Pro všechny modeláře a fotografy objektů k trati BP uvádím závěr včerejšího setkání s Michalem Tučkem a Honzou Mikoláškem. A taky závěr z meilů, které mi přišly od nových zájemců o modelování:
1/ Pokusím se vytvořit na opakované žádosti český tutorial ke stavbě modelů (zásady focení, úprava fotek, tvorba textur, vytvoření alfa-kanálu, export modelu do simulátoru...). Tento návod bude spolu s již vytvořeným Michalovým návodem pro program g-max zveřejněn na internetových stránkách.
Vše upřesníme.
2/ Aktivní modeláři a fotografové získají přístup k novému textovému souboru, který bude obsahovat aktuální informace o nafocených objektech, o plánovaných a probíhajících stavbách objektů. Soubor bude umístěný také na netu, ale jak jsem napsal, přístupný bude pouze modelářům a fotografům. Jak pro psaní, tak pro čtení. Snahou je omezit riziko, že dva nafotí nebo postaví totéž. Nebude to sloužit uživatelům k tomu, aby se na něco těšili a pak byli zklamaní, že to stále není
3/ Dohodli jsem se s Honzou Mikoláškem, že sám zašle zájemcům o stavbu pražských objektů pořízenou fotodokumentaci. Začínajícím modelářům třeba jeden, dva jednodušší objekty na zkoušku... Takže se obracejte přímo na Honzu. Domluvíte se na konkrétních objektech.
To mi připomíná, že asi nemáte na Honzu kontakt. Proto ho tímto prosím, aby nám zde uvedl meilovou adresu nebo jeho kontakt na fóru.
To je zatím vše. Modelování zdar!
P.S.: Setkání modelářů zatím nebude, zájem nebyl velký.