Točna v Open Rails - Beta verze

Ahoj, keďže sa tu už nejaký čas rieši funkčná točňa do OpenRails, rozhodol som sa, že Vám tu predstavím svoj menší projekt, a to tvorba animovanej točne do tohto simulátoru. AKtuálne som v blenderi vytvoril jednoduchý model točne, ktorý sa pokúsim vložiť do hry.
Chcel by som upozorniť, že sa jedná o veľmi raný vývoj modelu a veľa vecí bude ešte len pridaných. Taktiež je táto točňa fiktívna a nejedná sa o napodobenie skutočného objektu. To by som chcel v budúcnosti ale zmeniť a vytvoriť rôzne verzie animovaných funkčných toční.

Takže, ak by niekto mal fotky (na textúry alebo orientačné) alebo typové výkresy rôznych toční, budem rád za ich poskytnutie! :)

Samozrejme ak všetko víde tak ako má, určite to zverejním, ale v najbližšej dobe to neočakávajte, pretože keď to už budem dávať verejne chcem aby tam bolo viac druhov (rôzne dĺžky, druhy) a taktiež chcem aby to malo nejakú úroveň a nebolo to len tak narýchlo + modely sa snažím robiť veľmi detailne a aj koľajivo si modelujem sám.

A aby to nebolo len tak, pridám aj ukážku základného modelu + jednuduchú animáciu.

animácia (posielam to cez externú stránku, lebo nech som sa hociako snažil .gif skompresovať, stále písalo že je príliž veľký)

Přílohy

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    58.7 KB · Zobrazeno: 1
Ahoj, keďže sa tu už nejaký čas rieši funkčná točňa do OpenRails, rozhodol som sa, že Vám tu predstavím svoj menší projekt, a to tvorba animovanej točne do tohto simulátoru. AKtuálne som v blenderi vytvoril jednoduchý model točne, ktorý sa pokúsim vložiť do hry.
Chcel by som upozorniť, že sa jedná o veľmi raný vývoj modelu a veľa vecí bude ešte len pridaných. Taktiež je táto točňa fiktívna a nejedná sa o napodobenie skutočného objektu. To by som chcel v budúcnosti ale zmeniť a vytvoriť rôzne verzie animovaných funkčných toční.

Takže, ak by niekto mal fotky (na textúry alebo orientačné) alebo typové výkresy rôznych toční, budem rád za ich poskytnutie! :)

Samozrejme ak všetko víde tak ako má, určite to zverejním, ale v najbližšej dobe to neočakávajte, pretože keď to už budem dávať verejne chcem aby tam bolo viac druhov (rôzne dĺžky, druhy) a taktiež chcem aby to malo nejakú úroveň a nebolo to len tak narýchlo + modely sa snažím robiť veľmi detailne a aj koľajivo si modelujem sám.

A aby to nebolo len tak, pridám aj ukážku základného modelu + jednuduchú animáciu.

animácia (posielam to cez externú stránku, lebo nech som sa hociako snažil .gif skompresovať, stále písalo že je príliž veľký)
Točna průměr 24m už je a už jsem jí i rozchodil. Není to legrace, ale už běhá.Točna_pokus_funkce1.jpgTočna_pokus_funkce2.jpgTočna_pokus_funkce3.jpgTočna_pokus_funkce4.jpg

Bohužel točnu 27m jsem rozběhal jen tu defaultní američanskou, model točny od Pikkulinta s částečnou animací použít nelze, Nejde naladit otáčení kolem vlastní osy. Model by se musel upravit. Nevím, zda bych Pikkua přemluvil k úpravě. Statická točna, viz následující obr. 27m má jen jeden matrix a nezobrazí se ve hře, v editoru nemá problém.Tocna_27m_cz.jpg

Tato točna má právě částečnou animaci, používal jsem jí jako žel. přejezd tak, aby se při přiblížení vlaku natočila loko tak "nespadla" do jámy.
Po odjezdu se točna vrátila do výchozí polohy, při zpětném přiblížení byla animace stejná. Její výhodou je velká deska, která přikrývá pak propadloučást terénu.
Tocna_27m_anim_half.jpg

Točna je již zapracovaná v "Tsection.dat" souboru včetně kolejí se zarážkami a výsečovými kolejemi viz obrázky. Zkouším i variace točny s databází pro více paprsků v rotundách, protože tato nastavení nejsou úplně vhodná pro "česká" depa.

Tak Vážení.
Je tu horká novinka!!!!!!!!
Právě se mi podařilo do nabídky databáze udělat točny s jinými úhly paprsků. Ta základní i 24m i 27m má úhel 10 stupňů, já jsem teď dokončil točny o průměru 24m (nejedná se o modely, ale o nabídku kolejiva pro stavbu) s úhlem 6 stupňů a 9 stupňů. Umístím screeny, aby byl vidět rozdíl. Jen do nich musím vložit zřetelné popisky, aby se v tom dalo vyznat.
Uvažuji ještě o kombinované točně s některými úhly 6 stupňů v kombinaci s 9 stupňů. Bude se to určitě hodit.

Teď chci požádat modeláře o animovanou točnu československého vzhledu s průměrem 27m, ať můžeme nahradit tu defaultní "nehezkou" a když se budete chtít ještě více snažit, tak OR umí ovládat i "ŠUPNU" neboli přesuvnu. Dodejte, já to dosadím pro kolejivo OR. Na detaily vymodelování Šupny mě kontaktujte, má to jistá specifika.
Děkuji.

S modelovaním nieje problém, k nafotení našej Košickej sa dostanem v priebehu štvrtka ak to svetelné podmienky dovolia. Avšak absolútne netuším ako to je potom s animovaním. To už bude musieť prebrať niekto iný.

S modelovaním nieje problém, k nafotení našej Košickej sa dostanem v priebehu štvrtka ak to svetelné podmienky dovolia. Avšak absolútne netuším ako to je potom s animovaním. To už bude musieť prebrať niekto iný.
Chce to jen mít otočnou mostovku, případně návěsti nebo zámky točny. Textur je vyrobených, že se dá vybírat.
A kdyby nedej bóže byla i ta šupna, tak by to bylo ozaj bohovské.........

OR umí i výtah, ale u nás to není a modely se tu nedělají, že bychom si tu dělali skrytá odstavná nádraží.

To je radosť počuť že textúry sú, no tak či tak na modelovania je predsa len lepšia opora v tých fotkách keď sa nenájde nejaký typák... A bolo by dobré nejak získať potom povolenie na úpravy textúry aby sa to upravilo do nejakého jedného mapovania.

Ak by ste chceli, pošlem zdroják z gmaxu na točnu, ktorá je napríklad v Bratislave, alebo Kútoch. Samozrejme je statická... :)

Ak by ste chceli, pošlem zdroják z gmaxu na točnu, ktorá je napríklad v Bratislave, alebo Kútoch. Samozrejme je statická... :)
Já jsem se ještě nenaučil modelovat, ale pokud to někdo umí, že by to oddělil v modelářském programu pro animaci, tak nejsem proti

Tiež neviem ako to má presne vyzerať, či v rámci modelu nejako ten most pomenovať, alebo to rozdeliť na dva samostatné modely, most a jama.

Tiež neviem ako to má presne vyzerať, či v rámci modelu nejako ten most pomenovať, alebo to rozdeliť na dva samostatné modely, most a jama.
Asi tak by to mělo být. Každopádně statická defaultní točna se normálně pohybuje, ale po rozkódování přes ffedit má psané 2 matrixy.
Točna s námezníky na screenech to tak bohužel nemá a proto ji nelze rozpohybovat ani v OR.

Back
Nahoře