Pajavlakyho ladění

... a základní polohy všech hejblat včetně monitorů, to jsou šablony od Ppoolllla, který už bohužel není mezi námi. ... atd.
Buď tak laskav a neber si Pavla do huby ani klávesnice. Pavel ti jenom ukázal, jak se to dělá, ale celé to zmršení je jenom a pouze tvůj výplod. Byl jsi umanutý jak malé děcko, že to chceš právě takhle a aby měl od tebe pokoj, tak ti to předvedl, jak si to máš nastavit na ty svoje bludy. Můžeš si to ověřit třeba i u "Čoudy", který má s tebou stejné zkušenosti. Tady na foru v archivech toho není zrovna málo, kde vykřikuješ ty svoje pravdy. Buď máš slabou paměť nebo hroší kůži. Z mého hlediska obojí. ( ...schýza ?...!) A můžeš se tu zase rozplakat, jací jsme nevděčníci, co jsi všechno do toho podnikání za ta léta vložil ...

Bobe trošku sa v tom strácam......Môžeš okrajovo (fakt nemusíš dopodrobna) načrtnúť v čom je zásadný rozdiel momentálneho ladenia a toho o ktorom píšeš ty? Ide len o vizuálnu stránku (základná poloha brzdiča),alebo to má nejaký zásadný negatívny dopad na funkčnosť v msts.?

Takže chlapče, když jsme s Ppoollllem řešili nastavení, ty jsi ještě v této komunitě nebyl. On mi nic neradil, ale mám od něj komplet šablony, co mi poslal v mejlu. A výsledek byl základ TBP Takže rovnou mi dal instrukce, co mám kde a kam zkopírovat. A já blbec se v dobách příštích za Tebe přimlouval, abys byl do této komunity přijat. I když na druhou stranu toho nelituji, blbý nejsi, na ladění mašin jsi udělal hodně práce. Ale ta tvoje lidská stránka, jednání s lidmi, to je škoda slov. Měl by jsi se vyzpovídat, co proti mě stále máš, protože jen opakuješ tu svou písničku stále dokola, jako když přeskakuje jehla na gramofonové desce. A už vůbec nechápu, že tě to ještě baví. Já už ti dávno odpustil, ale jak by řekl klasik, s Tebou je to marný, je to marný a je to marný. Dobrou noc.

Takže chlapče, když jsme s Ppoollllem řešili nastavení, ty jsi ještě v této komunitě nebyl. ...
Nechej si, chlapče, předepsat nějaké prášky na posílení paměti. S Pavlem jsme tě to učili oba a ty jsi byl hóóódně pomalý, než jsme ti to podali tak, abys to pochopil, jakože jsi na to přišel sám, protože jinak jsi nebyl schopen to pobrat. Stejnou taktiku na tebe nakonec museli použít i jiní, jak už jsem naznačil dříve. ( A datum registrace do fora s tím opravdu nemá co dělat, jestli si chceš zase natahovat mazácké tričko. Já psal glosy do pokecu ještě pře forem, než bylo založeno php, byl tam i Pikku, ale ty ne. Tak přibrzdi.)
No vida, už je tu to plakání, ... tak ses přimlouval, až jsi na mne házel špínu. A že jsem takový? No nesnáším lháře, slizouny a blbce... Ty mi nemáš co odpouštět, já jednal vždy rovně a nepřekrucoval jsem jako ty, co se ti zrovna hodilo. Můj zlozvyk je, že nazývám věci pravými jmény, což spoustu blbců pořádně žere stejně jako u Miloše Zemana. Neozval bych se, kdybys tu ty nepsal nepravdy.
Oceňuji tě v tom stavění trati, ale v tom ostatním s pozadím už ani náhodou.

Bobe trošku sa v tom strácam......Môžeš okrajovo (fakt nemusíš dopodrobna) načrtnúť v čom je zásadný rozdiel momentálneho ladenia a toho o ktorom píšeš ty? Ide len o vizuálnu stránku (základná poloha brzdiča),alebo to má nejaký zásadný negatívny dopad na funkčnosť v msts.?
Zásadní rozdíl je v tom, že něco tu káže a něco jiného má nastavené v TBP.
Jinak stačí jednoduše porovnat vstup do cab TBP a vstup např.do 470, co se bude dít. Co je nastaveno ode mne, to bude po vstupu beze změny v neutrálu - závěru, cab TBP začne ihned z plného tlaku vypouštět potrubí. Ovšem pan autor tvrdí, že má brzdu zavřenou ...

Zásadní rozdíl je v tom, že něco tu káže a něco jiného má nastavené v TBP.
Jinak stačí jednoduše porovnat vstup do cab TBP a vstup např.do 470, co se bude dít. Co je nastaveno ode mne, to bude po vstupu beze změny v neutrálu - závěru, cab TBP začne ihned z plného tlaku vypouštět potrubí. Ovšem pan autor tvrdí, že má brzdu zavřenou ...
Takže znovu. V té době byl jediný ladič v komunitě Ppoollll s Jackem. Já měl za úkol sjednotit veškerá hejblata na nějaké základní polohy. Ppoollll měl vše připravené a po telefonu jsme řešili, jak dát brzdiče. Ano, já tvrdím stále, když přejdu na druhou stranu, přídavná musí být odbrzděná a vlaková zavřená, nikoli otevřená. Jelikož MSTS je o kompromisu a polohu závěr v poloze páky jak má být neumí, šlo jen o psychologický efekt, jako že je brzda zavřená a navrhl mi, abych jako výchozí zapsal polohu 0.87. Po telefonu jsme vše uzavřeli a pak meilem mi poslal všechny šablony, co a jak nastavit, co přepsat. Pak jsem ještě přepočítával skříně, v tom mi pomáhali Michal s Honzou U., který na to poslal i tabulky. Zkrátka někdy před deseti lety jsem Trainset připravil takto základně nastavený. Od té doby moje práce na Trainsetu skončily, kromě výstupní kontroly po ŽSR, který ochotně všechny lokomotivy a vozy přelaďoval na přesné hodnoty. Proto je zajímavé, že jemu ani žádnému jinému ladiči základní poloha brzdiče nevadila. Tento zápis je upravený od ŽSR a 0.87 tam nechal.
Tohle už tedy nejsou mé zápisy.

comment (***Prubezna brzda typ DAKO-BS2***)
Brake_Train ( 0 1 0.04 0.87
NumNotches ( 7
Notch ( 0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.14 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.21 0 TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
Notch ( 0.33 0 TrainBrakesControllerMinimalReductionStart )
Notch ( 0.35 1 TrainBrakesControllerGraduatedSelfLapLimitedHoldingStart )
Notch ( 0.87 0 TrainBrakesControllerSuppressionStart )
Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)

Jasně, souhlas, to co se v této poloze děje v potrubí neodpovídá zavřené brzdě. Ale v MSTS máme vždy kompromisy. Pokud s tímto má kdokoli problém, měl na to víc než 10 let to předělat. Ne jednu nebo deset mašin, ale ty stovky, ne li tisíce. A do toho se už nikomu nechce.

Jinak Bobe, ze ten výlev výše ti opět odpouštím. Život je hodně krátký na to abych reagoval na takové malichernosti. Jestli máš se mnou nějaký problém, přijeď na pivo a neřeš to tady přes fórum.

Právě proto,že se musí někdy udělat v MSTS kompromis,tak mi připadá Zbyňkovo nastavení jako nejpodobnější realu. Tak jestli můžu, loboval bych za zachování tohoto nastavení.

Keby netrebalo čakať kvôli zvukom, kým kompresor dofúka a dalo by sa hýbať brzdičom, tak by mi to až tak nevadilo. Ale to je pre mňa zbytočná strata času (citujem klasika: Život je hodně krátký...) a tak všetky základné polohy si vo svojom transete prepisujem na odbrzdené.

Zbyňku, u BSE mi osobně výchozí poloha Brzdění (v MSTS Závěrná poloha), což je v reálu dokonce poloha nearetovaná, nesedí... Proto nastavuji u BSE reálnou výchozí polohu Jízda (v MSTS správně Neutrál, v zsr-ho a donedávna i mém nastavení nesprávně Nastaveno). To má výhodu, že mám po nástupu na mašinu resp. přestupu na druhé stanoviště skutečně brzdu zavřenou. Tím pádem samozřejmě musím nastavit výchozí polohu přímočinky zabrzděnou. Představa toho, že jsem přešel na druhé stanoviště, zabrzdil přímočinnou brzdu a až pak se (před povolením vlakové) ocitl "ve hře" mi osobně nepřijde o nic horší než to, když první, co udělám po příchodu na druhé stanoviště (třeba během posunu, kdy honím každou vteřinu), je to, že začnu dovypouštět brzdové potrubí...

Co se týče BS2, tam je třeba si uvědomit, že je nesmysl mít v cvf na polohu Notch ( 0.87 0 TrainBrakesControllerSuppressionStart ) naanimovánu závěrnou uzamykatelnou polohu (byť tomu tak ve všech vozidlech je), protože funkčností tato poloha odpovídá už poslednímu zoubku, nikoliv až závěru... Tedy je bezpředmětné tuto polohu, pakliže jí přidělím správnou cvf animaci (tj. poslední zoubek - brzdič směřuje "kolmo dolů", nikoliv závěrná uzamykatelná - brzdič mezi "kolmo dolů" a rychločinným brzděním), definovat jako výchozí, protože to neodpovídá reálnému stavu. To už mi i zde opět přijde lepší definovat jako výchozí polohu Neutrál (v MSTS správně Neutrál), coby druhý závěr reálné mašiny... Výhodu to má tu, že opět po přechodu na druhé stanoviště mi zůstává v potrubí tlak, na který jsem před přechodem zabrzdil (vypustím nějaký tlak z BP - přemístím brzdič do Neutrálu, tím brzdu zavřu - přejdu na druhé stanoviště a mám brzdič opět v poloze Neurál, brzdu zavřenou.) Jinými slovy, Zbyňku, ač jsi v tom nevinně, tak tvoje obhajoba standardních výchozích poloh BS2 se opírá o obecně nesprávné naanimování brzdiče v cvf souboru... Tohle si ale měl ohlídat zsr. Tím nechci hanit jeho práci, jen konstatuji fakta.

... když první, co udělám po příchodu na druhé stanoviště (třeba během posunu, kdy honím každou vteřinu), je to, že začnu dovypouštět brzdové potrubí...
Tady s tebou výjimečně souhlasím. V reále, než přejdu z jednoho stanoviště na druhé, mám totiž brzdové potrubí dávno prázdné.

Michale, to je právě to neštěstí, že reální fírové místo aby ladili, tak modelujou baráčky anebo staví trať, kterou už předtim někdo postavil třicetkrát líp a třicetkrát rychlejc.

Proč to neřekneš Bobovi, hm?

Taky bych machroval bejt strojvedoucí. Jdi do háje.

Tady s tebou výjimečně souhlasím. V reále, než přejdu z jednoho stanoviště na druhé, mám totiž brzdové potrubí dávno prázdné.
Což ovšem platí jenom a pouze u lokomotiv se dvěma kabinami (x5y,x6y) a brzdičem BSE. U jednokabinovek (např.111,...) a vícesekcí (131,regio, ...) se při odchodu na druhou stranu buď pouze přepne ovladač pultu (111), nebo na stávajícím zavede závěr a potrubí nevyprazdňuje (včetně reko metra 8171M). U BS2 samozřejmě zůstává tlak zavřený a třeba i plný.

... Zkrátka někdy před deseti lety jsem Trainset připravil takto základně nastavený... kromě výstupní kontroly po ŽSR, který ochotně všechny lokomotivy a vozy přelaďoval na přesné hodnoty. ... Tento zápis je upravený od ŽSR a 0.87 tam nechal. Tohle už tedy nejsou mé zápisy. ...
Jsou to hodnoty přesně nastavené podle tvých požadavků. On byl jedfiný, kdo byl ochoten tam ty tvoje nesmysly rozkopírovat. Ostatní jsme byli proti tomu.

Naposled editoval moderátor:
Na stránkách http://blackwolf-msts.wz.cz/ je umístěna aktivita od Dana J. Os 7549 pro trať 180+183, v níž si můžete vyzkoušet nové ladění 842 a 020 ze stránek v mém podpisu. Adresáře stačí jen nakopírovat do MSTS (v souladu se strukturou) a jet - není třeba upravovat žádné consisty, ani měnit adresování čehokoliv.

Pro zájemce však doporučuji v engu 842 "přepnout" na verzi kabiny pro nekódovanou trať - koukněte, pochopíte.

Jenom se zeptám, už jste to někdo další kromě Zbyňka zkoušel, nebo hodláte to zkoušet? Zajímalo by mě to coby info, zda vůbec má tato práce do budoucna smysl.

Pokud se bojíte Poisona, tak mi klidně napište do SZ.

Sice jsem nechtěl vědět žádný názor, ale jen to, zda to někdo další kromě Zbyňka hodlá zkoušet, a tedy by tvé pomlčení pro mne mělo stejnou informativní hodnotu jako tvůj velmi vyzrálý názor, nicméně to nevadí - je to jen hra, tak nač se na stará kolena učit číst.

Sice jsem nechtěl vědět žádný názor, ale jen to, zda to někdo další kromě Zbyňka hodlá zkoušet, a tedy by tvé pomlčení pro mne mělo stejnou informativní hodnotu jako tvůj velmi vyzrálý názor, nicméně to nevadí - je to jen hra, tak nač se na stará kolena učit číst.
Veľmi duchaplný komentár, nevybočuje z tvojich zvyčajných myšlienkových pochodov. Nemusíš mať obavy, čitať viem, naučili ma to ešte na základnej škole. Aj teraz čítam dosť veľa, ale mám iné priority než aby som čítal to s čím nemusím zaťažovať svoju hlavu. Máš veľmi vysoké mienenie o sebe, ale vieš prd o tom čo vedia a čo robia druhí.

Back
Nahoře