Open Rails padá

VIP je přání autora modelu :-D Tak rohle je nejlepší vtip tohoto víkendu. Dál tě už trapit nebudu. Měj se krásně :-)
Hele, mic ve zlým, ale fakt nemůžeš vědět vše. Ano, po dotazech o umístění bylo svolení né k zcela veřejnému přístupu ke stažení a mmj., z mých skinů, tam není ani jeden. Takže nevím, čí mne chceš, nebo nechceš trápit, ale jako já se neotírám o tvoji tvorbu ani web a nekomentuji, co máš, nebo nemáš placené, prosím nědelej to ty. Už je to z tvoji strany poněkolkrát. Fakt nejsem povinen veřejně sdělovat, co kde mám s kým vyjednáno. Takže bych požádal, kašlem na to. Taky se měj.

Ano, proto se u aktivit dodržuje autorské umístění na webu a dává se odkaz do ReadMe.
Vždyť to máš jako u ladění - část vozů má zápis pro zvuky směrovaný na složku vozy, další pak na sndVozy. Přitom jde o stejnou položku. Budeš přepisovat hromadu směrování, nebo si uděláš duplikát složky se zvuky? :rolleyes:

Ne, nechápem se. Jde o složky umísténí wag/eng. Já nevím, co se furt řeší, stáhnu z webu a jedu. Vše funguje a když mám origoš, vím, že nebude problém ani s Loose consistem. Proto jsou ty odkazy v ReadMe. Navíc víš, že máß vždy podlední verzi skinu, či modelu.

Jde o složky umísténí wag/eng.
To chápu. Ale ne každý aktivitář si drží jako ty origo názvy složek. Pak je na každém, jestli si bude držet duplicitní modely v různých složkách, nebo bude u několika aktivit nahrazovat vozidla. Ta složka zvuků byl jen příklad.

Já nevím, co se furt řeší, stáhnu z webu a jedu.
Tak tohle pro mě osobně byl vždy nedosažitelný sen, neboť po pracném stažení a instalaci vozidel (a jim příslusných kabin/zvuků) k nějaké aktivitě takřka vždy následovalo zdlouhavé opravování chyb vykázaných ConBuilderem. A že se při rozbalování vozidel občas potenciálně přepisovaly i neduplicitní soubory, a člověk tak musel ve značení složek improvizovat, to si pamatuji taky.

To chápu. Ale ne každý aktivitář si drží jako ty origo názvy složek. Pak je na každém, jestli si bude držet duplicitní modely v různých složkách, nebo bude u několika aktivit nahrazovat vozidla. Ta složka zvuků byl jen příklad.
Ale jooo, kontroly, výměny, když máš svůj trainset, to je všechno ok. Ale mně šlo o tu prvotní radu, nainstalovat trainset z HH. Vždyť je to neskuteĉný mušmaš. Navíc polovinu trainsetu tvoří vozy, které o Evropu ani neškrtly. :-)

O příspěvek výš, než mne Icik zdupal, jsem proto napsal, že tak max k doplnění a kontrole. Já si taky držím svůj trainset s vozy, aby mi nepadal AE MSTS a popř. v aktivitě jiného tvůrce vyměním. Ale v životě bych neudělal, co Icik poradil. Abych smazal trainset a hodil tam ten z HH. :-) A tyhle duplicity fakt bordel dělají. Pak se nemůže člověk divit, že tu uživatel napíše, mi to padá, nebo, že nedohraje aktivity. Navíc, jak pak třeba zrovna Icik pozná, když mu někdo písne, že nefunguje v ORCZ třeba mirel, když je v tom trainsetu 5 stejných bijících se engů? Já vím, že existujd hláška: "Pořádek je pro blbce, inteligent zvládne chaoz.", ale tady to fakt neplatí. Takže si stojím, za tím, co jsem napsal.
1. stáhnout trainset BP, jako základ.
2. pak si jej doplňovat a kontrolovat a popřípadě měnit vozy. Ale postupně a s rozvahou.

používat základní BP a před aktivitou zkontrolovat stav přes aplikaci Activity Convert od Kubatko a popřípadě nahradit soupravu ze stabilního trainsetu a je to :)

Vy to pořád vztahujete jen na sebe. 99% lidí ani neví, co MSTS bylo a jaké struktury používalo. Pro ně je problém hledat vůbec ty vozy na webech a mají velkou šanci, že je nenajdou a ani nepochopí, kam co mají zkopírovat. Neuvědomujete si vůbec komplikovanost pro neznalého. Pokud bude mít jen BP trainset s těmi omalovánkami a zbytek 75% vozů z aktivity si budou muset někde dostahovat, raději to vzdají a zahrají si TSW.

Vy to pořád vztahujete jen na sebe. 99% lidí ani neví, co MSTS bylo a jaké struktury používalo. Pro ně je problém hledat vůbec ty vozy na webech a mají velkou šanci, že je nenajdou a ani nepochopí, kam co mají zkopírovat. Neuvědomujete si vůbec komplikovanost pro neznalého. Pokud bude mít jen BP trainset s těmi omalovánkami a zbytek 75% vozů z aktivity si budou muset někde dostahovat, raději to vzdají a zahrají si TSW.
Ano na jednu stranu s tebou souhlasím. Nevím, jak ostatní aktivitáři. Budu tedy psát za sebe. Já mám odkazy v Read Me a ty vozy jedou na 100%. Právě naopak, co mi bulo položeno, že se třeba v aktivitě vlaku s uhlím na DVK nechtěly zobrazit vozy ČSD Faccs, najednou po instalaci z webu vozy zobrazily. Ty si Iciku fakt myslíš, že jsme hned bylí zdatní? Byli jsme stejní trotli, přesné, jak píeš. Když jsem začínal jezdit v MSTS, věděl jsem úplný kulový a četl návody a dokonce i na tvorbu aktivit a zkoušel pokus, omyl. Ale vždy, podotýkám vždy zde platilo pravidlo, aby aktivity fungovaly, stahovat vozidla z wabů autorů a nikdo si z tvůrců aktivit nepřejmenovával po svém. Takže rovnice:
ReadMe=web z odkazu=trainset=kontrola aktivity.
Samozřejmě si můžeš vůz vyměnit. Ale když napatláš trainset i s chybama jako základ, co pak s tím? Nic, ponévač se nikdy nedobereš příčiny.

BP trainset byl kdysi základ proto, že ladičové jako ŽSR či Bob zde správně naladily většinu vozidel. Tenkrát to byla cesta jak ven z toho mišmaš, co se válelo všude na internetu. A pak následné modely, respektive jen skiny, protože modeláři vozidel dávno "umřeli" (respektive se věnují něčemu jinému) z tohoto ladění vycházeli.
Omalovánky? To jsou jen vozidla OBB nebo DB, ale vozidla od Jardy Skůry, to by jste mu křivdili. Pendolíno máte také někdo lepší, než ten skin z roku 2003 od Pikka? Přitom je to vlajková loď ČD. Nebo regiopantery? A to chybí ještě toho tolik alespoň skinů. Jenomže zdejší tvůrce současnost nezajímá a tak máme stovky variant peršingů či brejlovců. Ale neberte mne za slovo. Ano, každý tvoří to co chce mít, tedy nic na přání druhých. "Chceš to? Tak si to vymodeluj" . Například já chtěl trať z Břeclavi do Prahy a tehdejší borci, těm to časově nevycházelo. Teď už vím, že tehdejší borec byl Tygy. :) Tak jsem se do toho tenkrát pustil, i když z počátků jen jako Pat a Mat. :)
Pointa je v tom, že by někdo měl ten Klondaik miš maš nějak zarazit a opět aktivovat pravidla, jako za dob MSTS. Pak bude vše fungovat na první dobrou. A samozřejmě ladění jak pro ORCZSK, tak pro klasické OR. Je to jen o složce.

noví zájemci mají daleko více voleb mezi simulátory než si měl tenkrát ty.
A víš, že mne to nijak netrápí ? Protože postavit trať v takovém rozsahu, je asi na 10 let za předpokladu, že stavitel má k dispozici nejnovější nástroje. Tedy pokud nezačínám od píky jako já. Tak v jiných simulátorech si sice zajezdí, ale nic moc po domovských tratích. Ale když jim to stačí, ať si třeba trhnou. :) Já už to nežeru. Stavím si co mne baví a možná až po mé smrti někdo uzná, že to mělo smysl. Ale i tak je to jen koníček, nikoli úkol.

Ano na jednu stranu s tebou souhlasím. Nevím, jak ostatní aktivitáři. Budu tedy psát za sebe. Já mám odkazy v Read Me a ty vozy jedou na 100%. Právě naopak, co mi bulo položeno, že se třeba v aktivitě vlaku s uhlím na DVK nechtěly zobrazit vozy ČSD Faccs, najednou po instalaci z webu vozy zobrazily. Ty si Iciku fakt myslíš, že jsme hned bylí zdatní? Byli jsme stejní trotli, přesné, jak píeš. Když jsem začínal jezdit v MSTS, věděl jsem úplný kulový a četl návody a dokonce i na tvorbu aktivit a zkoušel pokus, omyl. Ale vždy, podotýkám vždy zde platilo pravidlo, aby aktivity fungovaly, stahovat vozidla z wabů autorů a nikdo si z tvůrců aktivit nepřejmenovával po svém. Takže rovnice:
ReadMe=web z odkazu=trainset=kontrola aktivity.
Samozřejmě si můžeš vůz vyměnit. Ale když napatláš trainset i s chybama jako základ, co pak s tím? Nic, ponévač se nikdy nedobereš příčiny.
Dnes je jiná doba a noví zájemci mají daleko více voleb mezi simulátory než si měl tenkrát ty. Přes 20 let stáří simulátoru je prostě vidět a máš proti nováčkům nekonečný náskok a ne každý chce stahovat 3 dny vozidla, aby pak zjistil, že leží v trávě odstavené na rezavé koleji a ani není ze stanoviště vidět. Proto s tím trainsetem u Milana V. má naději, že mu bude chybět jen pár procent nějakých vozů (a ne s tvými radami x desítek procent) a tvoji aktivitu rozjede v rozumném, ještě snesitelném čase.

A víš, že mne to nijak netrápí ? Protože postavit trať v takovém rozsahu, je asi na 10 let za předpokladu, že stavitel má k dispozici nejnovější nástroje. Tedy pokud nezačínám od píky jako já. Tak v jiných simulátorech si sice zajezdí, ale nic moc po domovských tratích. Ale když jim to stačí, ať si třeba trhnou. :) Já už to nežeru. Stavím si co mne baví a možná až po mé smrti někdo uzná, že to mělo smysl. Ale i tak je to jen koníček, nikoli úkol.
To nebyla poznámka k tobě. Ale právě jak píšeš, je to koníček a dovolí realizaci spoustě lidem, což ostatní simulátory zatím v takovém měřítku nedokázaly. A to je to, co ho drží při životě.

Back
Nahoře