Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, existuje nějaká finta, když mi OR za živého boha nechce akceptovat WP? Hradec Králové depo, mašina má zastavit v místě točny, pak je WP a trasa vedla do konce koleje v hale depa. Traffic vždy projel WP a zmizel, pak jsem dal reversní bod a WP před něj, ža mi pak po odjezdu mašinka zruší Loose Consists ve stanici a ona nereaguje, veme jen revers a pak rovnou provede další posun až po zmizení i s vozy. Zkoušel jsem jak kód, tak zadání skund.

Ahoj, tak nejprve obrázek se setkání dvou "aristokratek" ve stanici Červený Potok, kdy rekreační vlak předjíždí rychlík 216 z Prahy do Hanušovic:
RV1969_aristokratky v d lipka.jpg
Pánové, měl bych jeden dotaz, při pokusu dozbrojit mašinu ČSD 475.111 mi OR píše. že lokomotiva nemá naběrák vody? Co s tím? Mašina se v OR jinak chová velice slušně, až se divím, že jsem páru v tomto novém simu byl schopný ukočírovat... :) Dan

EDIT: Kecám, někdo mi tu psal, že se pára dozbrojuje kl "Z" voda a "T" uhlí, ale asi to musí být nějak nastaveno, u ČSD 475.1 se zbrojí oboje klávesou "T", narozídl od MSTS vám OR dokonce napíše, když stisknete "téčko" kolik metrů chybí k místu zbrojení, což je neskutečná pecka.

A ještě jeden dotaz, mohl Sergej na trať Hanušovice - Lipová Lázně (Jeseník)?

A ještě jeden dotaz, odjížděly někdy z Hanušovic vlaky z těch kusých kolejí u nádražní budovy? Nebo to byly vždy jen odstavné koleje?
Dan

Proč se vždy se..e při tvorbě aktivity až v úplně poslední stanici, kde má proběhnout závěrečný posun... :mad::mad::mad::mad::mad:

Neměl tam přechodnost.
Hmm, tak budu muset vyměnit za Zamračenou, škoda. Ale i tak pár obrázků se i se Sergejem. Nebo že bychom mu udělili vyjímku? :-)
Hanušovice, příjezd rekreačního vlaku z Prahy (475ka od rychlíku, co předjížděl váš vlak v Červeném Potoce přebrala náklad do Šumperka a Šlechtična od rekreačního vlaku odpolko přebere rychlík zpět):
RV1969_hanus_001.jpg
V popředí Os 1048 do Jeseníku, za ním MOs 857 směr Letohrad a Ústí nad Orlicí v pozadí Hurvajs na MOs 3303 do Starého města pod Sněžníkem a úplně vzadu MOs 1023 Bludov, Šumperk, Olomouc:
RV1969_hanus_002.jpg
475.111 od rekreačního vlaku zahájila posun k dozbrojení a následně k otočení (konec aktivity):
RV1969_hanus_003.jpg
Rekreační vlak si přebral Sergej (nebo vyměním za Zamračenou):
RV1969_hanus_004.jpg
RV1969_hanus_005.jpg
RV1969_hanus_006.jpg
RV1969_hanus_007.jpg
RV1969_hanus_008.jpg

v pozadí Hurvajs na MOs 3303 do Starého města pod Sněžníkem
To byla jedna varianta a druhá byla přeposunování dřeváků z osobáku od Šumperka na nákladní vlak s přepravou cestujících za Hektorem.
Ten Sergej s patry na Jindřichov je jak pěst na oko. Nejezdilo tam ani jedno z toho.
Zamráča a Bai-ky tam byly doma, spolu s nimi M262+Balm.

Zamráča a Bai-ky tam byly doma, spolu s nimi M262+Balm.
Souhlasím, na pravidelných vlacích, ale proč by nemohl být ROH vypraven zvláštní rekreační vlak s 2x jednotkou Bpjo (Praha hln - Lipová Lázně)? V aktivitě nejde o pravidelný spoj, ale o zvláštní vlak vypravený mimo jízdní řád 1969/70, ostatní vlaky jsou dle tohoto GVD, tedy mímo nákladních vlaků, které dnes už těžko někde dohledám a skutečného řazení, které díky tomuto webu: http://www.vagonweb.cz/ umožní dohledat alspoň něco. Díky za tyto stránky.

proč by nemohl být ROH vypraven zvláštní rekreační vlak s 2x jednotkou Bpjo
Protože má tříosé podvozky a nemá tam tudíž přechodnost stejně jako ten Sergej. ROHatý do Hanušovic bez problému, dál už ne - leda s přestupem.
Patra jezdila i na Frenštát (s Hondama), ale Sergeje jsi taky za Paskovem nepotkal.

Ahoj, chtěl bych se pozeptat, v roce 69/70, jezdily už zamračené a hektory v celočerveném nátěru?

Jednotné nátěry lokomotiv ČSD byly oficiálně zavedeny až od 1.1.1977. Taky v tom roce končil oficiálně parní provoz. V roce 1969 začínaly teprve jezdit zelenobílí Brejlovci a nahrazovali tak hlavně parní lokomotivy na rychlících. Červenobílé Bardotky tahaly jak osobáky, tak nákladní vlaky (řada T478.2). S Bumlákama zde z Maloměřic ještě hojně jezdily parní čtyřkoláky. Takhle si to alespoň pamatuju já.

Jezdily u nás někdy tyto čtyřnápravové vozy?
dobytčák.jpg
Chybí mi 4 nápravové "dobytčáky" do roku 1969 :-)

Tak koukám na 4 osý vůz a dotaz nulová odpověď, tak aspoň obrázek. Před odchodem do práce jsem jakž takž dokončil vozy a posun manipuláku (traffic) ve stanici Hradec Králové. :-)
HK.jpg

Ahoj, tak jsem se chystal v sobotu nafotit úzkokolejné překladiště v Liticích nad Orlicí a byl jsem nemile překvapen, z velice atipiského překladiště u nádraží (rampa, most do panelárny a vozy na něm) jsou dávnou minulostí, z vlečky u nádraží nezůstalo nic a bohužel o fotky, co jsem měl nafocené z čundru jsem kdysi přišel. :( :(
Před nedávnem:
litice.jpg
Nyní:
litice2.jpg

Ahoj.
Takový technický dotaz, pod jakým číslem by mohl jet rekreační vlak v roce 1970 z Prahy do Hanušovic? A jak by byl označen? R, Sp, Os? Dělám sešiťák do aktivity. :-)

Back
Nahoře