Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Dane, moc se těším, jen si nejsem úplně jistý, jestli se projedu na úseLu Ostrava - Odb. Zbiroh

Neřeknu, když se zde opravují pravopisné chyby, hrubky. Ale zvýrazňovat a tím upozorňovat na překliknutí písmenek, které jsou na klávesnici vedle sebe, si myslím, že je zbytečné a v obrázku se tento překlep skoro ztratí. Nezlob se na mě...

To je v pohodě, chybovat je lidské. :) Jen si myslím, že v "lákacím" obrázku to docela bije do očí a je to i celkem škoda, kazí to dojem z aktivity ještě před spuštěním... :(

Ono když čumíš do editoru a pak tak 2x projedeš aktivitu, tak věř, že si toho ani nevšimneš. :-) Ale dojem z aktivity? Víš co mám v aktivitách překlepů? Ono psát miniaturním písmem v editoru, testovat a pak znova kontrolovat není žádná pr... A aktivity se jezdí i tak... :-)

Druhý test Pendolina pod poslední aktualizací OR, kupodivu Olomouc jsem projel aniž by mi OR spadnul, či sešdnul vůz v nákladním (z Ostravy na jeden zátak), ale... Po poslední aktualizaci se na 321 před načtením každého traffic OR seká, takže poznám přesně, že budu míjet vlak, nebo, že se blížím do stanice a stačí jen jedna souprava. Uvidím jak po další aktualizaci.

Jo také sleduji, že se to začalo sekat. Jo tramvaje jezdí, jednu jsem potkal v Praze.

Kur... Kdyby jen sekat, tak 4x vjel za mne Leoš a dneska zas viosí v tunelu a to jsem až u odjezdového na hraně nástupiště (za mnou je laga jako prase!!!!), předtím jsem stál dál a blíže k dělení perónu, vjel. Nechápu, proč, proč, proč... Když něco funguje, tak se to rozdupe na sr..ky. To fakt není normální, modelem to určitě není, když 4 krát vjel a po páté nevjede a projíždět celou aktivitu z Ostravy až do Prahy je taky na... Začínám zjišťovat jednu zásadní věc, pokud neveme zahraniční komunita (vývojáři) v potaz naše tratě, je celá práce tastů a na aktivitách v OR k hovnu.

Tu je důkaz, že xxxx krát vjel Leoš za mě a pak jak se bude chovat aktivita, když i mně se chová 5x tak a po 6. onak?
https://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?attachments/14464/

Tak jsem tochu vychladl a nahrál uloženou pozici před tunelem na vjezdu do Prahy a Leoš vjel, je možné, že se OR při load nechová vždy korektně? Pozice Save před perónem na hlavním byla bez obrázku místa uložení. Nicméně to s těmi tratěmi platí furt.

Takhle jsem zastavil, po nahrání aktivity u perónu a Leo zůstal viset v tunelu, jako na obrázku už tu prezentovaném o pár příspěvků dřív:
pozice.jpg
Takto jsem zastavil po nahrání aktivity před tunelem na vjezdu do hlavního od Libně, sledujte, jaký kus stojím od konce nástupiště a Leo vjede:
pozice2.jpg
leoš volno.jpgleoš vjíždí.jpg
Tak ať mně někdo vysvětlí "korektní" chování OR? Toto je fakt zásadní věc, když se tak blbě choval MSTS, byl velký problém s pattem u aktivit na různách PC sestavách, ale nikdy se mi na jednom PC nechoval takto odlišně. Další zjištění v OR je, že ignoruje "angličany" podobně jako MSTS, viz obrázek taky o pár stránek dříve a v Berouně projel ešus přímo moji soupravou.

Tam musí být 2 WP, OR bere i vyhybku jako návěstidlo, tedy pokud máš ještě před návěstidlem vyhybku, první WP bude ignorovat a pojede, tedy dej WP ještě za vyhybku.

Vyjasněno po telefonu, chlapi, pokud někdo jednáte s vývojáři, nechcete jim navrhnout, aby zmizel traffic (vozy odstavené na kolejích) i když se dá za WP bod změny směru a hned kousek za koncový bod? Nebude se tak muset zbytečně protahovat trasa někam za veksle, když je kolej krátká.

No tak po 4 hodinách spustil aktivitu. Cukačku mam skoro furt. Teď k Icikovi, ten přídavek na náklon je sice fajn, ale u nás nefunguje všude a za další ten náklon se mě zdá fakt hodně.
Open Rails 2016-12-31 02-36-11.jpg Open Rails 2016-12-31 02-38-23.jpg

Já jsem náklon úplně zrušil, Jinak Josko, mně se to po dnešní aktualizaci nesklo ani jednou, pokud se ti to seká i na trati, tak mám obavy, že v Olomouci, Třebové, Kolíně ti to dá pěkně potrápit. Přesto velký dík za testování, chtělo by to ještě někoho se silnějším stolním PC. :) Já už jsem za Třebovou, kde to spadne vždy i mě, po load v pohodě a načítám až v Pardubicích (jeden šedý vůz) a pak až na Hlavním (taky jeden šedý).

Hoj, jsem v Praglu, dál na to kašlu dnes. Musel jsem jít před Hranicema z plného rozlišení na menší a v okně, pak sem to odjel až do Praglu, ale se sekáním ve větších stanicích. Dane pohraj si s trafikem, opravdu nemá cenu držet trafik ve stanici, když jsem už dávno jinde. MSTS te šumák, ale OR není. V tunelu na hlavasu překontroluj hlašku, máš tam překlep. Jo od Úval jezdím do leva do prava a postávám, máš to tak schválně.
Zde fotka, kdy te darda a to jsem ve Štěpánově a ty tam máš furt plnou Olomouc. V ČT mě na to ani nestačila obrazovka.
Open Rails 2016-12-31 06-43-55.jpg

...nemá cenu držet trafik ve stanici, když jsem už dávno jinde. MSTS te šumák, ale OR není...
Ahoj Josko.
Já to jedu z Ostravy až do Olomouce a malinko se mi to zasekává až pžed Olomoucí. Do stanice vjedu v pohodě (taky občas sekačka), pak musím před nákladním uložit a nahrát, občas jeden šedý vůz. S tím traffic, přeci nemohu dát zmizení traffic 2 minuty po průjezdu, přeci musí být nějaká tolerance a ne že když mám sekyru, tak mi bude mizet traffic před xichtem. No a když jedeš "stošede", tak jsi za ty 2 minuty ve Štěpánově. Než ale dojedeš do větší stanice, tak už ty vozy zmiznou. Ncméně, stálo by za zvážení vývojářů OR, zda je fakt nutné, aby viděl simulátor traffic v Olomouci, když je hráč v Praze, fakt to zbytečně zatěžuje PC. Dalůší věc, nevím co to způsobuje, ale od posl. aktualizace mi sem tam tak blýskne GK, že se až leknu co se děje, nevím, jestli to nedělají světla, návěstidla. nebo míjející vlaky. V těch 160 to při hraní člověk moc nepostřehne, ale prvně mi blýskla GK v Brodku a pak za Olomoucí někde u Mohelnice.

Odjeto na konečnou. Pád nikde, jen šediváci, tedy nahráto 2*, před Hranicema a v Praglu. Leo vjel, ale máš ho špatně poskládáný, viz obrázek, jeden vložák musíš otočit. Při nižším rozlišení se to dá odjet. Co se týká blesku, to není poslední, ale defakto furt, nestíhačka GK.
Open Rails 2017-01-01 08-57-15.jpg

Back
Nahoře