Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Me teda neprijde, ze by autori OR prechazeli na jinej engine. Nikde jsem o tom na foru necetl a tahle mono verze je spis dilem nekoho mimo OR tym. Pokud ma nekdo jine informace, rad si poctu ...

Ten týpek má víc než zasloužené místo mezi tvůrci OR...
http://www.elvastower.com/forums/index.php?/topic/30924-going-beyond-the-4-gb-of-memory/page__st__30

Cílem je přeci odstranit to omezení daný starým rozhraním XNA 3.1 týkající se paměti. Z dosti uživatelů cítím odpor, přitom nechápu proč. Že by kyvadlo změny?

V tom hlášení musí být řádek začínající tímto: Message=Could not find...
Zkus vyfotit co tam je napsáno.

Tak jsem asi nalfabet na PC, já jsem novou verzi OR nerozchodil vůbec. Dneska jsem to konzultoval skámošem přes TeamViewer, a nerozchodili jsme to stejně, při jakémkoliv pokusu stejná hláška. Přeinstalován Network, i DirectX 10, stejná hláška, je i na fóru OR, hledali jsme řešení na odkazech zase nic, stějná hláška, takže OR monogame nespustím, pokud někdo víte co s tím, prosím napište mi sem podrobný popis co a jak. Zatím se vracím ke staré verzi.

Tak hlavni poznatek je, ze nesmis mono verzi prekopirovat pres puvodni OR. Proste to cele rozbalit do vlastniho adresare. Jinak hod sem, co ti to haze za chybu a uvidime.

Poprve jsem totiz nakopiroval do puvodniho OR a to padlo hned pri pokusu spustit jizdu

Asi mas cesky Windows, ale je potreba odblokovat tohle omezeni u vsech DLL souboru (v adresari hry), protoze z toho vypisu chyby nevidim, ktereho presne souboru se to tyka. Takze postupne klikni pravou mysi na DLL soubor, vyber Properties (vlastnosti ?) a dole by si mel mit tlacitko Unblock (odblokovat?)
https://i.stack.imgur.com/eaElA.png

Predpokladam, ze to ma co docineni s nastavenim prav tvyho uctu ve windows.

Ahoj RadstaR.
Díky moc, toto pomohlo, už jsem OR spustil a jdu nainstalovat moji aktivitu pendolína.
Dan

Ahoj, takže z testů.
Vzdálenost dohledu 2000m a rozlišení 1920x1080. Moje aktivita Pendélíno.
- Ostrava Hlavní FPS 35.
- Když jedou vlaky, jedou trhaně, jakoby po snímcích.
- Absolutně neshodím OR na lištu, jen přes ctrl+alt+delete, to samé z vypínáním simu.
- nejde mi dělat screeny, místo nich jen černá plocha

Zatím se vracím ke staré verzi, mám nějaké testy na DVK. Odpolko zkusím pendolíno na nové. Nevíte někdo proč mi nový OR nechce dělat screeny?
Dan

Protoze to je zatim jen testovaci verze, ktera potrebuje ladit jeste vic nez klasicke OR. Prepsat hru z jednoho frameworku do druheho neni bohuzel vetsinou zadna sranda.
To skubani vlaku se da odstranit nastavenim FPS pevne na 30 (mam nvidia kartu, takze sem si udelal profil pro runactivity.exe a pomoci nvidia inspectoru nastavil frame rate limiter na 30). Screeny delam pres MSI Afteburner a hazeni na listu a ukoncovani bohuzel nevyresis, to musi byt opraveno.

Jasně, však je to verze nestabilní a je jasné, že se na níbude makat, ale jak to tedy je? Dnes je na klasické verzi OR další aktualizace. Nerad bych se dočkal toho, že se budou vyvíjet paralelně dvě nějaké varianty jednoho simulátoru se shodným názvem. To by bylo nanic.

Hlavni je ta standardni verze. Tahle mono je jen vedlejsi vetev, kde se jeden z vyvojaru snazi to predelat pod to mono. Zadnej nastupce nebo neco podobnyho. Az se mu to povede, tak pak teprve asi zacne vydavani oficialnich experimentalnich buildu.

Tak jsem otestoval Monogame verzi na své aktivitě Ex 141. Na pražském hlaváku 32-35 FPS, žádný šedivec se neukázal, což se mi na předchozí verzi OR ještě nestalo, aktivita někdy při výjezdu z hl.n. dokonce spadla... Takže až se dořeší to škubání vlaků, mohlo by to být fajn

Jasně, vypadá to na dobré cestě, ještě by nemělo dělat to, že jsem musel povolovat ty ddl. soubory, nedovedu si představit dělat to odkola, u normální verze OR jsem tyhle potíže neměl.

Back
Nahoře