Hlášení chyb a chování v Open Rails

Nemám otestováno. Proto se to vkládá do složky OpenRails a tu hodíš pod samotnou trať. Jako když máš nastavení v engu lokomotivy - originální ladění normálně v adresáři s loko a ladění pro OR v adresáři OpenRails pod konkrétní lokomotivou.

Hej napísal som to len z dovodu keby to niekto urobil že to hodí do priečinka s MSTS, inak mam zvlášť trať MSTS a OR 2TB disku má svoje výhody. Ked prídem z "vianočného"nákupu skúsim tie náveštidla :)

Tak asi dobrá zpráva, nechal jsem teď puštěnou aktivitu hodinu a ani jeden trafik nešel pomaleji než 40 km/h. Zda se, že máme 1 věc hotovou. Prosím stavitelé tratí o přidání teto položky do své trati. Tedy pro ostatní to bude .../..../Routes/název tratě/OpenRails/sigcfg.dat a ta druhá položka.
Dále to tu trochu pročistit. Kdo nechcete mít nic společné s OR neplevelte tu.

Odjel jsem celou aktivitu a s úpravou se trafik chová tak jak chci. Tak stavbaři, šup s úpravama do aktualizace. Ještě pár drobnosti a bude to v cajku.

Alcapone, na to bude potřeba nějaká porada na slezině. Zatím nejsem v obraze o čem je řeč, Deterio, který tvoří návěstidla také neví, ale chtěl bych to v příští aktualizaci mít ošetřeno.

Jde o to, že OR si prostě nějak určuje sám jak se pojede okolo návěstidla, popřípadě přestavníku a našla se oprava. Nejde o nic jiného, než vyrušení OR a jeho pomalé rychlosti. V sigcfg.dat doplníš za rychlost (OR_NOSPEEDREDUCTION), tedy řádek pak bude vypadat takto - SignalAspect ( STOP "Nothing" SpeedKPH ( 160 ) signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) ) a td.

Icik zeptej se na foru, zda by nešlo něco podobného jako u těch návěstidel udělat s texturou kolejiva, kdy se v zatáčkách zobrazuje základní kolejivo trati.

Mě ani tak neprudí ta změna na základní kolejivo, ale skutečnost, že se koleje zvedají dost nad terén. Pak když jedeš k peronu, často máš hranu nástupiště v úrovni hlavy kolejnice, což vypadá strašně. A za další vyřešit vlastnost modelu, zatržítko "terenní objekt". Protože ve stavu jak to je v OR namísto jen kolejnic máme nad kanály v halách i pražce. A to samé ocelové mosty a ostatní objekty, na kterých pražce nemají být vidět.

Koukám na položené kolejivo na trati 321 a vypádá zcela normálně ve výšce terénu. Textura pražců sedí přesně na úrovni terénů - náspů.
uroven koleje.jpg

Tak se koukni na most nebo někde u nástupiště, nejlépe sypané. To, že sem dáš fotku z širé trati nikdo z nás neřeší. Když na celé trati je to zvednuté. Udělej si fotku z MSTS a OR a tam to posoudi.
Kuci, njn. Železnice je něco extra, tak má oblouky, nejdražší lokomotivy a td.

Tomu obrázku nevěřím. Tak to nemám. Není v nastavení hry nějaká hodnota, která tohle řeší ? Nezvedne se to až když se aktivuje naklopení oblouků ?

Máte pravdu u peronu je to vidět nejvíce. Na širé trati ani ne.
Naklápění oblouků mám vyplé.
Track MSTS.jpg
Track OR.jpg

Proč se používá funkce "terénní objekt"? K čemu to vlatně je? Vypadá to, že OR zobrazuje vše jako se zaškrtlou funkcí "terénní objekt". Ta mi právě zvedá koleje v OR.

Zaškrtneš li terénní objekt, zobrazí se nad ním kolejnice i s pražci. Nezaškrtneš-li to, zobrazí se pouze kolejnice. Toho se využívá na železných mostech, nad montážními jámami a podobně, kde se to nezaškrtne. Jenže základní terénní objekt je terén sám a toho se nic nezaškrtává. Nevadí zvednuté koleje třeba nad mosty, ty se snadno pozvednou, ale nad samotným terénem.

Pokud to nezaškrtnu, tak mi objekt levituje cca 20 cm nad terénem.
Kdyš to zaškrtnu, tak se objekt přilepí přímo na terén a tím mi třeba u kolejí zmízí podloží tedy pražce, protože textura terénu ho překryje. Vždy se zvýhodní 2D textura terénu.
Je to kvůli tomu, když něco položím přímo na terén tedy offset jakoby 0 (ve skutečnosti 20 cm), aby mi tu 2D texturu ten terén nepřekryl a byla viditelná a třeba nepřeblikávala.

Ono to sníží z-souřadnici objektu. Ale proč to OR vlastně jakoby zapíná u všech objektů kromě kolejí? Tzn. koleje mají cca 20 cm offset automaticky bez možnosti změny a ostatní objekty mají offset taky 20 cm s možností změny na 0.
OR vlastně zobrazuje čisté souřadnice bez triků MSTS. Musí to souviset se zápisem souřadnic daných objektů.

Je to tak?

Mám takový pocit, že OR-tým to nebude chtít řešit. Jak ty perony zobrazuje ten nový editor co je stále ve vývoji?

Pokud tým nebude chtít řešit základní věci, jako že koleje vyskočí nad terén, tak to není dobrá zpráva. I ten terenní objekt degraduje veškeré koleje v halách lokomotivních dep a kanálech. Nový editor jsem nezkoušel ,ale pokud vše nebude stoprocentně kompatibilní, tak do té doby nelze být nekompatibilní s MSTS.

Podle mne má to zvýšení dobrý důvod. Při větším naklopení kolejí by byla jedna strana štěrkového lože pod terénem. Koleje v halách i depech a na mostech jdou sice ošéfovat i jinak, ale je to pracná piplačka. Nu což, budeme se muset přizpůsobit. Třeba použitím 3D modelů kolejiva.

Back
Nahoře