Zásadní rozdíl je v tom, že něco tu káže a něco jiného má nastavené v TBP.
Jinak stačí jednoduše porovnat vstup do cab TBP a vstup např.do 470, co se bude dít. Co je nastaveno ode mne, to bude po vstupu beze změny v neutrálu - závěru, cab TBP začne ihned z plného tlaku vypouštět potrubí. Ovšem pan autor tvrdí, že má brzdu zavřenou ...
Takže znovu. V té době byl jediný ladič v komunitě Ppoollll s Jackem. Já měl za úkol sjednotit veškerá hejblata na nějaké základní polohy. Ppoollll měl vše připravené a po telefonu jsme řešili, jak dát brzdiče. Ano, já tvrdím stále, když přejdu na druhou stranu, přídavná musí být odbrzděná a vlaková zavřená, nikoli otevřená. Jelikož MSTS je o kompromisu a polohu závěr v poloze páky jak má být neumí, šlo jen o psychologický efekt, jako že je brzda zavřená a navrhl mi, abych jako výchozí zapsal polohu 0.87. Po telefonu jsme vše uzavřeli a pak meilem mi poslal všechny šablony, co a jak nastavit, co přepsat. Pak jsem ještě přepočítával skříně, v tom mi pomáhali Michal s Honzou U., který na to poslal i tabulky. Zkrátka někdy před deseti lety jsem Trainset připravil takto základně nastavený. Od té doby moje práce na Trainsetu skončily, kromě výstupní kontroly po ŽSR, který ochotně všechny lokomotivy a vozy přelaďoval na přesné hodnoty. Proto je zajímavé, že jemu ani žádnému jinému ladiči základní poloha brzdiče nevadila. Tento zápis je upravený od ŽSR a 0.87 tam nechal.
Tohle už tedy nejsou mé zápisy.
comment (***Prubezna brzda typ DAKO-BS2***)
Brake_Train ( 0 1 0.04 0.87
NumNotches ( 7
Notch ( 0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.14 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.21 0 TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
Notch ( 0.33 0 TrainBrakesControllerMinimalReductionStart )
Notch ( 0.35 1 TrainBrakesControllerGraduatedSelfLapLimitedHoldingStart )
Notch ( 0.87 0 TrainBrakesControllerSuppressionStart )
Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)
Jasně, souhlas, to co se v této poloze děje v potrubí neodpovídá zavřené brzdě. Ale v MSTS máme vždy kompromisy. Pokud s tímto má kdokoli problém, měl na to víc než 10 let to předělat. Ne jednu nebo deset mašin, ale ty stovky, ne li tisíce. A do toho se už nikomu nechce.
Jinak Bobe, ze ten výlev výše ti opět odpouštím. Život je hodně krátký na to abych reagoval na takové malichernosti. Jestli máš se mnou nějaký problém, přijeď na pivo a neřeš to tady přes fórum.