Jonášův pláč z MSTS Bin

No tak tady přesně jsem si ho stahoval normálně mi to šlo a teť mi to nejde. Tak já to tedy zkusím to stáhnout znova jestli to půjde.

Martensi sice nečtu pořádně vlákno o MSTS BIN (ne že by mě to nezajímalo ale už mi prostě nezbyl čas, na intru jsou jiní co se chtějí dostat na net,ale jedno...) i když je v novém binu BUG, tak už se může začít s úpravou modelů na model s druhým smetákem. V tom snad člověku nic nebrání. Proto jsem se tak, no "čílil", že jsem to chtěl začít převádět. Prostě jsem chtěl jednou udělat nějakou opravdu pro všechny prospěšnou práci a nějaký BUG mě od toho neodradí. Jen abych ji nedělal zbytečně, pač bob57_cz už něco má převedené.

No jo, jenomže já to nechci dělat jen pro sebe, ale bylo mi doporučeno ať se na to ještě na nějaký čas vyprdnu. Jo dobře, ale proč, když to převádění modelů nemá lautr nic společného s binem? Potom vyjde oprava binu a upraví se akorát eng a cvf soubory no a modely už budou, takže odpadnedalší zdržování. Nemyslím to zle :lol:

Tady se jedná o to, že Bob naladil řadu 150, za další se konečně nastavily správné rychlosti plnění a vyprázdňování vlakové brzdy a mělo by to reagovat všude stejně. Mezi tím někdo jiný vydá nějaké úpravy na starém engu.
Ale tohle jsou věci, které se měli probírat na slezinách. Takto dochází jen k nepochopení a nedorozumění.
Jelikož update trainsetu vyjde doufám dříve než oprava na nejnovější Bin, tak by tohle ovládání sběračů způsobovalo zamrznutí MSTS. Proto nespěchat a raději kontaktovat autory modelů s prosbou, aby zatím pro tyto animace své modely připravily (první verze x6x) A pak někdo může přepsat komplet všechny skiny (a samozřejmě otestovat).
Takže prostor na pomocnou ruku pro aktivní zde opravdu je.

Čouda napsal:
No jo, jenomže já to nechci dělat jen pro sebe, ale bylo mi doporučeno ať se na to ještě na nějaký čas vyprdnu. Jo dobře, ale proč, když to převádění modelů nemá lautr nic společného s binem? Potom vyjde oprava binu a upraví se akorát eng a cvf soubory no a modely už budou, takže odpadnedalší zdržování. Nemyslím to zle :lol:
Pokud si to budeš dělat do foroty a pak pustíš ven, až se nová verze Binu usadí - tak s tím není problém.

Zatím si můžeš od autorů modelů vyjednat souhlasy k úpravě *.s souborů - ale není to ani vhodná ani dobrá cesta, protože stejně tak tutéž úpravu pak musí udělat samotný autor i u svých modelů přímo ve zdrojovém souboru.

Takže prioritní varianta je nechat to na autorech modelů, sic by se mohlo stát, že je přebije autor dalším neupraveným updatem.

Ale kde je cesta, tak už chystat do foroty engy a cvf s animacemi cabů.....tam to není nic proti ničemu, ale opět - než se usadí nová verze Bin, tak to nesmíš pustit ven, protože bude MSTS havarovat - krásný příklad tohoto byl, když šla ven nová verze 814 a nešlo to spusit, protože v cabu Džordžovi uniklo zapoznámkování jednoho nového ovladače....

Takže jiných vhodnějších možností jak být aktivní jsou stále mraky a mraky .....

To Jonáš : A co Ty? Co cab na 240? Už funguje?

Chlapi, kdo pamatujete začátky MSTS... První modely brejlovců s kabinou a zvuky defaultní Dash9, první peršingy s kabinou a zvuky Acely... A jak jsem byl šťastnej, že existuje aspoň něco českýho do MSTS. A žádný český tratě ještě nebyly, takže jsem to proháněl po tratích jako Hoogdam line, Northern Denmark, Berlin-Sczeczin... To byly začátky, takže já si cením každého modelu, každého skinu, každé originální kabiny a zvuků, každé české a slovenské tratě. Díky vám všem, kdo jste něco udělali pro MSTS, bez vás bych maximálně jednou za čas zapnul MSTS a projel nějakou tu defaultní trať defaultním vozidlem, pak bych to zase schoval do šuplíku. Ještě jednou Díky.

Ještě jedna poznámka k pláči nad MSTS BIN.
Praha. Tak jak jste ji v MSTS znali, nedodělanou bez budov, to byl strop možností původního MSTS. Při pokládce dalšího následoval nekompromisní výbuch.
Takže se vlastně roky čekalo na Džordže

Až teprve potom bylo možné pokračovat. Takové Vysočany by do čtverce dříve ani náhodou nevešly. Okolo Masaryčky jsem už dal několik budov a žádný problém.
Takže doplakat a

Naposled editoval moderátor:
p. Šemora gratuluji :lol:

Jinak p. Starý už na svých modelech x6x druhý smeták rozanimoval. Já jsem chtěl poze přetahat ty skiny na tyto modely, ne upravovat engy. To převedení spočívá poze v tom, že se modelu přiřadí jiný .s soubor a trošku posunou textury, aby to bylo OK. nebo se mýlím?

bob57_cz napsal:
Vrbam napsal:
Napasovat 363 na model 163 - takhle vznikl skin 363 005 v Trainsetu BP
Jenže mezi modelem 363 a 163 je dost značný rozdíl - mají jinou výzbroj na střeše a je rozdíl i pod břichem - trafo/tlumivka.
Mě to neříkej já tu 363 005 na model 163 nenapasoval

Když jsem upozorňoval na to jaký je to zvěrstvo tak se mi kdosi vysmál

Ad BOB57_cz: Já jsem nepsal, že bych chtěl pasovat model 16x na model36x. Rozdíly, které jsou vidět z peronu jsou mi známé (celej tejden kromě víkendu na ty krabice čumím) zatím jsem zkoumal jen esa a u těch by to šlo, pokud se opět nemýlím. Co se týče 16x, tak jsme asi v koncích, protože p.Starý s tvorbou pro simulátor již skončil. Škoda...

Čouda napsal:
Ad BOB57_cz: Já jsem nepsal, že bych chtěl pasovat model 16x na model36x. Rozdíly, které jsou vidět z peronu jsou mi známé (celej tejden kromě výkendu na ty krabice čumím) zatím jsem zkoumal jen esa a u těch by to šlo, pokud se opět nemýlím. Co se týče 16x, tak jsme asi v koncích, protože p.Starý s tvorbou pro simulátor již skončil. Škoda...
Vůbec nevím, co tato úprava v modelu obnáší, ale pokud to není velký problém, myslím, kdybychom pana Starého slušně poprosili, že by nám, až by měl volnou chvilku, nefunkční sběrače na svých modelech rozchodil.
Naklonovat to, ikdyž mám svých pracovních starostí dost, rád model rozepíšu i na ostatní skiny. To je taková odpočinková kancelářská práce, u které se nemusí moc přemýšlet. Jen se nesmí nic poplést. :wink:

Back
Nahoře