Chování parních lokomotiv v Open Rails

Tak jsem zkoušel nastavit topení u Bobiny E499.0 a tam mi to nejde i když jsem napsal ElectricSpecialEffects.

Dane a v čom je problém? Bobina kúri 3000V jednosmerné. To má aj tá 230. A Para kúry parou. Aj 3000V jednosmerného a aj parné potrubie na tých vozoch je. Nevidím problém....

No, to jsem právě nevěděl, že měly dva druhy topení, jak parní, tak elektrické, o vytápění vozů nevím prakticky nic. Ono, za Bobinou jezdily i bajky a tam jsem si myslel, že měly jen parní topení. To samé papířáky Ba Aa ABa.

Ono, za Bobinou jezdily i bajky a tam jsem si myslel, že měly jen parní topení. To samé papířáky Ba Aa ABa.
Všechny ( i Cai/Bai-8dv. https://www.parostroj.net/katalog/ov/clanky/osobni_vuz_Cai/osobni_vuz_Cai.php3 i patra ) měly krom páry i elektrické topení na 3000V nejen ss ale i stř.( což západní vozy neuměly a na střídavce topily jen 1500V ), naše měly silnější elektrickou izolaci pro střídavinu, ušetřil se tak napěťový řadič-přepínač.
(„Všechny” je myšleno klasy. Ne přívěšáky motorových vozů, které mívaly nezávislé bufíky nebo kamna. Ta ostatně měly i některé Bai-k.)

@Dan J. Parní topení u vozov som našiel v mojom trainsete u nejakej Bai. Tož je to ešte pre MSTS a je to definované ako parný rušeň. Len nevýhodou je že sa objem páry je podľa okamžitého výkonu. Snáď Howky zistí ako je to v prípade vozov, ten zápis.

@Howky ten zápis v prípade rôznych strojov bude treba prispôsobovať (hlavne tú pozíciu odkiaľ to má ísť)?

Takže jak na vagony ? pomohl mě jeden anglický uživatel OR, a upravil mě závorky v souboru, pak už to šlapalo jak mělo :)

vagon.jpg

To lze obecně snadno a rychleji zjistit otevřením příslušného archivu místo vypisování dotazů.
Jo, to mne napadlo a je tam ještě jedna věc, chce to dát do složky vůz a podsložky Openrails, takže jak budu mít čas pošlu to Pikkovi celé a ať si pak s tím udělá, co uzná za vhodné. Nicméně, píšu kvůli jiné věci, bohužel, topení jen v soupravě hráče, traffic v podzim, zima , jaro netopí. Jde to nějak dopsat do consist, podobně jako u nklápění pendolína?

Back
Nahoře