začátek a konec ignorování maximální povolené rychlosti

plukas

Pokladník
Ahoj všem, nemůžu tu nikde najít zmínku a ignorování maximální povolené rychlosti.

Prosím Vás nezkoušel někdo, někdy toto zprovoznit?
Nebo jaké s tím máte kdo případné zkušenosti.
Mohli byste napsat?

Já to zkoušel a nefungujemi to, neb to stále mi házé záchranku, tak nevím jestli je chyba u mně a nebo někde jinde.

Předem díky za případnou diskusi na toto téma.

Ahoj

A s čím jedeš. Pokud jedeš s mašinou která má maximálku 120 a ty chceš jet 130 tak to ti fungovat nebude.

Ahoj, v novém Binu nemůžeš překročit traťovou rychlost ani ve volné jízdě, přečti si vlákno o Binu

Abych přesně popsal o co mi šlo...
šlo mi o to , že jsem v aktivitě chtěl použít shaslá oddílová návěstidla.

Jelikož proti shaslým / nefunkčním/ návěstidlům se msts jezdí jen 30km/h, chtěl jsem v podstatě proti rozkazu jet tratovou rychlostí.

O toto mi šlo.

alcapone napsal:
Ahoj

A s čím jedeš. Pokud jedeš s mašinou která má maximálku 120 a ty chceš jet 130 tak to ti fungovat nebude.

Mno tak Josko, snad si nemyslíš, že bych byl tak blbej :-) to by jsem se vážně naštval :-D

Já jsem to chtěl použít, při křižování v Sadské, za odjezdovým návěstidlem následuje až vjezd do další stanice. Bohužel nepovedlo se. :cry:

Chci se zeptat kde se dá nastavit max rychlost, např. tra¨ˇtová je 160km/h a já mám jenom 163ku která má max 120, dá se někde nastavit, že po překročen 120km/h se úkol ukončí?, zkoušel jsem nastavit do max rychlosti v editoru 120 ale stejně mě to pustí nad. Předem děkuju za odpovědi. Jestli se to tu už řešilo tak se omouvám, ale nenašel jsem to.

To je jednoduché. Do událostí jako úloha si udělám všechny rychlosti, které si chci ohlídat. Například všechny rychlosti do odboček na výhybkách a maximální traťové. Je to kolonka "dosažení rychlosti" nebo tak nějak. Nezapomenout všem těmto úlohám dát úroveň aktivace 0. Také například pro rychlost 40 nepíši do zadání 40, ale nechám tam tolereanci. Já dávám 5, ale v reálu Mirel dává 7. Ale to už je na aktivitáři.
Až si nadělám tyto události pro rychlosti, které potřebuji, tak pak do míst, kde potřebuji dodržet určitou maximální rychlost dám od začátku omezené rychlosti "událost na místě" kam zadám zvýšit aktivační událost o 1 a zvolím rychlost na seznamu z událostí jako úloha, které jsem si vytvořil, rychlost, kterou potřebuji. Až skončí omezení rychlosti, tak umístím další bod události na místě, kam zadám "snížet aktivační událost o 1" u rychlosti, kterou potřebuji deaktivovat. U událostí jako úloha si ještě mohu vybrat. Buď po dosažení rychlosti bude úkol ukončen nebo pokud chci být hodnější, tak stačí zpráva, například "Ještě jednou překročíš rychlost a uvidíš". A dál je to na fantazii aktivitáře.

Já nevím, ale tohle fakt nemá cenu řešit. V reálu tě taky nkdo nehlídá...

Čoudo, to je vidět, že o reálu nemáš ani páru. Právě že v reálu jsi hodně hlídanej. Rychloměrné proužky se kontrolují, pojdede li s Tebou cvičnej, hned na Tebe houkne, že tady je 30 a Ty jedeš 40. A pokud jen napomene, tak můžeš být rád, že to nepoznáš na výplatě. A co Mirel ? Ten Ti zasáhne po překročení 7 km/h vždy automaticky, i když Ti jen proklouznou kola a na vyšší rychlost se roztočí náprava. Okamžitě rychlobrzda jako v MSTS. Takhle bývalý spolužák obul 350 při rychlosti 155km/h. Uklouzla při nakrokování výkonu na listí a už nešlo nic dělat. To zase MSTS je na tohle hodnější. Když si hrábneš, rychlobrzda nezasáhne.
Takže pokud chceš pikovláček, máme tady Trainz. A zrovna Ty, který zastáváš ultra reál.

Přesně tak a chci se zeptat evidentně na něco co do tohoto topicu nepatří, ale nedalo by se něco takového nastavit i do lokomotivy např.163, aby u 127 šla automaticky do rychlobrzdy?? Tím by se eliminovaly v msts právě tato nastavení při tvorbě aktivit a tím páděm by to aktivitářům usnadnilo i nějakou tu prácičku. :-)

Kdysi jsem to nastavoval do všech, že to tak fungovalo. Pro rychlost 120km/h platily tyto řádky:
MonitoringDeviceCriticalLevel ( 77.5 )
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed ( 77.6 )

Teď se dívám a namátkově u 163 to tak nastaveno je.
Jenomže to funguje jen v aktivitách a teoreticky jen se zapnutým VZ, Teoreticky proto, že zásadně jezdím bez zapnutého VZ a zasahuje mi to někdy také. Většínou po přejití na druhé stanoviště. Logiku jsem v tom nehledal. Člověk si musí říkat, "kontrolní orgán nikdy nespí".
Co verze BIN, to monitory fungují jinak. Bohužel, bylo to něco za něco. Džordž něco opravil, vylepšil, ale za zády se mu zase něco rozhodilo. Také kdysi fungovala nadproudová ochrana. Teď bohužel. Když je aktivovaná, tak neodpojí trakci, ale rovnou tam sekne rychlobrzdu a jak ŽSR psal, rychlobrzda vypnout, aby nadproudy fungovaly, nejde.

Zbyněk: Koukám, že přece jenom je jednodušší ve finále domluvit se s activity editorem. :-) Ale tak jako tak, děkuju. :-)

Dělám aktivitu do tratě 183 a když vyjedu z Janovic na Klatovy, tak mi max rychlost v track monitoru zůstane na 40ti místo 90ti. Zkoušel jsem tam dát to ignorování a nic. Je nějaká šance, jak to obejít nebo se musím smířit s tím, že budu mít napsány 4 minuty překročení rychlosti?

Za vyhýbkami by mělo být skryté návěstidlo, které omezení rychlosti zruší. Toto návěstidlo je vidět na Track Monitoru. Pokud tam toto návěstidlo chybí, pak je to chyba tratě a to může opravit pouze autor tratě.

Je to chyba tratě, ale ne v návěstidle. Ta 40ka není návěstidlem, ale je na trati v úseku před stanicí. Cedule s 90kou je těsně před rozvětvením kolejí a platí zřejmě jen pro jednu jedinou kolej na nádraží:( Skryté návěstidlo na konci je

Aha, já to zkusím projet u sebe a pak dám vědět. Předpokládám, že do Janovic jedeš na "rovno" tedy ne do odbočky.

to nevím, jak to myslíš... do Janovic přijedu jedinou cestou z Nýrska a cpu se doprava na první kolej, protože na druhé je osobák.(je to tak v reálu)

Back
Nahoře