Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jsem se dneska vztekal u OR, proč mi blbě brzdí, neboli nechce povolit souprava (někdy) a tak jsem koukl na F10 (tuším), kde je rozpojení vozů a kl. F5 a zjistil jsem, že kdyý mám 750.7+3xBdt, tak má mašina po startu OR odpojenou brzdovou hadici, po spojení souprava jede v pohodě, tak teď nevím, zda je to blbost OR po startu aktivity s celou soupravou, nebo consistem. :-)
Dan

I tak je to vcelku zajímavý a pěkný. Něco jsem zkoušel, přijela mi 172 na hlavák, mašina se odpojila a za minutu už frčela samotná do Vršek.

Zdar Šneku, toto ošéfovat lze. Přijede ti traffic, když chceš odpojit je jedno co, ale beru tvůj pžípad mašiny od vozů a nechceš jen minutu, což je kravina, tak udělej následovné:
Příklad:
Traffic má přijet ve 12:00 ne hlavní v Praze a mašina má odstoupit ve 12:15 od soupravy, tekže:
- Jako první dej vyčkávací bod 40105, 4 - kód odvěs vozy, 01 - odvěs mašinu (jeden vůůz) a 05 je 5 vteřin.
- Hned za tento vyčkávací bod dej další 31215, 3 - kód odjezdu a stůj pro vlak a 1215 čas kdy mašina odjede od soupravy. :-)
Dan

Jo jo, to jsem zkoušel, ale asi mašinu pak blokoval jiný vlak. Další možnosti pro aktivity. Testuju v Praze, tam se dá udělat takových možností což v msts nepředstavitelné.
Staniční rozhlas v Praze jde asi tím zápřahem pomaleji, malej to hned okomentoval, že vlaky hlásí Zeman.:)

Nee, to je chyba v trati pro MSTS a OR. Jinak o Praze mi vykládej, já když jsem tam dělal 1. aktivitu, tak jsem nevycházel z údivu, co OR dokáže. Jinak, když ti bude blokovat jiný traffic, dej mu před vezdové taky vyčkávací bod 4XXXX s časem třeba 2 minuty než má být v nádraží. On když tam pojede později, tak nezastaví.

Ahoj, tak dnes jsem narazilk na problém se kterým si nevím rady. Jde o najetí AI vlaku na AI vlak. V Zábřehi na Moravě stojí náklad a na něj má najet postrk, pokud dám náklad jako loose con, tak přes 60002jku na něj postrk najede, ale je blbost zatěžovat OR už od začátku vlakem v Zábřehu, pokud jej dám jako traffic, tak mi na něj postrk nechce najet ani přes WP 60001, ani 60002. Jak bych měl nadefinovat trasu?
napojení.jpg
Odtud mi až na revers a k návěstidlo mašina postrku vyjede:
napojení2.jpg
napojení3.jpg
napojen4í.jpg

napojení5.jpg
napojení6.jpg

Dane, zkus to udělat tak, aby výchozí směr jízdy obou vlaků tedy jak nákladního vlaku tak i postrku byl stejný. Pomož si otočnými body. OR nemá rádo nic, co jede z výchozího bodu jako proti sobě.
I když to zní hloupě, ale mohlo by to pomoci.

Ahoj, nevjede, ani když dám výchozí bod ze šturcu kde zůstane viset, přes klacek projede na bílou až když odjede náklad s kontejnery, na který má postrk najet. WP 60001 jsem zkoušel dát jak hned za návěstidlo, které mne nepustí a druhý za výhybky (kamkoliv) ne kolej, kde se má postrk připojit a prostě nevjede:

Tak nevím, kde dělají soudruzi v NDR chybu. :-)
Dan

Nedavej reverz za navěstitlo a vjede na soupravu, už jsem to někde psal, že návěstidlo v cestě je konečná a je jedno, že mu dáš kod na projetí červené.

Dík, tak toto klaplo na 1. dobrou. Tím se ale vylučuje jedna věc, nebo ne? Když mi třeba přijede motorák k z lokálky a na něj bude mít najet motorák z hlavní tratě ve stejném směru, tak mi prostě na něj nenajede, poněvač jej nepustí vjezdové do stanice. Takže ono to postavení bodu změny směru před 2. klacek je stejně taková ochcávka na OR, poněvač podle předpisů by měl posun vyjet za trpaslíka, nebo návěstidlo za výměnou. Naco potom ta 60001čka.

WP 60001 jsem zkoušel dát jak hned za návěstidlo

Tady vidím možný problém. Postrk musí projet návěstidlem, pak otočným bodem kvůli změně směru trasy a pak bodem WP60001 před návěstidlem, které chce projet na stůj.
Musí být dodržena posloupnost.

Tohle je problém spíše trpaslíku než vjezďáku. Ono kdo má nastaven trpaslíka, když jich má na trati hromadu, vetšina stavitelů se soustřeďuje na hlavní návěstí.

Ahoj, jenže, zrovna v tomto mojem případě, je klasické návěstidlo, trasa byla stavěna: Výchozí bod, WP, s časem zahajení posunu, reversní bod a hned za něj WP 60001, který stejně nepomohl. Až po odjezdu nákladu s kontejnery skočila bílá. (viz video) Navíc v návodu zde na fóru:
Definice WP 60001 - funguje pro AI vlaky, pokud chcete na AI vlak napojit další AI vlak jako pomocný (WP dejte do cesty druhého AI vlaku před napojením prvního AI vlaku)
Takže dle tohoto návodu by se měl WP 60001 umisťovat za traffic, na který má najet postrk, nikoliv před klacek. Jen pro info, zkoušel jsem před klacek i WP 60002 a pak za vlak 60001 a výsledek stejný. Až po Joskově radě postrk najel a OR dal zprávu o scelení vlaku. Jenže toto je železniční unreal.
Dan

Ahoj Dane, konečne som prešiel tú pendolínovú aktivitu a musím povedať, že je super. Predsaj ale uvediem pár pripomienok.

1. Statické consisty - v Č. T. ich bolo naozaj priveľa. Musel som si znížiť dohľadnosť na 500m, pretože pri vyššom čísle OR nekompromisne padol pri prechádzaní okolo stanice v Č. T.. Ak by to padlo aj pri 500m, ďalej by som sa už nedostal. V Prahe detto, 1000m mi vytváralo biely traffic a občasný pád out of memory, pritom som stál na mieste a nič nerobil. Olomouc bol tiež na hrane a pri mojom príchode OR padol na zadok.

2. Dynamické počasie - je naozaj super. Bolo by ale fajn nastaviť jednotlivé prechody počasia na dlhší časový úsek, najmä čo sa týka zmeny oblohy. Tiež by bolo fajn nenastavovať zatiahnutie oblohy na maximálnu hmlu, kedy sa úplne stratia všetky oblaky. Vyzerá to dosť zle a nerealisticky a to najmä preto, že táto hmla je farebne v OR silno šedá.

3. Stoj, ďalej ani krok - priznám sa, nehral som aktivitu s cestovným poriadkom pribaleným k aktivite, ale išiel som podľa pendolínových rýchlostníkov - samozrejme iba tam kde platia. Z Pardubíc som vyštartoval načas úplne kľudným tempom. Kdesi pred Prahou a na jej začiatku ma viac krát čakala stopka. Keby len jedna, ale po chvíľke ďalšia a ďalšia. Jediné čo som teda robil bolo, že som sa stále rozbiehal a brzdil až takmer k úplnému zastaveniu, kedy opäť naskočilo voľno. V Libni bola tiež dlhšia červená, následne som na Hl. N. prišiel presne načas. Príde mi to tak, že som mal ísť po celej trase aspoň o 10 km/h pomalšie, aby som prešiel trasu bez zastavovania. Je to takto aj v reále?

Ďakujem. ;)

Ahoj, jasně, že je to v reále, pokud jedu rychleji než jsou časy v jř., tak není volná vlaková cesta. Každý fíra má narozdíl od hráče OR seznání tratě a tak ví, jak je vzdálená stanice a když vidím, že mám fóra, tak jedu samotíží tak, že danou stanicí projedu +/- minutu. Když jsem koukal na zde zveřejněná videa přes autopilota, tam bylo klasicky vidět, že to táhne na maximum a ve Studénce se například nepotkal s ryhclíkem. K počasí, nikde není krátký přechod, už si přesně časy nepamatuji, ale na zataženo a vyjasnění bylo cca 50 minut, ta mlha je záměr, kolikrát bylo takto hnusně, když jsem projížděl Brandýsem a to jsem tam chtěl dát ještě rozsněžení, které mi nějak nevyšlo. :-) Na Ostravě je inverze a tak se ta šedá mlha náramně hodila. Je zajímavé, že mne OR nepadl jen v té třebové, Olomouc jsem prtojel 6x bez pádu a po 7. padnul. :-) Praha a dále v pohodě, jen na Smíchově "šediváky" RegioJetu, reset a do konce ani pád ani jeden "šedivák". Pravda je, že jsem si v této aktivitě ověřoval, co OR snese.
Dan

Dane a v experimentálnych nastaveniach v OR máš zapnutú alebo vypnutú automatickú úpravu nastavenia pre udržanie zadaného FPS? Ja to mám vypnuté, ale rozmýšlam, že by to pri zapnutí mohlo v takejto kujusovo náročnej aktivite pomôcť. Inak si skutočne už neviem vysvetliť, prečo môj "super computer" nezvláda to, čo tvoj áno.

Ha, jak koukám, nemám to zatrženo, už to vidím, hold po čumění do Editoru jsem to normálně neviděl a teď jsem sedl k PC a ejhle, kouknu na ten obrázek a je to hned na ráně. Takže nezatrženo. :-)

Back
Nahoře