Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
Od určité aktualizace (tak 4 +/- zpět) jsem zaznamenal jeden problém, OR nechce rozhýbat vozy směrem do šturcu. Myslel jsem, že je to záležitost tratě, když jsem tvořil na 310, ale dnes při testu Pendolina, mi zůstaly viset vozy, které předtím normálně po odjezdu hráče zmizely. Tu je příklad, vozů na vlečce v Olomouci:
Trasa šturc.jpg
Né vždy stojí odstavené vozy od kusé směrem do nádraží a nejde tak umístit traffic hned za výhybkou směr šturc. Zkiušel jsem i vymazat kód 3XXXX na čas kdy má traffic zmizet a dát tam přepočet v sekundách, výsledek stejný. Takže to je nějaký bug OR, je zajímavé, že když jde trasa přes výhybku z nádraží do šturcu, tak někdy vozy zmiznou.

Tohle je problém od jak živa, krátký konec nikdy OR neuměl. Sice se to o chlup zlepšilo, ale furt si musím dávat bacha. Otoč soupravu. V mých začátcích v OR a úpravě aktivit, občas dopadl tak, že na konci aktivity mě vyselo třeba 12 souprav. Tedy na konci neukončovat aktivitu, počkat dokud nezmizne poslední trafik a začít přeskakovat na soupravy, tedy venkovní pohled a pak mačkat "í" a zjišťovat důvod, proč se nehnul.

Josko, ale ten konec je delší, než kde jinde a stává se to, i když je konec trasy mezi WP třeba delší jak celá souprava (třeba na 310 ve Skrochovicích) navíc zde vozy předtím normálně zmizely.
Trasa šturc2.jpg
V těchto případech nepomůže nic, než otočit trasu, což je někdy k ničemu.

Kdo chce může tahat opravenou aktivitu:
final aktivita verze 2.jpg
Oprava Ostravska, trasa prodloužena do Plzně, ale v Plzni zatím jen vlaky osobní a sporadické, Plzeň je ve zatím velké výstavbě, tak nemá cenu nějak zvlášť osazovat vozy.
Stahovat můžete zde: http://www.mojevlacky.cz/

Chtel jsem si tu aktivitu zkusit, ale je nad me lidske moznosti ziskat vsechny modely a i kdyz mam vetsinu, tak po hodine upravovani souprav pres Convoi jsem to vzdal. Kazdopadne prvnich nekolik kilometru vypada uzasne, kdyz je vsude spousta vlaku, ktere neslouzi jen jako dekorace.
V tomhle momentu lituju, ze je MSTS komunita tak desne rozstristena a neexistuje nejakej velkej pack modelu na jednom miste s jendoduchym downloadem, kterej by byl k mani a ze ktereho by mohli autori aktivit brat a jen vyjimecne museli sahat jinam. Jak uz jsem psal jinde, mam pres 20GB modelu (1675 adresaru), ktere jsem stahoval vic jak 14 dni a presto si tvoji aktivitu nezahraju, protoze i tak mi jich dost chybi a OR v urcitej moment proste padne.

Taky mám občas problém některé modely dohledat. Zejména vagóny, které jsem našel na již nefunkčních stránkách. Ale řeším to v krizi přes ActivityConverter. A za 2 minuty mám hotovo, než se piplat přes convoi apod. A věř mi, že pro začátečníka je ten program nejjednoduší. A když nějaky model časem objevím, tak si ho v editoru během vteřiny opravím. Btw 14 dní stahování a 20 GB je docela malej trainset oproti mému a to jsem taky začátečník.

Ahoj, tak zase se OR něco nelíbí, neví někdo co? Pád hned po rozjezdu ve stanic Sliač kúpele směr Vrútky.
silač kupele OR.jpg
Dan

Zkus si v OR zaskrtnout "Logovani" a az ti to padne, tak se podivej do souboru "OpenRailsLog.txt", kterej najdes na plose a v nem uvidis, co se delo pred tim padem.

Máš všetko čo používaš v aktivite dobre odladené? Tam píše že máš nejaké problémy s AI vlakmi.....Mám zato, že toto nie je problém OR, ale problém engov ktoré obsahujú niečo čo OR neskúsne.....

Nemáš tam v okolí nějakou zamračenou. Ty to schazujou. Pokud máš na slovenských mašinách složku OR, tak ji smaž.

JJ, přesně tak, shodila mi to zamračená ŽSSKC. :-) Jinak až budeš na mobilu, prosím prozvoň, potřeboval bych se na něco zeptat ohledně přestupu a definice jř..

Normálně uděláš trasu, zatrhneš políčko pro trasu hráče. Zatrhneš zastávky, vyplníš jízdní řád a uložíš. Po přestupu se ti načte tento jízdní řád. Bacha, loko musí mít řádek s cestujícím, páč pak se to občas chová nekoretně, tedy nechce odbavit zastávku.

Josko, tak přestzup klapnul, i jř, ale kde mám dát kód odvěs vozy? Po přestupu mi moje bývalá souprava zůstane vcelku, mašina se neodvěsí a odjíždí cukavými pohyby k reversu.

Back
Nahoře