Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Josko, který to je? Jinak ještě posrážim malinko ty časy vozů, mně to padá jen v Třebové při vjezdu k perónům. Jedu to na toto rozlišení:
OR nastaveni obraz.jpg
Při větším mi to na BP v praze padalo tak, že jsem neprojel vůbec. Dodělám úpravy a pošlu finál verzi k vydání.
Ps: co říkáš na počasí? A ještě jsem zapoměl, jde nainstalovat soubor na balení aktivit do APK, pokud není nainstalovaný MSTS? Nebo mám raději aktivitu zabalit do RARu? Tím bych nemusel přikládat zvlášť složku s počasím.

Tohle rozlišení platí pouze při spouštění v okně, jinak jede OR na rozlišení PC. Jedu na toto. Pokud dám jiné rozlišení, pak mě se to okno někam posune, buď dolu nebo nahoru. Nikdy není vystředěné, což je dle mě chyba.
Beze jména.jpg
Ha to ti teď neřeknu, musíš si je zobrazit v Conbulderu a dívat se, kde má podvozek. Ja jej mám složený, ale zase nedocílím toho, abych měl jen jeden zběrač nahoře. Nikde tu není návod, jak snížit a znefunkčnit zběrač. Co sem vyčetl, je že se musí otevřít .s a někde to tam upravit.

Nejedu v okně, jedu na celou obrazovku, toto rozlišení jsem vychytával půl dne, aby mi OR nepadal. Co to balení do pak., jde nainstalovat tsunpak když není nainstalován MSTS?
Dan

Už jsem na to přišel, já jsem dal u leoše 2x vůz D a on nemá nápravy, zato měl stažený smeták, teď má vzadu 2x smeták nahoře, vůz C.

Však ten od Kebarka snad msts nepotřebuje. Pokud jedeš na obrazovku, tedy musíš stáhnout rozlišení grafiky, na to rozlišení v OR nemá vliv. Te pouze, když pojedeš v okně.

Po "uvažování" :-) jsem se rozhodnul, že budu aktivity vydávat v RARu, do apk., si je budu balit sám pracovně, nevím, zda se vůbec dá Kebarkův tsunpaket stáhnout a tak zvítězila jednoduchost řešení, nebude se muset dokopírovávat počasí, prostě si hráč do tratě nakopíruje složky a do trainsetu consists.
Dan

Tak dnes odesláno k vydání, měla by být do dnešního večera zde: http://www.mojevlacky.cz/
final aktivita verze 1.jpg

Vítejte u moji první aktivity pro Open Rails na trati 321. V teto aktivitě povezete vlak Super City 506 Pendolino v zatím postaveném úseku z Ostravy hlavního nádraží, do tunelu za odbočku Zbiroh, kde než bude postaveno dále směr Plzeň aktivita končí. Protahovat se bude s další aktualizací tratě.

Podzimní páteční den roku 2016. Ve 12:44 přijel kolega s 505kou z Chebu, vy jste nastoupili do práce a čekáte na pravidelný odjezd, aby jste se mohli s 506kou vydat na zpáteční cestu do Chebu.

K aktivitě je přiložen soubor Reas Me, který doporučuji před instalací číst. Případné dotazy a připomínky pište zde. :-)

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.
Dan J.

Už sa veľmi teším. :)

Otázka, bude treba dodržiavať pendolínové rýchlostníky, či klasické podľa TM?

Je to v Read Me, ale budiž, ať je to i zde, jede se podle pendolinových rachlostníků a pokud se jede pomaleji, je v popisu aktivity uvedeno kde. Samozřejmě je přiložen jř. a ten je hlavní vodítko k jízdě vlaku, pokud by někdo jel dle TM, nebude 100% stíhat časy a aktivita se nebude chovat korektně.

Hmmm, tak 321čka šlapala v pohodě, dněska jsem začal dělat Os 3728 na BP a za stanicí Blatec, počasí zima a jasno:
místo před pádem.jpg
Mi OR bezdůvodně slítne a to tam, nemám ani jeden vlak, trať zatím bez krajiny pracovní verze a i tak pád a vyskočí na mne toto:
místo padu zprava.jpg
Když to chci nahrát, tak nahraju, když stojím ve stanici a za ní opět pád, když chci nahrát pozici po rozjezdu, tu už ani nenačtu. Tak nevím, co se děje. Ale pokud je to nároky na PC, tak to si snad dělají vývojáři pr... :-)
Dan

To není nárokama na počítač, spíš blbne zase nějaký zvukový proces.

Jedu panťákem od Jardy:
panťák.jpg
Tak jsem byl zase natěšený na tvorbu, tak doufám, že to nová aktualizace vařeší, já si říkal, že je to podivné, bo mi to padá i když schodím viditelnost na minimum.

Nie nieje to nárokami na PC. Ten error sa v praxi veľmi podobá na ten, čo mával robo stavitel na trati ZSR 191-193. V tej hláške je jasne vidieť, že mu vadí niečo ohľadne zvukov: WorldSounds / TrackSoundSource... Z toho usudzujem, že je v danej oblasti kde to padá na trati nejaký zvuk, ktorý mu vadí. Alebo niečo také, kedže to robí iba na danom mieste.

No jo, alůe co s tím, to je docela problém, když je trať neprůjezdná kvůli pádu, chtělo by to nějako vyřešit, buď z vývojáři OR, nebo kdybych přesně věděl co dělá bordel, pisnul bych Zbyňkovi.

Myslím si, že túto chybu môže korektne odhaliť iba autor trate, prípadne niekto, kto sa na to pozrie cez editor a v danej oblasti nájde nejaký zdroj zvuku, ktorý pokusne odstráni. Ak sa v danej oblasti žiadny takýto zvukový zdroj nenachádza, popis toho erroru by už nedával zmysel. Môj názor je, že napíš Zbyňkovi, nech to v OR skúsi aj on, že či mu robí to isté alebo nie.

Tak to je dobré. Na holé louce a prý nějaký zvuk ? Ano, jsou tam zvukové značky ve výhybkách, ale ty samé jsou ve všech ostatních stanicích. Ale asi bych to měl projet v OR. Stačí volná jízda ?

V tom popise hlášky je spomenutý aj Train. Jedine že by to bol zvuk vlaku, ktorý sa v tom momente objaví na horizonte, kedže pochybujem, že to môže mať niečo so zvukom z hráčovej súpravy. Zbyňku alebo Dane, skúste to prejst vo voľnej jazde, nech sa dá vylúčiť to, čo som spomínal vyššie.

Ahoj, je to jen souprava hráče a nadefinovaná jedna trasa, takže jako bych jel volnou jízdu, to je úplný porvopočátek aktivity jen s mou soupravou. Dnes po aktualizaci OR stejný problém.
pad OR.jpg

Dane a skúsil si aj úplne inú súpravu? Každopádne ako som už povedal, je divné, že to robí iba na danom mieste a inde nie.

Ak zmena súpravy nepomôže, skús celú súpravu zastaviť nejaký ten kilometer, dva, pred pádom a do danej lokácie iba preleť s kamerou, či to padne tiež.

Back
Nahoře