Aktivity Dan J. #2

Tam ne, ale musel bych překopávat zbytek trasy a to už se mi nechce. :-) Bude další spousta aktivit. Tak proč se hrabat ve starým železe... :-)

První aktivita na trati BP v okolí Ostrava Hlavní :-) :-) :-) :

Nvíte prosím někdo, kdo byl autorem ostravských skinů Kt8? Chtěl bych požádat o umístění na web, pro traffic do aktivit a nevím koho oslovit.
Dan

Ty skiny KT8 jsem kdysi dělal já, ještě za mých raných študáckých let, když jsem v Ostravě býval skoro denně.

Každopádně tohleto je ve srovnání s např. Vario LF naprostá katastrofa a docela mě udivilo, že je ještě někdo má a využívá.

Ahoj Vlado, mně nejde o traffic hráče, jde o traffic coby skoro objekt k dopravě u hlavního nádraží do aktivit pro trať BP. Tam nemá cenu dávat nijak náročné modely, a ta "kačena" zabíra fakt málo, není náročná na kujus atd., jinak mám i ty T3 z ostravské sítě, ty jsi dělal taky ty? To víš, co by Ostravák si nemohu dovolit nemít v trainsetu takovéto věci. :-)

Ano, všechno kolem té ostravské sítě jsem kdysi dávno dělal já (fakt pravěk, tyjo) - KT8, T3, německé obdoby Trií a Aster v nejrůznějších reklamních "polepech", K2... no, bylo toho celkem dost.

Tak abych Zbyňkovi nezas... vlákno, tak ještě pár obrázků z Ostravy a Bohumína, nemohu je sem nedat, v Ostravě jsem se narodil, žil tam a určitě se tam i jednou vrátím zpátky natrvalo. Taky okolí Ostravy samozřejmě dobře znám a jsem z té aktualizace tratě fakt nadšený.
Takže, R 733 Radegast GVD 2013, závěr aktivity Ostrava - Bohumín + posun v Bohumíně:
Ostrava hlavní nádraží
R733_Ostrava_008.jpg
R733_Ostrava_009.jpg
R733_Ostrava_010.jpg
R733_Ostrava_011.jpg
R733_Ostrava_012.jpg
R733_Ostrava_013.jpg
Ostrava Hrušov
R733_Ostrava_014.jpg
Vrbice:
R733_Ostrava_015.jpg
Bohumín:
R733_Ostrava_016.jpg
R733_Ostrava_017.jpg

Ahoj.
Tak, a už mi z toho ježdění po koridoru hrabe, takže pryč z něj a odskok. Dokonce ani nemusím shánět vozidla, či si stěžovat na absenci, vše je k dispozici pro aktivitu k trati Ztracená Old a vlak s pískem, Pn 6345 GVD 1956:
Polana výchozí stanice vlaku a posun v ní:
naklad pisku_001.jpg
naklad pisku_002.jpg
naklad pisku_003.jpg
naklad pisku_004.jpg
naklad pisku_005.jpg
naklad pisku_006.jpg
naklad pisku_007.jpg
Na trati směr Zemanov:
naklad pisku_008.jpg
naklad pisku_009.jpg
naklad pisku_010.jpg

Ahoj, pokračujem dál v již hotové aktivitě nákladního vlaku z roku 1956.
Zemanov:
naklad pisku_011.jpg
Mlýny silo:
naklad pisku_012.jpg
Mlýny, motorák zpět do stanice Polana a manipulák čekající až přijde čas na odjezd taky do Polany:
naklad pisku_013.jpg
Mlýny, křižování osobáků do Staré Vody a Skalky:
naklad pisku_014.jpg
Prací silně zapálený a vytížený zaměstnanec železnic u depa v Mlýnech:
naklad pisku_016.jpg
Na trati do stanice Skalka:
naklad pisku_017.jpg
naklad pisku_018.jpg
naklad pisku_019.jpg
naklad pisku_020.jpg
naklad pisku_021.jpg

naklad pisku_022.jpg
naklad pisku_023.jpg
Vlak vjíždí do skalice Skalka:
naklad pisku_024.jpg
Ve Skalce křížuje s rychlíkem směr Stará Voda, s osobáky z Odbočné trati do Podhory a naopak, a s vracejícím se osobákem taky do Staré vody, který vlak písku předjížděl v Mlýnech.
naklad pisku_025.jpg
naklad pisku_026.jpg
naklad pisku_027.jpg
naklad pisku_028.jpg
naklad pisku_029.jpg
Drezína Tatra a v pozadí další vytížený zaměstnanec ČSD, to pracovní nasazení se šíří po celé trati... :
naklad pisku_030.jpg
Vlak odjíždí ze Skalky směr Podhora:
naklad pisku_031.jpg

Není problém. :-) Couvám proto, že jsem původně chtěl jet na druhou stranu tratě směr Stará Voda, ale pak se plány změnily. :-)

Ahoj.
Další chystaná aktivita. Os 7549 GVD 2011, Železná Ruda-Alžbětín - Klatovy. Obrázky jsou z rozpracované aktivity, takže zatím bez vozů ve stanicích:
Železná Ruda-Alžbětín
Os7549_001.jpg
Železná Ruda centrum:
Os7549_002.jpg
Ma trati:
Os7549_003.jpg
Železná Ruda město:
Os7549_004.jpg
Na trati:
Os7549_005.jpg
Os7549_006.jpg
Špičák:
Os7549_007.jpg
Na trati:
Os7549_008.jpg
Os7549_009.jpg
Hojsov Stráž-Brčálník:
Os7549_010.jpg

Ahoj.
Když nám Miran ukázal nádherné modely pater Bpjo, měl bych jeden dotaz na odborníky. Kdysi jsem slyšel, že tyto vozy nemohly jezdit přes tunely, konkrétně v dobách ČSD jezdily vlaky 2x Bpjo + F z Ostravy do Frenštátu, ale Ostrava - Valmez už jezdily 4 dveřové Bai a když jsem se tehdy ptal proč, tak mi bylo řečeno, že kvůli tunelu někde mezi Mořkovem a Valmezem, i když nevím, že by tam nějaký byl, já vždy vystupoval právě v Mořkově. :) Jak se tedy věci ohledně povolení provozu na trati u této patrové jednotky měly?
Dan

Co já pamatuji ...: vozy VD Ostrava, loko Hondy LD Ostrava, čety LD Ostrava a VS Ostrava, výkony dělňasy Kunčice, Frenštát a sobotní rekreace Ostravice. Početně ty vozy sotva zajistily vozbu na tom krátkém rameni. Valachy vozili Valaši na Bertách/Bardotkách/Zamráčách se svými vozy Bai případně i Baik až do Kojetína.
Z Prahy i Plzně ta patra jezdila normálně tunelama i pod drátama.

Bobe díky. Takže to byla fáma, to jsem chtěl vědět, poněvač jsem uvažoval, kde vozy nasadím. Takže jestli to dobře chápu, mohu je nasadit kamkoliv na trati.
Dan

Back
Nahoře