Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jsem zkoušel ještě jednu věc, přes Bezpráví až po Choceň jsem chtěl ať do deště začne sněžit, smíšené přeháňky a bohužel toto OR neumí. Jakmile začne sněžit, zruší se déšť a ukončením sněžení přeháňka skončí, i když je zadán déšť delší dobu. Dále, je škoda, že nelze udělat intenzitu sněžení, poněvač chumelí jako blázen a to na "sněhánky" není. :-) Nicméně zaplať pánbůh, za to, co v OR udělat lze, počasí mám snad vychytané, tak uvidíme.

Díky. Jinak máš pravdu. OR má taky svůj strop, při testech, pád Olomouc, load a projel jsem, v Třebové taky to samé a u šroťáku jsem malinko poskakoval. Takže budu muset malinko posrážet na vozech a dát tam smenším kujus, ale oproti MSTS nesrovnatelné, to bych měl ta 40 pád simu. :-) Více z aktivity v obrázcích z OR.

Jinak, je tu zde někde odkaz na jinou barvu troleje, místo té hnusné černé a pak u mašin 189 používej s koncovkou DC, výška pantografů dle naši výšky troleje.

Ahoj.
Tak první celkový test dopadl nad očekávání, ač nerad, musím malinko srazit vozy v Třebové a Olomouci, kupodivu Kolín, Pardubice, Libeň a Beroun v pohodě, Malinko jsem se zasekl s obrazem před Smíchovem, ale tam zdaleka nemám takovou dardu vozidel, no, upravím. Chci se ale zeptat, co se OR nelíbilo, po ukončení (dohrání) aktivity na mne vyskočilo toto:
hlaska or.jpg
Dan

Toto vyskakuje aj mne po dohratí prakticky každej aktivity, niekedy aj keď zavriem OR už po pár minútach. Netuším čo to je za chybu. o_O

No, je fakt, že jsem dal aktivitě pořádný nášlap, malinko jsem ubral vozy v pozadí, ne zrušil, ale dal Lp, nebo s míň kujus a uvidíme, jinak mi OR spadnul před Třebovou a Olomoucí, kde byl fakt kotel vozů. Ta hláška mi vyskočila prvně, tak jsem nevěděl co to je. Nic, dneska padla, musím na zkušebnu, tak to budu projíždět zítra, pokud bys chtěl, mohu poslat na testík (kdyžtak do SZ mejla), Josko, tobě taky pokud chceš, jinde to zatím posílat nebudu, nerad bych, aby byla aktivita veřejná dřív, než ji bucu chtít vydat. Upozorňuji, že trainset je fakt darda, co se rozmanitosti týká, Josko tvůj a tam se budu muset poptat, co a jak, máš to nějak přeznačené, ale to ti pak zavolám. :-)
Dan

Tohle mě vyskakuje, když chci spustit trarě 321 nebo TBP v OR. Chvíli to načítá, spadne a objeví se tohle. S jinými tratěmi problém není a načtou se mi normálně. Aktivity mám u TBP skryté v archívu, jen náhodně nechanou aktivitu "Pernštejn" kvůli spouštění MSTS a spouštím OR do "volné jízdy". Vyzkoušel jsem i spouštění ve stavebně méně zatížené oblasti. Vždycky vyskočí tahle tabulka. Zkoušel jsem tu "instanci" vypnout, zapnout, nereaguje. Je to posledních asi 6 aktualizací v experimentální verzi OR. Předtím mi jely obě tratě bez problému.

Pokud přejmenuješ consist se soupravou Pendolína třeba z Pendolino.con na Pendolino_tilted.con, tak se bude souprava naklánět v zatáčkách.
Je to dle manuálu.

Ale ono se naklání i tak. Kdyby mělo více, tak to už by asi nebylo ani přirozené. Schválně vyzkouším. díky. Jinak , nevíte kde je ten odkaz na tu úpravu troleje, asi jsem troll, ale nenašel jsem.
Dan

Pokud přejmenuješ consist se soupravou Pendolína třeba z Pendolino.con na Pendolino_tilted.con
Tak jsem to zkusil, zatím to jedu a musím dojet do konce, ale nevím, zdá se mi, že se to v těch zatáčkách naklání docela hodně, to by mne zajímalo, jestli se pendolíno fakt tak naklání, nejsem znalec, takže by mne zajímal názor odborníka.

To už spíš vypadá, že se mu chce na bok, jako temu žďorbovi :D
569918-original1-wfvns.jpg

Asi ano, Icik, co to nejprve vyzkoušet a říct jim, že náklon je moc. To máš to samé jako se stínama či rozlišením. Možná dobré pro tvůj naboooooooooostrovanej PC, ale zbytek je na tom dost špatně s výkonem PC. Tím tě nekritizuji, ale chce to trochu více přemýšlet. Co přijet do Prahy a více o tom pokecat a hlavně klidně ti půjčím můj noťás a jsem zvědav zda na něm 321 a BP pustíš.

O nárocích OR se tu už psalo hodně, já mám úplně nový comp cca 3 měsíce a sestava stála docela ranec, starší auto bych za tu cenu koupil určitě a OR mi sem tam padne taky a to podotýkám, nemám vše naplno, to bych si v Praze ani neškrt. Ono už to chce úvahu u vývojářů Open Rails. Chce to strop na požadavky a hotovo, jinak je to cesta do pekel, jak jsem zde již psal. Myslím, že by nás měli vývojáři brát jako docela silnou kiomunitu a hlvně fakt vzít naše dvě největší tratě na testy. Já nevím o rozsáhlejším projektu tratí jako je 321 a BP, ano, rozsáhlých tratí je dost, ale jak jsou na tom s objekty a tak podobně. Jediná snad trať do rozsahu a počtu objektů je maďarská Alfold, ale tam je pár chyb, třeba nejde balit do apk., poněvač si autoři tratě nelámali hlavu s háčky v textech a tak podobně. Dlaší problém je, testovat OR a tratě ve volných jízdách s traffic "ala prd k prdu", to se nikdy nikam nedoberem. Proto jsem vyzkoušel u Pendolína, fakt zátěž, až kam mne OR pustí. :)
Dan

Back
Nahoře