Kabiny do Open Rails - problémy

Volbu "Výhled z kabiny kompatibilní s MSTS / OR" máš vypnutou? Nech ji vypnutou a změň si u frontu hodnotu "z" PositionShift ( x y z ).

Hodnota FOV je prostě špatně v kódu OR počítaná. Sice vám kabiny "sedí", ale pak koukáte na sloup jako Dan.

Jenže když změním hodnotu dle tvoji rady:

Tr_CabViewFile (
CabViewType ( 2 )
CabViewFile ( "831front.ace" )
Position ( 0.7 2.7 9.3 )
Direction ( 7 0 0 )

Tak při venkovním pohledu čumím skrz dveře u RV verze, ten jsem právě upravoval, kvůli tomuto problému, když to v eng nefunguje, jak jsi mi psal, kvůli rozhození pohledu při změnách stanoviště třebau 742jek, Takže co s tím? Pokud to vrátím, tak mám hlavu když čumím ven někde ve sloupku.

Pokud nemáš volbu zaškrtlou, FOV se ti nemění. Je stále stejné a tudíš vzdálenost bude stejná a v pořádku. Tedy ona stejná je také vždy (na metry) jen se to mění optikou FOV.

Zdravím,
pro svoji potřebu jsem si úspěšně doplnil některé 2D kabiny o digitální hodiny a rychloměr ( Type ( SPEEDOMETER DIGITAL )
a Type ( CLOCK DIGITAL_CLOCK ). Dneska jsem to samé zkoušel do 3D kabiny a neúspěšně. Jde to vůbec a pokud ano, tak jak ?

Zdravíčko,
do 3D kabin to nelze vyřešit pouhým zápisem do .cvf souboru. Je nutné mít v modelu kabiny objekt, který bude reprezentovat daný zápis.

Zdravíčko,
do 3D kabin to nelze vyřešit pouhým zápisem do .cvf souboru. Je nutné mít v modelu kabiny objekt, který bude reprezentovat daný zápis.
Zdravím a děkuji za info.
A ptám, zda objekty pro uvedené doplňky do 3D kabin existují ?

Zdravíčko,
dané "doplňky" mohou dosadit jen autoři modelu, popřípadě, ten, kdo má přístup k originálnímu 3D modelu v modelovacím softwaru, resp. k modelu před exportem do hry.

Zdravíčko,
dané "doplňky" mohou dosadit jen autoři modelu, popřípadě, ten, kdo má přístup k originálnímu 3D modelu v modelovacím softwaru, resp. k modelu před exportem do hry.
Zdravím a dík za info.
Proto se ještě zeptám, zda někdo zvažuje, že by zpracoval uváděné doplňky ?

Zdravím a dík za info.
Proto se ještě zeptám, zda někdo zvažuje, že by zpracoval uváděné doplňky ?
Nic ve zlém, ale víte o někom, kdo by tvořil 3D kabiny? Ono se jaksi není ani s kým domlouvat, kdo by nějaké doplňky zapracoval.
Aktuálně celá tvorba modelů spí jak šípková Růženka. To prosím nebrat jako výtku k bývalým autorům, jako spíš fakt, že nikdo další už to nezkouší. Čest výjimkám, které so možná objeví.

Zdravím,
pro svoji potřebu jsem si úspěšně doplnil některé 2D kabiny o digitální hodiny a rychloměr ( Type ( SPEEDOMETER DIGITAL )
a Type ( CLOCK DIGITAL_CLOCK ). Dneska jsem to samé zkoušel do 3D kabiny a neúspěšně. Jde to vůbec a pokud ano, tak jak ?
Zdravím
a ještě doplňuji:

V mnoha aktivitách je potřeba aktivovat u loko funkci "Zapnutí topení vlaku". Ani to u 3D kabin není možné tak, jak to úspěšně dělám u 2D kabin zápisem
TriState (

Type ( HEATING_OFFON TRI_STATE )

Je řešení stejné jako u hodin a rychloměru ?
Je jasné, že čas a rychlost lze sledovat jinde na jiných panelech, ale to topení vlaku se mi zdá jako "největší problém".....
Jestli ano, tak máme smůlu .... :(

Zdravím
a ještě doplňuji:

V mnoha aktivitách je potřeba aktivovat u loko funkci "Zapnutí topení vlaku". Ani to u 3D kabin není možné tak, jak to úspěšně dělám u 2D kabin zápisem
TriState (

Type ( HEATING_OFFON TRI_STATE )

Je řešení stejné jako u hodin a rychloměru ?
Je jasné, že čas a rychlost lze sledovat jinde na jiných panelech, ale to topení vlaku se mi zdá jako "největší problém".....
Jestli ano, tak máme smůlu .... :(
To proto, že u 3D kabin je .cvf pouze pro účely parametrů a to jen některých. Vše ostatní je věcí animace u 3D modelu kabiny. Už proto se 3D kabiny nijak výrazně neprosazují, nanimovat pohyb ručičky nějakého budíku, který je v šikmé části pultu a ještě rohové není žádný med.

Všiml jsem si, že u některý kabin je možnost, aby kapky deště dopadaly na sklo. (Mají to hrbaté, dvojičky, peršing rj) Chtěl bych to i u jiných mašin, ale tápu v tom. Vzal jsem teda složku RAIN od řady 131, nakopíroval ji do složky cab15x a zapsal do cvf, abych věděl, co to udělá. Výsledek je takový Open Rails 2024-12-02 02-23-38.jpg
Co mám udělat, abych ty kapky deště měl pouze na skle a ne i jinde?

No to sa nedá brať z iných kabín. Každá kabína má inak okná proste všetko to funguje ako niekoľko snímková textúra. Ak to nejaká kabína nemá žiaľ treba si len počkať až bude chuť ich do nej dorobiť. Ďakujem za pochopenie.

Tak se mi nakonec povedlo přidat ten déšť na čelní sklo. Neuvědomil jsem si ale, že ty kapky musí být rozvrstveny úplně v přesné poloze jinak s přibývajícím deštěm budou na tom čelním skle spíš měnit polohu. Je na to nějaký fígl, nebo to fakt budu muset kopírovat kapku po kapce?

Tak se mi nakonec povedlo přidat ten déšť na čelní sklo. Neuvědomil jsem si ale, že ty kapky musí být rozvrstveny úplně v přesné poloze jinak s přibývajícím deštěm budou na tom čelním skle spíš měnit polohu. Je na to nějaký fígl, nebo to fakt budu muset kopírovat kapku po kapce?
Ahoj. Neber to nijak zle. Ty jsi neskutečný spekulant. :-) Prostě vyčkej až autor kabiny vydá update. Prostě Dodo jako kabinář má svoje "nouhau" a tím jsou jeho kabiny vyjmečné. Samozřejmě bych byl taky rád, mít ty kapky u všech kabin. Ale beru to, jak to je.

Jasně, chuti se meze nekladou, ale mám obavu, že to bude, jak píšeš, kapka po kapce, Proto se Dodovi do těch oken nechce,

Back
Nahoře