Kabiny do Open Rails - problémy

JiříkTK: Jirko já asi myslím , že na pořadí definic nezáleží. Alespoň co mám odzkoušeno :)

Jediné co jsem tvůrcům připomínkoval a poté oni vyřešili je načítání definic jak odpředu tak i odzadu. Na přeskáčku OR zatím číst neumí a vůle tvůrců zrovna taky nebyla nakloněna k této změně. :-(

Dneska jsem znova zkusil nadhodit otázku čtení textury na přeskáčku a nebo opakovaně stejnou pozici.
A nic, není vůle a ani úmysl toto v OR změnit. Omlouvají to tím, že struktura dat v OR není s tímto kompatibilní a nebudou to celé nějak předělávat.

Nenašel by se zde někdo, kdo má zkušenosti v Adobe Photoshop a umí to přeskládat tak, aby to fungovalo jedním směrem tzn. buď vzestupně nebo sestupně?
Jde hlavně o 150/151-kovou řadu.

Pokud je někde napsané jak to vlasně OR čte, není žádný problém to předělat podle OR. MSTS na toto řazení lze naučit velice rychle. V nejhorším případě bude textura vlastně jedna dlouhá nudle kde se budou polohy střídat aby rajčák mohl "kvedlovat" ;)

Zkusím zjistit, jestli tam nejsou nějaké limity co se týče sloupců a řádků. Zatím vím, že rozeznávají čtení vzestupně 0,1,2,3,.. a sestupně 8,7,6,5,4,...

Určitě by mne zajímalo i to jak je to s animacemi kombinovaných ovladačů. Hlavně kde a jak mají definovanou neutrální pozici na textuře, od které se buď zvyšuje výkon nebo účinek EDB. Možná taky mají pro každý směr pohybu svoji řadu textur ale to nevím jistě. Asi bych se mohl zeptat sám, ale můj "english language" není na takové úrovni, která by mi to umožňovala. Na výkonu lze OR naučit i stupně např na 451, ale v poloze EDB tam mají pouze plynulé nabíhání bez možnosti stupňů účinku. Je ale možné že jsem něco nepochopil, ale 451 jsem EDB na stupně nenaučil.

Na videu cab183 (je to reko183, není to ani 182 ani 181) se divně chová spínač sběračů. Neodpovídá tomu, co by tam mělo být. Výchozí tam má autor polohu jako stažené snímek pro oba sběrače nahoře a pak přepne do polohy pro zadní. Kouknul jsem se na ace a také do cvf a ihned mi bylo jasné, že to pěkně zvoral.
Namísto cyklického 4polohového použil necyklický 5polohový a ještě s nesprávnými polohami, což je pro tuto mašinu nesmysl, měly ho jen 150/350.
No jako těžká nouzovka ... do TBP stačí.
(Další obligátní chyba je zápis všech odkazovacích cest v cvf na textury bez uvozovek. Doporučuji si pročíst detailně manuál k binu nebo web binu, kde je to zvýrazněno pro ty, co neznají základy PC DOS.)

Nedala by se takhle upravut i kabina pro 140 (bobinu)?

Ahoj, zkusil jsem napravit kabinu pro 140, aby se chovala slušně v OR. Určitě bude někdo rejpavej namítat, že se tam nezobrazují přesně stupně - ale už to nehodlám jinak řešit. Raději se vrhnu na 150/151.
OR je ve čtení textur zatím ne moc dokonalý a proto upravovat nebo dokonce tvořit pro něj není nic na 5 minut.

http://uloz.to/xmrqr8oJ/cab140-rar

Tak to je parádní - jak to funguje? Všiml jsem si, že máš texturu kontroléru, "volantu" (snad mi bude odpuštěno), rozdělenou na Levou a Pravou.

Sice nejsem autorem cabu, ale o cabu na 140 něco málo vím.To rozdělení textury kontroleru na levou a pravou část je tuším už z minulosti, kdy ace v MSTS byla omezena velikostí snímku a tedy nešlo udělat kontroler jako jednu texturu v celku.

Jo přesně to rozdělení je kvůli omezení velikosti textury. Jinak OR nebere v potaz funkci NumPositions a tak musí mít každá poloha ovladače svoje okénko v textuře.

Ahoj všem,
dokončil jsem opravu kabiny pro řadu 150. Bohužel 150-ka je taková malá maturita a musí se tam udělat řada velkých změn, dokonce i upravit eng lokomotivy.
Největší problém v OR dělá to, že MSTS zřejmě Bin povolí přidávat kontrolérem nad 100 procent, což OR neumí - nebo nevím jak mu to vnutit. Opravil jsem tedy stupně v engu, aby to sedělo.
Kdo chce může zkusit.

https://uloz.to/xJxH8tAr/cab150-oprava-pro-or-rar

ooo díki :) dneska a včera som akurat s howkym riešili ten cab :) mam naladenu 151.023 a musím povedať že fakt len cab stačilo spraviť

:-) Já na to dlouho nešáhl, ale dnes jsem se po Howkyho dotazu rozhoupal. Snad tam není něco, co je oproti MSTS špatně.

Back
Nahoře