Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, zajímá mne váš názor, jestli mám pokračovat na tomto voze:
náhled cey dilna.jpg
Chybí nám dílenské vozy z dob minulých a jeden takový kdysi stával na šroťáku před stanicí Bohumín, jen vyfotit se mi ho v 10 letech nějak nepodařilo a tak musím dělat sci-fi. :-) Na tomto voze jsem zatím v Zoneru strávil 10 minut a než se s tím budu dělat dál, chtěl bych vědět, jestli to má vůbec smysl. Jinak pokud jo, jaké označení by měl vagón? Cey SV? Okna jsem si vypůjčil z pracovních vozu ŽSR.

Tak a mám finální verzi, jen bych potřeboval poradit, jak vagón označit? Nehct mu číslo za Cey, nebo mu dát Cey-D, nebo Cey-Sv? Jinak se rzí na podvozku a kolech to líp nepůjde, je to starý model a mapování textury podvozku, kol a nárazníku je ve dvou texturách a po přeuložení si model potřebné barvy roztáhne.
náhled cey dilna_final.jpg
Takže nevím, jestli nenechat původní stav podvozku a kol?
Dan

Ja by to označenie nechal tak ako je - pokiaľ to nie je sériovo vyrábaný (rekonštruovaný) pracovný voz. V minulosti a ani dnes si s tým označením hlavu nelámu.

@Dan J. Asi takto: SV a číslo je dobre viditeľné, ostatné je zašlé časom alebo zamaľované. Nápisy ako na nákladných vozoch, to jest na bočnici vľavo. Kukni sem:

sv_ibops.jpg

sv_gkks.jpg

Ahoj. Poslední malá ukázka z aktivity Rekreačního vlaku. Ještě čekám, až z depa vyjedou dvě parní mašinky, projedu ještě jednou celou aktivitu a pak ji zveřejním.
SJŘ1.jpg
SJŘ2.jpg

Tak jsem s "Spéčkem" za Šumperkem. V Hanušovicích přihodili vůz, jen doufám, že dojedu do Olomouce, zásoba vody činí 37%. :) V Olomouci je času k dozbrojení dost a dost. Tam mi posun přihazuje ČSD ABa + pošťák a odebírá "efko".
Sp 267_II.jpg

Koukám Dane, že tě to OR docela chytlo, když jsou tam tyhle super možnosti. Já právě přemýšlím o tom, že přejdu čistě na OR, ale chci se zeptat. Jak to máš s trainsetem?

Jak to máš s trainsetem?
Ahoj.
Trainset BP + úpravy od Josky, pak další opravy z netu a modely taktéž. Něco nemám upravené vůbec a když dělám aktivitu naklonuji pro ono vozidlo eng s úpravou pro OR a přihodím k aktivitě.

Jinak k aktivitě spěšňáku. Dle jř. má pobyt vlak v Olomouci 20:38 - 20:52, tj. 14 minut, takže se asi mašiny střídaly, Jeseník - Olomou a Olomouc - Brno, proč tak dedukuji:
- Ze složení vlaku, který přijede do Olomouce, 464.0 + F + Dsd + ABa + 2x Bh, kdy mám zásobu vody 27%, se v Olmiku odvěšuje vůz F a posun k vlaku přihazuje zezadu vůz ABa + DFa (v mém případě německý pošťák).
- Zbrojím hned u perónu po zastavení, ale silne pochybuji, že doplnění mašiny vodou trvalo 5 minut, když zahájím posun v onech 20:43, než odstavím rybák F a najedu na vozy je to cca 30 sekund před odjezdem vlaku. Takže dle mí dedukce, mašina, která dovezla směšňák z Jeseníku v Olomouci odstoupí i s F-kem a najede jiná do Brna, mezi tím posun na prdel vlaku přihodí vozy ABa + pošťák.
Mohlo tak být? Kdo jezdil v roce 1969 - 70 Sp 267 Jeseník - Brno? Ten by to mohl vedět naprosto přesně. :-)

Tento výpravčí asi na Vochtánce (tánořiště, kemp Potštejn) asi pořádně potáhnul a to chudák musel do práce, ještě se po chlastu pěkně klepe... :-) :-) :-)

Takže nebudu čekat na opravy OR, verze X3868 toho moc nevyřešila a tak jsem poslal Joskovi k vydání:
kompletace-filtr-nadpisy.jpg
- Verze OR X3862 zde:https://james-ross.co.uk/projects/o...&utm_source=openrails.org&utm_medium=referral Pod novější verzí se nebude aktivita chovat korektně, nebudou stíhat dojezdy vlaků ve stanicích a celé to překopávat nebudu je to osm a půl hodiny. Obrázek už taky měnit nebudu, podklad jsem smazal, takže zvláštní R1 je taky pracovní název, vše ostatní je u aktivity v sjř. :)
- Bude vám chybět pár verzí "papířáků", vyměňte dle tabulky v Read Me ( nebo počkejte, snad zanedlouho spatří světlo světa :) ) a doporučuji si pořádně přečíst Read Me.
- Aktivita je zařazena do GVD 1969/70, spoj samotný je fikcí, taktéž nákladní vlaky, nemám sjř., jen klasicky jízdní řád osobní. Taktéž řazení vlaků jsem dělal odhadem.

Vracím se až po neděli a aktivitu tak odesílám dnes, snad se brzy objeví zde: http://www.mojevlacky.cz/
Přeji příjemnou zábavu. Dan J.

Ahoj. V aktivitě Kiss Expresu jsem začal osazovat Ostravu hlavní, jen se ještě změní počasí, kdy bylo 20.5.2016 počasí docla... :-)
OV HLN_KISS_001.jpg
OV HLN_KISS_002.jpg

Back
Nahoře