Editor tratí do Open Rails

Si sám odpovím, protože ani nevnímám, že už tam taková složka je. Je fakt, že jsem nikdy řádně zimní textury neřešil. Teď, když jsem se propálil, tak budu muset řešit asi.

Jak jezdím aktivity, víc vidím na koleje a objevil jsem, že TSRE5 má problém nejen se 4 proudými silnicemi, ale i například s tříkolejnými bloky. Jedu po prostřední koleji a vidím vybočení ve styku, ale jen u jedné koleje. (kdo má BP, tak příjezd do haly do Drážďan od Pirny mezi 12 a 13 peronem - do následné aktualizace)
Myslel jsem, že je to jen jedna kolej špatně navázaná, ale kdepak dva tříkolejné bloky spojené k sobě. Krajní navazují, prostřední vybočená. Tedy editor MSTS, kolej jsem jen odpojil a znovu připojil a už je vše OK. Setkal se s tímto někdo?
Ale jinak naopak u dvojkolejných a jednokolejných dílů se v TSRE5 dají dělat zase zázraky s hodně velkými poloměry, kdy se osazená kolej dá přes CTRL nepatrně natočit. Takto je vlastně udělaná celá 090 až do Německa a naopak ve hře ani v editoru není poznat, že spoje rovných kolejí jsou nepatrně nalomené. A pohled na trať před sebou takto vypadá i přirozeněji.

Zdravím. Potřebuji poradit, jak udělat díru do terénu pod popelovou jámu. Vše se mi podařilo zapsat do souboru World a úspěšně uložit. Bohužel, když otevřu editor TSRE5, tak vidím v místě popelové jámy spodní terén. ;)Popelová jáma.jpg

Buď ten terén v místě snížit pod úroveň jámy, nebo zprůhlednit - v MSTS klávesa V, v TSRE5 nevím.

Snížení terénu se docela bojím, protože vedle je další kolej. Možná vyrobím menší optický klam....;)

Potřebuji poradit, jak udělat díru do terénu pod popelovou jámu.
Podívej se v BP například do Čejče, nebo do výtahu na kanál v HK. V Track_B na to jsou speciální kanálové koleje. Díra do terénu se nedělá, jen se sníží terén a samozřejmě pod kolejemi musí být plocha většinou se štěrkem.

Podívej se v BP například do Čejče, nebo do výtahu na kanál v HK. V Track_B na to jsou speciální kanálové koleje. Díra do terénu se nedělá, jen se sníží terén a samozřejmě pod kolejemi musí být plocha většinou se štěrkem.
Podívej se například do Zlatohorky, jak je ta jáma udělaná. Díra do terénu se dělá a vykryje se to transferem.
Dotaz zněl jak udělat díru do terénu.

To je jen věc názoru. Já s 20 letou praxí jsem doporučil jednodušší řešení, protože i tak je velmi vhodné dávat pod koleje podklad v podobě náspů či ploch. Netřeba názor "konkurence" zatracovat.
Věc názoru. Vzhledem k tomu, že čistící jáma nebude někde na náspu ale ve stanici, tak mi přijde jednodušší klepnout na "V" a případnou díru vykrýt transferem kopírujícím původní rovinu, než hýbat terénem. V případě, že použiju pod jámou nějakou plochu, je mi potom na nic obojí, protože ta plocha se mi bude do té jámy prolínat. ;)

Jenže dotaz nebyl na to, jak tu jámu usadit, ale jak udělat díru do terénu! :cool:

Jenže dotaz nebyl na to, jak tu jámu usadit, ale jak udělat díru do terénu!
Máš pravdu. To nevím ani já, díry dělám v MSTS. :) Ale mě se víc líbí, když koleje nejsou na hlíně, ale jsou pod nimi náspy, pak je štreka víc 3D. Protože v Openrails, když nemáš koleje podnáspované, tak jsou nad terénem jako vznášedlo.

Zdravím všetkých, vie mi prosím niekto poradiť prečo mi ORCZ ani TSRE5 nezobrazí ten prechod z podvalov ? V editore MSTS ho normálne vidím. RunActivity 2024-04-07 10-57-34.jpgMessenger_creation_4ab657e2-a501-4bff-903b-d1f55fcd91b5.jpegĎakujem.

Back
Nahoře