v katalogu vozů jsem nějaký rozdíl nepostřehl a byla by škoda tyto vozy v akt. nevyužít. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli u nás bylo možné na konci války potkat mašinku BR 56 20. Nerad bych zažadil do aktivity extrémní nesmysl. Předem dík. Dan

Re: aktivita "Odpolední Šourák"

Dan J. napsal:
Příjemný den, dnes si můžete stáhnout mé další dílko pro trať Dvoukolejka... Dále je třeba aby si uživatel upravil Eng soubor u vozu 830 224-2 ze stránek http://www.trat240-msts.uvadi.cz/. Bližší info u aktivity, jinak NEDOTANKUJETE a úkol se ukončí s hláškou o došlé naftě.

Nedotankujem ani tak,lebo keď začnem tankovať tak chvíľu nato mi aktivita aj tak skončí s hláškou o došlej nafte ale tankovanie normálne funguje.Sekeru mám cca pol minuty.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře