Tady se předháníme, kdo má víc znalostí ohledně TSRE5, ale pozor na kompatibilitu. Já jsem konečně dodomečkoval, vlastně bych už mohl i vydat aktualizaci, tak jsem ještě potřeboval v MSTS editoru dohladit nějaké schody terénu. (V TSRE5 to nejde) Teleportuji se do Děčína a pád. Tak jsem v TSRE5 hledal co by mohlo být špatně a nic nenašel, kromě 1700 objektů na čtverec. Tak jsem našel měsíc starou zálohu tohoto čtverce a MSTS už načte. Ale o 700 objektů méně. Ještě jsem zpětně smazal v TSRE5 silnice, které od té doby přibyly a na záloze jsou jen databázové šňůry. A pak jsem všechny chybějící objekty po dnešek zkopíroval z problémového world do toho ze zálohy. Včetně smazaných silnic. A MSTS editor se už načetl. Oťukal jsem všechny mrtvé statické silniční díly, aby se změnily na databázové, doplnil provoz aut a vše funkční a mám tam opět 1700 objektů. Tak kontrola dál na Prostřední Žleb a opět pád. Tam metodou pokus a omyl jsem postupně měnil 4 čtverce a dělal to až ten poslední. Ale netuším, co se mu tam nelíbilo. Opět jsem do zálohy nakopíroval ručně ve world chybějící objekty, protože s tím bylo tolik práce a znovu osazovat se mi to nechtělo. A opět to tam už funguje i v MSTS.
Přemýšlím, co jsem v trati měnil, protože ještě nedávno jsem všude v MSTS vesele poletoval. Doplňoval jen kilometrovníky, ale že by tohle dělalo neplechu? Asi ne. Provoz aut. Jestli TSRE5 neumožní delší šňůru než MSTS a po načtení v MSTS se to zasukuje a spadne. Ale tím to asi nebude. Spíš si myslím, že TSRE5 do World někdy udělá nějaké nečitelné zápisy pro MSTS. Proto funguje to ruční kopírování statických objektů do world.
Ještě nemám stabilní Mělník a Lovosice. Ale který čtverec, netuším. A to nejsou nijak přetížené.
Škoda, že takto pokročilý tady nikdo tratě nestaví. Většinou už ani MSTS nepoužíváte, tak se není s kým na tohle téma bavit. Ale třeba nějaký tajný stavitel.....