Open Rails padá

Podle mne jsou smíchané tratě 321 a 321PB. A prdel je, že ani nemusí být smíchané ve složce. Stačí mít obé tratě v Routes a složky se mohou jmenovat jinak, MSTS, OR, je splácá dokupy. Už jsem to tady psal. Autoři verze PB by měli komplet přejmenovat základní soubory tratě.

Jestli tak učinili a chyba je splácáním obou tratí uživatelem, pak se omlouvám. Trať 321PB nemám. Ale byl s tím kdysi problém.

Tohle je na reinstal tratí, vyčištění složek activities, paths, services, traffic a consist. Pak instalovat i aktivity s rozvahou, na verzi teatě a hlavně se vykalat na aktivity, co si přepisují soubory navzájem. Holt někdy kvantita, není kvalita. Nic ve zlém, ale proto ty zásady jsou. Já si aktivity rozbalím bokem, provéřím a instaluji a vím přesně, co kde mám. Po odehrání smažu tak, ať jsou složky čisté.
Takže asi nejlepší řešení na reinstal tratě?

Tratě se neinstalují, ale jen rozbalují do adresářů. Tedy stačí jen zkopírovat ze zálohy funkční verzi. Já to tak dělám. Také si občas něco rozbiji nebo něco vybuchne.

Tratě se neinstalují, ale jen rozbalují do adresářů. Tedy stačí jen zkopírovat ze zálohy funkční verzi. Já to tak dělám. Také si občas něco rozbiji nebo něco vybuchne.
Ono jde spíše o jiný problém než bych čekal, v klasické verzi or vše funguje ale když zapnu czsk or tak to nefunguje a hází to tu chybu což nechápu kde se bere, jestli někde soubor chybí nebo kde je problém

Ono jde spíše o jiný problém než bych čekal, v klasické verzi or vše funguje ale když zapnu czsk or tak to nefunguje a hází to tu chybu což nechápu kde se bere, jestli někde soubor chybí nebo kde je problém
Taky je možnost nějaké nekompatibility, Ale já se s tím nesetkal, spíš bude klasický OR "blbuvzornější" vůči chybám. Fakt nevím, do compu ti nevidím, co kde jak máš instalováno. Tohle je fakt těžko.

Zbyňku, pokud někdo smotá dvě tratě, nebo nekompatibilní globály, nezkontroluješ nic. Leda smazat a nainstalovat znova.

Taky je možnost nějaké nekompatibility, Ale já se s tím nesetkal, spíš bude klasický OR "blbuvzornější" vůči chybám. Fakt nevím, do compu ti nevidím, co kde jak máš instalováno. Tohle je fakt těžko.
Jasný no, ale nikdy to nedělalo ani co jsem posledně to hrál a to je tak týden zpět a včera jsem to zapnul a začalo to dělat tak nevím kde může být chyba no

Zdravím,
po čase jsem zase spustil OR s tím, že si zajezdím, ale po chvíli načítání program spadl a vyskočila na mě chybová hláška, která se opakuje i v OpenRailsLogu.

Error: System.ArgumentNullException: Hodnota nemůže být NULL.
Název parametru: source
v System.Linq.Enumerable.Count[TSource](IEnumerable`1 source)
v Orts.Viewer3D.SoundStream.Interpolate(Single x, VolumeCurve Curve) v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Sound.cs:řádek 1461
v Orts.Viewer3D.SoundStream.SetFreqAndVolume() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Sound.cs:řádek 1396
v Orts.Viewer3D.SoundSource.Update() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Sound.cs:řádek 931
v Orts.Viewer3D.Processes.SoundProcess.Sound() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\SoundProcess.cs:řádek 132
v Orts.Viewer3D.Processes.SoundProcess.DoSound() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\SoundProcess.cs:řádek 116
v Orts.Viewer3D.Processes.SoundProcess.SoundThread() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\SoundProcess.cs:řádek 100
v System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
v System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
v System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
v System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()

Nevíte, v čem je problém? Mám verzi OR 1.6.1. Před časem mi někdo říkal, že OR 1.6 je nějaký pokažený, tak jsem myslel, že to v aktualizaci spravili. Před chvílí jsem na ní rozjel i eso s pár honeckerama (na trati 321). Teď jsem chtěl zkusit brejlovce se třema béčkama, a nic. Ani na 321, ani na BP, ani v Luhačovicku, nic. Tak fakt nevím.

OR CZ/SK netoleruje chyby nenalinkovaných návěstí. Mimochodem jich je několik uvedeno v log souboru. Ale např. editor TSRE5 je neukáže jako chybu. Kdežto editor MSTS aspoň některou ukáže i včetně souřadnic

Back
Nahoře