Konverzie modelov z MSTS do Trainzu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku

Tax

Moderátor
Správce
Dneska som v trainzáckom fóre reagoval na jeden v poslednej dobe až príliš častý jav. Uvádzam ho tu v plnom znení, urobte si na to názor, aký len chcete:

sukin napsal:
... docela mi chybí jako třeba ta T 478.1001 co je v MSTS a mám v plánu požádat jejího autora o to jestli by se mohla udělat verze pro TRS co vy na to :?:
Mám pocit, že si tranzáci príliš zvykli, že z MSTS dostanú všetko, čo sa im zažiada. Ono to ale nefunguje tak, jak si mysíš, chlapečku. To si treba nejako zaslúžiť. Napríklad moje modely v TRS sú ako odmena Hummusovi a Vikfemu za poskytnutie svojich modelov. Čo si urobil pre TRS ty ? Čo môžeš poskytnúť na výmenu do MSTS ? Odpoveď je asi takáto: G.U.L.O.V.Ý P.R.D. Tak to čakaj aj z MSTS. Všade funguje niečo za niečo - za chleba, mlieko, syr, ošatenie, ale aj cigarety, alkohol, žuvačky musíš dať peniaze, alebo si to môžeš odpracovať. Tak makaj, nech je za tebou okrem kecov aj niečo vidieť !

Maily obsahujúce žiadosti o skonverovanie modelu dostali aj iní kolegovia modelári a podotýkam, že zo strany trainzákov je záujem hlavne o špičkové modely našich modelárov. Nemám výhrad proti výmenám modelov, keď sa dohodnú dvaja modelári a vymenia si zdrojáky či celé modely, ale nie hocikto, kto nemá ochotu ani pohnúť prstom ale pritom ho svrbia prsty na naše najkrajšie modely.
Myslím, že je načase, aby si uvedomili, že bez práce nie sú koláče, že si to treba nejako zaslúžiť.

Sice nejsem modelář, ale na 100 % s tebou souhlasím. Pokud já něco chci, tak také musím něco dát a tak je to se vším

U me už žadonili o 730 a 843+043+943

( + 714 a 708, ktoré už dostali ... pozn moderátora )

( + 714 a 708, ktoré už dostali ... pozn moderátora )

Ty jsem pustil schválně, aby se zastyděli s tou malovanou 714 a 709

Ahoj lidi, tak pomalu procházím fóru, čtu, jak třeba do MSTS přidat soupravu, jak rozbalit do hry lokomotivy a vagony a tak jsem narazil i na toto. Můžu Vás uklidnit. Byl jsem za takového škemrala - tzn. že jsem stále někoho prosil o konverzi a tak podobně. Dospěl jsem k názoru, že je třeba s tím zkoncovat a že nejlepší východisko bude to, když přejdu z TRS do MSTS. Koupil jsem si originální hru a tedy řeknu Vám, je to úžasný simulátor, na který TRS zdaleka, ale zdaleka nemá. Máte sice horší koleje, eletrifikaci, krajinu a tak, ale ty modely a návěstidla, to je něco neskutečně krásného, ale to jen tak na okraj. Chtěl jsem původně říci, že s nabídkami na konverzi už moc nepočítejte, jsou to spíš úlety začátečníků na Trainz fóru, ktrí se dnes zaregistrují a letem světem přečtou fóru, vidí konverze modelu a hned další den píšou Vám autorům z MSTS. Berte to jako malý vtip, oni si ještě všechno pořádně neuvědomují, tím prošel každý.

Takže u mě teď už jen MSTS a nikdy jinak.S pozdravem Heme

Prostě se na neznáme (a i na některé známe (třeba mě) ) vyprdněte a e-maily typu žadonení o konverzi rovnou zahazujte. Je zbytečný se o tom furt hádat. Ti co si chtějí zajezdit na supr reálných tratích s reálnými stroji, zvuky, návěstidli atd stejně šáhnou po MSTS a modeláři dál budou škemrat o konverze do TRS. Totiž TRS se postupně stává čím dál tím horším oproti MSTS s každým dalším upgradem. Neni nad doopravdovou jízdu z Hradce do Chocně na RailDriveru v MSTS. :)

Zarazilo mě, že na stránkách Pikka se objevily vozy z TRS. Můžeme být jen rádi, vůbec jsem to nevěděl, že se toto chystá... :roll:
Díky patří Viktorovi Fehrerovi a i Pikkovi za konverzi.

Naposled editoval moderátor:
heme napsal:
Zarazilo mě, že na stránkách Pikka se objevily vozy z TRS. Můžeme být jen rádi, vůbec jsem to nevěděl, že se toto chystá... :roll:
Díky patří Viktorovi Fehrerovi a i Pikkovi za konverzi.

Je vidět, že jsi nováček - i v readme u modelů je uveden datum z jara 2005, navíc třeba Sas má pověšený na svých stránkách i Tax, a to právě téměř dva roky 8) Ještě nám Vikfe poskytl dvouosou cisternu, ale na tu jsem ještě ani nemákl. Teď se usilovně maká na Vtdr :wink:

Pikku Je to se omlouvám :eek: Já v readme souborech čtu pouze to, jak mám určitý model správně dát do hry a licenční podmínky jsou ve směs stejné. Každopádně ještě ujednou díky za konverzi a omlouvám se za tu neznalost.... :(

heme napsal:
Pikku Je to se omlouvám :eek: Já v readme souborech čtu pouze to, jak mám určitý model správně dát do hry a licenční podmínky jsou ve směs stejné. Každopádně ještě ujednou díky za konverzi a omlouvám se za tu neznalost.... :(

To je vcelku běžná věc, že se readme nečtou. Ale jak vidíš, je to velká chyba 8) Netrap se už tím, nebudu tě za to nijak ostouzet :)

Hraji oba dva herní systémy, do TRS dělám i mapy ( a myslím, že jich není zase tak málo a nejsou snad tak špatné - především se snažím zaplnit historický úsek 1930 - 1960).
Chodím na obě fora (to, že toho moc nenapíšu, neznamená, že to nesleduji). Ale nikdy mě nenapadlo nějak "z vrchu" koukat na jednu či druhou komunitu. Obě komunity beru jako jednu velkou skupinu nadšenců.
.... to je tak trochu reakce na nicky Heme a Nyplzet, kteří přispívají i na foru TRS.

Zkoušel už někdo z vás konverzi modelu z trainzu (TRS 2004) do msts?Čeho bych se všeho měl vyvarovat při převodu mezi programy?Díky za nápovědy

phptt napsal:
Zkoušel už někdo z vás konverzi modelu z trainzu (TRS 2004) do msts?Čeho bych se všeho měl vyvarovat při převodu mezi programy?Díky za nápovědy
Plagiátorství.

Myslím tím chyb při převodu do msts ... Protože místo modelu jsem udělal jakousi krychlu ... A to nebyl výsledek požadovaný
bob57_cz napsal:
phptt napsal:
Plagiátorství.

V podstate je to jednoduche. Model ktery je to TRS rozdelen do nekolika souboru (Karoserie, podvozek, pantograf,...) tak sloucis do jednoho. Smazes vsechny pomocne body, dummy, bones,... . Naanimujes vse tak jak to zada MSTS, stejne tak aplikujes materialy a exportujes pro MSTS. Neni v tom zadny hacek, jen je potreba to udelat tak jak je to nutne pro export do MSTS.

P.S. Predpokladam, ze vis jak lokomotivu, vagon, budovu,... exportovat do MSTS a ze mas povoleni autora modelu.

Bohužel povolení mám od svého bratrance, ale chyba nastane někdy při exportu do MSTS ... Proto ten dotaz.Každopádně díky za plnohodnotné rady
hummus napsal:
V podstate je to jednoduche. Model ktery je to TRS rozdelen do nekolika souboru (Karoserie, podvozek, pantograf,...) tak sloucis do jednoho. Smazes vsechny pomocne body, dummy, bones,... . Naanimujes vse tak jak to zada MSTS, stejne tak aplikujes materialy a exportujes pro MSTS. Neni v tom zadny hacek, jen je potreba to udelat tak jak je to nutne pro export do MSTS.

P.S. Predpokladam, ze vis jak lokomotivu, vagon, budovu,... exportovat do MSTS a ze mas povoleni autora modelu.

Back
Nahoře