Open Rails padá

Podle mne jsou smíchané tratě 321 a 321PB. A prdel je, že ani nemusí být smíchané ve složce. Stačí mít obé tratě v Routes a složky se mohou jmenovat jinak, MSTS, OR, je splácá dokupy. Už jsem to tady psal. Autoři verze PB by měli komplet přejmenovat základní soubory tratě.

Jestli tak učinili a chyba je splácáním obou tratí uživatelem, pak se omlouvám. Trať 321PB nemám. Ale byl s tím kdysi problém.

Tohle je na reinstal tratí, vyčištění složek activities, paths, services, traffic a consist. Pak instalovat i aktivity s rozvahou, na verzi teatě a hlavně se vykalat na aktivity, co si přepisují soubory navzájem. Holt někdy kvantita, není kvalita. Nic ve zlém, ale proto ty zásady jsou. Já si aktivity rozbalím bokem, provéřím a instaluji a vím přesně, co kde mám. Po odehrání smažu tak, ať jsou složky čisté.
Takže asi nejlepší řešení na reinstal tratě?

Tratě se neinstalují, ale jen rozbalují do adresářů. Tedy stačí jen zkopírovat ze zálohy funkční verzi. Já to tak dělám. Také si občas něco rozbiji nebo něco vybuchne.

Tratě se neinstalují, ale jen rozbalují do adresářů. Tedy stačí jen zkopírovat ze zálohy funkční verzi. Já to tak dělám. Také si občas něco rozbiji nebo něco vybuchne.
Ono jde spíše o jiný problém než bych čekal, v klasické verzi or vše funguje ale když zapnu czsk or tak to nefunguje a hází to tu chybu což nechápu kde se bere, jestli někde soubor chybí nebo kde je problém

Ono jde spíše o jiný problém než bych čekal, v klasické verzi or vše funguje ale když zapnu czsk or tak to nefunguje a hází to tu chybu což nechápu kde se bere, jestli někde soubor chybí nebo kde je problém
Taky je možnost nějaké nekompatibility, Ale já se s tím nesetkal, spíš bude klasický OR "blbuvzornější" vůči chybám. Fakt nevím, do compu ti nevidím, co kde jak máš instalováno. Tohle je fakt těžko.

Zbyňku, pokud někdo smotá dvě tratě, nebo nekompatibilní globály, nezkontroluješ nic. Leda smazat a nainstalovat znova.

Taky je možnost nějaké nekompatibility, Ale já se s tím nesetkal, spíš bude klasický OR "blbuvzornější" vůči chybám. Fakt nevím, do compu ti nevidím, co kde jak máš instalováno. Tohle je fakt těžko.
Jasný no, ale nikdy to nedělalo ani co jsem posledně to hrál a to je tak týden zpět a včera jsem to zapnul a začalo to dělat tak nevím kde může být chyba no

Zdravím,
po čase jsem zase spustil OR s tím, že si zajezdím, ale po chvíli načítání program spadl a vyskočila na mě chybová hláška, která se opakuje i v OpenRailsLogu.

Error: System.ArgumentNullException: Hodnota nemůže být NULL.
Název parametru: source
v System.Linq.Enumerable.Count[TSource](IEnumerable`1 source)
v Orts.Viewer3D.SoundStream.Interpolate(Single x, VolumeCurve Curve) v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Sound.cs:řádek 1461
v Orts.Viewer3D.SoundStream.SetFreqAndVolume() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Sound.cs:řádek 1396
v Orts.Viewer3D.SoundSource.Update() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Sound.cs:řádek 931
v Orts.Viewer3D.Processes.SoundProcess.Sound() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\SoundProcess.cs:řádek 132
v Orts.Viewer3D.Processes.SoundProcess.DoSound() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\SoundProcess.cs:řádek 116
v Orts.Viewer3D.Processes.SoundProcess.SoundThread() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\SoundProcess.cs:řádek 100
v System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
v System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
v System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
v System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()

Nevíte, v čem je problém? Mám verzi OR 1.6.1. Před časem mi někdo říkal, že OR 1.6 je nějaký pokažený, tak jsem myslel, že to v aktualizaci spravili. Před chvílí jsem na ní rozjel i eso s pár honeckerama (na trati 321). Teď jsem chtěl zkusit brejlovce se třema béčkama, a nic. Ani na 321, ani na BP, ani v Luhačovicku, nic. Tak fakt nevím.

OR CZ/SK netoleruje chyby nenalinkovaných návěstí. Mimochodem jich je několik uvedeno v log souboru. Ale např. editor TSRE5 je neukáže jako chybu. Kdežto editor MSTS aspoň některou ukáže i včetně souřadnic

Nakonec jsem zjistil, že je nejspíš problém v ORCZSK ladění. Dříve mi některá vozidla fungovala, a s jinými ani nešla sestavit souprava. Teď už nejdou ani ta, která předtím problém nedělala. Tj. problém byl v tom, že jsem měl nežádoucí vozy v soupravě. Když se jich vyvaruju, funguje OR normálně.

Tady doporučím trainset smazat a stáhnout nový od Milana.V na hero. Pak doplňovat o nově vydané vozy zde od kluků.

Tady doporučím trainset smazat a stáhnout nový od Milana.V na hero. Pak doplňovat o nově vydané vozy zde od kluků.
Iciku, tohle je velmi špatná rada. Nic proti, ale trainset na Hero je jednen velký mišmaš splácaných vozů, co internet dal. :-) Přesná ukázka toho, jak to nemá vypadat pro provoz v simu. Zaručuji ti, že nespustíš editor, nebo se ti místo mašiny, vozu nic nezobrazí. Některé vozy jsou tam i 3x v jiných složkách, některé bez textur, jiné se navzájem přepsaly, takže ti přijede jakýsi "maskáčový" rozbitý model. Tahle rada je pro neznalého uživatele sebevražda. :-)

1. Je třeba se rozmyslet, jakou verzi OR budu preferovat. Pokud ORCZ, je to jednoduchší. Pokud naopak, složitější, poněvač OR 1.51 a ORMG nepřehraje některé zvuky pro CZSK. Naopak v pohodě.
2. Jako základ velmi doporučuji čistý trainset BP a ten si zálohnout bokem pro případ kroku zpět, při jakékoliv změně.
3. Prohlídnout si struktůru trainsetu, kde jsou umístěny zvuky, kabiny, aby vůbec věděl, jak to je.
4. V prvé řadě stahovat a doplňovat vozy z bezpečných webů a koukat se, jestli nejsou již v trainsetu obsaženy, jako starší varianta a pokud, tak starou variantu smazat a nahradit, vyzkoušet a popřípadě krok zpět.
5. Vozidla z trainsetu typu Hero, jen dohledat, že jej chci, a doplnit, za kontroly (bod4).

Pokud chce někdo ušetřit čas, že bez rozmyslu hrkne do trainsetu vše najednou stylem, přepsat vše, nebo ponechat, tak se nedivte, že to někomu padá.

Dane, bohužel ta tvá rada ji totálně mimo pro člověka, který si chce jen někdy odjezdit libovolnou aktivitu a neřešit chybějící vozy v trávě. Milanův trainset je ten můj původní, který mi stačil léta na ježdění čehokoliv. Trainset BP má zlomek toho, co je venku za ty léta vypuštěno.

Vaše kecy o tom, že tam jsou duplikáty a další podle vás nesmysly si nechte od cesty. Nemáte kredit něco takového kritizovat. Nikdo opakuji NIKDO jste nebyl schopný něco takového dát do kupy a dát veřejně, aby mohli i nefundovaní uživatelé v klidu jezdit.

Vaše kecy o tom, že tam jsou duplikáty a další podle vás nesmysly si nechte od cesty. Nemáte kredit něco takového kritizovat. Nikdo opakuji NIKDO jste nebyl schopný něco takového dát do kupy a dát veřejně, aby mohli i nefundovaní uživatelé v klidu jezdit.
Tohle nemyslíš vážně, že ne?!
Držel jsem celou dobu hubu, co se toho "trainsetu" týká, jakým právem tu usměrňuješ, že si máme nechat něco od cesty? Ještě jsem napsal, že popřípadě z něj doplnit vozy,

1. Trainset obsahuje několik třeba mých (a nejen mých) nedončených skinů a nikdo se mne ani neuráčil zeptat (a co vím, tak ani jiných skinařů), jestli souhlasí s jejich zveřejněním na placeném úložišti, místo na webu, kde jsem třeba já dostal svolení autora modelu a skin je umístěn v aktuálním stavu.
2. Jak k tomu přijdou autoři modelů/skinů, kteří platí web a aktualizují verze modelů/skinů a jiná platforma je prezentuje za poplatek za stažení a ještě zmršené!

Pokud chceš prezentovat trainset, musíš se taky o něj starat, jako třeba @Zbyněk Šemora o trainset BP. A nesplácat tam jak kindroš všechno dokupy. A jinak, jak si myslíš, že jsme dávali dokupy trainset my? Že nám někdo naservíroval na zlatém podnose vše najednou a my jsme začali jezdit se vším všudy?

Hele @Icik fakt se mi nelíbí, že tady zjebeš někoho, že si dovolí napsat, že je velmi špatné nainstalovat trainset a dojebaný od A do Z. A pak se nemůžeš divit, že ti tu někdo bude psát, že mu padá ORCZ. Ano, říkám znova, maximálně vytáhnout kýžený vůz, ale jestli tohle použiješ jako základ, máš zasěláno a v živitě to dohromady nedáš.

Nádhera, že? A to je poze tak 5% duplicit:
HH001.jpg

A pak příjde dotaz začátečníka "proč mi ORCZ nezobarzí vůz, já je v consistu přeci mám..."
HH002.jpg

A soutěž o nejhečí model roku vyhrávaá tensto stroj (a že jich tam je...):
HH003.jpg

Trainset zcela určitě vhodný pro začátečníka. Fakt super!

1. Trainset obsahuje několik třeba mých (a nejen mých) nedončených skinů a nikdo se mne ani neuráčil zeptat (a co vím, tak ani jiných skinařů), jestli souhlasí s jejich zveřejněním na placeném úložišti, místo na webu, kde jsem třeba já dostal svolení autora modelu a skin je umístěn v aktuálním stavu.
2. Jak k tomu přijdou autoři modelů/skinů, kteří platí web a aktualizují verze modelů/skinů a jiná platforma je prezentuje za poplatek za stažení a ještě zmršené!
A jak k tomu přijdou autoři modelů tvých skinů, které na webu Mojevlacky prezentuješ jako VIP? To přece také není bez poplatku.

Když jsem já na svůj web přidával upravenou verzi MSTS pro VIP, napsal jsem Microsoftu s dotazem, jestli je to možné. Vyloženě mi neodpověděli, že ne, ale sdělili mi, že veškerá podpora tohoto softwaru už byla ukončena.

Je snadné někoho osočovat z toho, že něco nabízí za úplatu, ale bylo by dobré podívat se nejdříve i na vlastní způsob fungování.

Navíc HeroHero neprodává samotný Trainset. Platí se za přístup k profilu a jeho obsahu. Úplně stejný princip funguje i u VIP sekcí – uživatel neplatí za konkrétní soubor, ale za přístup k určité části obsahu.

Jestli ty duplicity nebudou náhodou taky proto, že každý aktivitář je má v aktivitách v trochu jiných složkách - třeba ta Bobina 004 - jednou CD141, další cd_141, pak cd_141_Arvela... A těch "poškozených" modelů je tam minimum. Nechceš? Nestahuj. Ale neber ostatním.
Ano, proto se u aktivit dodržuje autorské umístění na webu a dává se odkaz do ReadMe.

Zdravím,
po čase jsem zase spustil OR s tím, že si zajezdím, ale po chvíli načítání program spadl a vyskočila na mě chybová hláška, která se opakuje i v OpenRailsLogu.

Error: System.ArgumentNullException: Hodnota nemůže být NULL.
Název parametru: source
v System.Linq.Enumerable.Count[TSource](IEnumerable`1 source)
v Orts.Viewer3D.SoundStream.Interpolate(Single x, VolumeCurve Curve) v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Sound.cs:řádek 1461
v Orts.Viewer3D.SoundStream.SetFreqAndVolume() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Sound.cs:řádek 1396
v Orts.Viewer3D.SoundSource.Update() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Sound.cs:řádek 931
v Orts.Viewer3D.Processes.SoundProcess.Sound() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\SoundProcess.cs:řádek 132
v Orts.Viewer3D.Processes.SoundProcess.DoSound() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\SoundProcess.cs:řádek 116
v Orts.Viewer3D.Processes.SoundProcess.SoundThread() v P:\Jenkins\jobs\Open Rails Stable\workspace\Source\RunActivity\Viewer3D\Processes\SoundProcess.cs:řádek 100
v System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
v System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
v System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
v System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()

Nevíte, v čem je problém? Mám verzi OR 1.6.1. Před časem mi někdo říkal, že OR 1.6 je nějaký pokažený, tak jsem myslel, že to v aktualizaci spravili. Před chvílí jsem na ní rozjel i eso s pár honeckerama (na trati 321). Teď jsem chtěl zkusit brejlovce se třema béčkama, a nic. Ani na 321, ani na BP, ani v Luhačovicku, nic. Tak fakt nevím.
Tohle ještě dopřesním. Pokud používáte původní OR, naše ladění lokomotiv nejsou s tímto již dlouhou dobu kompatibilní. Používají nové variabilní proměnné pro modulační křivky, které OR nezná. Potom může padat na podobné chyby jako ve vašem výpisu. Zde je konkrétně problém ve výpočtu interpolace.

Proto byste si měl zkontrolovat, že nepoužíváte ladění OR CZ/SK pro lokomotivy a také jestli máte všechny zvuky dané tratě přítomny a v pořádku.

Back
Nahoře