Kabiny pro X6X

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Malý dotaz k balíku, který jsi dal ke stažení. Kabiny jsou plně kompatibilní s MSTS nebo je třeba v kabinách vytvořit složky Openrails ? Abych náhodou něco nepřepsal co se přepsat nemělo.

a druhý dotaz, proč ladit staré kabiny když už dávno jsou nové jak pro osobní tak nákladní tak na AC tak i DC tak obojetně a podpora obou pantografů od autorů " KuroSV a Kevin "

Další kabiny se pak mohou upravit podle těchto vzorů. Já sám netuším, kolik těch kabin je už inovovaných. To už je život. Buď tvoříte nebo si hrajete. Obojí naplno nelze.

Malý dotaz k balíku, který jsi dal ke stažení. Kabiny jsou plně kompatibilní s MSTS nebo je třeba v kabinách vytvořit složky Openrails ? Abych náhodou něco nepřepsal co se přepsat nemělo.

MSTS už nemám, určitě je lepší zálohovat originály z MSTS a tyhle použít jen pro OR. Vím jen, že minimálně ukazatel převodníku dynamické brzdy nebude fungovat v MSTS správně.

Takže stačí například v cab362 udělat složku Openrails a tam dát ten cvf ? MSTS si to přečte klasicky a OR nejprve půjde do složky Openrails. A textury tam dát jen ty rozdílné. Chápu to správně? Když tak mne opravte.

Jediná změna v textuře je bse.ace, která je komplet přeskládaná právě kvůli tomu, že OR neumí číst definice na přeskáčku.

Do adresáře Openrails zkopírovat jen upravené *.cvf soubory a tu upravenou bse.ace.

V *.cvf souborech pak jen přepsat cestu Graphic ( ..//..//common.cab//cab162//Openrails//bse.ace )

Tak jsem testoval, vypadá to dobře. Jel jsem jen se 162, ocenil jsem, že zhasne i kontrolka poruchy a zdá se, že vše funguje. Pak jsem si dal 362 a tam mi kontrolka poruchy po zvednutí sběrače nezhasne. Co mám jinak ? Možná jsem něco špatně zkopíroval nebo verzi cvf pro dva sběrače mám neaktualizovanou.

Ale co je špatně, nevím, jestli to dělá nová verze OR, ale mě všechny mašiny s BSE u x6x povolují nekonečně dlouho. S tím se nedá jet, protože pokud si přibrzdím ke snížení rychlosti, tak než brzda povolí, tak dávno stojím. Zkoušel jsem ladění, které mi v OR fungovalo k plné spokojenosti včetně odbrzdění. Namátková lokomotiva s BS2 přitom odbrzdila normálně a ještě jsem zkusil jednu 151 s BSE a ta už povoluje jakš takš. Sice by to mohlo být ještě lepší, ale jet se s tím už dá.
Nemůže to dělat ta upravená kabina? Ale to se mi zase nezdá. Ale určitě jsem netestoval sám. Pište řešení, ať to opravím.

Ale co nová verze přinesla pozitivního, to je pohupování. Podvozky lokomotivy a vozů jsou na kolejích a pohupují se nahoru dolů a do stran jen skříně. Vypadá to velmi reálně.

Díky moc za další informace, ty hodnoty mám mnohem menší, tak je vyzkouším. Pokud to bude fungovat, tak zase mohu klonovat asi stovku x6x :(
Ale je zajímavá jiná věc, zkoušel jsem tyto lokomotivy i na notebooku, kde jsem zapomněl aktualizovat tyto kabiny a brzdič s původní texturou bse.ace nemá žádný problém. Všechny animace se zobrazují. Nebo jsem něco přehlédl a skáče to do jiných poloh než má. Jen to odbrzďování je také na věky věků.

Někdo psal, že už to částečně dokáže přečíst i naše cvf. Třeba některé kabiny na 754 se mě zobrazují normálně a některá má ty knoflíky na světla furt blbě.

Takže znovu. Otestoval jsem nové nastavení se změnami od Icika. Po vstupu a dání do provozu brzda povolila úplně normálně. Červená ručička šla viditelně dolů. Pak jsem zkusil zkoušku brzdy. Zabrzdit na 2 bary, OK, povolit, ručička šla viditelně dolů, ale zastaví se asi na jednom baru a opět nekonečně dlouho než spadne na nulu, tedy nepoužitelné.
Zkusil jsem smazat adresář lokomotivy pro MSTS a nechal jsem jen eng ve složce Openrails. Tohle se OR nelíbí a hlásí, že chybí eng této lokomotivy. Tak jsem OR eng zkopíroval do základního adresáře pro MSTS a po spuštění OR se to chová úplně stejně jak popisuji výše.
Takže kdo poradí ? V čem může být chyba ? Kdo má verzi BP89.1 na DVD má v trainsetu eng 362168_or.eng, který celkem dobře fungoval, jen kvůli animacím tam jsou polohy BSE obráceně. Před rokem to fungovalo k plné spokojenosti a je s ní natočené mé video z Prahy do České Třebové na YouTube....... Teď jsem si to pustil a kecám. Ta brzda povoloval blbě už i tenkrát. Čas asi 1 hodina. Přibrzdil jsem před Pardubicemi na 40 a než brzda povolila, zastavil jsem. Do Pardubic k peronu jsem to ještě okomentoval, že to blbě povoluje. Takže jsem byl jen v iluzích, že mašinka v OR už funguje dobře. :(
Takže, co s tím ?

Díky, ale dát někam 200 psů to není odpověď . Musíš napsat přesně který řádek a jakou tam napsat hodnotu. Ale ideál by byl, kdyby to někdo i odůvodnil. Nebo je to jen metoda pokus a omyl?
Velká škoda, že se této problematice někdo vážněji nevěnuje. Jezdit v OR přece chceme všichni. Já primárně stavím tratě a maximum co mohu ještě udělat, že nějaké ladění dle šablony od znalých lidí rozklonuji minimálně do TBP.

Takže znovu. Otestoval jsem nové nastavení se změnami od Icika.

Zásobník hlavního vzduchojemu je nad 5 Barů a nebo je pod a plní se pomocí kompresoru? Těch 200PSI není potřeba - určují jen rychlost plnění vzduchového potrubí, né válců. V klidu stačí ten default co tam mají 21PSI/s.

Spíš to je nesoulad ostatních parametrů. Zkontrolujte ještě tyto a mělo by to fungovat.
TripleValveRatio( 2.5 )
MaxAuxilaryChargingRate( 3 )
EmergencyResVolumeMultiplier ( 11 )
EmergencyResCapacity( 0.88 )
EmergencyResChargingRate( 1 )
EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 )

Kdepak, tyto hodnoty jsem měl totožné. Zkusil jsem ještě změnit výchozí polohu brzdiče BSE. Já mám všude kritizovaná nastavení 0.8, kdy po vstupu na lokomotivu mašinka brzdí a je nutné hned přestavit do jízdní polohy, aby odbrzdění bylo rychlejší. Takže jsem nejprve zkusil hodnotu 0.6 , pak i 0.4 odbrzděno. Nastala změna a to taková, že brzda nepovolila vůbec. Možná tak za půl hodiny bych se rozjel. Po přepsání základní polohy brzdiče BSE zpět na 0.8 mašinka po vstupu do kabiny a přestavení brzdiče do "odbrzdit" mašinka povolí do několika desítek sekund a ručička tlaku v brzdovém válci jde normální rychlostí dolů, tedy mohu téměř hned odjet. Ale jakmile znovu zabrzdím, tak už už neodbrzdím. Ručička tlaku jde nejprve normálně dolů a zastaví se na tlaku 1.3 barů. Níže je eng pro OR. Jsem zvědavý, jestli jej někdo rozdejchá k plné spokojenosti. Ještě bych poprosil, aby v OR zhasla kontrolka poruchy když zvednu sběrač.
V engu jsem ponechal hodnoty od Icika o pár odstavců výše.

www.semora.cz/d/362168.eng

A zase idete cestou,ktorá vedie len k mrdníku.......Toto by sa malo robiť systematicky a odladené vzorové mašinky a vozy dávať ku stiahnutiu komplet.....(potom si to klonovať dokáže už každý)

Dem, tak upřímně, ty už jsi u svých modelů začal a víš jak na to ? :)
Já to za ty roky existence OR pochopil tak, že když do toho nepůjdu sám, tak to neudělá nikdo. Alcapone tedy začal, ale z toho co má ke stažení jsou jen vzorové engy, ale jak jsem nadnesl debatu, stejně to vše nefunguje. Další stovky variant si pak už uživatel musí naklonovat sám. A jelikož tohle je práce, kterou umí asi tak 10% uživatelů a asi 0.001% z toho si najde čas, aby si to rozklonovali na ostatní vozidla, takže výsledkem je nula. Já dostal chuť do toho jít, proto tady řeším x6x.
A stačí tak málo. Aby ta blbá vlaková BSE normálně odbrzďovala. Já už to do těch stovek x6x rozklonuji.
Jde mi o to, že poslední aktualizace trati mi sebrala veškerý volný čas, MSTS je už na nových strojích téměř nespustitelné, tak ať se dá jezdit v OR a tyto práce nepřijdou vniveč.

Nikdy se neodbržďuje přes ŠVIH. Neviděl jsem v nastavení kolik máš nastavené PSi, ani si ten eng neotevřel. Co se týká blikačky, tak se přepisuje u pantografu MultiState na TwoState, prostě to co je zde
TwoState (
Type ( PANTOGRAPH TWO_STATE ) někdy tam je TRI_STATE.

Proč bych ukazoval eng, když je na videu vidět přesná velikost souboru? Nastavení PSI mám standart OR tj. 21 PSI/s tak, jak jsem psal výše. A vidíš, odbržďuju krásně.
OR umí TRI_STATE tak proč ho přepisovat. Pokud použije kabinu co jsem dával sem na stažení tak nemusí nic přepisovat.

Back
Nahoře