Veľká debata z 12. stretnutia MSTS o viac aj menej pálčivých témach.

Pak nevím, proč se jím zabýváš.
Já se laděním pro MSTS nezabývám a navíc, já Ti neoponuji, já Tě nehaním, akorát je mi záhadou, jak jsi na to vše přišel? Jediné, co mi z toho vyplývá, je, že Ti jde o zábavu, že zkoušíš, kdo se dá vytočit či koho tu nasereš. U mne se Ti to ale nepovede, je to krásný relax si z Tebou psát.

Pochopil jsem tě dobře neboj, prostě mi přijde, že ty brzdy jsou snad tvoje diplomka nebo už fakt nevím, jen pořád nechápu o co ti jde. Podle tebe žsr na brzdy v TBP nesáhl, tak pro ztrácíš čas pláčem na fóru a FB a nepustíš se do úpravy brzd u komplet TBP? Ať je alespoň něco, když tvé nastavení modeláři ignorují.

Nechápu proč sem pořád pleteš nějaké odkazy u aktivit. Prostě je to tak, že musíš mít vozidla stejná nebo podobná jako autor na tom nic nezměníš, pokud máš TBP a nějaký pátek si aktivity jezdíš, musíš mít postupně vše co autoři a doplňuješ minimum vozidel, pokud ovšem přijdeš nový musíš stahovat a prodírat se odkazy nebo v lepším případě ti trainset někdo pošle a to je právě tvůj případ, si na začátku a musel by ses prodírat texťáky a to je dřina.

Nekážu, někdo ti to napsat musel.

Ja keď budem mať PC tak pre svoje vozy rozhodne ťa oslovim to sa neboj.

Ad matematika, myslel som to presne tak ako si to písal.... Totižto bez praktického využitia je ti k ničomu.

Poison: Zsr na brzdy sáhl, ale neudělal je dobře. {MaxBrakeForce}={brzdná váha}, nedostatečná rychlost plnění pomocného vzduchojemu, nereálné manuální rychločinné a zároveň i monitorové brzdění u osobních vozů (přestože buďto jedno nebo druhé může u osobních vozů reálně funovat), nerálné odstupňování tlaku v brzdovém potrubí u BS2 a jeho nereálná poloha "Minimálního brzdění", u některých vozů při nastavování plnících a vyprazdňovacích časů brzdových válců uvažována rychlost šíření tlakové vlny v brzdovém potrubí 50-80 m/s (jak se pravděpodobně lze ještě dnes dočíst v mnoha wag souborech), přestože skutečná rychlost je 250-280 m/s, a to vše ještě navíc při uvažovaném umístění vozu 500 m za lokomotivu, což je samo o sobě absurdní, a další a další nesmysly.... Zsr uměl možná všechno ostatní, včetně trakčních charakteristik, světel a dalších komplikovaných věcí, ale brzdy neuměl. Anebo uměl, ale já je umim podstatně líp... Tak to prostě je.

Nechápu proč sem pořád pleteš nějaké odkazy u aktivit. Prostě je to tak, že musíš mít vozidla stejná nebo podobná jako autor na tom nic nezměníš, pokud máš TBP a nějaký pátek si aktivity jezdíš, musíš mít postupně vše co autoři a doplňuješ minimum vozidel, pokud ovšem přijdeš nový musíš stahovat a prodírat se odkazy nebo v lepším případě ti trainset někdo pošle a to je právě tvůj případ, si na začátku a musel by ses prodírat texťáky a to je dřina.

1) Minimum? Poisone, vylez někdy ze svý ulity, nainstaluj si čistý Zbyňkův Trainset a zkus si sjet kteroukoliv ze svých či jiných veřejně dostupných aktivit. Přeji ti příjemnou zábavu na několik dní.
2) Po těch několika dnech si otevři v ConBuilderu soupravu hráče, a zkus si na vozidla z ní složená aplikovat moje brzdy. Garantuju ti, že to bude podstatně snažší než si myslíš. A že budeš mít za pár minut hotovo a budeš moci (konečně) vyrazit.
3) Za současného stavu je naprosto zbytečné ztrácet čas aplikací brzd i na vozidla, která nejsou součástí soupravy hráče. A to jak pro mě, tak pro uživatele. Ostatně to píšu i v texťáku, který sis určitě přečetl.

Ja keď budem mať PC tak pre svoje vozy rozhodne ťa oslovim to sa neboj.

Ok

Ad matematika, myslel som to presne tak ako si to písal.... Totižto bez praktického využitia je ti k ničomu.

Neber to osobně, ale nevim, kde se v lidech, který se s matikou de facto nikdy nesetkali, bere ta drzost a to nekonečný sebevědomí posuzovat, zda matika je či neni k něčemu dobrá...

.... ale já je umim podstatně líp... Tak to prostě je.

To mi jako odpověď stačí.

čistý Zbyňkův Trainset a zkus si sjet kteroukoliv ze svých či jiných veřejně dostupných aktivit. Přeji ti příjemnou zábavu na několik dní.

já psal ale u TBP plus několikaletý jízdy aktivit

soupravu hráče, a zkus si na vozidla z ní složená aplikovat moje brzdy. Garantuju ti, že to bude podstatně snažší než si myslíš. A že budeš mít za pár minut hotovo a budeš moci (konečně) vyrazit.

vyrazím v poho i bez této akce.

Za současného stavu je naprosto zbytečné ztrácet čas aplikací brzd i na vozidla, která nejsou součástí soupravy hráče.

a jaký je smysl je aplikovat na soupravu hráče, když aktivitu vydám, její hráč tuto úpravu nemá a tím pádem pojede jinak nežli s úpravou? Nebylo by lepší mít to buď všude nebo nikde? Pro mne jako autora aktivit, které veřejně vydám je tohle k ničemu, chápu, že kdo si jezdí doma své jízdy, rád si to upraví, já ovšem zůstávám v ulitě.

Tá drzosť sa volá životné skúsenosti..... Pri živení šesť člennej rodiny a výchove štyroch detí viem presne načo mi v praktickom živote je matematika. A myslím tým pseudo matiku na vysokej.... K tomuto sa ďalej nemusím vyjadrovať.... Až budeš vychovávať deti tak potom som zvedaví načo ti budú matice a integrali.

Poisone, úplně analogicky. Jak říkáš, když někdo bude dlouhá léta jezdit aktivity, už se ho doplňování vozidel bude týkat jen minimálně. Zrovna tak platí u mojich modelů, že pokud si je někdo bude aplikovat postupně, časem se mu již vyladěná vozidla budou v soupravách hráče objevovat sama...

vyrazím v poho i bez této akce.

Ty bys vyrazil v poho, i kdyby to nebrzdilo vůbec. Koneckonců to dnes a denně předváděj i ORáci. Ono to nebrzdí, vzduch nabíhá tři dny, ale hlavně že jedeme OR. :D

a jaký je smysl je aplikovat na soupravu hráče, když aktivitu vydám, její hráč tuto úpravu nemá a tím pádem pojede jinak nežli s úpravou? Nebylo by lepší mít to buď všude nebo nikde? Pro mne jako autora aktivit, které veřejně vydám je tohle k ničemu, chápu, že kdo si jezdí doma své jízdy, rád si to upraví, já ovšem zůstávám v ulitě.

Každý hráč pojede trochu jinak úpravy neúpravy. To je zas jen jedna z vašich arkádových tendencí coby aktivitářů, požadovat, aby všichni jeli ne-li na vteřinu stejně, a nenechávat žádnou časovou rezervu... A poisone, kvůli tomu, abys ty mohl dělat kovbojské aktivity, já rozhodně nehodlám trávit několik měsíců přepisováním všech vozidel tj. i těch, pro které pořádné aktivity, kde by tato vozidla figurovala coby vlak hráče, ani nejsou... A že třeba z hnacích vozidel je to naprostá většina.

Tá drzosť sa volá životné skúsenosti..... Pri živení šesť člennej rodiny a výchove štyroch detí viem presne načo mi v praktickom živote je matematika. A myslím tým pseudo matiku na vysokej.... K tomuto sa ďalej nemusím vyjadrovať.... Až budeš vychovávať deti tak potom som zvedaví načo ti budú matice a integrali.

Někdo má rád vdolky, někdo zase holky... :D Deme, tohle sem nepatří. Nemůžeš argumentovat tím, že matematika je k ničemu, protože ty sis vyrobil nebo osvojil víc dětí, než by bylo zdrávo. To je přece absurdní. Ty nevidíš smysl v maticích a integrálech, já ho zas nemusím vidět v dětech.

PS: Větší blbost než to, že matika znamená spočítat rohlíky a všechno navíc už je pseduomatika, jsem ještě neslyšel.

Dívám se do těch brzdových modelů, klidně bych to i do TBP aplikoval. Čekal jsem že tam budou nějaké vzory vozů, ale to je študování na doktorát. Pájo, měl jsi být určitě na slezině, aby jsi ukázal na příkladu. Určitě by se rychleji rozsvítila žárovka nad hlavou. Ono jen dělat ctrl C a ctrl V ze vzorového engu (wagu) bude práce na celý víkend. Ale vše manuálně vyhledávat a pak ještě testovat, jestli jsem někde neudělal chybu a funguje to jak má je minimálně na půl roku. Ještě soubor Osobní vozy - ČD, ČSD.ods chce heslo. Jinak neotevřu.

O rohlikoch nebola reč. Myslel som úplne na niečo iné.... Je to fakt zbytočné rozoberať. :) A teraz v Rači odstrelim hv na hkv 350 013-9 a idem si na druhú stranu pre tie rohliky, lebo som po tvojom poste dostal chuť. :)

Ahoj. nechtěl jsem se nijak vměšovat, ale než dojde k omylu, vozidla jdou ladit jak pro OR, tak zárověň pro MSTS a jdou použít dva eng. soubory, tak, že MSTS jeden nevidí a OR si ten svůj najde, alespoň tak nějak jsem to pochopil po posezení a rozhovoru o OR s Joskou. :-)

Ano, ano, takto to děláme. Jeden eng je pro MSTS a druhý stejného jména ale v jiném adresáři pro OR. Pokud OR tento eng nenajde, použije eng pro MSTS. Řada engů vytvořených pro MSTS ale v OR nefunguje. Což značí, že stroj nejede vůbec nebo jede blbě.

Dane, pokud jsou vyžadovány dva různé eng soubory, tak může být ladičovi úplně jedno, jestli se uživatel musí nebo nemusí starat o to, který je který, pro něj je to práce pořád stejná (dvojnásobná). A samozřejmě to neni nic převratného. Opět jen arkádové pohodlí, zatímco zásadní věci váznou.

Dívám se do těch brzdových modelů, klidně bych to i do TBP aplikoval. Čekal jsem že tam budou nějaké vzory vozů, ale to je študování na doktorát. Pájo, měl jsi být určitě na slezině, aby jsi ukázal na příkladu. Určitě by se rychleji rozsvítila žárovka nad hlavou. Ono jen dělat ctrl C a ctrl V ze vzorového engu (wagu) bude práce na celý víkend. Ale vše manuálně vyhledávat a pak ještě testovat, jestli jsem někde neudělal chybu a funguje to jak má je minimálně na půl roku. Ještě soubor Osobní vozy - ČD, ČSD.ods chce heslo. Jinak neotevřu.
Ano, také přitakávám. Právě proto jsem chtěl sraz, protože jsem otevřel vše koukal na to jak tele na nová vrata a asi po půl hodině zase zavřel. Také jsem neotevřel ty osobní vozy. A nechápu jednu věc, psal jsi, že jsi vyladil všechny vozidla. Kde jsou, tedy ty sis někde něco udělal, nechal si to v šuplíku, nám jsem dal elaborát pro vysokou školu a dělej si to sám a to, že to někdo udělá špatně už nezájímá, třeba ani nebude vědět, zda to udělal dobře, protože proč, protože ani já ani třeba Poison nevíme jak se to správně má chovat. Ja sice dělám aktivity, ale jsem vyučen obuvníkem a dělám auta a to zda ta souprava brzdí správně nemám tucha. Dle info od strojvůdcu, každá souprava se chová jinak a je jedno, že jedeš třeba druhý den se soupravou, kde jsou vozidla stejné řady. Jeho úkolem je si to ošahat, proto, proč se někteří divíte, proč při rozdezdu od perónu brzdí, je právě to ošahání si, jak se mu to chová.
A jinak k OR, samozřejmě si to nějak odladím, základ je jasnej, k brzdám doporučím rychlost plnění, aby jsem se přiblížil k chování v MSTS a vždy to dělám k soupravě se kterou jedu. Tedy tvoji větu, že to nebrzdí, či odbržďuje 3 dny neberu. Stejnak ignoruješ OR, tak si to ani napsat nemohl, páč to nemůžeš vědět a to, že to někdo napíše, je jen otázka, zda si to naladil. První své aktivity pro OR jsem dělal před rokem a půl a dnes jsem se k nim vrátil a dělám to znova, hlavně ladění, páč i OR ze za tů dobu dokázal posunout. Kam se za tů dobu posunul tvůj MSTS. Nedávno se tu řešil novej úsek na trati BP a jeho nefukční návěstidla, dnes už to neplatí a proč, protože nejsem jako ty a neřeknu si OR je k pip, ale něco proto udělám. Řeknu ti to takhle nebejt OR, tak jsem se na to už dávno vykašlal a pouštěl MSTS jednou za uherskej rok. Opravdu není prioritou mého života simulátor jako pro tebe. Nejspíše my všichni ostatní máme hru jako zábavu tak nám to fakt neber.

Obecne som aspoň ja vzorovým engom_wagom myslel to,že bude konkrétny výpis pre Y_nové vozne....U A,Ab,B,Bc napíšte do riadku x toto, do riadku Y toto,do riadku Z toto atď...atď...atď Pre Wlab a Wlabm oproti A ,Ab atď zmeniť toto,pre Wr, toto....Bds,Ds, toto.
Pre Xmz toto. Pre 240 a 242 toto......Pre 363,362 toto.......A v tom momente je uplne jedno kto má aké osvetlenie vozňa a názvoslovie a zvuky a mačku,psa a ja neviem čo ešte.....Ale to čo si vypracoval by mal každý rovnako. Takto keď to musí človek pracne ešte aj vypracovať,je to presne tak ako píšu ostatný. Otvorím,pozriem poobdivujem to úsilie autora a zavriem. Som rád keď vôbec nejaký model dokončím a nie ešte laborovať s brzdami.

Žiaľ takto kopec energie a práce čo si do toho vložil vyjde navnivoč. Len málokto to bude schopný aplikovať.

Druhá možnosť ktorú ponúkaš ,že to poslať tebe naladiť bude fungovať len chvíľu....Akonáhle to bude robiť viac modelárov,ladičov prestaneš to stíhať.

@dem: Tak úplně jednoduše, snad už naposledy... :)

osobní vůz:
VUZ_P_R
-----------------------
BrakeEquipmentType( "handbrake, graduated_release_triple_valve, Auxilary_reservoir" )
BrakeSystemType( "Air_single_pipe" )
MaxBrakeForce( N )
*
TripleValveRatio( 2.5 )
MaxReleaseRate( 1.64 )
MaxApplicationRate( 6.22 )
MaxAuxilaryChargingRate( 5.14 )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 52.34 )
* * *

nákladní vůz:
VUZ_G
-------------------
BrakeEquipmentType ( "Handbrake, Graduated_release_Triple_valve, Auxilary_reservoir, Emergency_brake_reservoir" )
BrakeSystemType ( "Air_single_pipe" )
MaxBrakeForce( N )
*
EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 )
TripleValveRatio( 2.5 )
MaxReleaseRate( 0.73 )
MaxApplicationRate( 0.67 )
MaxAuxilaryChargingRate( 2 )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 52.31 )
EmergencyResVolumeMultiplier( 0.84 )
EmergencyResChargingRate( 2 )
* * *

U lokomotiv analogicky viz archiv (tam je akorát dělení BS2, BSE a je těch parametrů pochopitelně více).

MaxBrakeForce nutný dosadit z tabulky výše anebo zjistit pomocí MaxBrakeForce.ods

"Toť vše."

Upozornění: Obecně platí, bez ohledu na to, jaké ladění používáte, že vozy musejí být sladěné s lokomotivou. Což v mém ladění pochopitelně jsou. Konkrétní dotazy velmi rád zodpovím.

Back
Nahoře