Hlášení chyb a chování v Open Rails

ja tým číslam vobec nechapem. Vieš mi to prosím ťa vysvetliť čo to znamená a aké by mali byť hodnoty?

Tohle jsou zatím moje postřehy, berte prosím s rezervou! Možná si to vykládám nepřesně.

NumPositions ( 9 0 )

9 - celkový počet snímků v textuře
0 - definuje číslo snímku pro vykreslení (pokud je tam 0 tak čte všechny snímky v pořadí od shora zleva do prava, jinak se uvádí číslo daného snímku pro jednotlivý Notch)
- zatím co jsem viděl naše textury, tak mají snímky poloh ovladačů řazené správně za sebou, proto není třeba většinou řešit a dát rovnou hodnotu 0

NumValues ( 9 0 0.14 0.21 0.33 0.35 0.55 0.75 0.87 1.00 )

9 - celkový počet snímků v textuře tedy poloh ovladače BS2
Jednotlivé snímky v textuře:
0 - první poloha ovladače BS2 v *.eng u funkce Brake_Train "Notch" (švih)
0.14 - druhá poloha ovladače BS2 v *.eng u funkce Brake_Train "Notch" (jízda)
0.21 - třetí poloha ovladače BS2 v *.eng u funkce Brake_Train "Notch" (neutrál)
0.33 - čtvrtá poloha ovladače BS2 v *.eng u funkce Brake_Train "Notch" (přidržet)
0.35 - pátá poloha ovladače BS2 v *.eng u funkce Brake_Train "Notch" (minimální brždění)
0.55 až 0.75 - šestá a sedmá poloha ovladače BS2 v *.eng u funkce Brake_Train "Notch" (brždění 1 - 99 procent)
0.87 - osmá poloha ovladače BS2 v *.eng u funkce Brake_Train "Notch" (maximální brždění závěr)
1.00 - devátá poloha ovladače BS2 v *.eng u funkce Brake_Train "Notch" (záchranná brzda)

Orientation ( 0 )

0 - ovládání myší vodorovně
1 - ovládání myší svisle

DirIncrease ( 0 )

0 - ovládání myší svisle, při pohybu myší od sebe čte texturu zleva do prava
1 - ovládání myší svisle, při pohybu myší od sebe čte texturu zprava do leva

Hmm zaujímavé, vieme niečo robiť podobne aj s riadiacimi pákami pre ovládanie výkonu? Prípadne vieme upraviť správnu textúru pre pohyb zvýrazňovania nárastu a poklesu výjkonu prípadne EDB (viď. čd 380, riadiace jednotky alebo sysel) Diky

Díky. Tebe a Howkyho pozlatit celého od hlavy až po patu je málo :-) Bardotky používám od O. Janiše a cab od Duusa.

Výborne. Jediné o čo mi ide aby OR plnohodnotne nahradil msts.
Ďakujem Icik za vysvetlenie.
Po týchto úpravách sa mi v OR bude jazdiť určite lepšie. Na to grafické zobrazenie kohútov sa teším.
Alcapone ešte raz ďakujem. Sklz pri rozjazde som vyriešil. Dokonca sa mi podarilo vyriešiť aj tú kmitajúcu ručičku.

Chci se zeptat ohledně textur oblohy.Dá se nějákým způsobem vymazat textura večerní oblohy při zapadajícím slunci? Ta růžová a žlutá je nechutná,dělá mi to přibližně v létě v 19:10-19:15.Díky za radu/y.

Jediné o čo mi ide aby OR plnohodnotne nahradil msts.

K tomu nemusí dojít nikdy. OR netvoří čeští borci a vzhledem k tomu, že všechny ostatní národy nikdy neudělaly pro MSTS nic kvalitního či použitelnýho, domnívám se, že projekt, který nestojí na nás, musí být automaticky ztracen. Koneckonců už to tady přiznávají i skalní příznivci OR, že je citelně znát, že v OR nemáme žádné větší slovo... A je to samozřejmě skandální, neboť jsme vždy měli a máme v tomto směru největší odborníky na světě, za kterými by měli tvůrci OR jít sami, a zdvořile je požádat o konzultaci. To se však neděje, a tak se donekonečna řeší barva obláčků a podobné hlouposti - nic co by zvěstovalo v otázce potenciálního nahrazení MSTS lepší časy...

Potřeboval bych pomoct. Stáhl jsem si trať Čáslav - Třemošnice. Trochu jsem se projel po trati a pak jsem zapnul trať Brno - Jihlava. Open Rails mi při zapnutí této tratě a jiných (např. ŽSR 150) vyhodí okno s hláškou, kde je zmíněn soubor OpenRailsLog.txt a něco, že to je error nebo bug a automaticky se zavře. Nikdy před stažením tratě Čáslav - Třemošnice to nedělalo. Tak jsem tedy trať odinstaloval ale problém přetrvává. Poradila by mi nějaká dobrá duše?

K tomu nemusí dojít nikdy. OR netvoří čeští borci...

Pokiaľ som tu na fóre dobre pochopil, jeden z vývojárov je Paashi, a ten je zo Žiliny. Nie je síce čech, ale predsa sme boli jeden štát, a rozdielne pomery medzi českými a slovenskými vozidlami dnes bohvieake nie sú (okrem niektorých reko vozdiel, ktoré sme robili samostatne máme skoro totožný vozidlový park).

Pokiaľ som tu na fóre dobre pochopil, jeden z vývojárov je Paashi, a ten je zo Žiliny. Nie je síce čech, ale predsa sme boli jeden štát, a rozdielne pomery medzi českými a slovenskými vozidlami dnes bohvieake nie sú (okrem niektorých reko vozdiel, ktoré sme robili samostatne máme skoro totožný vozidlový park).

Slováky jsem tím zrovna nemyslel. Naopak jsem je tak nějak vztáhnul mezi oné české borce. Asi právě proto, že jsme byli jeden stát...

A vývojáři jsou jedna věc, jde o to, že sebelepší vývojář je k ničemu, pokud pracuje dle připomínek a pokynů nějakých pikovláčkařů z Británie nebo čert ví odkud...

Tu ide len o to nakoľko reálne to chcú spraviť.....Železnica funguje na celom svete na rovnakých princípoch. Pokiaľ to bude reálné Britské, tak to bude aj reálne české. Nakoľko reálne to chcú spraviť uvidíme keď skončia s vývojom....

Tu ide len o to nakoľko reálne to chcú spraviť.....Železnica funguje na celom svete na rovnakých princípoch. Pokiaľ to bude reálné Britské, tak to bude aj reálne české. Nakoľko reálne to chcú spraviť uvidíme keď skončia s vývojom....

Nikde na světě neměli Ppoollla, Boba57_cz, nikde nemají takový stavitele jako Z. Šemoru, Martina, nikde nemaj tak precizní modeláře vozidel a objektů jako máme my. Takhle jsem to myslel. Železnice sice (dejme tomu) funguje na celém světě na týž principech, ale zdaleka nefunguje na týž principech to, jak se daný národ k těmto reálným principům v otázce jejich transferu do počítačové simulace staví. Zatímco tady se řešily vždy vesměs podstatné věci (které by ostatní národy většinou nebyly s to ani pochopit), vedle se "obláčkovalo"... A obláčkuje dál.

Sečteno podtrženo, sebelepší programátoři jsou k ničemu bez dostatečnýho tlaku na řešení simulace reálných technických a fyzikálních záležitostí. To se pak OR snadno může dostat do podobné pozice a polohy jako Need For Speed, když to zaženu malinko do extrému... O něm se asi taky nedá říct, že by bylo špatně naprogramované, jen je tam stránka simulace na tom úplně posledním místě... A evidentně to nikomu nevadí - to je právě to nebezpečí... nečeské mentality.

Ale to je len náš ČS scény pohľad....Maďari robia kvalitne, jak modelovo , tak texturovo aj ladením......Len nesmieš ťahať braky, ktoré sú samo sebou v každej komunite.....Veď napokon práve maďarské loko v OR problémy nerobia. Rusi sú modelovo a textúrovo omnoho ďalej ako my.....Takže kapánek s tým nesúhlasím čo si povedal, aj keď viem čo myslíš.....Možno že v ladení sme lepší, ale možno ani nie. Nič to nemení na veci si myslím, že pokiaľ spravia kvalitu briti, bude to kvalita aj pre nás. A tu si to už samozrejme doladíme podľa našich potrieb.

Plexi:zlatit si můžeš, spíše kluky co pro MSTS uděli více .-) od stavitelů po kabináře atd. .-)

Jinak ohledně OR pokud se podívate na oficiální forum Open Rails (v anglickém jazyce) zjistíte , že je plno nových parametrů které se dají uplatnit. Např. i brzdách apod.

A jinak si myslím, že by se to tady mělo pročistit a protřídit. A věci ohledně cabů hodit do správně sekce :)

Potřeboval bych pomoct. Stáhl jsem si trať Čáslav - Třemošnice. Trochu jsem se projel po trati a pak jsem zapnul trať Brno - Jihlava. Open Rails mi při zapnutí této tratě a jiných (např. ŽSR 150) vyhodí okno s hláškou, kde je zmíněn soubor OpenRailsLog.txt a něco, že to je error nebo bug a automaticky se zavře. Nikdy před stažením tratě Čáslav - Třemošnice to nedělalo. Tak jsem tedy trať odinstaloval ale problém přetrvává. Poradila by mi nějaká dobrá duše?
A je to tu zas, mícháš do sebe nemichatelné. Zjisti si zda obě tratě jedou na stejným globále.

Stáhl jsem si UniGlobal a zvlášť Global pro tuto trať. To nemůžou být 2 globaly dohromady?

Nie..... Vždy môže byť len jeden..... Viac ich môžeš mať len keď si ich prehadzujes.

Hmm zaujímavé, vieme niečo robiť podobne aj s riadiacimi pákami pre ovládanie výkonu? Prípadne vieme upraviť správnu textúru pre pohyb zvýrazňovania nárastu a poklesu výjkonu prípadne EDB (viď. čd 380, riadiace jednotky alebo sysel) Diky

Pro funkční kombinovanou páku na řadě 380 stačí změnit pár hodnot v engu lokomotivy:

Throttle ( 0 1 0.025 0
NumNotches ( 3
Notch( 0 0 Dummy )
Notch( 0.0001 1 Dummy )
Notch( 1 0 Dummy )
)
)

Comment ( Brzdic Dako BSE )
Brake_Train ( 0 1 0.05 0.5
NumNotches ( 4
Notch ( 0 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.1 0 TrainBrakesControllerHoldStart )
Notch ( 0.5 0 TrainBrakesControllerContinuousServiceStart )
Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)

Back
Nahoře