Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ahoj Dane,
ještě jsem si smíšený vlak neprojel, ale mám připomínky, a to k úpravě eng souboru loko 524.1. Jednak se mi nelíbí forma zveřejnění. Přesně tímto způsobem vzniká chaos v trainsetu uživatelů s veškerými důsledky. 524.1 je dílem Pikka a engy pro něj ladí zsr, pokud Pikkovi zašlete odůvodněný požadavek na změnu a změněné engy, určitě je zveřejní u sebe a Ty dáš jen odkaz na oficiální update. Tak by to mělo být.
Druhá, nic proti Jardovi, je otázka, jak jste dospěli k hodnotě 0.7? Ten problém pocukávání se tu již řešil, a to zde, příspěvek 24, ale hlavně 26. Ve výpočtech simulátoru se změna hodnoty může projevit někde zcela jinde a dělat jinou neplechu. Proto bych se rád zeptal, zda změna hodnoty ve Friction je výsledkem výpočtů nebo systému pokus-omyl. Odstranění "neklidných" parních loko by bylo určitě super, ale ne za cenu vnesení jiných chyb. Doporučuji konzultovat problém s zsr a pokud je změna hodnoty správně, vyzvat autory modelů parních loko k update.
Honza Ungrman

Promiň, ale nedá mi to a tak ještě jedna češtinářská z Read Me:
"nedoporučuji nevyměňovat" je trošku zvláštní - buď by mělo být "doporučuji nevyměňovat" nebo "nedoporučuji vyměňovat" ... ;-)

Naposled editoval moderátor:
Honza napsal:
Ahoj Dane,
ještě jsem si smíšený vlak neprojel, ale mám připomínky, a to k úpravě eng souboru loko 524.1. Jednak se mi nelíbí forma zveřejnění. Přesně tímto způsobem vzniká chaos v trainsetu uživatelů s veškerými důsledky. 524.1 je dílem Pikka a engy pro něj ladí zsr, pokud Pikkovi zašlete......

Promiň, ale nedá mi to a tak ještě jedna češtinářská z Read Me:
"nedoporučuji nevyměňovat" je trošku zvláštní - buď by mělo být "doporučuji nevyměňovat" nebo "nedoporučuji vyměňovat" ... ;-)

Ahoj Honzo.
Takže k bodu 1 Engy jsem Pikkovi poslal a psal, a jsem s ním v kontaktu přes e-mail. Kdyby mě sjel Pikku, ale nechápu tvou větu "Jednak se mi nelíbí forma zveřejnění...", promiň, ale ty jsi autor eng 524.1?. A promin, jestli do svého Red Me napíšu úpravu která mi pomohla u všech parních lokomotiv, poněvač se bez ní nedalo absolutně přestupovat a odpojovat vozy, je čistě moje věc. Nepřibalil jsem k aktivitě žádný wag, eng ani model, takže se necítím, že bych něco porušil. A pokud si to někdo přepíše není problém si zálohovat starší eng, či wag.
K bodu číslo 2, najsem opravdu profesor jazyka českého, ze školy jsem již nějaký pátek, ale mě to slohově nepřišlo zase tak hrozné. Ale budiž.:D:D:D

Nechci tím nijak útočit, ale tento tvůj příspěvek o nějakém zveřejnění mne docela naštval. Když sedíš měsíc nad aktivitou a dáváš dohromady "xxx" hlášek a pak zjistíš, že tě někdo sjede... Kdybych věděl co to způsobí, tak se na to radši...

S pozdravem Dan.:cool:

Dane, napsal jsem ti mailem, že zsr k tomuto cukání napsal kdysi do fora svoje, i včetně parametru "friction". Proto jsem nepověsil na web update, i když od tebe enginy mám. Chápu, že ti v aktivitě zrovna jeden parametr vadí, ale Honza má pravdu. Musíš si vybrat jiný stroj, třeba od Petra Nováka "dokonale" vyladěnou 423.0 ;)

Dane, vychladni, nesjel jsem Tě, jasně jsem napsal "mám připomínky"!!!!!! A to snad ještě můžu. Teda že i my dva budeme mít takovýhle konflikt, to jsem netušil.
Nejsem jasnovidec, nemůžu tušit, že s Pikkem komunikuješ. Stačilo napsat ... jednám s autorem ... a ne se do mne hned obout, což Ty jsi udělal úplně vzorově. Neobvinil jsem Tě ani z porušení čehokoliv. Mojí snahou jen bylo upozornit, že takovéhle zveřejnění úprav engu může vnést problémy do Trainsetu. Pokud jde o výhrady k hodnotě 0.7, jen jsem Tě chtěl upozornit, že se to tu už řešilo, a že je třeba být ostražitý, neboť "vše souvisí se vším".
No a pokud jde o tu češtinu, na to snad nemusíš být profesor češtiny, abys cítil nesmyslnost spojení nedoporučuji nevyměňovat.
No ale pokud jsem Tě svým příspěvkem urazil, tak PROMIŇ, PROMIŇ, PROMIŇ, sypu si popel na hlavu a jdu se zahrabat někam pod zem. Zvykl jsem si, že každé dobro musí být po zásluze potrestáno .................

Nic ve zlém pánové, nebudu se míchat do vaší debety. Dnes jsem již toho schytal více tak snesu i toto. Co se týče v nastavení hodnoty ve Friction jasně jsem, Danovi napsal, nejdříve to pošli Pikkovi co ti na to řekne já, jsem s ním nikdy na toto téma s ním nejednal. Já toto nastavení používám ve svém trainsetu a nemám, problém možná máte, na to jiný názor nikomu ho nebudu brát. Jediné co mne, ale mne velice mrzí Pikku zde doporučuje Danovi dokonale vyladěnou mašinu Petrem Novákem. Pokud si jí, ale stáhnete z webu od JiříkaTK tak zjistíte, že v nastavení hodnoty ve Friction má to samé co používám já. Tento stroj jsem si stáhl pro zajímavost zhruba před 10 minutami.

Jarin napsal:
... Jediné co mne, ale mne velice mrzí Pikku zde doporučuje Danovi dokonale vyladěnou mašinu Petrem Novákem. Pokud si jí, ale stáhnete z webu od JiříkaTK tak zjistíte, že v nastavení hodnoty ve Friction má to samé co používám já. ...

Jarouši, tys to vôbec nepochopil. Pikku to myslel ironicky ... P. Novák sa vôbec neodvážil minulý rok na slezine v Prahe prehodiť s Pikkom ani len pol slova o ladení parných lokomotív. A tento rok, keď tam bol aj zsr tak sa vôbec neukázal. Ladenie lokomotív by som doporučil prenechať na zsr, myslím že vie čo robí. Určite sa nenahnevá, ak mu pomôžete nejakými postrehmi a pripomienkami, ale P. Novák celkom určite matematický model výpočtu ťažnej sily a jazdných vlastností neovláda. Punktum.
To all: Ovládajte svoje emócie, nech to tu nemusím mazať alebo hádzať do odpadu.

Honza napsal:
Dane, vychladni, nesjel jsem Tě.....
Ahoj Honzo, už jsem vychladl.:D:D:D Ty promiň, vím, že jsi to myslel jako upozornění. Já jsem se s tou aktivitou fakt dos nadřel, hlavně když si MSTS postavil v Polaně hlavu a nechtěl mne pustit ze stanice a teď dělám na aktivitě pro Vysočinu a tam si MSTS staví hlavu taktéž a mě ulítly nervy.:D
Pikku napsal:
Dane, napsal jsem ti mailem, že zsr k tomuto cukání napsal kdysi do fora svoje, i včetně parametru "friction". Proto jsem nepověsil na web update, i když od tebe enginy mám. Chápu, že ti v aktivitě zrovna jeden parametr vadí, ale Honza má pravdu. Musíš si vybrat jiný stroj, třeba od Petra Nováka "dokonale" vyladěnou 423.0 ;)
Ahoj Pikku, já si aktivity bez tvých modelů nedovedu představit, konkrétně tato mašinka je pro tu aktivitu jako dělaná. V žádném případě bych si nedovolil kritizovat něčí nastavení, sám tomu nerozumím, jen mi ten parametr 0.7 fakt odboural houpání mašinek a na jízdních vlastnostech jsem nic nepozoroval. To že si eng nevydal, je čistě tvá věc a tvá volba coby autora. Proto jsem do Read Me jen napsal, co je třeba udělat, aby byla mašinka funkční v aktivitě. Proto jsem nedal a ani bych si to nedovolil dát přibalený eng, jak už jsem to zažil u spousty aktivit jiných autorů. Takže udělám jednu věc a to, že napíšu Gajdmovi, ať na veb přimo k textu aktivity uvede toto:
"V Read Me u aktivity je popis úpravy eng souboru lokomotivy 524.1, původní eng si zálohujte a po dohrání této aktivity upravenou verzi eng souboru smažte, poněvač se jedná o nestandartní soubor."

Přeji všem hezký večer. S pozdravem Dan.:cool:

Tak jsem rád, že jsme se s Danem domluvili. Protože Dane, éra ČSD je moje srdeční záležitost a tak ČSD tratě, byť fiktivní, modely od Pikka, Taxe a dalších plus Tvoje aktivity, bez toho by mi bylo smutno ... Jinak Dane, mám pro Tebe pár obecných připomínek k Tvým aktivitám do budoucna, ale to pořešíme raději mailem.

Jarin napsal:
... Dnes jsem již toho schytal více tak snesu i toto. ...
To schytání bylo ode mne, nebudu vysvětlovat pozadí. Prostě jsem se zase vyznamenal. Omlouvám se Jardovi veřejně za to, že jsem ho nařkl z krádeže jeho vlastní úpravy engu na M113.
PS: Akorát mi nejde do hlavy, jak se mi ta jeho rok a půl stará úprava dostala do mého počítače.

JiříkTK napsal:
To schytání bylo ode mne, nebudu vysvětlovat pozadí. Prostě jsem se zase vyznamenal. Omlouvám se Jardovi veřejně za to, že jsem ho nařkl z krádeže jeho vlastní úpravy engu na M113.
PS: Akorát mi nejde do hlavy, jak se mi ta jeho rok a půl stará úprava dostala do mého počítače.
A to zase vím ,já. Už jsem si vzpoměl. Já jsem ti před rokem a půl posílal tento skin pro tvou potěch z jízdy pro DVK, který mi Jarda opravil. Teď jsem si bezpečně vzpoměl a staré směrování tam bylo proto, že ještě nebyly komplet zvuky parniček a nevěděl jsem k čemu je přiřadit.:D No a pak jsem ti to poslal znovu.:D:D No a tak to nějak celé včera začalo + zásah toho šotka co vymyslel Najbrt (viz. soukromý mejl).:D:D:D:D:D:D
S pozdravem Dan.

JiříkTK napsal:
Jarin napsal:
... Dnes jsem již toho schytal více tak snesu i toto. ...
Jirko, omlouvat se nemusíš, ale děkuji za ní. Již jsem udělal vše proto, aby se to příště nemohlo stát.

Dan J. napsal:
Takže můžete stahovat dnes trochu složitější aktivitu smíšeného vlaku, doporučuji číst Read Me a samotné hlášky v aktivitě. V aktivitě padnou občas nevhodná slova, hlavně při porušení předpisů, takže nedoporučuji hrát malým dětem a lidem se srdečními problémy, aby je netrefil šlak.:D:D:D:D:D
Přeji příjemnou zábavu, více o aktivitě ve vlákně BURZA - Trať Ztracená Old.

S pozdravem Dan.:cool:
Ahoj Dane,právě jsem dojel aktivitu-moc pěkná práce!!!Hlášky,traffic,fakt moc pěkný.Nevhodná slova, taky móóc pěkný.Hlavně na konci aktivity,to se ti povedlo ta hláška z tím chlápkem jak tam čte pořád ty noviny-to sedlo!!!

cau Dan,
pri aktivite Odklon pre Dvoukolejku som doplnil Trainset podla readme ale stale mi nejde aktivita spustit.V Trainstore mi ani nenapise masinu ktora ma ist.Ako na to?

augustus napsal:
cau Dan,
pri aktivite Odklon pre Dvoukolejku som doplnil Trainset podla readme ale stale mi nejde aktivita spustit.V Trainstore mi ani nenapise masinu ktora ma ist.Ako na to?
To se mi občas taky stane, okno je prázdné. Stačí v menu Trainstore vybrat jinou aktivitu (nespouštět) a hned zase požadovanou a mašina se v okně objeví.

Přeji Hezká den.
Práce na nákladním vlaku pro Vysočinu Old z roku 1948 pokračují, zde je jedden screem ze stanice Hradíště. Trošku jsem přehnal náklad z Lomu v Kamenici směr Kostelec a tak jsem musel nákladu přidat mezi stancemi Lom Kamenice a Hradiště postrk, jinak jsem si to pěkne scouval zpět do žst. kamenice.:D:D
Odpřah postrku a předjíždění Hradiště:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img229.imageshack.us/img229/8760/akt411vys.jpg

Dan:cool:

Zdravím včechny příznivce mých aktivit.
Poněvač nedávný sběh události způsobil nemožnost donwloadu skinů a modelů z dob minulých a já se zabývám hlavně tvořením aktivit z dob ČSD, tím se mi na mejlu začaly množit žádosti o zaslání vozů stažených z donwloadu, nejsem schopen ručit za své dílo. Tímto pozastavuji veřejnou práci na všech mých aktivitách z ranného provozu ČSD na dobu neurčitou. Na obnovení donwloadu se intenzivně pracuje, takže až se vše vyřídí, budu v pracech na aktivitách pokračovat.

Děkuji za pochopení. S pozdravem Dan.

pri aktivite Takova obycejna sichta ked pripojim na zaciatku cisternu a zmenim smer dopredu tak sa mi rychlostny limit prestavi na 0km/h. Pls poradte niekto

augustus napsal:
pri aktivite Takova obycejna sichta ked pripojim na zaciatku cisternu a zmenim smer dopredu tak sa mi rychlostny limit prestavi na 0km/h. Pls poradte niekto
Ahoj.
A používáš verzi Binu, která je napsaná u aktivity? Toto dělají novější verze. Proto je ve svých aktivitách nepoužívám.
Dan
Dan J. napsal:
Zdravím včechny příznivce mých aktivit.
Poněvač nedávný sběh události způsobil nemožnost donwloadu skinů a modelů z dob minulých a já se zabývám hlavně tvořením aktivit z dob ČSD, tím se mi na mejlu začaly množit žádosti o zaslání vozů stažených z donwloadu, nejsem schopen ručit za své dílo. Tímto pozastavuji veřejnou práci na všech mých aktivitách z ranného provozu ČSD na dobu neurčitou. Na obnovení donwloadu se intenzivně pracuje, takže až se vše vyřídí, budu v pracech na aktivitách pokračovat.

Děkuji za pochopení. S pozdravem Dan.

Takže se problém s donwloady vyřešil a chybějící vozy najdete zde:
http://www.mojevlacky.cz/
Josko velice děkuji za poskytnutý prostor a já mohu nerušeně tvořit další aktivity, nejprve tu z roku 1948 pro Vysočinu.;)
S pozdravem Dan.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře