Já zase ve starém PC měl nForce4 a to je vyhlášený přímotop. Byl na tom jen takový malinký pasivek, takže se pravděpodobně spálila grafika, tudíž jsem byl nucen za 4 stovky koupit ultravýkonnou HD5450. Jednou jsem dělal "pokus". Vzal jsem do kapátka destilku a kápnul trošku na chladič. Voda se okamžitě vypařila. Jsem si myslel, že nevydrží ani půlrok, ale v tomhle polofunkčním stavu vydržel 3,5 roku. To už vzaly za své RAMky.
Jinak k MSTS na Linuxu - dneska to nějak haprovalo, všude byly různé patvary v obraze. To jak v GTA, Trackmanii, NFS Most Wanted, tak v MSTS (ovšem MSTS se ani nehlo, 1FPS, vše ostatní jelo), tak jsem se rozhodl, že zkusím nové beta ovladače, které údajně řeší hodně problémů, tak jsem stáhl dnes vydané 331.17, které ovšem nefungují na verzi jádra 3.11 a vyšší. Takže jsem byl nucen stáhnout starší 331.13, které ještě nemají podporu pro jádro 3.11, ale existuje na ně patch (na 331.17 nefunguje). No, problém s ostatníma hrama se vyřešil, žádné artefakty, ale MSTS hodí jen chybovou hlášku, jestli jsem opět něco podělal...
No tak nevim, dnes jsem to tedy zkusil s Wine verze 1.7.4, na té hra hned po zapnutí aktivity nebo prohlížení trati spadla.
Na verzích 1.3.28 a 1.4.1 se začla načítat, ale dostal jsem jsem se jen k hlášce "Nastavuji simulátor", pak to hodilo chybku, tu výpis z konzole. Hra jako taková se načítala dost dlouho.[/code]
Kód:
fixme:d3d_surface:surface_cpu_blt Filter WINED3D_TEXF_LINEAR not supported in software blit.
wine: Unhandled exception 0x80000003 at address 0x4504af (thread 0009), starting debugger...
Taky jsem, vzhledem k tomu, že mám 64-bitový systém, musel do proměnné LD_LIBRARY_PATH přidat cestu /usr/lib32/, takže když jsem použil Wine nainstalované pomocí PlayOnLinux, tak příkaz vypadal nějak takto.
Kód:
LD_LIBRARY_PATH="/usr/lib32/:/usr/lib/" /home/ja/.PlayOnLinux/wine/linux-amd64/1.4.1/bin/wine train.exe -mem:512
Třeba se to bude někomu hodit. Ještě zkusím vykoumat tu chybovou hlášku, ale je to na dobré cestě.
Ono u Wine asi obecně platí, že co kus, to originál. To co jede někomu, automaticky nejede nikomu jinému, je to taková alchymie.