Modeláři a Honza Švec

Fabio pěkné!
Chci se zeptat.jak na objektu zjistim počet polygonu?Dík

Naposled editoval moderátor:
klimi napsal:
Fabio pěkné!
V Gmaxu dáš nahoře dáš nahoře File a potom Summary info, vyjede a je to hodnota Verts (pokud se mýlím tak mě prosím opravte)

Díky za chválu, teď mě ovšem čeká ta horší fáze tj. ůprava textur a otexturování objektu, na to já vůbec majster nejsem...

Fabio napsal:
klimi napsal:
Fabio pěkné!
V Gmaxu dáš nahoře dáš nahoře File a potom Summary info, vyjede a je to hodnota Verts (pokud se mýlím tak mě prosím opravte)

Díky za chválu, teď mě ovšem čeká ta horší fáze tj. ůprava textur a otexturování objektu, na to já vůbec majster nejsem...
Děkuji.přesně tak to texturování je nejhorší.Je tu nějaký zdatný "texturovač",který by mi pomohl udělat texturu z fotky a usadit na budovu??Děkuji

Fabio napsal:
Tak už mám kastli prvního baráku hotovou:

(Dům z Nádražní ulice)
typycká otázka začátečníka:
není 78 poly na takový barák moc?
Počet poly je OK.

klimi napsal:
Fabio napsal:
klimi napsal:
Fabio pěkné!

Děkuji.přesně tak to texturování je nejhorší.Je tu nějaký zdatný "texturovač",který by mi pomohl udělat texturu z fotky a usadit na budovu??Děkuji

Hele panáčku, pokud chceš něco dělat, tak ti doporučuju začít právě texturami. Tam si dokonce uvědomíš a rozmyslíš i vlastní stavbu modelu. V případě baráků je to tak, že dlouho připravuješ textury (konktrétně mně to trvalo v případě MasNa_ST2
3 (slovy tři) dny po 12 hodinách než jsem z fotek dal textury dohromady do souboru. No a potom při vlastní práci na modelu to už byla naprostá pohoda. Za asi 2 hodiny byla hotová první verze budovy. Potom se jenom upřesňuje mapování když někde něco prosvítá atd, atd..... A Uvědom si že neexistuje žádný "texturovač", který to udělá za tebe. Dal ses na vojnu, tak bojuj..... :lol:

Souhlas s Miranem, příprava textur a namapování je ta nejhorší práce. Tvorba samotného modelu je čajíček pro batolata.
Texturami vždy začínám, protože si často ujasním i rozměry a různé tvarové peripetie reálné předlohy. Kdo namapoval, vyhrál! :D

Presne tak, niekedy si pripadám ako kúzelník s Photoshopom.... Až po mnohých hodínách nezáživnej práce ( niekedy rádovo desiatky ) konečne môžem otvoriť Gmax a za 3-4 hodiny to vymodelovať a otextúrovať. Takže výroba modelov je skor 80-90% práce na textúrach a iba malá časť času pripadá na na samotné modelovanie. Samozrejme veľa závisí od kvality a spôsobu nafotenia textúr.

Ahoj
taky se musim přidat, nejdřív si připravím textury, pak udělám takovej ten skelet, dosadím textury na model a pak si rozmyslím, kde jaký detail dodělám jako 3D model, kde to nechám jen na textuře, taky to určitě pomůže při zjišťování, že jsem se někde přepočítal. Je lepší zjistit chybu hned, než pak předělávat více věcí.

Jinak nejvíce práce na modelu je určitě příprava obstojné textury(bohužel)

nebulus napsal:
Presne tak, niekedy si pripadám ako kúzelník s Photoshopom.... Až po ...textúr.

Tak to jsi pašák, já textury buším v Malování ve spolupráci se Zonerem; tak a je to venku. HarkIV z toho měl hroznou legraci, když se to dozvěděl :D .

Pawlik napsal:
... já textury buším v Malování ve spolupráci se Zonerem...
Tak to si neviem dosť dobre predstaviť . Photoshop považujem za veľmi použiteľný a schopný nástroj. Zoner používam tiež, efektívna je aj možnosť prenášať obrázky, resp. ich časti zo Zoneru do Photoshopu cez CTRL+C,V.

Pawlik napsal:
nebulus napsal:
Presne tak, niekedy si pripadám ako kúzelník s Photoshopom.... Až po ...textúr.

Tak to jsi pašák, já textury buším v Malování ve spolupráci se Zonerem; tak a je to venku. HarkIV z toho měl hroznou legraci, když se to dozvěděl :D .

Jestli mohu doporučit, vy*er se na Malování a nauč se dělat v nějakém grafickém programu, který zvládá vrstvy nebo sprity. A teprve tam poznáš co to je práce s grafikou.

Komu sa photoshop zdá moc zložitý, odporúčam Corel Photopaint ... je vyriešený podstatne priamočiarejšie a jednoduchšie ... len tá červená ...

Jo lámal jsem se nad klávesnicí, když jsem se dozvěděl, jaký kouzla jsou dělat v malování, já osobně dávám přednost Photoshopu, néé, že bych neměl malování rád, ale tohle si dokážu odpustit, Pawlik ne :D :D

ad Miran:
Na to moje patlání to zatím stačí, jak vidíš textury jsou docela ucházející.
Já se k tomu dostal jako slepý k houslím, Gmax jsem měl, Photoshop jsem neměl a chtěl jsem dělat domečky...a už mi to malování zůstalo.
Photoshop používám na tvorbu nočních textur (právě ty vrstvy). Není to ani tak o složitosti jako o lenosti.

Miran napsal:
3 (slovy tři) dny po 12 hodinách než jsem z fotek dal textury dohromady do souboru. ............... Dal ses na vojnu, tak bojuj..... :lol:
To mi silně připadá mou pokládku kolejí. Já to sice na hodiny nepočítám, ale víkendy utíkají a utíkají a já s pražskými spojkami stále nejsem hotov. A také si říkám. "Dal jsi se na vojnu, tak bojuj"

Tak jsem si připravil sloupy TV pro běžnou trať, zatím v provedení pro stejnosměrnou trakci. Malou úpravou (odmazání závěsu na přídavné vedení) vzniknou sloupy na střídavinu.
Pro fajnšmekry jsou vytvořeny i varianty sloupů s levým/pravým uchycením troleje. I když vypadají složitě na vzdálenost vyšší než 200 m jsou méně náročnější než sloupy původní a náročnost se snižuje se vzdáleností až na polovinu oproti původním.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://pawlik.ama-cb.cz/TV1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://pawlik.ama-cb.cz/TV2.jpg

Ten ošklivý betonový základ je skoro celý schovaný pod zemí.

A můžete se těšit na další objekt na Masaryčce. Zatím je to rozestavěno...
49480f26dc821904cb80854b321027cc.jpg
Snad to stihnu do update BP

Pawlik,skveloooo
Už asi tri dni zháňam tieto stĺpy ciže toto je splnené prianie
Este na tom pracuješ alebo už sa daju stiahnut?
Pekna praca,klaniam sa

Už je hotovo, mohu ti poslat celý balík na mail.
Pokud chceš komplexně nahradit nějáké stávající sloupy v trati, stačí jen změnit u mých název shape a příslušnou kolonku v *.sd souboru, aby to odpovídalo a tímto ty původní překopírovat - vyexportované jsou stejně.

Back
Nahoře