Editor tratí do Open Rails

Testowane na wersji bp_94_04p.exe

Multiplayer editing TSRE5_v0.7.002

Kliknij na link do programu TSRE5_v0.7.002.exe prawym klawiszem i wybierz komendę " Zapisz link jako "
Utwórz na dysku SSD Folder i nazwij go ( na przykład ) TSRE5_v0.7.002
Przenieś plik TSRE5_v0.7.002.exe do tego folderu
Uruchom plik TSRE5_v0.7.002.exe prawym klawiszem myszy i wybierz komendę " Uruchom jako Administrator "
Może pojawić się ostrzeżenie Antywirusa - jako że plik jest nowy w Internecie i ma rozszerzenie "*.exe" tak jak na pierwszym obrazku
Naciśnij link na ostrzeżeniu - szczegóły - pokaże się klawisz " Uruchom mimo to "
Program ściągnie z Internetu potrzebne pliki
Zrób skrót na pulpit prawym klawiszem myszy do pliku TSRE5_v0.7.002.exe
Tak samo zrób skrót na pulpit do plików ConsistEditor.bat oraz ShapeViewer.bat
Edytuj plik settings.txt do Twoich potrzeb i operacji w Edytorze TSRE5
bp fix.jpgBP tsre07002..jpg

Tak to je dobrá fičura! To chci vidět, kolik lidí přiběhne panu Šemorovi pomoci online ve stavění. :) Pustíte je tam vůbec? :)

Já teď nemám páru o čem je řeč. :)
Jestli se tohle týká aktivit, tak to zatím nemá smysl řešit, dokud nebudou správně naladěné lokomotivy. A pokud správně jsou, tak se musí prodloužit jízdní doby u všech aktivit. Viz Pannonia, v Malackách zpoždění 4 minuty a to jsem to rval co to šlo. Ale ten rozjezd do Lamače, tam jsem hodně ztratil. Laminátka byla ráda, že jede 50. Až na zhlaví jsem milostivě docílil asi 75.

Ale pánové, pokud se nabízíte. Postahoval jsem nová ladění a narazil jsem na problém. A to 183. Je to pěkně v common.inc, tak jsem podle vzoru předělal všechny své engy. Tedy musel jsem vytvořit nové inc s rozměry old vozidel TBP a světly. Jinak je vše dle ladičů.
Nákladní vlak 22 vozů, vstup Letohrad. První pochvala pro ladiče. Letohrad je ve sklonu 2.5 promile. Odpadly špalky v celém vlaku a souprava se samotíží rozjíždí. Byl jsem z toho úplně nadšený. Tak to má správně být. Ale dál už to bylo divné. Nakrokuji stupně, následuje rozjezd. Při dodržení proudu jsem tam během chvilky dostal 100% výkonu a musel jsem se podívat, jestli vůbec táhnu vlak, protože rozjezd byl jak s krátkým osobním vlakem a ne 22 nákladních vozů. Nemáte někdo opravu ladění? Děkuji.

A teď mne zajímá, když dám šestikoláka za nějaký osobní vlak, jestli se mi také sám rozjede. Tedy jestli to přibrzďování vlaku, že nejede na nejmenším spádu nedělají jen odpory lokomotiv. Ale co když právě tohle tření zkresluje chování lokomotivy na výkonu. Ale od toho jste vy inženýři, co se tímto zabýváte.
Ale moc bych se přimlouval, aby vlaky jezdily samotíží i na tom nejmenším spádu.

Zbyňku to je jednoduché: naučili hrát ORTS více hráčů po síti - tzv. síťové ježdění. Teď to má ještě vyšší level - síťové stavění, tedy že trať může stavět přes síť více lidí současně.

To není instalační soubor, ale pouhý exe soubor pro nakopírování a nahrazení starého exe souboru.
Na to jsem o víkendu přišel. A viděl, že to tak dělám už po páté, podle počtu starších exáčů ve složce. :) :) :)
Nechápu. Asi jsem si jen vsugeroval, že se to nainstaluje. Buď je to už věkem nebo jsme tak už zblblí z těch covid opatření, .....

Tak to je dobrá fičura! To chci vidět, kolik lidí přiběhne panu Šemorovi pomoci online ve stavění. :) Pustíte je tam vůbec? :)
No spíš bych položil otázku, kolik lidí bys na takový server pustil :D to už fakt musíš mít lidi, kterým věříš, hlavně u velkých projektů.

Lidi stejně nejsou. Aby v editoru pracovalo víc lidí najednou, to by asi nebyl dobrý nápad, když pravá ruka neví, co dělá levá. Ale nejlepší multiplayer na stavění tratí je, když jeden tvoří v editoru a několik dalších modeluje objekty. Bejvávalo. :)

Tak mi právě TSRE5 přestal otvírat mojí trať. Ostatní tratě otevře bez problému, stejně tak moje trať jde otevřít v klasickém editoru a ve hře nic nepadá.
Stáhl jsem si novou verzi 0.7.001 a dělá to to samé. Tedy otevře se okno s výběrem trati, vyberu trať, okno se zavře a tím to skončí, program vůbec nenaběhne. Ve správci procesů je vidět, zabírá 50 MB RAM a 50% procesoru, ale to je všechno.

Záhada vyřešena. V adresáři tratě se nacházely soubory GPX, které jsem si postupně předělával ručně do formátu MKR (pak jsem zjistil, že to jde Router Riterem a v půlce jsem se na to vykašlal). Soubory tím pádem byly poškozené.
To jsem netušil, že je TSRE5 načítá.

Zdravím,
chtěl bych vás poprosit o pomoc. Vzhledem k tomu, že stavím reálnou trať, tak celkem potřebuji fotomapy, především jako podklad při pokládání objektů. Cca ještě půl roku zpět vše šlo v pohodě. Nyní, když chci v TSRE vygenerovat fotomapu, tak se to nepodaří a vyhodí mi to pouze hlášku o log.txt. Zkoušel jsem generovat nový API key, vše podle návodu, ale nic. Když jsem zkusil odkaz na mapu z log.txt s příslušným API key zadat do prohlížeče, vyhodí to černou stránku, kde je napsáno "The Google Maps Platform server rejected your request. This API project is not authorized to use this API." Hádám tedy, že je něco špatně v nastavení klíče, ale nevím, čeho se chytnout, zkoušel jsem s tím něco dělat, ale nepomohlo to, maximálně to vyhodilo hlášku, že je klíč expirovaný.

Díky moc za případnou pomoc.

Ahoj, asi děláš něco špatně, protože já jsem si taky musel pro své projekty dělat nový klíč v projektu. Povedlo se a nový klíč mam vygenerovany, jen je potřeba se držet toho co ti tam strejda Google píše. Návody na to jsou, jak to udělat.
základ hledání je zde: TSRE další odkazi budu ješte hlledat a doplním.
aktualni adresa v setings je:
imageMapsUrl = http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?center={lat},{lon}&zoom={zoom}&size={res}x{res}&maptype=satellite&key=
za = doplníš svůj klíč.
nebo druhá možnost je přes mapbox
a to:
imageMapsUrl = http://api.mapbox.com/v4/mapbox.satellite/{lon},{lat},{zoom}/{res}x{res}.png?access_token=
opět za = doplníš tebou zaregistrovaný klíč.

Ahoj, asi děláš něco špatně, protože já jsem si taky musel pro své projekty dělat nový klíč v projektu. Povedlo se a nový klíč mam vygenerovany, jen je potřeba se držet toho co ti tam strejda Google píše. Návody na to jsou, jak to udělat.
základ hledání je zde: TSRE další odkazi budu ješte hlledat a doplním.
aktualni adresa v setings je:
imageMapsUrl = http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?center={lat},{lon}&zoom={zoom}&size={res}x{res}&maptype=satellite&key=
za = doplníš svůj klíč.
nebo druhá možnost je přes mapbox
a to:
imageMapsUrl = http://api.mapbox.com/v4/mapbox.satellite/{lon},{lat},{zoom}/{res}x{res}.png?access_token=
opět za = doplníš tebou zaregistrovaný klíč.
Zdravím, jaký je rozdíl mezi Google mapami a MapBoxem, co se týče fotomap v TSRE?

U google mě přišlo lepší vykreslováni a někde i detaily.
není od věco zaregistrovat oboje a porovnývat kvalitu map.

Zdravím, potřebuji poradit jak vyřešit jeden problém v TSRE. Při pokládce dynamické koleje nastane chyba, když kolej vložím do TDB, tak žlutá čára se vykreslí úplně jinde, než se nachází samotná kolej. Dal by mi někdo radu prosím, jak tohle vyřešit?
prob.jpg

Nemáš tam nějaké koleje pod povrchem? Tohle Ti dynamická kolej sama od sebe neudělá. Podle toho obrázku to vypadá, že jsi chytnul nějakou skrytou kole. Protože jakmile položíš jakoukoliv novou kolej, předchozí, na nichž jsi neměl zapnutou databázi (žlutá linka), se automaticky zapne sama. Tam vlevo v koutě taky vidím jakousi databázi. To je zkušební polygon?

Back
Nahoře