Hlášení chyb a chování v Open Rails

Paradoxně to je vina Džordže a jeho Binu, že se musí tvůrcům OR hlásit chyby, které jsou v MSTS pro nás běžnou věcí.

Když už jsme u tý ankety, co pro nás bylo největším průlomem Binu, tak pro mě to bylo rozhodně odstranění pádů, zprovoznění vyčkávacího bodu, rozšířená diagnostika (pro brzdaře nedocenitelná věc) a zvednutí počtu návěstidel na čtverec. Rovněž plně souhlasím s tím, že bylo průlomové i přecházení za stanoviště na stanoviště resp. z jednotky na jednotku resp. z mašiny na mašinu (jen se domnívám, že tento poslední případ nebyl nikdy využit účelně). Nicméně nebýt předchozích vyjmenovaných bodů, neměl by sám o sobě takový průlom při tehdejší dosavadní sporadické použitelnosti simulátoru, kdy se takřka nedalo jezdit ani dopředu, smysl. Čili bych ten aspekt posunu v MSTS nepřeceňoval, přeci jen je pořád jádrem to, co se děje na trati. A jak už jsem psal, myslím si, že nám pro samé posuny a bonusy toto jádro citelně chybí. Obyčejná jízda A-B, od peronu k peronu, bez vylomenin, s co nejméně externími použitými vozidly mimo TBP (byť je to dnes už těžké, tak si myslím, že aktivitáři skutečně někdy v tomhle směru zbytečně přehánějí) - dělá to dnes ještě někdo?

...Obyčejná jízda A-B, od peronu k peronu, bez vylomenin, s co nejméně externími použitými vozidly mimo TBP (byť je to dnes už těžké, tak si myslím, že aktivitáři skutečně někdy v tomhle směru zbytečně přehánějí) - dělá to dnes ještě někdo?

Nevím o nikom takovým a hlavně nechápu jaký by to mělo smysl. Mlíčkaři si udělají soupravu, trasu a jezdí vlaky bez traffic jen volnou jízdu, protože to okolo je složitý a ostatní jezdí aktivity.

Icik, hergot, nechtěj po mě, abych ještě lezl někam a třeba 50 soupravám měnil čas. Pustím editor, napíšu čas vstupu trafika a zavřu. Navíc já chci, aby se ta aktivita dala jet na obouch simulátorech, tedy ji pak nebudu moct zajet v MSTS. Já fakt na víc čas nemám.Pokud jsem nucen ji rozdělit mezi oba simulátory je to fakt na pikaču, páč to defakto pro OR dělám znova. Zatím jsem tak nucen to dělat, díky postrku, kde v OR se postrk musí dávat mimo kolej spojení a pak pro pomalu jezdící trafik, kde je nějaké předjíždění. Tedy 2 věci pro moji spokojenost, jízda po půlnoci a jízda trafiku přes výstrahu.
Ono de o to, je běžné aby fíra přeskakoval z mašiny do mašiny, není, prostě ráno příde k vozmistrovy, ten mu dá klíče od mašiny, na které si odslouží směnu a te vše. Proto i v aktivitách to moc není vidět. Bylo ze začátku, ale pak se ozvalo pár lidí, že te hovadina a přestalo se to dělat, proto i já mám hromadu aktivit rozdělených dle lokomotiv.

Nevím o nikom takovým a hlavně nechápu jaký by to mělo smysl. Mlíčkaři si udělají soupravu, trasu a jezdí vlaky bez traffic jen volnou jízdu, protože to okolo je složitý a ostatní jezdí aktivity.

Poisone, odpověděl sis sám. Právě k tomu, aby nikdo nemusel pořád jezdit jen volnou jízdu nebo aktivitu bez trafficu, má-li jasnou představu o tom, s jakým druhem vlaku, na jaké trati a v jaké denní době by chtěl jet.

Ono de o to, je běžné aby fíra přeskakoval z mašiny do mašiny, není, prostě ráno příde k vozmistrovy, ten mu dá klíče od mašiny, na které si odslouží směnu a te vše.

Alcapone, přesně tak jsem to myslel. Ještě se můžou fírové vystřídat na trati - určitě kvůli tomu ale nespojujou lokomotivy. :D

Ono de o to, je běžné aby fíra přeskakoval z mašiny do mašiny, není, prostě ráno příde k vozmistrovy, ten mu dá klíče od mašiny, na které si odslouží směnu a te vše.
Dovolím si tvrdit, že to je naprosto běžné. Kde jsou ty časy, kdy měl fíra svůj turnusový stroj nebo odsloužil směnu na jedné mašině. Dneska jich za směnu vystřídá i několik. Ale je fakt, že kvůli tomu se nemusí spojovat mašiny nebo soupravy. :)

Icik, hergot, nechtěj po mě, abych ještě lezl někam a třeba 50 soupravám měnil čas. Pustím editor, napíšu čas vstupu trafika a zavřu. Navíc já chci, aby se ta aktivita dala jet na obouch simulátorech, tedy ji pak nebudu moct zajet v MSTS. Já fakt na víc čas nemám.Pokud jsem nucen ji rozdělit mezi oba simulátory je to fakt na pikaču, páč to defakto pro OR dělám znova. Zatím jsem tak nucen to dělat, díky postrku, kde v OR se postrk musí dávat mimo kolej spojení a pak pro pomalu jezdící trafik, kde je nějaké předjíždění. Tedy 2 věci pro moji spokojenost, jízda po půlnoci a jízda trafiku přes výstrahu.
Ono de o to, je běžné aby fíra přeskakoval z mašiny do mašiny, není, prostě ráno příde k vozmistrovy, ten mu dá klíče od mašiny, na které si odslouží směnu a te vše. Proto i v aktivitách to moc není vidět. Bylo ze začátku, ale pak se ozvalo pár lidí, že te hovadina a přestalo se to dělat, proto i já mám hromadu aktivit rozdělených dle lokomotiv.

Nechápeš! Nejdříve píšeš a pak možná zkoušíš. To s tím časem funguje i v MSTS tak jakýpak dvojtý aktivity.

Aby vám traffic nezpomaloval před předzvěstí tak jak chtěl Alcapone, upravil jsem narychlo soubor sigcfg.dat zatím pro trať 310.
Vybalit a složku Openrails se soubory vložit do vaší tratě 310 jako třeba u engu lokomotivy. OR si pak tahá signály z něho a nic se numusí přepisovat kvůli zpětné kompatibilitě s MSTS.

http://uloz.to/xghWyYUK/openrails-310-zip

Tedy sečtu hodnotu 86400 a třeba 31800 a vlak mě vyjede druhý den v tom čase který chci.

A přestaňme plevelit vlákno o problémech OpenRails. Zde musí být řešení problémů a né vzpomínkový oltář pro Džordže!

Tedy sečtu hodnotu 86400 a třeba 31800 a vlak mě vyjede druhý den v tom čase který chci.

Čas po půlnoční soupravy převedeš na sekundy - od 00:00:00 do třeba do 00:02:00 (souprava vyjede 2 minuty po půl noci). To jsou 2 minuty tj. 120s a přičteš je k číslu 86400.
86400 + 120 = 86520s a to napíšeš k soupravě tak jak jsem psal ten mininávod.

A třeba i třetí den když přičteš adekvátní počet sekund. Ale to už jsem nezkoušel.

Mě jde o to a nehodlám to zatím zkoušet, aktivita s půlnoci je někde v pořadí. Kolik MSTS či OR snese sekund. Třeba to rozpojování souprav jde pouze maximálně do 99s, pokud chci déle mám smůlu.

Jsem momentálně na 321. Co tam měníš. Tam přidáváš signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION)

Jo přesně tak, to co mi poradili OR vývojáři. Ke každý změně rychlosti.

Ano, dal mi přímo odkaz, kde vysvětlili proč to tak je a jak to mají vyřešené. Jinak si to můžete stáhnout co jsem dal na uložto. Nebo si to upravte každý sám - velice jednoduchá úprava.

Back
Nahoře