Skiny Ricar

Krásné velké Balmy...
Nádherné, ale proč jsou jen varianty s otevřeným přechodem vepředu? Jdu se na to posadit a dodělat, jezdí i sólo a středové při historických jízdách. Jinak ty Btx přišly jako dar z nebe, pro aktivitu Břeclav Znojmo bomba.

Tak s tímhle si neporadím, tam jse to dáno v s souboru, nachtěl by někdo znalejší udělat střední a uzavřenou variantu? Alespoň ta by byla do aktivit zapotřebí. Tak se budou muset ty Bmx dávat pouze do dvojic.

Pokud si pamatuji, jezdí tyto vozy s přechodem jen z jedné strany. Potom není problém sestavit consist způsobem normální-otočený nebo normální+otočený+normální+otočený. Vozy se prostě řadí v párech.

Jinak dávám palec nahoru za systém značení vozů. Používám stejný: DOPRAVCE_TYP(ALFANUM)_RADOVECISLO.WAG
Složku v trainsetu potom označuji DOPRAVCEvagTYPROK u osobních vozů, u ostatních není rok nutný. Osobní vozy se stejným označením můžou reprezentovat zcela odlišné typy. Typicky Bam, Ba apod.
Toto je pouhé konstatování, ne sirka k založení diskuzního ohně!

Pokud si pamatuji, jezdí tyto vozy s přechodem jen z jedné strany. Potom není problém sestavit consist způsobem normální-otočený nebo normální+otočený+normální+otočený. Vozy se prostě řadí v párech.
Jenže varianta Bmx má jen vůz s otevřeným přechodem a jedním. Takže ano, lze otočit a vznikne dvojice vozů, ale jen dvojice, sólo vůz nezažadíš, bude mít jeden měch otevřený do prázdna a třeba 5 vozů nepskládáš, chybí verze se dvěma otevřenými měchy. Takže kdyby na to někdo koukl, tak by bylo super doplnit:
Uzavřený = oba měchy zavřené
Otevřený = Oba měchy otevřené
A je to komplet pro neomezené možnosti skládání souprav-

Alan Butschek:

Spřahování dvojic
Zajímavostí je poměrně neměnné spřažení určitých dvojic vozů 050 (viz tabulka). Důvodem je značně zchátralé propojovací zařízení mezi vozy, které má svůj zenit již za sebou. Rozpojit přechod mezi vozy až zas tak velký problém není, daleko horší už je to s jejich spojováním, které se provádí prakticky jen v Horních Heršpicích. Je-li vlak sestaven z více jak 2 vozů, nejsou přechody a můstky nad rámec zmiňovaných 9 dvojic (tzn. 18 vozů) spojovány.

Podotýkám, že tady jde o vozy Bmx765 (ty současné), tedy ne Bmx050. Měla by tedy platit Alanova poznámka k spřahování.

Neměla, vem si, že třeba při vítání jara před tak cce 2 lety jely tyto vozy v pěti a měchy byly otevřené všechny, ale byly z Olmíku. Takže bych to fakt nehrotil a ty dvě varianty dodělal, nechci jezdit jen kolem Brna a chci je použít i v jiných aktivitách, obvzlášť když jsou tak krásně ojeté a to já rád.

Ahoj, nevíte proč mi Bmx 765 109 a 115 shazuje AE editor MSTS s chybou v řádku? Když dám umístit vlak jako Loose con, tak na mne vyskočí:
Bmx Ricar.jpg
Po odkliknutí OK okamžitý pád.

Aoupravy možná, ale on tyhle vozy vidí i OR, problém je, že padá MSTS editor aktivit a u jiných vozů pro OR to nedělá, tam bude jiná chybka, která určo půjde vychytat, poněvač pokud nebudu schopen tyhle vozy používat při tvorbě aktivit, pojedou do Třebové. To bych byl vemi nerad, jsou fakt super.

Ahoj.
Tak abych tu jen nehlásil chyby. Dnes při tvorbě nové aktivity z roku 2018 jsem konečně doinstaloval do trainsetu nové skiny osobních vozů a opravdu smekám. Třeba u ČD Bd jsem myslel, že jde jen o vnější úpravu kastle, ale opak je pravdou. Tohle je opravdu mistrovská práce. Moc za ní děkuji.
Dan

Ahoj.
Tak abych tu jen nehlásil chyby. Dnes při tvorbě nové aktivity z roku 2018 jsem konečně doinstaloval do trainsetu nové skiny osobních vozů a opravdu smekám. Třeba u ČD Bd jsem myslel, že jde jen o vnější úpravu kastle, ale opak je pravdou. Tohle je opravdu mistrovská práce. Moc za ní děkuji.
Dan
Kdo umí, umí. Je to borec. A navíc pro vás chystá malé (spíš velké) překvápko. :cool:

Naprosto souhlasím a jak jsem psal, smekám. A poněvač ty umíš taky, tak čekám na jedny vnitřky, ať se mohu pochlubit i já. :D:p:D:p:D

Alan Butschek:

Spřahování dvojic
Zajímavostí je poměrně neměnné spřažení určitých dvojic vozů 050 (viz tabulka). Důvodem je značně zchátralé propojovací zařízení mezi vozy, které má svůj zenit již za sebou. Rozpojit přechod mezi vozy až zas tak velký problém není, daleko horší už je to s jejich spojováním, které se provádí prakticky jen v Horních Heršpicích. Je-li vlak sestaven z více jak 2 vozů, nejsou přechody a můstky nad rámec zmiňovaných 9 dvojic (tzn. 18 vozů) spojovány.

Podotýkám, že tady jde o vozy Bmx765 (ty současné), tedy ne Bmx050. Měla by tedy platit Alanova poznámka k spřahování.
Tak nevím, chlapi, nechcete někdo udělat ty verze Bmx, myslím, že né jen já, ale i ostatní aktivitáří by to ocenili, k tomu textu váš. Ano, možná v roce 2020 a 2021, ale neděláme jen aktivity pro poslední rok momentálního GVD a hlavně chybí:
ČD 050 sólo s oběma zavřenými přechody
ČD 050 s oběma otevřenými chybí míň, ale třeba:
A vypadá to polně naho... když dám dva spojené a 3. má otevřeno do prázdna. To je fakt takový problém to dotáhnout o ty dvě verze?
Dan

Back
Nahoře