Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Zásoby provozních hmot najdeš pod diagnostikou ( F5 ) a pak v nějakém dalším podokně ( Shift + F5 )

Ahoj.
Dík, tak jsem to tam asi nějak přehlídl a dozbrojuji tedy taky "téčkem", jako v MSTS? Jinak máme další přírůstek do OR. Dem velké díky za krásný vůz, jenž opět zaplnil mezeru v aktivitách:
Ds dem.jpg
Kdyby to kladplo ještě s tím Bdteečkem, tak by to bylo super, mohl bych tak konečně dělat regulérní vlaky Brno - Olomouc - Jeseník :-). A další takový dotaz (připomínka), proč nesměruješ zvuky vozů v OR na Jackovy? Má suprovní zvuky pro né jen vozy, ale i motoráky.
Dan

Dane to bude tým, že ja už fakt nemám energiu všetko dianie sledovať. Teraz si ma na to upozornil, tak sa na to pozriem. A ďakujte Viaxernovi za repaint. Model bol vonku už dávno, ale tento repaint na Čd spáchal on. :) A ďalší je v poradí.

Ahoj Dem, jasně, člověk nemůže sledovat vše, to by nedělal nic jiného, než seděl u compu a hledal a hledal... Proto jsem se o těch zvucích zmínil. Zároveň se omlouvám Viaxernovi, že jsem jeho práci přiřknul někomu jinému. Jinak, že by byl nový model Ds, o tom vůbec nemám tucha já, mám jen ten Ondrův a skin v zelené verzi, taky na Onrův model.
Dan

Dem: ono se ale ve směrování zvuků vozů neděje nic už snad 15 roků a kolikrát jsem za tu dobu poukazoval na to, že autoři neustále používají nějaký default. Nespočetkrát. Teď po 10 letech je třeba jen u verzí pro OR doplnit -OR do názvu, toť vše. Aktualizace zvuků na to nemají vliv, směrování a názvy jsou stále stejné. O tom už jsem tu psal, ale místo úpravy radši dva týdny řešíte jestli je to libivé, líbivé či libové, to sleduješ místo toho dění, navíc ve stejném vlákně :D
Ale opravdu, je tak nemožné, aby autoři čs. modelů používali čs. zvuky na ně vytvořené? Ono to opravdu bez vzájemné spolupráce nejde, pak to používá jen pár lidí.

Peter doteraz neexistovali lepšie zvuky na vozy ako tie maďarské ktoré používam. Ak sú tvoje lepšie rád to prelinkujem. Že sa 10 rokov nič nezmenilo neznamená, že som tých 10-rokov sledoval vývoj zvukov. Ja ako modelár som to vždy nechal na koncového užívateľa aby použil zvuky ktoré má on sám. Preto som sa nijak s nejakým linkovaním našich zvukov osobných vozov nezaoberal. Potom ak si dobre pamätám, tak práve tvoje zvuky boli pod heslom, čo bol ďalší dôvod prečo som ich ja nepoužíval. Ako je to dnes netuším, ale ako som povedal pozriem sa a zhodnotím.

Pokiaľ sú tvoje zvuky optimalizované pre OR tak aby zbytočne nezhadzovali hru, tak to je potom pádny dôvod používať tvoje, pretože tie maďarské sú klasické s MSTS.....

Vzájomná spolupráca no to by bolo síce pekné, ale nejak to celkom spoľahlivo fungovať nebude. Nie som schopný byť neustále v obraze........

Mimochodom Peter, kde je ČSD verzia repaintu na môj voz o ktorom sme sa v rámci tej spolupráce bavili tak asi rok dozadu ? Ja by som ju privítal. Bol by som rád keby si si na to nejaký ten čas našiel ak to pôjde :)

Další ukázka z chystané aktivity R 100904 a 100905. Lipová lázně a dění kolem (vozidlo hráče, z Jeseníku 2x ČD 831:

Škoda, že není v trati 310 animovaná točna. :-)
Dan

Zkus poslat toho papoucha vpravo a pak zase vlevo na tu samou kolej a koukni se co ti to ukáže za návěst. :)

OR animovanou točnu podporuje, ale není to taková sranda jak se zdá.

Ahoj, co se děje? Dneska jsem vypnul OR, nic jsem neaktualizoval a když jsem chtěl nahrát aktivitu vybaflo na mne toto, aktivitu od zařátku spustím, tot je od určié pozice od určité uložené pozice uložené hry:
or co se děje.jpg
Stále jedu aktivitu, co jsem začal na slezině, jako by se OR nelíbila uložená pozice po stisku "ok" mne to hodí sem:
https://launchpad.net/or

Ťažko povedať, ale mne sa už tiež stalo niečo podobné, keď som chcel nahrať save, ale nepomohlo nič. Musel som nahrať starší save, ktorý bol ok.

Takže, mně nahrání funguje do té doby, než opustím Jeseník, po posunu traffic, pak už nenhraju žádnou uloženou pozici. Takže potíž bude asi někde v traffic, který se spojí v jeden vlak, nebo vůbec netuším, všechny starší save fungují.

Tak jsem udělal pokusovku jen s traffic a normálně jsem nahrál, takže vůbec netuším, co mám kde opravit.

Ahoj, jak jsem myslel, potíž byla v traffic (sestavit vlak) OR se něco nelíbilo. Jinak se mne hodně lidí na srazu v Praze ptalo na sestavu mojeho PC, tak zde je výpis:
K020402 Noctua NH-U9B
K028486 KingstonHyperX DDR3 2x 8GB
K004365 Seagate 3 TB Barracuda (64MB, SATA/600)
K028728 Creative Sound Blaster Z Bulk
K016440 Samsung S27D590CS
K011653 Pioneer SE-M531 Black
K007994 Creative Live! Cam Chat HD
K013868 Zdroj Zalman 700-GLX 700W 80 Plus
K028431 GA-Z68X-UD3H-B3
K026507 Samsung DVD+/-RW SH-224GB/BEBE
K028752 IN WIN 707
K028753 Lenovo 100-15IBY (80MJ00F3PB) - 240GB SSD
K028783 HD SAMSUNG SSD disk 500GB, 850 EVO
K028842 GIGABYTE GV-R938XG1 GAMING-4GD
K028784 CPU INTEL Core i 7 3.4 GHz
K028787 Genius GX GAMING Scorpion K5
K028785 CN I-TEC PCIe Card 4x USB3.0
K028786 Logitech G302 Daedalus Prime Gaming Mouse
K028789 Microsoft Windows 7 Professional 64-BIT CZ OEM 1PK (LCP)
Dan

Ahoj, jak bere OR zprávu po zastavení? Na střed vozu, nebo taky na kraj (přední hranu)? Potřebuji v aktivitě udělat celkem přesný rozsah zastavení a po něm zpráva.
Dan

Ahoj. dnaska jsem vyzkoušelm zatrhnout nástupiště, aby měla 810 v Jeseníku otevřené vrata a opravdu má, ale na obou stranách a po rozjezdu taky. :-) Takže nevím, zda by nebylo lépší zadat otvírání traffic na kód přes WP. Jinak fatal error trvá. OR se nelíbí následující:
Lipovbá lázně:
1. 0Hektor vytáhne vozy z koleje u depa do nádraží k perónu a odvesí je, objede je a připojí se na ně jako postrk směr Hanušovice. Hektor má nadefinovanou trasu až do Horní lipové.
2. Papoušek ČSD 477 vajede z depa a najede na vozy zepředu, s kódem 60001 sestavit AI vlak. Ten má nadefinováno jen z depa k perónu, aby najel na vozy.
Celý posun klapne a souprava jako celek odjede a v Horní lipové zmizne a od této chvíle jde sice ukádat hru, ale ne ji načíst. Nechápu proč. Takže je jen jedna možnost. Zaseknout onen traffic v Horní lipové až do konce aktivity. Pokud totiž OR zento konkrétní traffic "vidi", load funguje.

Ono musí být nástupiště udělané jen z jedné strany, tedy ty modré čáry, pak to funguje. Jinak u mě se otvíra zhruba po 5 sekundách po zastavení, to samé před odjezdem se zavřou a pak se rozjede. Schválně jsem to tesnul na 310 z Lázní nahoru do Javorníka. Jel jsem já, přes automat.

JJ, teď přes autopilota se vrata otevírají, ale stejně na obou stranách. Chtelo by to, aby to stejně mohl ovládat aktivitář, podobně jako u houkání vlaku (traffic).

Tak nevím, dneska mi OR chystá samé "lepší" překvapení, Fatal Error, jsem snad vyřešil tak, že traffic zmrzne do konce aktivity ve stanici, kde jej hráč nevidí, ale po dnešní aktualizaci se dějí věci. Zadní motor, který má na mne najet v Kraši a který vždy najel udělá následijící:

V nejlepčím na bodě 60001 normálně zmizne.
Trasa v editoru:
Trasa v AE:
kraš editor.jpg
kraš editor2.jpg
kraš editor3.jpg
kraš editor4.jpg

A proč mu dáváš kod na připojení, on se nenapojí, není právě tohle chyba, ano proti stůj to chápu, ale pak není nic třeba.

Back
Nahoře